S-Pankki Private Visa -luottokortti esittely

S-Pankki Private Visa (entinen FIM Private Banking Visa) on kätevä yhdistelmäkortti, jossa tulee siinä samassa pankkikortti kuin myös luottokorttikin.

Kortti uudistui 1.6.2022 ja samalla sen nimi muuttui.

Kortti menee ”Premium” -luokan tasolle ja siinä on mm. lähimaksuominaisuus ja se toimii Visa -kortin tavoin kotimaassa, merellä, ilmassa & verkossakin, ”You name it”, eli missä vaan!

FIM Private Banking Platinum- & FIM Private Banking asiakkuuden omistavat saavat luottokortin ilman kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kortti on Visa Debit/Credit -yhdistelmäkortti, johon voit saada jopa 20.000 euron luottorajan ja Platinum-tason asiakkaana saat vielä mukavat lisäedut päälle, kuten lentokenttien Loungepääsyn nyt jo yli 1000 Loungeen ympäri maapalloa.

S-Pankki Private Visa luottokortti

 

Kortissa tulee mukana lähimaksuominaisuus

Lähimaksaminen on jo melkein menneisyyttä – tai oikeastaan se on ihan nykyaikaa: FIM:n Visalla on tämä kätevä ominaisuus integroituna, joka antaa teille vapauden hoitaa kaikki pikkuostot ilman tunnuslukunäppäilyjä.

Tämä nopeuttaa maksujen hoitoa, kun haet R-Kioskilta tai Starbucksista kahvin tai nappaat kioskilta jotain purtavaa mukaan.

Työn kiireiden painaessa päälle minuutin tai kahden säästö on jo sekin jotain – palaverit kun eivät yleensä vain odota ja ainakin aamupäiväkahvi on välttämättömyys melkein kaikille suomalaisille – olemmehan kahvimaa henkeen ja melkein vereenkin.

Lisää Visa -luottokorttien maksuominaisuuksista ja turvallisuudesta voit lukea täältä.

 

Kuinka haen S-Pankki Private Visaa?

Helpoin tapa hakea korttia on verkossa ihan vain näpyttäen kaikki tiedot, mitä hakemus edellyttää ja siis ensin teidän täytyy olla yhteydessä toki omaan pankkiiriin.

Päätös on yleensä nopea ja saat sen sähköisesti ja samalla sinulle esitetään myös luottoraja, joka on aina hakijakohtainen.

Korttia voit hakea myös konttorissa paikan päällä tai soittamalla FIM:lle numeroon: 09 6134 6250 (pvm/mpm), puhelinpalvelu on auki arkisin klo 09:00 – 17:00.

Kokemukset FIM:llä asioidessa ovat positiiviset, hoidit asioita sitten verkossa tai puhelinyhteyden kautta.

 

Kuinka paljon kortti maksaa ja mitä kuluja siihen tulee?

Kortti on maksuton, jos haet Private Banking tai Private Banking Platinum -korttia, joka tosin edellyttää FIM:n asiakkuutta.

Sen sijaan FIM -Visa Credit/Debit -yhdistelmäkortti tai rinnakkaiskortti kustantaa 50 euroa vuodessa.

Huomioi kuitenkin, että yhdistelmäkortin voit saada ainoastaan, jos sinulla on vähintään 300 000 euron varallisuus S-Pankin varainhoidossa eli kortti ei välttämättä ole se kaikista optimaalisin vaihtoehto useimmille.

Sen sijaan suosittu Bank Norwegianin tarjoama luottokortti 10 000 euron luottorajalla on ottanut tuulta purjeisiin, ensin Norjassa ja sitten meillä Suomessa toden teolla on hyvä verrokki tähän korttiin nähden.

Muita luottokortteja, josta löytyy paljon peruskortteja, voit vertailla meillä, joista joku suurimmalta osalta löytyykin jo lompakosta tai sieltä piirongin laatikosta.

Meillä on kuitenkin vertailussa kaikki ”luxus” & ”premium” -tasojen kortit, kuten Diners Club -luottokortit & American Express -kortit (jopa se mustinkin versio).

 

S-Pankki Private Visan tuomia etuja ovat:

Saat kortissa etujen mukana mm. matkatavaroille erillisen turvapalvelun ja myös avainturva löytyy, joka varmistaa sen, että omaisuutenne palautuu varmasti, mikäli se jostain syystä katoaa. Jota erityisesti paljon matkaavalle jossain elämän vaiheessa suurella varmuudella joskus tapahtuukin.

Edellä mainittu lähimaksuominaisuus on myös kortin etu ja sen suuri luottoraja, joka yltää jopa 20.000 euroon asti.

Saat myös käyttöönne ilmaisen ”Verified by Visa” -palvelun, joka takaa, että verkkokauppa- tai yleisestikin netissä hoidetut ostot onnistuvat turvallisesti. Tarvitset tähän kuitenkin verkkopankkitunnuksia, jotka teiltä toki varmasti löytyy, mikäli olete luottokortin haltija.

Platinum -tason jäsenille on myös olemassa nk. Concierge-palvelu, joka toteuttaa vaikka lomamatkasi tai konserttiliput puolestasi.

Homma sen kautta siis niin sanotusti ehdottomasti hoituu ja tästä on ihan kirjoittakaartillakin omakohtaiset kokemuket – positiiviset sellaiset.

 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 09:00 – 16:00 ja tavoitat sen numerosta 010 76 5800 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min).

Varaa asiointiin aina pankkitunnukset tai S-Mobiilitunnistautumisen.

Sulku- ja korttipalvelut ovat auki 24h numerosta 020 333 numerosta. Puheluissa on pvm/mpm -maksut.

Ulkomailta soittaessa numero on +358 20 333.

Asiakaspalvelusta ovat hyvät kokemukset ja kortin myöntäjänä toimii S-Pankki Oy.

 

FIM Visa -luottokortin kokemuksia ja yhteenveto

Koska luottokortti, on ”Visa-pohjainen”, se ei petä ikinä ja sillä teet ostokset missä vaan.

Toimivuus on siis huippuluokkaa.

Kortti on kuitenkin vieraampi ja sitä ei löydy kovinkaan monen taskusta, sillä omistajia on vain noin 10 000+ Suomessa, joka ei kuitenkaan laske kortin arvoa millään.

Koska luottokortti on FIM-asiakkaiden kortti ja varoja pitää olla 100.000 euron edestä pelkästään FIM:n varainhoidossa, on hyvä syy, miksi korttia ei löydy kuin joka reilu sadannella vastaantulijalla pääkaupunkiseudulla.

Yleinen toimivuus ja kortin helppoudet yhdistettynä sen ominaisuuksiin sekä muihin etuihin tekee siitä kuitenkin erinomaisen kortin ja yhdistelmäkorttimahdollisuuskin on olemassa.

Kortista on hyvät kokemukset, vaikka yhdistelmäkortti kustantaakin 50 € / vuosi eli vuosimaksuttomien korttien kategoriaan tämä luottokortti ei pääse.

 

Mikä tai mitä FIM yleisesti on?

Mikäli palvelu ei ole tuttu, niin pian on:

FIM on tehokas varanhoitopalvelu, jossa pitkäjänteisyys ja kokemus sekä vaurastuminen kohtaavat, palvelulla on vuoden tyytyväisyystakuu ja harva on jäänyt nuolemaan näppejään.

FIM sopii erityisesti niille, jotka haluavat päästä helpolla pientä komissiota vastaan ja vaurastua vuosi vuodelta ammattilaisten johdattamana.

 

S-Pankki Private Visa: Hinnasto ja luottokortin korko sekä kuluista yleisesti

Kortin korko on 3kk Euribor-viitekorkosidottu 9% marginaalikorosta, minimilyhennemaksu on 40 euroa ja vuodessa asiakas voi hyödyntää kaksi maksuvapaata kuukautta.

Jos sinulla on yhdistelmäkortti, saat viisi ilmaista nostoa per kuukausi Debitin kautta ja 6. nosto kustantaa vain euron ylimääräistä nostoa koden.

EU-maiden ulkopuolella muita valuuttoja nostaessa peritään kortin haltijalta 2 euron maksun päälle vielä 2,5 % nostetusta määrästä.

Hinta on edullinen, mutta ei halvin, käyttöluotot ja muut (erityisesti luottokorttinimekkeeseen ”tarttuneet” tililuotot) se kuitenkin päihittää mennen tullen, joita varmasti yksikään FIM-asiakas ei ihan äkkiseltään lähtisi hankkimaan, koska varallisuutta on oltava runsaasti taustalla.