Keskustelu tästä kyseisestä aiheesta on ollut pinnalla opiskelijoiden keskuudessa, joten avataan pakettia tietoartikkelin muodossa.
Voiko opiskelija siis saada luottokortin, jos tuloja tai työpaikkaa ei ole siinä sivussa?
Vastaus on kyllä: Opiskelijoilla on mahdollisuus saada luottokortti useammasta eri paikasta, mutta toki tietyt edellytykset löytyvät.
Mitkä ovat opiskelijan luottokortin vaatimukset?
Asiaa tietenkin helpottaa heti, mikäli sinulla on valmiina työpaikka tai teet sivutöitä opiskeluiden ohessa. Tässä tapauksessa voit tehdä korttihakemuksen normaalin kaavan mukaan.
Vuosimaksulliset kortit kuten, Amexit ja muut ”prameammat” kortit kannattanee (tai päätös on toki omanne) kuitenkin unohtaa, mutta Visaa ja Masteria löytyy monesta eri suunnasta ilman vuosimaksuja.
Sen sijaan hätää ei ole, vaikka töitä ei olisikaan, mikäli olet pääsääntöisesti Suomessa opiskeleva (AMK- tai Yliopisto -opiskelija).
Pakollista on kuitenkin opinnoissa eteneminen, joka kulkee myös käsi kädessä opintotuen kanssa. Kortin suhteen opintopisteiden määrä taas vaikuttaa päätökseen, joka sekin edellyttää siis etenemistä opinnoissa.
Paikallaan junnaavat opiskelijat nähdään siis ilmeisesti mahdollisena riskinä pankkien silmissä.
Paljonko opintopisteitä tarvitaan?
Luottokortin saaminen edellyttää aina tietyn määrän kerättyjä opintopisteitä. Tämä on ollut viimeisen 10 vuoden ajan keskimäärin 90 pisteen verran hujakoilla. Osa on vaatinut kuitenkin 125 opintopistettä.
Ajankohtaiset ja korttikohtaiset opintopistevaatimukset ja muut edellytykset löytyvät aina korttipalvelun tarjoajan kotisivuilta.
Miksi hankkia luottokortti opiskelijalle?
Luottokortissa on paljon hyviä puolia ja erityisesti vuosimaksuttomat kortit tuovat etuja mukanaan, vaikka et käyttäisi edes luotto-ominaisuutta.
Yleistyvien yhdistelmäkorttien ostokset voit tehdä silti ihan sieltä debitin eli pankkitilin puolelta.
Luottokorttiominaisuus taas auttaa esimerkiksi laiva-, lento- tai hotellivarauslipuissa sekä luo uskottavuutta tulevaisuudessa sen tahon puoleen, minne koskaan päätätkään kallistua.
Myös matkavakuutukset ja ostoturvat ovat korttien tuomia etuja, jotka ovat ilmaisia eli nuoren opiskelijan kannattaa lähteä hakemaan korttia, kun riittävä määrä opintopisteitä on kasassa.
Mikä luottokortti opiskelijan kannattaa valita?
Luottokorttien valtamerestä ei aina ole helppo onkia sitä parasta mahdollista korttia, mutta tähän ei suoranaisesti kannata käyttää merkittävästi aikaa. Vuosimaksuttomia kortteja kun voi olla takataskussa parikin kappaletta, eikä niissä ei ole juoksevia kuluja.
Ja kun hakeminenkin on verkon kautta hoidettavissa, niin tämäkään ei tuota mitään suoranaista päänvaivaa, vaan hakemukset kulkevat sähköisesti oikein hyvin.
Esimerkiksi Tuohi Mastercardin voit saada opiskelijana, kun toimitat liitteenä kopion opiskelijakortista tai toisena vaihtoehton opintosuoritusotteesta (tarkemmat tiedot löydät oman koulun kautta).
Edellä mainittuun korttiin voit saada korkeintaan 2000 euron luottorajan.
Luottokortin saat haettua myös pääsääntöisesti useimmista pankeista opiskelijalle
Pankit kuten Nordea, OP, Säästöpankki, Danske Bank, S-Pankki, POP-Pankki ja Handelsbanken saattavat myöntää luottokorttia opiskelijalle.
Tässä on ollut suuria pankkikohtaisia vaihteluita vuosien varrella.
Edellä mainitut pankkien linkit johtavat suoraan pankkien yleisesittelyyn tai heidän omalle sivulle. Suoranaiset ajan tasalla olevat ehdot ja hakemukset kortteihin löytyvät itse pankkien verkkosivujen kautta.
Mistä ilmainen luottokortti opiskelijalle?
Vuosimaksuttomat luottokortit kattavat suurimman osan kaikista korteista ja ainoastaan American Expressit ja Diners Club -korteista sekä muutamista muista joudut pulittamaan vuosimaksun.
Dinersin -kortti on kuitenkin mahdollista saada, jos opinnot ovat loppusuoralla. Vaatimus on ollut yleisesti 125 opintopistettä.
”Ilmaisen” eli niin sanotun vuosimaksuttoman kortin saat siis haettua hyvin kivuttomasti. Hakutoimintamalli on lähes sama, kun hakisit korttia ”normaaliin” tapaan.
Erona on vain se, että ilmoitat olevasi korkeakouluopiskelija (em. liitteiden kera) ja koululta saat leimatun opintopistekertymäpaperin, jolla haku suorittuu maaliin asti helposti joko verkossa tai konttorissa.
Suosittelemme kokeilemaan myös Norwegian Visaa, jonka voit saada opiskelijana, jos sinulla on tarpeeksi sivutuloja. Ilman tuloja tämä ei opiskelijalle kuitenkaan irtoa.
Kortista on vaikea löytää varjopuolia, kun taas:
Luottokortin haltija kantaa aina vastuun, mikäli luottopuolta lähdetään höyläämään, mutta korkojen ollessa järjestäen pienet, ei suuria kustannuksia synny.
Liian moni ei tiedosta, että luottokortin saaminen opiskelijana on mahdollista ja tätä kautta moni lähtee hakemaan pikalainaa tai kulutusluottoa. Koska voit saada vähän kalliimman pikavipin sijaan edullisemman luottokortin, miksi lähteä ”vippirintamalle”?
Korko on yleisesti kaikissa pikavipeissä alle 20 % tuntumassa (korkokatto) ja samoin kätevissä joustoluotoissa, joissa ominaisuudet ovat samat kuin luottokorteissa.
Näiden kaikkien korot ovat nykyään samalla viivalla edellä mainitun korkokaton seurauksena, joka helpottaa valinnan tekemistä.
Ihan kaikki luottokortit eivät toki ei sovi välttämättä opiskelijoille ainakaan pelkästään ehtojen puolesta.
Oletko sinä opiskelija ja hakenut luottokorttia – kerro meille omia kokemuksia:
Meille on tullut jonkin verran viestejä aiheesta ja kortin myöntämisen poliitikkaa on kiristetty keskimäärin selvästi.
Tämä ei siis koske pelkästään opiskelijoita, vaan yleinen luotonmyöntämisen politiikka on astetta kireämpää.
Olen yliopistossa (Master vaiheessa) ja Dinersin vaatimuksissa 125 op ja tämä löytyy heittämällä. En kuitenkaan saa Dinerssiä, Finnairin tai SAS Dinerssiä, saati normaalia. Kaikkia on kokeiltu. Onko tässä joku hakijakohtainen juttu vai millä perusteella näitä hyväksytään? Aktian Visan hain heti kun sain 90 op kasaan ja silloin olin pätkätöissä, joka varmasti edesauttoi asiaa. Mutta ei noita kortteja ihan selvästi opintopisteiden pohjilta myönnetää vaan katsotaan muitankin asioita.. Tässä omat kokemukset näin opiskelijan ja pitkällä opinnoissa olevan sellaisen silmistä avoimesti.