Luottokortti opiskelijalle – Kuinka ja mistä?

Keskustelu tästä kyseisestä aiheesta on ollut pinnalla opiskelijoiden keskuudessa, joten avataan paketti artikkelin muodossa:

Voiko opiskelija siis saada luottokortin, jos tuloja tai työpaikkaa ei ole siinä sivussa?

Vastaus on kyllä: Opiskelijoilla on mahdollisuudet saada luottokortti useammastakin eri paikasta, mutta tietyillä edellytyksillä.

Asiaa tietenkin helpottaa heti, mikäli sinulla on valmiina työpaikka tai teet sivutöitä opiskeluiden ohessa. Tässä tapauksessa voit tehdä korttihakemuksen normaalin kaavan mukaan.

Vuosimaksulliset kortit kuten, Amexit ja muut ”prameammat” kortit voit – tai päätös on toki omanne – kannattanee kuitenkin unohtaa, mutta Visaa ja Masteria löytyy monesta eri suunnasta ilman vuosimaksuja. Sen sijaan hätää ei ole, vaikka töitä ei olisikaan, mikäli olet pääsääntöisesti Suomessa opiskeleva (AMK- tai Yliopisto -opiskelija). Opinnoissa eteneminen on kuitenkin pakollista, joka kulkee käsi kädessä opintotuenkin kanssa, mutta kortin suhteen pisteiden määrä vaikuttaa päätökseen.

Luottokortin saaminen edellyttää aina tietyn määrän kerättyjä opintopisteitä, keskimäärin 90 pisteen verran. Osa vaatii kuitenkin 125 opintopistettä.

Ajankohtaiset ja korttikohtaiset opintopistevaatimukset ja muut edellytykset löytyvät aina korttipalvelun tarjoajan kotisivuilta.

Miksi hankkia luottokortti opiskelijalle?

Luottokortissa on paljon hyviä puolia ja erityisesti vuosimaksuttomat kortit tuovat etuja mukanaan, Kortin hankkimiselle on lukuisia hyviä syitä ja luottokortti opiskelijalle ei ole mikään ongelma, vaikka useimmat vaativatkin vähintään sivutuloja työn kauttavaikka et käyttäisi edes luotto-ominaisuutta. Yhdistelmäkorttien yleistyessä voit tehdä silti ostokset debitin eli pankkitilin puolelta.

Luottokorttiominaisuus taas auttaa esimerkiksi laiva-, lento- tai hotellivarauslipuissa sekä luo uskottavuutta tulevaisuudessa sen tahon puoleen, minne koskaan päätätkään kallistua.

Myös matkavakuutukset ja ostoturvat ovat korttien tuomia etuja, jotka ovat ilmaisia eli nuoren opiskelijan kannattaa lähteä hakemaan korttia, kun riittävä määrä opintopisteitä on kasassa.

 

Mikä luottokortti opiskelijan kannattaa valita?

Luottokorttien valtamerestä ei aina ole helppo onkia sitä parasta mahdollista korttia, mutta tähän ei suoranaisesti kannata käyttää merkittävästi aikaa. Vuosimaksuttomia kortteja kun voi olla takataskussa parikin kappaletta, eikä niissä ei ole juoksevia kuluja.

Ja kun hakeminenkin on verkon kautta hoidettavissa, niin tämäkään ei tuota mitään suoranaista päänvaivaa, vaan hakemukset kulkevat sähköisesti oikein hyvin.

Esimerkiksi Tuohi Mastercard -luottokortin saat opiskelijana, kun toimitat liitteenä kopion opiskelijakortista tai toisena vaihtoehton opintosuoritusotteesta (tarkemmat tiedot löydät oman koulun kautta). Edellä mainittuun korttiin voit saada korkeintaan 2000 euron luottorajan.

Luottokortin saat haettua myös pääsääntöisesti useimmista pankeista opiskelijalle, kuten Nordeasta, OP:sta, Säästöpankista, Danske Bankista, S-Pankista, POP-Pankista ja Handelsbankenista.

Huom! Edellä mainitut pankkien linkit johtavat suoraan pankkien yleisesittelyyn eli suoranaiset hakemukset luottokortteihin löytyvät itse pankkien verkkosivujen kautta.

 

Ilmainen Luottokortti opiskelijalle.

Vuosimaksuttomat luottokortit kattavat suurimman osan kaikista korteista ja ainoastaan American Expressit ja Diners Club -korteista sekä muutamista muista joudut pulittamaan vuosimaksun. Dinersin -kortti on kuitenkin mahdollista saada, jos opinnot ovat loppusuoralla. Vaatimus on yleisesti 125 opintopistettä.

”Ilmaisen” eli niin sanotun vuosimaksuttoman kortin saat siis haettua hyvin kivuttomasti. Hakutoimintamalli on lähes sama, kun hakisit korttia ”normaaliin” tapaan. Erona on vain se, että ilmoitat olevasi korkeakouluopiskelija (em. liitteiden kera) ja koululta saat leimatun opintopistekertymäpaperin, jolla haku suorittuu maaliin asti helposti joko verkossa tai konttorissa. Suosittelemme kokeilemaan myös uutta Komplett Bank luottokorttia, jonka voit saada opiskelijana, jos sinulla on tarpeeksi sivutuloja. Ilman tuloja ei tämä luottokortti opiskelijalle kuitenkaan irtoa.

 

Kortista on vaikea löytää varjopuolia, kun taas:

Luottokortin haltija kantaa aina vastuun, mikäli luottopuolta lähdetään höyläämään, mutta korkojen ollessa järjestäen pienet, ei suuria kustannuksia synny.

Liian moni ei tiedosta, että luottokortin saaminen opiskelijana onnistuu ja tätä kautta moni lähtee pikavippilinjalle. Koska voit saada kalliimman pikavipin sijaan edullisemman luottokortin, miksi lähteä ”vippirintamalle”? Korko on yleisesti pikavipeissä 50,5 % tuntumassa (korkokatto) ja tililuotoissa, jotka ajavat luottokortin ominaisuuksia korot vaihtelevat aina 0%:sta jopa 130 – 150+ prosenttiin. Kaikki luottokortit löytyvät täältä, osa toki ei sovi välttämättä opiskelijoille ainakaan ehtojen puolesta.

Oletko sinä opiskelija ja hakenut luottokorttia – kerro meille omia kokemuksia:

1 Comment
  1. Vastaa blank allegrino 2.11.2017 at 10:31

    Olen yliopistossa (Master vaiheessa) ja Dinersin vaatimuksissa 125 op ja tämä löytyy heittämällä. En kuitenkaan saa Dinerssiä, Finnairin tai SAS Dinerssiä, saati normaalia. Kaikkia on kokeiltu. Onko tässä joku hakijakohtainen juttu vai millä perusteella näitä hyväksytään? Aktian Visan hain heti kun sain 90 op kasaan ja silloin olin pätkätöissä, joka varmasti edesauttoi asiaa. Mutta ei noita kortteja ihan selvästi opintopisteiden pohjilta myönnetää vaan katsotaan muitankin asioita.. Tässä omat kokemukset näin opiskelijan ja pitkällä opinnoissa olevan sellaisen silmistä avoimesti.

Kommentoi

Olethan ihminen? *