Passiivinen tulo – Kuinka tienata rahaa passiivisesti?

Haluaisitko tienata rahaa nukkuessa, mökkeillessä tai viettäessäsi lomaa perheen kanssa jossain lämpimässä?

Tämän mahdollistaa passiivinen tulo, joka on parhaimmillaan täysin automaattista tulovirtaa ilman työtä tai hyvin vähäisellä työpanoksella. Toki tähän vaaditaan kuitenkin paljon työtä etukäteen, joten se ei tule ilmaiseksi, mutta on usein loppuen lopuksi sen arvoista.

Yksinkertaisin tapa lähteä harjoittamaan passiivisen tulon kerryttämistä on avata ilmainen säästötili (esim. Norwegian Bank tarjoaa jopa 1,75 % säästötilikorkoa), mutta tässä on tuskin kenellekään mitään uutta.

Mitä tarkoittaa passiivinen tulo?

Yleinen määritelmä passiivisille tuloille on tulovirta, jonka tienaat ilman, että olet aktiivisesti läsnä / teet töitä tienatun tulon eteen.

Yksinkertainen tapa nauttia passiivisista tuloista on saada säännöllistä osinkovirtaa rahastojen, arvopaperisijoitusten tai säästötilin kautta. Toinen hyvä ja yleinen esimerkki on sijoitusasunto ja sen tuoma säännöllinen rahavirta vuokratuotoista.

Nämä molemmat yksinkertaiset esimerkit vaativat kuitenkin jo pohjalle melkoisen siivun omaa pääomaa ja useimmille ne eivät ole realistisia saavuttaa ainakaan sormia napsauttamalla. Näillä on kuitenkin helppo esimerkillistää passiivisen tulon merkitys.

 

Millä muilla keinoilla voin saada passiivista tulovirtaa?

Passiivisen tulon kerryttämiselle on lukuisia eri konsteja ja Internet on avain siihen. Jos haluat päästä helpolla, niin valitettavasti mitään helppoa ja nopeaa ratkaisua tähän ei ole. Passiivisten tulojen ansaitseminen vaatii yleensä (ja käytännössä aina) ensin paljon työtä pohjalle ja vasta tämän jälkeen rahaa alkaa pikku hiljaa valua laariin.

Yleensä täysin passiivinen tulovirta ei kestä loputtomiin tai edes pitkään, mutta semipassiivinen taas sen sijaan saattaa tuottaa hedelmää pitkäänkin tai jopa lopun ikää.

 

1. Oman tai jonkun muun kehittämän tuotteen myyminen netissä.

Mahdollisuudet tähän ovat melkein loputtomat ja netissä voit myydä käytännössä mitä vaan tuotetta/palvelua.

Tuotteen kehittäminen vie tietenkin aina oman aikansa, mutta verkko tarjoaa rajattomat markkinointikanavat tuotteelle ja sitä kautta on helppo ponnistaa pienelläkin pääomalla.

Jos tämä ei kuulosta sinun jutulta, niin voit aina markkinoida jo valmista tuotetta kumppanuusmarkkinointiohjelman kautta. Luotettavia markkinointiverkkoja on lukuisia, mm. Amazon ja Clickbank jenkeistä sekä Tradetracker Suomesta.

 

2. YouTube -videot – tienaa rahaa videoilla.

Jos sinulla on palava intohimo tai osaaminen luoda hyvää videomateriaalia, voit tehdä rahaa YouTuben kautta. YouTube -kanavan perustaminen ei vaadi mitään muuta kuin sähköpostiosoitteen, joten jos sinulta löytyy ideoita tai jo valmista julkaisukelpoista videomateriaalia, jonka uskot kiinnostavan muita, laita oma YouTube imperiumi pystyyn jo tänään.

YouTuben kautta voi tienata merkittävästi, jos seuraajia on paljon, tästä hyvä esimerkki on ruotsalainen YouTubaaja, PewDiePie, joka teki Forbesin mukaan 15 miljoonaa taalaa vuonna 2016. Kyseinen hauskoilla pelivideoilla itsensä valokeilaan päässyt TubeStara on ykköstubettaja ja hänen julkaisemillaan videopätkillä on yhteensä jopa 13 miljardia katselukertaa.

Hommaa ei tarvitse tai kannata jättää tähän, vaan markkinointikanavia voi ja kannattaa laittaa rinnalle esimerkiksi Instagrammin ja Twitterin kautta.

 

3. Verkkoblogin aloittaminen.

Oman blogin laittaminen pystyyn ei vaadi rahaa ollenkaan ja ilmaisia alustoja löytyy monia. Suosituimpia Suomessa ovat selvästi Blogspot -blogialustat.

Oman blogin voi aloittaa kuka vaan, koska vaan ja aihealue voi olla mitä vaan. Jos sinulla on kirjoitusintoa ja haluat ansaita rahaa passiivisesti blogaamalla, niin tästä on helppo lähteä liikkeelle.

Aihevinkkinä lyhyesti, kannattaa lähteä sellaisesta aiheesta liikkeelle, joka kiinnostaa sinua eniten. Näin saat raavittua materiaalia kasaan ja homma on samalla mielekästä. Toiset pitävät blogia sijoittamisesta ja toiset reppureissailusta, mikä aihe on lähellä omaa sydäntäsi? Lähde siitä liikkeelle!

 

4. Sijoittaminen osakkeisiin tai vuokra-asuntoon.

Osakesijoittamista voi saada passiivista tulovirtaa osinkojen kautta tai arvonnousun myötä. Osakesijoittamisen voi tehdä helpoksi ja täysin passiiviseksi kuukausisäästösuunnitelmalla sijoittamalla rahastoihin aina tietyn summan verran. Näin aikaa ei tarvitse käyttää eri yritysten tutkimiseen – tai yleensä mihinkään muuhunkaan.

Myös sijoitusasunto toimii passiivisena tulonlähteenä, tosin se tuottaa aina jossain määrin työtä eli täysin passiivisesta tulosta ei voida puhua.

 

5. Ebookin eli E-kirjan kirjoittaminen ja myyminen.

Olet varmasti törmännyt jossain niin kutsuttuun elektroniseen kirjaan eli sähkökirjaan. E-kirjat ovat muodissa ja tiedätkö mitä? Jos olet valmis repäisemään sellaisen, voit tehdä sähkökirjalla täysin passiivista tuloa pitkänkin aikaa.

Sähkökirjat ovat yleensä lyhyehköjä, pituudeltaan 20 – 80 sivun mittaisia, mutta sellaisen tekeminen vaatii aina oman aikansa. Tähän käytetty aika maksaa kuitenkin itsensä nopeasti takaisin ja mikä sen parempaa, sinulla on yksi täysin passiivinen tulonlähde, kun kirja on julkaistu ja lykätty nettiin!

 

Mitä enemmän tulonlähteitä, sen nopeammin vaurastut:

Voit luoda myös oman brandin ja yhdistää kaikki edellä mainitut viisi asiaa ja etsiä vielä muita markkinointiväyliä. Tämä ei käy viikossa, kuukaudessa ja tuskin ihan vuodessakaan, mutta alkuun pääsee kyllä nopeastikin.

Passiivisten tulonlähteiden hankkiminen nopeuttaa vaurustumista (lue 8 vinkkiä, kuinka vaurastut), sillä ne tuovat kivasti lisää ylimääräistä päivätyön päälle.

Hommassa ei tarvitse muuta kuin päästä alkuun ja sitten se sujuu kuin itsestään. Alkuun työtä tarvitsee kuitenkin tehdä ja paljon!

 

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi