Säästötili – Paras korkotili 2020 vuodelle

Säästötili on turvallinen koti ”löysälle rahalle”. Suomalaiset tunnetaan turvallisten säästötilien suosijoina ja monelta löytyy tälläkin hetkellä rahaa lepäämässä säästötileiltä. Ongelmana on kuitenkin tällä hetkellä säästötilin matala – tai joidenkin pankkien kohdalla jopa (valitettavasti) olematon tuotto.

Räikeiden erojen takia säästötilisäästäjän kannattaa miettiä tarkkaan, minkä pankin tilillä rahojaan makuuttaa ja näiden vertaaminen tulee aina kysymykseen.

Säästötili -tuottoerot ovat tällä hetkellä 0 – 0,80 %:n välillä

Kumman koron sinä siis mielummin valitsisit?

Säästötili ja talletustili sekä niiden korkovertailuKysymykseen ei liene vaikea vastata, mutta säästötileistä kannattaa kuitenkin ottaa selvää ennen talletuspäätöstä. Esimerkiksi koron määräytysperuste on syytä selvittää, joka on tyypillisesti joko kiinteä korko, Prime korko, Euribor-sidonnainen korko tai joissain tapauksissa koron määrittää talletettu summa.


Uutta – Suosittelemme: Yhden parhaimmista tuotoista tarjoaa kuitenkin Instabank säästötili sen 0,80 % korollaan (100 000 € asti) ilman nostorajoituksia tai määräaikaisuutta. Voit lukea lisää itse Instabankista täältä.


Säästötilejä on eri tyyppisiä ja pankeilla on usein ainakin osittain omat virityksensä näiden suhteen

Esimerkiksi Nordea tarjoaa viittä eri säästötilimuotoa, joista suosituimmat ovat EtuTili ja KorkoExtra -tilit. Molemmat tilit sopivat niille, jotka haluavat parempaa korkoa kuin tavalliselta käyttötililtä ja rahat ovat täydessä kontrollissa eli nostoja voi tehdä ilman rajoituksia.

Määräaikaiselle sijoitustilille taas voit saada paremman korkotuoton ja korko / tilin tuotto sovitaan tilin avaamiseen yhteydessä.

ASP-tilin kohdalla ei voida puhua tavanomaisesta säästötilistä. Sen avulla ensiasunnon ostaja hoitaa sellaisen itselleen edullisesti ja riittää, että säästät vain minimissään 10 % asunnon hinnasta, loput saat lainaan pankilta.

Viides tilimuoto on SijoitusTalletus -tili, joka on myös määräaikainen. Sen tuotto rakentuu talletuskorosta sekä tämän lisäkorosta.

Tästä syystä talletustilien korot kannattaa verrata

Monet ottavat käyttöön aina automaattisesti oman pankin tarjoaman säästötilin, joka on ymmärrettävää erityisesti sen helppouden vuoksi.

Omassa pankissa on aina mukava asioida, eikä se vaadi ylimääräisiä ponnisteluita. Monesti kuluttaja ”ostaa” myös oman pankin virkailijan puheet helpommin, joka on sekin ymmärrettävää.

Mutta: Ruoho on kuitenkin usein vihreämpää toisella puolella (tässä sanonta pätee konkreettisesti) eli suosittelemme tutustumaan myös muihin pankkeihin. Koroissa nimittäin on kohtuullisen suuria eroja, jotka ovat pelkästään pankkikohtaisia.

Mistä parasta korkoa?

Selvästi parempia korkoja tarjoavat ulkomaalaiset tuntemattommat pankit, joista parhaimman koron tarjoaa norjalaisen lentoyhtiön Bank Norwegian pankki. Sen korko määräytyy talletussumman mukaan ja asettuu 0,75 % kohdalle (tämä on toisiksi paras talletuskorko, vaikka se vielä aikaisemmin oli 1,75 %).

Toisiksi parasta korkoa vielä hetki sitten tarjonnut TF Bankin säästötili tarjoaa enää vain 0,50% (aik. 1,30 %)  ensimmäisestä eurosta lähtien. Saman on tehnyt myös Nordax Bankin tuottotili, jonka korko on enää 0,40 % ja vaihtuva sellainen (aikaisemmin pankki tarjosi vielä tuottoa kiinteällä korolla 0,80%).* Molemmat tarjoavat mahdollisuutta tallettaa korkeintaan 100 000 euroa.

*Huom! Eli kuten huomaatte, korot todella vaihtelevat ja ne on aina syytä tarkistaa pankista suoraan silloin, kun tallettaminen on ajankohtaista.

Ovatko rahat turvassa, jos talletan ne ulkomaille?

Yleinen kysymyksen aihe on ulkomaalaisten pankkien tileille tallettaminen ja sen turvallisuus.

Voit kuitenkin olla tämän suhteen huoletta, sillä myös kaikki kolme edellä mainittua kuuluvat talletussuojan piiriin. Esimerkiksi TF- ja Nordax -pankit kuuluvat molemmat Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin.

Tämä takaa sen, että talletut rahat ovat turvassa ja et voi menettää niitä huolimatta pankin maksukyvystä.

Säästötili suomalaiseen pankkiin – millainen korko?

Koroissa on eroja ja ne saattavat muuttua kuukaudessa, tosin viimeaikoina suuria värähtelyitä ei olla nähty, sillä korot ovat olleet tasaisen matalia jo pidemmän aikaa.

Kaikki alapuolella mainitut säästötilit kuuluvat suomalaisen talletussuojajärjestelmän piiriin.

Esimerkkejä talletustili -koroille:

S-Pankin S-Tuottotili:

S-Pankin koron määrittää talletettu summa ja se on 0,10 % kaikille alle 99.999 € talletuksille.

Yli 100.000 € talletukselle tarjotaan 0,35 % korkoa. Koron määrittää S-Prime – 2,0% (porrastetusti, esim. yli 19.999 € talletuksessa määräytymisperuste on S-Prime – 1,5 %).

S-Tuottotili säästötilin korko vaihtelee talletussumman mukaisesti ja on S-Primekorkosidonnainen tällä hetkellä (vuosi 2019).

 

S-Pankki ilmoittaa pankin omilla kotisivulla koron olevan alhainen (kuten yläpuolella olevasta kuvankaappauksesta näkyy) ja kehoittaa harkitsemaan myös rahastosäästämistä, joka on sijoittamista helpoimmassa mahdollisessa muodossa.

Riskit ovat kuitenkin suuremmat kuin säästötileihin sijoittaessa! Lue lisää sijoittamisesta yleisesti täältä.

Aktian säästötalletus:

Aktian säästötalletustilin vuosikorko on 0,10 % ja tämä lasketaan aina kuukauden minimisaldon mukaan.

Säästötalletustilissä ei ole vähimmäistalletusrajoituksia tai nostorajoitteita. Tilissä on aina kiinteä korko summasta riippumatta.

Danske Bank Etutili:

Danske Bankin tarjoama kuukausimaksuton Etutili sopii hyvin turvalliseen ja pitkäaikaiseen rahojen säilytykseen.

Korko määrittyy etutason mukaan, 4-tasolla korko on laskenut kuitenkin alkaen 0,1 %, 3-tasolla 0,05 % & 2-tasolla samoin 0,05 %. Kaikilla muilla etutasoilla korko on 2020 vuodesta lähtien alkaen 0,03 %.

Korko on laskenut siis Danskellakin huomattavasti. Pankki tarjoaa myös Kultapossutiliä, joka on hyvä lapsen ensimmäinen tili.

Nordea EtuTili on fiksu säästötili:

Jo aikaisemmin artikkelissa mainitun Nordean EtuTilin korko on 0,05 % ja se on sidottu Nordean Prime-korkoon, avainasiakkaille se Nordea Prime – 1,25 %.

Normaali hinta taas on Nordea Prime – 3,25 %. Jos olet kanta-asiakas, saat Nordea Prime – 2,25 % korkoa. Sama pätee myös Check-in-asiakkaille.

InstaBank Säästötili

Myös edellä mainittu ja todella suosittu InstaBank (tietoa itse pankista) tarjoaa nykyään säästötiliä ja sen voi aloittaa verkossa kuka vaan 0,8%:n korolla. Pankin korko on tämän hetken parhaimmistoa eli, mikäli etsit sille ns. löysälle rahalle turvallista kotia, on tässä yksi erinomainen vaihtoehto.

Osuuspankin määräaikainen tuottotili:

OP:n tuottotilillä saat vakaata tuottoa haluamallesi summan haluamallasi sovitulla ajalla. Talletuskorko sovitaan pankissa tuottotilin avauksen yhteydessä ja se on aina kiinteä (korosta vähennetään lähdevero).

Tuottotilillä makaavilla varoilla keräät vakaan ja turvallisen tuoton lisäksi myös OP-bonuksia.

Hypon (Suomen hypoteekkiyhdistys) talletustili:

Hypon sanojen mukaan sen ”tuottoisa ja turvallinen” erikoistili säästämistä varten sopii kaikille. Talletusmäärissä eikä tililtä rahan nostamisissa ei ole kummassakaan rajoituksia. Korot ovat henkilöasiakkaille aina 0,30 % asti ja yrityksille sekä yhteisöille 0,10 % asti. Tästäkin löytyy siis varteenotettava säästötili, tosin parempaakin korkoa on tarjolla. Huomio: Myös kyseisen säästötilin korot ovat laskeneet kuluvana vuonna eli tämä on selvä trendi.

6 Kommentit
 1. Vastaa blank asseri 4.3.2018 at 08:07

  Säästötileillä hyvä kun inflaatiolle pärjää ja kysynpähän vaan kuka enään pitää erikseen oikealla säästötilillä käteistään normaalin tilin sijasta? Paremman koron määräaikaiset tilit vetää rahat kaniin ja se on aika epälikvidiä valuuttaa ellei halua menettää pientä olematonta tuottoaan. Norwegianin ja TF Bankin säästötileillä on jotain pointtia, mutta rahansa voi sijoittaa paremminkin esimerkkinä töissäni pieni porukka pitää ei tässä pätkässä nyt mainitulla Ålandsbanken Itämeritilillä jollain 0,15 % korolla isoa rahapottia eikä kiinnosta edes parantaa tuottoaan kunhan on turvassa. Ymmärrettävä näkökulma toisaalta, mutta rahat voisi olla turvassa ja tuottaa ihan oikeasti jotain muuallakin mutta uskonpahan vain, että useimmat jotka säästötilisäästämisen aloittaa, tekee sen omassa pankissa ja ovat ihan myytyjä ja sokeita virkailijoiden puheille, erityisesti vanhemmat sukupolvet. Nuorista alle 40 v. en tiedä ehkä netin käytön yleistyminen lisää myös ilmiötä, että asioista halutaan ottaa selvää ja kiinnostus tuotoille on korkeampi mutta tiedä häntä.

 2. Vastaa blank Kaippa 13.8.2018 at 22:27

  Nordea maksaa suomessa mitätöntä korkoa, mutta jos talletan suomessa ulkomaisen nettipankin tilille, joka on Nordeassa, korko on huomattavasti parempi.

  • Vastaa blank Ylläpito (Aaron) 14.8.2018 at 08:09

   Hei Kaippa,

   Kiitoksia vinkistä. Kuinka paljon korko paranee tässä tapauksessa?

   Terveisin, Ylläpito (Aaron)

 3. Vastaa blank jussi 6.11.2018 at 12:11

  Vuosi inflaatio lokakuussa 2018 Suomessa 1.3 %, vertaappa tätä vuotuiseen korkotuottoon….

 4. Vastaa blank Markku 16.11.2018 at 14:50

  Yleinen kysymyksen aihe on ulkomaalaisten pankkien tileille tallettaminen ja sen turvallisuus.

  Voit kuitenkin olla tämän suhteen huoletta, sillä myös kaikki kolme edellä mainittua kuuluvat talletussuojan piiriin. Esimerkiksi TF- ja Nordax -pankit kuuluvat molemmat Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin.

  Tämä takaa sen, että talletut rahat ovat turvassa ja et voi menettää niitä huolimatta pankin maksukyvystä. KYSYMYS. Mihin summaan asti talletussuoja on ulkomailla?? Tietääkseni suomessa talletussuoja on 100 000€ / pankki. Ylimenevät rahat eivät ole talletussuojan piirissä.

 5. Vastaa blank Toni 21.5.2019 at 09:26

  Mulla rahat kaukoidässä ja korko 6.25 ja rollover kerran kuussa. Eli 10 vuotta ja rahat tuplattu. Repikääppä siitä huumoria.

Kommentoi

Olethan ihminen? *