Vuosi vaihtuu – Onko sinulla uudenvuodenlupauksia?

Uudenvuodenlupauksia miettii lähes jokainen, mutta vain puolet vakavasti ja tästäkin ryhmästä lopulta kolmannes riittävän vakavasti, että päätös säilyy kirkkaana mielessä vuoden kaksi tai kolme ensimmäistä päivää. Suurin osa lopettaa jo tässä vaiheessa, mutta sinä et varmasti halua tehdä niin!

Klassisia uudenvuodenlupauksia ovat yleensä mm. ruokaremontti & painon pudottaminen, tupakoinnin lopettaminen, salikortin hankkiminen tai yleisesti liikunnnan lisääminen, alkoholin vähentäminen (erityisesti tipaton tammikuu), matkustaminen tai kasvavissa määrin rahan säästäminen.

Kaikki edellä mainitut ovat myös kärkipäässä, kun puhutaan pieleen menneistä uudenvuodenlupauksista (lähde on englanniksi).

 

Kuinka onnistun pitämään uudenvuodenlupauksen?

Jos sinulla on ”kastemadon selkäranka” tai koet, että lipsut lupauksistasi tai tavoitteista, niin et ole välttämättä vain vielä oivaltanut, kuinka oma mielesi toimii. Ei siis hätää, tämä ei missään tapauksessa osoita heikkoutta ja jo pelkästään lukiessanne tätä, on huomattavissa, että sinulla selvästi alitajunnassa halu saavuttaa jotain. Tämä on jo merkittävä asia ja ilman tätä perustaa aniharvoin saavutetaan yhtään mitään!

Jos otamme esimerkiksi perinteisimmän lupauksen tai tavoitteen eli painon pudottamisen tietyn verran tiettyyn päivämäärään asti. Hyvin harva onnistuu pitämään tämän lupauksen ja erityisen hankalaa siitä tekee se, että vaikka projekti etenee ja puntarin lukemat tippuvat, et ajattele asiaa sen laajemmin.

Tavoitteenahan oli vain pudottaa painoa ja siinä se?

Jos kuitenkin otat projektissa huomioon painon pudottamisen muut hyödyt, niin saatat ällistyä ja saada lisämotivaatiota. Parhaimmassa tapauksessa saavutat ihannepainon ja pystyt pysymään siellä ilman suurempia jojoiluja.

Kun paino putoaa, olet mitä luultavammin karsinut samalla pois epäterveellisiä tai tarpeettomia ruokaostoksia ja mahdollisesti vähentänyt alkoholia? Tiedätkö mitä: olet myös samalla saattanut säästää rahaa tietämättäsi! Samalla näytät paremmalta, olet saanut ripauksen lisää itsevarmuutta ja mikä tärkeintä, olet yleensäkin kokonaisvaltaisesti terveempi. Sekä kroppa, että mieli kiittävät.

 

Kuinka ikinä voisin onnistua tässä?

Terveenä vinkkinä suosittelemme, että et haukkaa liian suurta palaa kerralla. Älä aseta älyttömiä tavoitteita tai tarkkoja päivämääriä. Ajattele kokonaiskuvaa ja sen tuomia hyötyjä niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä.


Kirjaa ylös tuntemuksia, fiiliksiä, onnistumisia.

Lipsumiset ovat sallittuja: älä missään tapauksessa anna niiden lannistaa.

Tärkeintä on ajatella asiaa kuin asiaa pitkällä tähtäimellä.


Omasta kokemusta voin kertoa, että lopetin tupakoinnin noin kaksi vuotta sitten puhtaasti terveydellisistä syistä, addiktion takia en varsinaisesti ajatellut sen olevan älyttömän suuri kuluerä.

Käytin keskimäärin 6 euroa nikotiinituotteisiin päivässä ja nyt kun lopettamisesta on jo yli 2 vuotta, on säästöä kertynyt alakanttiin laskettuna yli 4500 euroa.

Kaikista tärkeintä on päätöksen tekeminen, olin ajatellut vuosia lopettavani, mutta tälläinen ”ajattelu” ei valitettavasti vain johda mihinkään.

Ps. Jos painoindeksi, terveysasiat ja harrastustoiminta ovat kaikki kunnossa, etkä keksi aihetta uudenvuodenlupaukselle, niin talousasioista on hyvä lähteä rakentamaan sellaista. Jos et ole vielä kilpailuttanut esimerkiksi puhelinliittymiä, niin se on helppo startti.

Tämän jälkeen huomaat, että kilpailuttamiselle ei näy loppua ja saatat jopa hurahtaa sijoittamiseen hulluun, mutta erittäin järkevään maailmaan!

Tässä ”vähän ajatteluruokaa” ja onnellista alkavaa Uutta vuotta 2018 kaikille lukijoille ja seuraajille koko sivuston toimituksen johdosta!

 

 

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi

Olethan ihminen? *