Venelaina – Kesällä myös suomalaiset ottavat luottoa veneen ostoa varten.

Oletko aina haaveillut purje- tai moottoriveneestä ja et ole koskaan toteuttanut tätä haavetta?

Tiesitkö, että venelaina on pankista ja netistä haettuna yllättävänkin edullinen, joten jos taloutenne on vakaalla pohjalla, olet vakituisessa työsuhteessa ja haaveilet omasta veneestä, niin toteuta ihmeessä unelmasi.

Venelainoja markkinoidaan vähän ja niistä puhutaan hyvin vähän Suomessa yleisesti, kun taas esim. Norjassa venelaina on hyvin yleisesti esillä.

Suomessa puhutaan vain lähinnä asuntolainoista, peruslainoista ja kulutusluotoista – joilla kaikilla tietty voi rahoittaa veneen oston, kukaan tätä kiellä (paitsi asuntolainalla, ellette erikseen hae venelainaa asuntolainan kanssa samassa).

Veneen osto lainalla on hyvin yleistä ja harvalta löytyy sellaista käteisnippua, jos kunnon paatista on kyse – soutuvene on sitten juttu erikseen.

 

Venelainan korko määrittyy yleensä hakijan tulojen mukaan.

Venerahoituksen saat haettua netistä jopa ilman vakuuksia.


Veneluottoa pystyt nyt hakemaan helposti netistä. Korkoprosentti määrittyy usein hakijan tulojen ja taloustilanteen mukaan. Vakuudet eivät ole koskaan pakollisena edellytyksenä.

Veneen ostaminen lainarahoituksella voi tulla hyvin edulliseksi, hait sitä sitten pankista tai netistä.

Pankki on lähes aina edullisin, mutta välitysfirmoja ei koskaan kannata sulkea pois, sillä niiden monipuolisuus ja helppous tekee lainaamisesta miellyttävää.

Jos valitset ns. paremman luokan välittäjän, kuten Lendon tai Rahalaitoksen, voit saada yli 20 pankkilainatarjousta lähettämällä yhden ainukaisen luottohakemuksen.

Muita pankkilainoja pystyt vertailemaan täältä (vertailussa mukana monet pankit kuten OP, S-Pankki, Nordea, Bank Norwegian pankki ym.)

Talouteen.com pitää nyrkkisääntönä, että vertailet vähintäänkin omaa pankkia ja useampaa verkkolainavälittäjää keskenään.

Mikä tahansa laina kyseessä on, vertailun kautta syntyy paras lopputulos! Myös uusi Monobank -pankki myöntää veneluottoa, jonka korko on vähintääkin edullinen.

 

Käytetyn veneen rahoitus onnistuu parhaiten netistä – tai pankistanne.

Käytetty vene on aina vähäkustanteisempi kuin uusi – joka ei varmasti tule kenellekään yllätyksenä. Halvimmat venelainat löytyvät joko netistä tai pankista, joten molempia kannattaa konsultoida tai kilpailuttaa ennen kuin päätätte ottaa lainan.

Käytetyn veneen rahoitat todella helposti nopealla kulutusluotolla, joita on verkossa tarjolla roppakaupalla.

Venelaina terminimikkeenä on harvinainen, eikä se on ole niin räikeästi esillä, kuten esimerkiksi autolainat ovat, mutta teoriassa samasta on asia on kyse.

Netissä kulutusluottoja tai venelainoja on tarjolla ilman vakuuksia ja takaajia 50.000 euroon saakka, pankkien venelainat liikkuvat samoissa lukemissa, mutta hyvätuloinen hakija voi saada suuremmankin luoton, jos vakuudet ovat kunnossa.

Suuremmat satojen tuhansien venelainat edellyttävät aina vakuuksia ja käsirahan osuus vaihtelee 10 – 20 %:sta, mutta nämä ovat pankkikohtaisia. Vakuudellisessa venelainassa itse vene toimii lainan vakuutena.

Vaikka kesät Suomessa ovat valitettavan lyhyitä, veneilykautta voi venyttää pitkälle syksyyn ja sen voi aloittaa jo varhain keväällä, joka on varsin miellyttävää, kunhan vene on hyvin varusteltu ja muutkin varusteet ovat kunnossa.

Vene kannattaa myös aina vakuuttaa ja se onnistuu helposti oman vakuutusyhtiön kautta. Venevakuutus ei ole ilmainen, mutta se on erittäin tärkeä olla olemassa, jos kyseessä on vähänkin hintavampi paatti.

Soutuveneeseen sen sijaan sellainen ei ole ihan välttämätön – ja sellaisen rahoittaminen käsirahalla pitäisi myös onnistua.

 

Kolmas vaihtoehto on hoitaa maksut osamaksulla.

Voit myös hoitaa vakuudettoman tai vakuudellisen venelainan kätevästi osamaksulla.

Osamaksurahoitus ei kuitenkaan yleensä tule yhtään sen edullisemmaksi, mutta aina kannattaa kokeilla mahdollisimman monia eri vaihtoehtoja.

Saatat jopa yllättyä ja saada halvimman osamaksullisen luoton veneeseen netistä. Kaikki riippuu nykyisestä lainasaldo sekä tulo-, että työtilanteesta (työsuhteen luonne & mm. yhteisvastuullinen laina vaikuttavat myös venelainan korkoon)

Parhaat osamaksulliset & vakuudettomat lainat löydät täältä ja jos haluat laajempaan vertailuun, pääset siirtymään sinne napsauttamalla tästä.

 

3 Kommentit
 1. Vastaa blank veneilijä 14.8.2017 at 05:43

  Veneeseen lainaa? Onko teillä jäänmurtajalainaa kanssa sitten tarjolla? Tuolla 50 000 eur:llä ei kyllä saa kun jonkun nuhaisen purkin sitäkin nuhaisemmalla moottorilla ja ehkä kaikuluotaimen kaveriksi. Muuta ei tipu.

  • Vastaa blank Yp-Mikko 26.8.2017 at 19:35

   Hei,

   Sitten vain pankkiin neuvottelemaan suuremmasta lainasta. Irtoaahan noita vakuuksilla ja tarpeeksi riittävillä tuloilla paljon isompankiin purkkiin.

 2. Vastaa blank Petteri 1.3.2019 at 16:55

  Olin aina ennen sitä mieltä, että veneen ostaminen lainalla on hullujen hommaa. Viime kesänä kuitenkin itse sorruin, kun hinku vesille oli niin kova, mutta kukkaro ei kyennyt yhteistyöhön. Taannoin tilasin telankiristimen ihan omalla rahalla, pieni voitto sekin.

Kommentoi

Olethan ihminen? *