Tämän vuoden suosittuja uutuuksia lainasektorilla

Vaikka vuosi ei ole vielä ohi eli vielä on aikaa ja erityisesti tilaa uusille lainayrittäjille, on kuitenkin otollinen aika nostaa esille ehdottomat suomalaisten suosikkiuutuudet ja samalla haluan paljastaa oman henkilökohtaisen suosikin lainasektorilta.

Oma suosikkini ei varmasti tule kenellekään yllätyksenä, eikä se ole mikään valtionsalaisuus, sillä kyseinen pankki tulee muutenkin olemaan artikkelin pääroolissa.

On selvää, että kilpailu on tiukentunut ja yksikään vuosi ei ole lainayrittäjille ainakaan edellistä helpompi.

Haasteita riittää kilpailijoiden hengittäessä niskaan, korot kiristyvät ja aina joku päättää tiputtaa hintoja.

Tälläiseen tilanteeseen on reagoitava myös laskemalla itse todellista vuosikorkoa tai tarjoamalla vähintäänkin jotain yhtä houkuttelevaa ja hyödyllistä ominaisuutta lainatuotteeseen.

Lyhennysvapaat kuukaudet, lainan korotusmahdollisuudet, tyytyväisyystakuut, korottomat lainat uusille asiakkaille ja eräpäivän siirtomahdollisuudet ovat mm. näitä ominaisuuksia, joita palvelut ovat ottaneet käyttöön.

 

Matalampi korko on yhden pankin ansiota.

Tänä vuonna erityisesti kulutusluotto- ja pankkilainasektorilla ollaan saatu kuluttajia suosivia uudistuksia, joista tärkeimpänä voi mainita todellisen vuosikorkon selvän laskun.

Kun aikaisemmin pankkien tarjoamat lainatuotteet olivat vielä parempia korkoehdoiltaan, niin nyt voi jo aidosti sanoa, että asia ei enää ole niin.

Bank Norwegian on lainasektorin uutuus ja suosikkiTähän on selvä syy, joka on Norwegian Finans Holding ASA:n omistama Bank Norwegian, jonka tarjontaan Suomessa kuuluvat yksityishenkilöille suunnattu kulutusluotto ilman vakuuksia ja takaajia 1.000 – 50.000 euron väliltä ja luottokortti enintään 10.000 euron luottorajalla.

Heti pankin auettua Suomessa jo 2015 loppusyksystä oli selvää, että lainojen todellinen vuosikorko, joka alkoi 4,99 %:sta, oli verkkoluottojen edullisin ja ero oli selvä.

Pankkilainat ovat vetäneet koko vuoden 2016 ajan hyvin ja tahti on kiristymässä, kun norjalaispankin suosio ja tunnettuus kasvavat Suomessa.

Pankin markkinointibudjetti on ollut netissä suuri ja se on valloittanut Google-mainosnäkyvyyttä tehokkaasti koko vuoden ajan.

TV- ja radiomainontaan ei kuitenkaan toistaiseksi ole vielä satsattuna, joten pankilla on vielä varaa laajentaa markkinointistrategioitaan ja epäilemättä kohta norjalaispankista tullaan kuulemaan ja näkemään radiossa sekä mainoskatkoilla.

Katukuvassa pankki ei niinkään näy, mutta Norwegian lentoyhtiö (joka on pankin osaomistaja), on Suomessakin vahvasti tunnettu brändi, joten pankki painautuu varmasti hyvin ihmisten mieliin tätäkin kautta vaivihkaa.

 

Verkkopankki tarjoaa suomalaissijoittajille myös talletustiliä jopa 1,75 % korolla, joka on suomalaispankkien 0,1 – 0,6 % korkoihin verrattuna huomattavasti houkuttelevampi vaihtoehto, jossa tallettajan riskit ovat olemattomat.

Pankki kuuluu talletussuojajärjestelmän piiriin, joka takaa varoille turvan 212.000 euroon asti. Mikäli pankki siis ajautuisi konkurssiin, tallettaja tulisi saamaan kaikki sijoitetut rahat tähän summaan asti takaisin, tosin Norjan kruunuissa eli valuuttariski on olemassa.

Riski on olemattoman pieni, mutta mainitsemisen arvoinen.

 

 

Hyvän luottoluokituksen asiakkaat voivat saada hyvän lainatarjouksen.

Norjalaisnettipankin kulutusluottojen koroissa on suuri haarukka 4,99 – 22,49 %, joka suosii erityisesti parempiansioisia ja paremman luottoluokituksen asiakkaita.

Lainaa on saatavilla myös pienituloiselle, mutta korko harvoin lähentelee alinta mainittua prosenttia.

Kaikki hakemukset käsitellään yksilöllisesti, mutta järjestelmästään pankki ei ole antanut vihiä eli kuinka tarjoukset todella määrittyvät.

Taustalla toimii huippuunsa viilattu tekniikka, joka mahdollistaa tarjouksen saamisen heti ruudulle.

Parempaan korkoon pystyy pienilläkin tuloilla pääsemään kiinni hakemalla lainaa rinnakkaishakijan kanssa, joka on selvä kuluttajaetuja kaikille, joille tämä on mahdollista.

 

 

Toinen suosittu lainauutuus.

Eurolimiitti on virtuaalinen kestolaina luottorajallaVuosi on ollut hiljainen ja toinen uusi, mutta täysin eri tyyppinen palvelu, Eurolimiitti, on toinen mainitsemisen arvoinen lainapalvelu.

Sen lainatuote on kuitenkin tililuottotyyppinen eli avaat oman henkilökohtaisen virtuaalisen luottokortin, jota pystyy hallinnoimaan netissä ja nostot tapahtuvat tekstiviestillä / verkkopalvelussa.

Limiitiltä pystyy tekemään nostoja 10 – 3.000 euron väliltä omaan tahtiin ja hyvät asiakkaat voivat ylentyä VIP-tasolle, joka mahdollistaa vielä korkeamman luottorajan.

Tuotetta pystyy kokeilemaan ilman riskejä, sillä sisäänajolainana on kuluton ensilaina 100 – 500 euron väliltä 30 vuorokauden lyhennysohjelmalla.

Avaaminen ei maksa mitään ja idea pohjautuu luottokorttiin ilman fyysisen luottokortin olemassaoloa.

 

Mikä olikaan se oma henkilökohtainen suosikkini?

Kallistun vahvasti norjalaispankkiin, jos jotain jäi arvelluttamaan 😉

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi

Olethan ihminen? *