Lainaa ajokorttia varten: Hae edullinen ajokorttilaina 2023

Tarvitsetko lainaa ajokorttiin ja se on juuri nyt ajankohtaista?

ajokorttilainaMeidän kautta se on helppoa ja pidämme huolen, että löydät sopivan ajokorttilainan pienillä kustannuksilla, vaikka tämän hetken korkotilanne on kohtalaisen kehno kuluttajalle.

Hae edullinen ajokorttilaina kilpailuttamalla se ja et voi mennä pieleen. Tässä suosittelemme erityisesti lainanvälityspalvelu Sortteria, joka laittaa ajokorttilainat edullisuusjärjestykseen.

Voit kuitenkin vapaasti valita minkä tahansa teille annetun lainatarjouksen – tai puolestaan olla valitsematta mitään. Palvelun käyttö ja yleisesti välittäjien käyttäminen on aina ilmaista.

 

zmarta logo
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 1000-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Hae lainaa
omalaina logo
Ikäraja 18 v.
Tarjonta: 500-60.000€
Laina-aika: 1-20 v.
Hae lainaa
rahalaitos logo
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 500-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Hae lainaa
sortter logo
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 1000-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Hae lainaa

Kaikki näistä neljästä ovat välityspalveluita eli tarjouksen pyytäminen ei velvoita sinua mihinkään.

Lainaa ajokorttia varten – Paljonko lainaksi?

Jos haluat ottaa lainan ajokorttia varten pelkästään ja et esimerkiksi ole hankkimassa autoon lainaa, niin silloin kannattaa pysyä budjetissa ja lainata juuri sen verran, mitä ajokortti ja autokoulu kustantavat yhteensä.

Tietenkin tarkasti eurolleen et tälläistä lainasummaa saa käyttämättä jotain pankin limiittiä tai esimerkiksi luottokorttia. Mutta vastauksena pohtimaanne kysymykseen, ”paljonko laitetaan lainaa?”, ei yhtään tai ainakaan paljoa enempää, mitä vaaditaan.

Liiallinen lainan ottaminen on kasvanut melkoisesti, vaikkakin se on jo jossain määrin rauhoittunut Suomessa. Joka tapauksessa aina, kun rahaa on tarjolla, monelle herää se pieni tai vähän suurempi houkutus ottaa vähän ylimääräistä. Tämä ei kuitenkaan kannata.

Mistä ajokorttilaina kannattaa ottaa?

Jos sinulla on ilmaisen maksuajan luottokortissa tarpeeksi limiittiä ja saat sen korottomana sekä pystyt hyödyntämään nollakorkomahdollisuuden, niin ilman muuta käytät luottokorttia.

Toisena vaihtoehtona tulee taas perinteinen laina, joissa lainan kilpailuttaminen on ”yleisavain” kultaiseen, parhaimpaan & halvimpaan lainaan.

Jos joku toinen lainankilpailuttaja pitää vielä nostaa esiin, on se Omalaina, joka etsii, vertailee sinulle yli 25 pankin lainatarjoukset ilman vakuuksia. Tärkeintä on löytää sopiva laina ajokorttiin siedettävällä korkoprosentilla, joka ei tuota sinulle ongelmia jatkossa.

Eroaako korko jotenkin, jos haen lainaa ajokorttiin?

On tärkeää tietää, että lainatuotteissa korko on aina vakio käyttökohteesta huolimatta ja yksikään pankki tai itsenäinen rahoituslaitos ei ole erikseen ilmoittanut toisin.

korkoSen sijaan koron määrittää melkeinpä täydellisesti hakijan oma taloudellinen tilanne.

Erityisesti seuraavat asiat huomioon:

  • Lainan hakijan ikä
  • Luottotiedot (mahdollisesti myös vanhemmat kuitatut maksuhäiriöt)
  • Nykyiset tulot
  • Tulojen taisuus (säännöllisyys on iso plussa)
  • Työpaikan stabiilius
  • Asuinmuoto
  • Vakuudet kannattaa mainita lisäkentässä

Lainat myönnetään kuitenkin ilman vakuuksia kaikissa tapauksissa, mutta vakuuksien mainitsemisesta ei ainakaan voi olla negatiivista vaikutusta annettujen lainatarjousten korkoon.

Kokemuksia lainan ajokorttiin ottaneilta

Meillä ei itsessään ole kokemuksia muuten kuin lainoista yleisesti, joka oikeastaan kattaa ihan ajokorttilainankin, sillä normaali kulutuslaina ei eroa ollenkaan ajokorttilainasta.

Lainamuodoista ainoastaan asuntolainat ja lainaa lainojen yhdistämiseen eroavat tavallisista käyttölainoista.

Kokemukset muilta nimettömiltä henkilöiltä:

Hain 5000 euron lainan ajokorttiin ja autoon, jota tuleva työpaikkani edellytti, koska työmaat olivat pahoissa paikoissa.. Tarvitsin siis auton ja sen kortin.. Ei ollut ongelma ja maksoin koko lainan pois alle 2 vuodessa. Yhä samassa työpaikassa ja paremmalla palkalla. Thumbs up

7000 euron laina, joka kattoi auton (käytetty, mutta vain vähän) ja ajokortti. Olisin päässyt halvemmalla, jos olisin heti täysi-ikääntyneenä ottanut koulun työkseni ja ajokortin hintalappukin oli silloin pieni. Muuton takia auto tuli pakolliseksi ja tästä syystä tarvitsin velan ottoa ja en ole katunut jälkeenpäin.

Yhteenveto

Jos siis tarvitset ajokorttia ja erityisesti silloin, kun olet löytänyt sen unelmaduunin pitkän etsinnän jälkeen, niin ajokortti- ja autolaina -yhdistelmä on varmasti yhden vaivaisen lainan korkojen lyhentämisen arvoinen.

Autokoulu kestää sen verran pitkään, että ei kannata jäädä odottamaan ja parsia rahoja kasaan kuukausia tai vuosia, koska mahdollisuudet parempaan (työpaikkaan) ovat vain yhden pienen lainan päässä.