Mistä paras luottokortti? Suosituimmat luottokortit vertailussa

Luottokortti on hyvä löytyä jokaisen aikuisen lompakosta/puhelimesta ja sen kätevyydestä ei varmasti tarvitse sanoa kahta sanaa enempää.

Ihan kaikilta ei kuitenkaan vielä löydy korttia ja vaikka löytyisikin, on ajoittain myös monella tapaa suositeltavaa punnita muita korttivaihtoehtoja.

Varsinkin, jos kulujen minimointi kiinnostaa ja haluatte parhaan mahdollisen luottokortin.

Meidän luottokorttivertailu auttaa teitä valitsemaan juuri sopivan Visa/Mastercard -luottokortin.

Luottokorteissa on eroja. Niin luottorajan määrissä, vuosimaksuissa, kuin peruskoroissa sekä tietenkin vielä muissa ominaisuuksissa/eduissa.

On siis erittäin suositeltavaa tutkia eri vaihtoehtoja ja listasimme alkuun teille TOP5-listan, joita suomalaiset ovat suosineet tämän vuoden aikana.

TOP5 -luottokortit -lista – Mikä on halvin 2024 vuonna?

 • Bank Norwegian (matkustajan ykkösluottokortti 15 000 € luottorajalla)
 • Sweepbank (digitaalinen edelläkävijäkortti 8000 € luottorajalla)
 • Morrow Bank (50 vrk korotonta maksuaikaa ja bonuksia kaikista ostoista)*
 • Aktian luottokortit (paljon vaihtoehtoja ja eri ominaisuuksia)
 • Lainasto Ostosraha (uudempi tuttavuus, joka on löytänyt tiensä usean suomalaisen lompakkoon)

On kuitenkin vaikeaa tai mahdotonta nostaa mitään korttia selvästi yli muiden, sillä kaikilla meillä on erilaiset kriteerit eli kannattaa tehdä omat johtopäätökset luottokorttivalinnassa.

 

Suosituin vuosimaksuton luottokortti

Morrow Bankin luottokortti (entinen Komplett Bank), on ollut viimeisen parin vuoden ajan kovassa vedossa, jos tarkastellaan kansainvälisiä luottokorttivaihtoehtoja.

Korttia on helppo hakea ja saamisen kriteerit ovat samaa luokkaa monien suomalaispankkien kanssa.

morrow bank luottokortti kuvaOminaisuuksien puolesta se taas vetää hieman pidemmän ja paremman korren tarjoten 50 vuorokautta kulutonta ja korotonta maksuaikaa sekä bonuksia kaikista ostoista.

Mitään vuosimaksuja kortin ylläpito ei myöskään vaadi ja avausmaksua ei ole. Jos et hyödynnä kulutonta maksuaikaa, on korkoympäristö varsin kilpailukykyinen 19,94 prosenttia. Pankki on myös nykyaikaistanut korttia siten, että pystyt käyttämään sitä täysin sähköisesti digitaalisen lompakon kautta.

Morrow Bank tarjoaa myös joustavaa kulutuslainaa luottokortin lisäksi sekä nyt uutena myös vakuutuksia, kuten mm. ostoturvavakuutuksen.

Pidämme tätä korttia ainakin yhtenä parhaana tämän vuoden korttivalintana, erityisesti jos sellaista ei vielä ole, tai haluat lisää joustavuutta arkeen kuluttoman maksuajan kautta.

Korko 12 kuukauden luotolle on 19,94% ja todellinen vuosikorko 21,87 %, jos luotto on 1000 euroa ja maksat sen 12 kuukaudessa tasaerissä. Yhteensä kuluja kertyy 1108 euroa.

 

Virtuaalinen Mastercard -luottokortti

Vuosimaksuton Sweepbank virtuaalinen Mastercard luottokorttiToinen vahva luottokorttivalinta on SweepBank Mastercard luottokortti, jonka saat puhelimeen vain minuuteissa jopa 60 vuorokauden korottomalla maksuajalla.

Osta nyt, maksa myöhemmin, 60 vuorokaudessa kuluja kertyy tasan 0 euroa. Siinä ei ole avausmaksua, ei toistuvia kuukausi tai vuosimaksuja.

Saat välittömästi rahaa luotolta omalle pankkitilille. Näet puhelimesta, paljonko saldoa on käytettävissä ja luottoraja on 8000 euroa.

Perustiedot

 • Hae ilmaiseksi ja aktivointiaika on vain pari minuuttia
 • Koroton maksuaika aina 60 päivää
 • Vuosimaksu 0 euroa
 • Luottoraja enintään 8000 euroa
 • Pidemmissä luotoissa kiinteä 19,9 nimelliskorko
 • Vaatimuksena ikäraja 20 vuotta ja säännölliset 1600 euron kk-tulot

Pääset hakemaan luottokorttia heti palvelun kotisivuilta tästä.

Korko laskettuna 1500 euron luotolle 12 kk maksuajalla on 21,82 %, joka sisältää 12 kpl 138,88 €:n maksuerää. Kulujen osuus vuodessa kokonaisuudessaan on 166,56 €, jos luottoa pidetään auki vuoden ajan.

 

Ilmainen Visa luottokortti ja muita kortteja:

Parhaana vaihtoehtona on Norwegian Bank Visa luottokortti, joka on sekin varsin toimiva luottokortti taskuun ja noussut takaisin suureen suosioon.

Tämä on ”se oikea” matkailijan unelmakortti, johon voit saada luottorajan enintään 15 000 € asti.

Luottokortti myönnetään ilman vakuuksia ja se on edullisempi kuin markkinoiden muut kortit ottaen huomioon sen tuomat huippuominaisuudet ja korottoman pitkän maksuajan.

Pääset hakemaan luottokorttia tästä.

Uusi ja halpa luottokortti tulee Norjasta: Bank Norwegian Visa on matkailijan unelmakortti!

Kortin ominaisuuksia:

 • Luottokortin ikäraja on 23 vuotta
 • Saat aina täysin korotonta luottoa jopa 45 vuorokauteen asti
 • Edullinen luottokortti, josta ei veloiteta vuosi- tai kuukausimaksuja
 • Kortin hakeminen 100% netissä maksutta sähköisesti
 • Ei kuluja tavaraostoista Suomessa eikä myöskään ulkomailla
 • Saat kaikista ostoista CashPoints-pisteitä, joita voit hyödyntää matkallasi
 • Saat kortin mukana ilmaisen kattavan matkavakuutuksen ja peruutussuojan matkoille
 • Paras luottokortti matkustamiseen

 

Stockmann MasterCard

Stockmann MasterCard on 1500 – 10.000 euron luottorajan kortti, jonka avulla saat MyStockmann kanta-asiakasohjelman edut. Stockmann Mastercard luottokortti on helppo ja turvallinen maksukortti debit-mahdollisuudella.

Myös tämän kortin hakeminen verkossa tapahtuu alle 10 minuutissa ja päätöksen saat nopeasti, mikäli sinulta ei vaadita lisäselvityksiä (osa hakijoista joutuu antamaan vielä tarkemmat tiedot saadakseen hakemukseen myönteisen päätöksen).

Luottokortin ominaisuuksia:

 • Saat (Nordean – ei Stockmannin myöntämän) 1500 – 10.000 euron luottorajan.
 • Et maksa kortin avaamisesta mitään ja korko on 3 kk euribor + 12,5 %).
 • Voit käyttää Mastercardia yli 100 miljoonassa liikkeessä ympäri maailmaa ja verkko-ostoksissa.
 • Sinun ei tarvitse olla Nordea pankin asiakas
 • Mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin ( 2 kpl / vuosi – ei peräkkäisinä kuukausina).

Korko: Todellinen vuosikorko 1500 euron käytössä olevalle luotolle on 24,1 % ja kokonaiskulut 1 684 euroa, kun nimelliskorko on 3 kuukauden euribor (11/2020) + 12,5 %. Tässä on huomioitu kuukausittainen 4 euron tilinhoitomaksu sekä 3 euron paperilaskun veloitus.

 

Finnair Plus MasterCard

Finnair Plus MasterCard -luottokortilla keräät lentopisteitä jokaista käytettyä euroa kohden. Korttitasoja on Basic, Silver, Gold, Platinum ja Platinum Lumo. Kaikissa luottokorteissa avaus- ja vuosimaksu on aina 50 euroa.

Luottokortin haet helposti netissä yhdellä kaavakkeella pankkitunnuksilla ja luottorajan voi hakea 1000-8000 euron väliltä. Kortti on kätevä erityisesti paljon Finnairilla matkusteleville tai niille, jotka etsivät yleisesti luottokorttia. Edullinen se ei kuitenkaan enää ole 50 euron vuosimaksunsa takia, eikä korkokaan juuri houkuta.

Korko on 3 kk:n euribor + 9 % (06/2019) eli todellinen vuosikorko esim. 1500 euron luotolle on 16,21 % vuosimaksu ja kaikki kulut huomioituna, kun luoton maksuaikaa on 12 kuukautta (tämä kirjoitushetkellä 02/2023).

Kortin myöntäjänä toimii ruotsalainen SEB Kort.

 

Tuohi MasterCard

Tuohi MasterCard on luottokortti, joka sopii arjen kulujen pikapaikkaukseen. Korttia voi hakea 2000 – Tuohi -MasterCard luottokortti on kätevä limiitti arkisiin äkkikuluihin.10.000 euron luottorajalla verkkohakemuksella.

Siinä on 18 vuoden ikäraja ja tarvitset myös säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot. Luottoraja annetaan loppuen lopuksi hakijan riskikelpoisuusanalyysin tuloksen kautta.

Kortin ominaisuuksia:

 • Kortille saat keskimäärin 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa
 • Et maksa avaus- tai vuosimaksuja
 • Todellinen vuosikorko 1500 euron luotolle on noin 24,60 % (10/2022)
 • Maksat luottoa joustavasti itse päättäen erän suuruuden
 • Ainutlaatuinen Hintaturvavakuutus

 

Aktia luottokortit

Aktia Mastercardin luottokortti on kaikkien pankkien asiakkaille ja aina ilmainenAktia pankilla on nykyään hyvinkin laaja valikoima erilaisia luottokortteja sekä debit- ja credit -yhdistelmäkortteja. Valikoimasta löytyy mm:

 • Aktia Platinum Credit/Debit
 • Aktia Digital Credit
 • Aktia Credit
 • Aktia Credit/Debit

Pankilla on myös erikseen luottokortti yritykselle ja virtuaalinen luottokortti Aktia Digital Credit 2000 – 20.000 € luottorajalla.

Kaikki luottokortit antavat joustoa ja käteislisäpotkua arkeen. Luottorajat ovat osittain korttikohtaisia ja lopulta hakijan tulot määrittävät luottorajan.

Maksuvapaita kuukausia voi ottaa käyttöön, Aktia Wallet -ominaisuus on erinomainen lisä ja siinä on todella monipuoliset ominaisuudet. Joissain luottokorteissa on myös 45 päivän koroton maksuaika aina käytössä.

Voit myös hakea 2000 euron luottorajan luottokorttia opiskelijalle pankista, jos olet suorittanut vähintään 90 opintopistettä yliopistossa tai korkeakoulussa (tästä pankki haluaa todistuksen liitteenä).

Luottokortin hakeminen on ilmaista ja kuluja kertyy vasta siinä vaiheessa, jos otat osamaksuominaisuuden käyttöön lyhentäen luottosaldon osissa. Jos kiinnostuit, niin pankin kotisivuilta löydät ajankohtaiset tiedot eri korttityypeistä ja niiden ominaisuuksista.

 

Myös Keskolta löytyy oma kuluton luottokortti

Helppokäyttöinen K-Plussa Mastercard haetaan netistä sähköisellä hakemuksella ja se on nyt nimeltään K-Plussa Maksuaika -luottokortti.

Se voidaan myöntää, jos olet hoitanut raha-asiat hyvin, vähintään täysi-ikäinen MasterCard ja Plussa-kortti samassa luottokortissasäännöllisesti tienaava luotto- sekä oikeustoimikelpoinen ja asut kirjoilla Suomessa.

Saat samaan korttiin Mastercard -luottokortin ja Plussa-kortin yhdessä, joten kerrytät helposti pisteitä käyttämällä korttia aina, kun asioit K-ketjun kaupoissa tai teet sillä verkko-ostoksia.

Luottokortti haetaan nettihakemuksella ja päätät luottorajan 1000 – 10 000 € väliltä hakemuksessa.

Tässä kortissa myöntäjä toimii OP, mutta voit yhdistää K-Plussa -ominaisuuden myös Nordean, Säästöpankin ja myös Danske Bankin luottokortteihin.

Luottokortin korko on 3 kuukauden euribor + 10,95 %, kun luottoa on auki.

Ominaisuuksia:

 • Saat aina keskimäärin 35 vuorokautta korotonta maksuaikaa
 • Kerrytä Plussa-pisteitä näppärästi kaikista ostoista (kampanja-aikaan jopa tuplapisteet)
 • Avausmaksuton luottokortti ilman vuosimaksuja (tilinhoitopalkkio 5 € /kk, kun luottoa on avoinna)
 • Saat kortin mukana tuoteturvavakuutuksen, joka on voimassa 365 vrk (lue tarkemmat tiedot esittelystä)

 

Lainasto Ostosraha virtuaalinen Mastercard

GF Money Oy:n uusi Lainasto Ostosraha MasterCard on virtuaalinen ja ilmainen luottokortti tilapäiseen ja jatkuvaan tarpeeseen.

Lainasto virtuaalinen Ostosraha Mastercard luottokorttiVoit rahoittaa sillä ostoksesi niin verkkoshoppailussa kuin normaaleissakin kaupoissa maailmanlaajuisesti.

Luottokortilta saat luottoa 100 – 3000 euroa oman tarpeen mukaan ja siinä on aina joustava maksuaika 2 – 47 kk väliltä.

Kortti on tarkoitettu kaikille luottokelpoisille vähintään 18 vuotta täyttäneille Suomessa vakituisesti asuville.

Ennen Lainaston tuotteena oli luottokorttipuolelta hyödykesidonnainen luottokortti, mutta kyseistä korttia ei enää myönnetä.

 

Luottokortti on yleisin maksuväline Suomessa

Arviolta 3,6 miljoonaa suomalaista käyttää tällä hetkellä luottokorttia (tai maksukorttia) eli yli 70 % koko väestöstä.

Yleisimmät kortit ovat:

 • Visa
 • MasterCard
 • Eurocard (nykyään myöskin MasterCard)
 • American Express (Amex) maksukortti
 • Diners Club

Ylivoimaisesti suosituimpia ovat Visa ja MasterCard.

Kun taas maksukortit, American Express ja Diners Club, ovat enimmäkseen keskimääräistä suuremman ansiotulon omaavan porukan käytössä niiden suhteellisten kalliiden kustannuksien vuoksi.

Amexiin ja Diners Club kortteihin liittyy kuitenkin joitain tiettyjä etuja, jotka ovat ehkä vuosimaksunsa arvoisia.

Suolaiset vuosimaksut eivät ole houkutelleet Suomessa ihmisiä käyttämään näitä kortteja kovinkaan paljon eli jos harkitset näitä, mieti onko niistä sinulle jotain erityistä hyötyä.

Pelkästään statuksen takia ei kannata kortteja hankkia.

 

Mikä on kaikista edullisin luottokortti?

Yleisesti ottaen Mastercardia ja Visaa pidetään edullisimpina luottokortteina, mutta korteissa on vielä eroja korkopuolella, jos luottoa lyhennetään osamaksulla kuukausierissä.

Kun esimerkiksi vielä muutama vuosi sitten kaikista halvin luottokortti oli S-Etukortti Visa, on rinnalle noussut paljon uusia kortteja hyvillä eduilla, joista uusimpana voi mainita ehkäpä juurikin sen tämän vuoden kaikista halvimman kortin, joka on SweepBank tarjoten avausmaksuttoman ja kuluttoman kortin aina 60 vuorokauden ajaksi.

Tämän jälkeen kortissa on kiinteä 19,90 % korko – jos siis päätät käyttää osamaksuominaisuutta, mitä ehkä emme suosittele ainakaan ensikädessä.

Ilmainen luottoaika on kuitenkin fiksua hyödyntää vaikka joka kuukausi.

 

Black Amex on kallein american express centurion edellyttää 20.000 euron kuukausikulutuksen eli sen voi saada vain harvat ja valitutAmerican Express Centurion eli ”Black Card” on kaikista ökyin kortti

Jos taas hypätään ääripäähän, niin kallein luottokortti on titaanista tehty ”Musta Amex”, jonka vuosikustannukset ovat 4000€ pahemmalla puolella ja lisäksi maksat kertakustannuksena toisen mokoman.

Et voi saada Centurion-korttia suoraan Suomesta, joten kuluissa on isoja maakohtaisia heittoja riippuen mitä kautta se on hankittu.

Kortin voit saada pelkästään kutsusta ja sinulla täytyy olla jo ennestään Platinum-malli ja kulutuksesi pitää ylittää 20.000€ kuukaudessa pelkästään luottokortilla. Laskut täytyy myös olla aina maksettuna eräpäivään mennessä.

On siis ymmärrettävää, että tätä ei löydä ihan jokaisen suomalaisen lompakosta. Näitä löytyy arviolta vain noin 45 suomalaisen takataskusta. Arvio on kuitenkin erittäin hatara sellainen, tästä kun ei ole mitään virallista tietoa.

 

Voinko saada luottokorttia opiskelijalle?

Jos olet opiskelija ja sinulla on puhtaat luottotiedot ja olet vähintään täysi-ikäinen, voit saada luottokortin tietyillä ehdoilla.

Voit perehtyä omiin mahdollisuuksiin paremmin täällä, jos haluat korttia opiskelijana.

Saamiseen vaaditaan kuitenkin tietty määrä opintopisteitä eli hakijan täytyy olla yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintojensa lopputaipaleella, jotta kortin saaminen on mahdollista.

MasterCard tai Visa -korttien hakemiseen vaaditaan yleensä 90-120 opintopistettä vaihdellen hakemispaikasta riippuen, jotka on todistettava kirjallisesti hakemuksen liitteenä.

Myös Diners Clubilla on korttia tarjolla vähintään 19-vuotiaille 120 opintopistettä suorittaneille AMK- tai yliopisto-opiskelijoille.

Korttien luottorajat ovat yleisesti vakiona 1000-2000 €, mutta tiettyjä rajoituksia voi kuitenkin olla.

Kortteihin ei ole minkäänlaisia tuloedellytyksiä, joten kuka tahansa hyvin raha-asiansa hoitanut opinnoissaan edennyt hakija voi saada luottokortin.

 

Kerro meille omia kokemuksia luottokorteista

Oletko hakenut netistä luottokorttia tai tiedätkö jonkun kortin,  jonka voisi lisätä mukaan vertailuun?

Mikä on mielestäsi kaikista edullisin luottokortti? Kortteja tulee kaiken aikaa ja on vaikea pysyä kärryillä, mikä on kaikista halvin, joten kerro se meille!

Voit jättää palautetta, mietteitä, kokemuksia tai korjata virheitä jättämällä kommenttia alapuolelta.

 

Usein kysytyt kysymykset

Näitä meiltä ja yleisesti ottaenkin kysytään paljon, joten vastataan parhaamme mukaan lyhyesti ja ytimekkäästi.

Mikä on keskimääräinen luottokortin korko ja sen esimerkki?

Keskimääräisestä on vaikea sanoa, mutta todellinen vuosikorko laskettuna 1500 euron käytössä olevalle (esimerkkinä) Nordea Gold Mastercard -luotolle on 16,5 %. Luoton korko on 3 kk:n Euribor + 9,5 % (Nordea Gold). Laskelmassa on mukana kuukausittainen tilin ylläpitoon liittyvä hoidettava 4,50 euron maksukulu.

Voinko saada korotonta maksuaikaa?

Riippuu kortista, kuten olet ehkä huomannutkin. Keskimäärin koroton maksuaika on sen kuukauden tai 30 vuorokauden ajan. Pidemmät maksuajat ovat 45-60 vuorokautta ja tämän pidempiä aikoja ei ole ollut ainakaan meillä Suomessa vuosikymmeneen.

Onko kaikissa korteissa aina 24h sulkupalvelu?

Kyllä, tai sitten olet valinnut jonkun todella hämäräperäisen kortin. Kun saat luottokortin aktivoitua, tallenna sen sulkupalvelun numero puhelimeen ja laita se ylös muualle välittömästi. Tämä on tärkeää.

Mistä halpa luottokortti helposti?

Ei kovinkaan helppo vastata suoraan, mutta tämän artikkelin luottokorttivertailusta kääntyä kannattaa ehkä norjalaisten korttien puoleen helppouden vuoksi ja edullinen korko taas tulee itsessään niiden pitkistä korottomista maksuajoista. Todellinen vuosikorko ei ole kovinkaan matala, jos mennään korollisen luoton puolelle, mutta keskiarvollisesti ollaan suhteellisen alhaalla.

Mikä voisi olla helpoin kortti saada heti?

Pienen luottorajan kortti yleensä ja esimerkiksi kaikki American Express -luottokortit kannattaa karsia pois jo kättelyssä. Omasta pankista saa pienilläkin tuloilla jo 1000-2000 euron luottorajan kortin vallan helposti, jopa ihan KELA-etuuksilla.

Mikä on paras korttivalinta, jos matkustaminen on mielessä?

Matkalla kannattaa olla sellainen kortti tai ehkä jopa useampi (yksi varalle, esim. toinen Visa ja toinen Mastercard), josta löytyy mahdollisimman kattava matkavakuutus. Sen pitää korvata matkan peruuntumiset tai lentojen siirtymiset sekä tietenkin on tärkeää, että pystyt maksamaan sillä ostoksia matkalla. Nordea ja OP korttien matkavakuutukset ovat hyviä, mutta niin on myös Norwegianin.

Korteista voisi kirjoittaa yleisesti enemmänkin, mutta jätetään tämä tähän.