Pikavippi helposti: Hae varma pikavippi vertailusta

Tiesitkö, että voit saada vieläkin pikavippiä monelta eri luotonmyöntäjältä keskimäärin 5-15 minuutissa?

Listasimme noin 15 paikkaa, mistä löydät pikavipin heti tilille 100 – 60.000€ ilman vakuuksia ja takaajia.

Tosin joukosta löytyy nykyään myös palveluita, jotka tarjoavat vielä suurempia lainasummia.

Pikavippi heti, mitä enää mietit? Tarvitset sen kuitenkin pian, jos olet tällä sivulla. Vippi ei ole paha asia, vaan sillä on omat hyötynsä. Suosittelemme lämpimästi tutustumaan nopeisiin pikavippeihin ja hakemaan pikalainaa netistä.

Löydät alhaalta Suomen suosituimmat pikavipit 2023 vuodelta helposti, nopeasti ja turvallisesti digitaalisella lainahakemuksella netistä.

Listasimme myös kaikki palvelut, joista voit saada pikalainaa edullisella korolla ja nopemmillaan 15-20 minuutissa tilille.

Löydät nämä vaihtoehdot heti taulukon kärjestä.

sortter
Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

3,9-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Laina usein pienellä korolla
 • Vuoden suosituin lainanvälittäjä
 • Edullinen yhdistelylaina
Arkadiarahoitus
Lainasumma

2000-60.000€

Korko

4,99-20%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • 70% saa palvelusta tarjouksen
 • Edulliset korot ja nopea palvelu
omalaina
Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,19-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Kilpailuttaa 26 pankkia yhdellä hakemuksella
 • Ensimmäiset lainatarjoukset heti näkyviin
Zmarta
Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4,41-20%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Hae kulutusluottoa - nopea päätös arkisin
 • Etsi käsiin edullisin lainatarjous
Bank Norwegian
Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

8,29-18,90%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Vakuudetonta pankkilainaa
 • Sähköinen nopea lainapäätös joka päivä
Rahalaitos
Lainasumma

500-60.000€

Korko

4,5-20%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Vakuudeton laina pankeilta kilpailutettuna
 • Hoitaa lainojen yhdistelyn tehokkaasti
Ferratum
Lainasumma

1-4000 €

Korko

15 %

Laina-aika

3-54 kk

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Joustoluotto pienemmällä korolla
 • Tarjolla myös 2000-30.000€ kulutusluottoa
Bank Norwegian luottokortti
Lainasumma

500-15.000 €

Korko

0% -

Laina-aika

Joustava

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Suosituin Visa-luottokortti 2023
 • Aina 45 vrk koroton maksuaika
Freedom Rahoitus
Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4,40-20%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Kilpailuttaa kulutusluotot pankeilta
 • Hae vanhalle tai uudelle lainalle paras korko
axolaina
Lainasumma

2000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1 - 15 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Lainapäätös todella nopeasti
 • Jopa yli 50% valitsee palvelun
Näytä kaikki

Nykyään käytännössä jopa pankkilaina voidaan määrittää pikavipiksi, sillä korko pysyy kaikissa matalana ja tekniikka on todella nopeaa kaikissa verkosta saatavilla olevissa pikavipeissä. Tässä siis vastaus kysymykseen, mitä tarkoittaa pikavippi.

Se on nopea laina, fiksuilla säännöillä, koroilla ja noudattaen lakeja ilman kompromissejä.

Kaikkien lainojen korkokatto on tällä hetkellä 20% ja luotoissa ei ole piilokuluja.


Mistä saan pikavippiä ilmaiseksi ja miten tämä on mahdollista?

Aikaisemmin koroton pikavippi löytyi vielä uusille asiakkaille useammastakin paikasta, mutta enää asian laita ei ole näin.

Ainoastaan luottokortit, kuten Bank Norwegian Visa voi olla ilmainen laina sen 45 vuorokauden maksuvapaan laina-ajan ansiosta, samoin myös SweepBank sen 60 vuorokauden maksuvapaalla.

 

Onko pikavippien valikoima vähentynyt 2023 vuonna?

Klassiset pikavipit ovat kieltämättä määrällisesti pienentyneet arivolta yli 80 %:lla, joka on merkittävä määrä, mutta kuluttajan näkövinkkelistä katsoen tämä on itse asiassa positiivista.

Pienemmät korot, paremmat laina-ajat ja kaikkiaan kuluttajaystävällisemmät ehdot ovat ehdottomaksi eduksemme.

Myös termi on muuttunut, koska tänään pankkilaina on yhtä kuin pikavippi, ja ainoastaan sen nopeutensa ansiosta eli toisin sanoen teknologian kehittymisen myötä.

Vaikka mistään tekstivippi tai SMS laina -tyyppisistä luotoista nyt ei missään tapauksessa voida puhua.

 

Kertaluonteinen pieni pikavippi on nyt yleensä joustava

 1. Ferratum Bank tarjoaa kertaluonteista tai samalla joustoluottoa aina 1 -4000 euron väliltä joustavasti kaikille vähintään 22-vuotiaille 3 – 54 kuukauden laina-ajalla.
 2. Klassikko Vivus välittää nykyään Sortterin lainoja ja ei toimi enää samalla tavalla kuin, mistä se on aikaisemmin tunnettu Vivus oli ”Suomen ensimmäinen ilmainen pikavippi”.
 3. Credit24 joustoluotto oli 100-4000 euron vakuudeton pikalaina, joka meni tietenkin myös pikavipistä. Nyt se toimii jonkin asteisessa yhteistyössä OmaLainan kanssa.

Lisäksi ilmaistarjontaa löytyi myös Limiitiltä ja Suomilimiitiltä (ilmaistarjoukset eivät ole enää voimassa).

Useimmilta edellä mainituilta palveluilta kuluttajat voi avata kuitenkin vielä tänäkin vuonna joustavan lainan, joka toimii vähän kuin luottokortti.

Erona on vain, että se on puhtaasti nettipohjainen eli nostoja voi tehdä netistä, mobiilisovelluksella ja/tai tekstiviestillä (ilman lisäkuluja).

Huom! Tarkista aina tarjoukset pikavippipalveluiden sivuilta, koska ne eivät ole aina voimassa ja vaihtuvat nykyään usein, siinä missä laitkin (esim. koronan aikana voimassa ollut laki) takia.

 

Pikavippi heti tilille ilman vakuuksia ja takaajia 2023

Klassiset pikavipit ovat kieltämättä määrällisesti pienentyneet noin puolella, joka on paljon, mutta kuluttajan näkövinkkelistä katsoen tämä on vain positiivista.

pikavippi ilman vakuuksia ja takaajia mutta mistä kun vippipalveluiden määrä on laskenut alle puoleenTämä ei ole siis suomalaiselle lainakuluttajalle lainkaan huono asia, vippipalveluiden vähentyminenhän on suora reaktio korkokattolaista, joka voimaan astuessaan, alensi vippien korot hyvin siedettävälle tasolle.

Ja vaikka suorat pikavippipalvelut ovatkin vähentyneet, tilalle on auennut palveluita, joista saa käyttöön jatkuvan luottotilin, josta voi vippiä voi yhä nostaa 24h vuorokaudessa luottorajan päätyyn asti.

Näissä tuotteissa korot ovat entisajan vippejä edullisemmat ja kuluttajalla on vapaat kädet kontrolloida lainaansa netistä, tehden verkkopalvelussa kaikki nostot, lainanlyhennykset, eräpäivän siirrot ja maksuvapaiden kuukausien aktivoinnin.

Ja kun tili on kerran avattu, se on aina käytettävissä, hamaan loppuun asti (asiakkaan näin halutessaan) – kuluja ei tule avaamisesta, eikä myöskään tilin makuuttamisesta, vaan vasta kun ensimmäinen nosto tehdään.

Pikavippien lähes sukupuuttoon kuoleminen on siis kuluttajalle vain selkeää plussaa ja se ei ole huijaus, jos vielä joku niin kysyy.

 

Mistä varma pikavippi haltuun?

Niin, onko 2023 vuonna vielä varmoja pikavippejä tai pienempiä lainoja? Melko varmasti mikään ei ole 100 % varmaa, mutta Omalainan kautta saat pikalainan suhteellisen suurella varmuudella.

Sen varmuus perestyy palvelun monipuolisuuteen ja lähettämällä yhden hakemuksen Omalaina tästä saat useamman kymmenen lainapalvelun huomion eli toisin sanoen lainahakemuksenne välittyy niille.

Voit tehdä hakemuksen tästä ja kun täytät kaikki kohdat tarkasti sekä totuudenmukaisesti, parannat mahdollisuuksiasi lainaan.

Vaikka varma pikavippi säästää usein aikaanne, niin ei sellaisia enää juuri ole markkinoilla.

 

Mihin käyttötarkoitukseen pikalainaa voi hakea?

Käyttökohde on täysin vapaa, kuluttajalla on itsellään täysi valta määrittää mihin pikavippinsä käyttää, usein käyttökohdetta ei edes hakemuksessa kysytä, ellei rahan tarve ole selvästi suurempi, kymmenien tuhansien eurojen luokkaa.

Tässä tapauksessa harvemmin käytetään edes pikavippi nimikettä, vaan kyseessä on puhtaasti nopea netistä haettu laina, isompia summiakin kun voi saada tilille nopeasti ja vieläpä saman päivän sisällä, niin osittain nämäkin voi luokitella pikalainojen kategoriaan kuuluviksi.

 

Pikavippiä haetaan yleisemmin pienien yllättävien kulujen kattamiseen

Arkeen mahtuu juhlaa ja niin myös äkillisiä ikäviä kuluja, syitä on lukuisia, mutta pesukoneen hajoaminen, yksityislääkärilasku tai television rikkoutuminen saattavat ajaa kuluttajan pikavippihakemuksen äärelle.

Pienlaina on muuten se klassinen synonyymi tälle, jos et elänyt niitä legendaarisia ja hulluja ”lainakauden vuosia”.

Monilla työssä käyvillä suomalaisilla liikenee tarvetta pikaluotolle juuri yllättävien kulujen kattamista varten elämänsä aikana, nopea pikavippi on yhä paras ratkaisu äkilliseen pikkurahan tarpeeseen, johon ei olla varauduttu.

Usein syyn ei tarvitse olla kummoinen, välillä tulee elettyä vähän turhan koreasti, toisin sanoen yli varojen, ja vippiin turvautuminen muutama päivä ennen palkkapäivää on tarpeen.

Nykyään muutaman euron kulut moisesta eivät suomalaista palkansaajaa juurikaan paina, tilanne oli toinen vielä ennen kuin pienet vippi saattoi kustantaa viikoksikin kymmeniä euroja.

Pikavipillä voit helpottaa rahahuolet hetkeksi ja oikein hoidettuna se on turvallinen apu, kun laskujen sadetulva ei vain lopu, vaan kasvaa ja kasvaa. Pikavippi on ollut yli 700 000 suomalaisen pelastus, mutta se on silti huonossa maineessa yhä 2018 vuonna.

Pikavippi auton ostoon tai kunnostamiseen on myös yleinen syy

Auto on monelle elintärkeä väline Suomessa ja sitä käytetään paljon, erityisesti talvipakkasilla lapsiperhe yksinkertaisesti tarvitsee autoa kaupankäyntiä ja muita asiointeja varten.

Auton hankintaan tai kunnostamiseen tarvitaan rahaa, ja siihen pikalaina soveltuu oikein hyvin, edellyttäen ettei kyse ole uuden karheasta Volvosta tai jostain muusta kalliista autosta.

Siihen sopii sitten autolaina, joista lisää täällä.

Oli syy mikä hyvänsä, hae halpa pikavippi tilille nyt kun sellaisesta ei enää, luojan kiitos, joudu maksamaan kiskurihintojakaan!

 

Kuinka nopeasti saan yleensä pikavipin tilille?

Nopeta pikavippipalveluita on paljon, kaikista nopein pikavippi löytyi Vivukselta, jonka sait alle vartissa käyttöön, vaan enää kyseistä palvelua ei sellasenaan ole.

Tämä on oikeastaan se kaikista klassisin nopea vippi, Vivus oli nimittäin ensimmäisiä vippipalveluita, jotka siirtävät lainarahat heti asiakkaan tilille ja jotka ovat yhä toiminnassa.

Myös monet muut palvelut pystyvät kuitenkin tilittämään rahat samassa ajassa tai jopa nopeammin, kuten Ferratum.

Myös muutama muu uudempi palvelui pystyi maksamaan pikavipin heti tilille palvelun aukioloaikojen sisällä.

Esimerkiksi Easycredit tilitti pikalainan 15 minuutissa pankkitilille – ja vielä ilman takaajia tai vakuuksia.

Näiden kahden edellä mainitun maksuaja on nykyään todella pitkä, jopa 2-15 vuotta, ja ne ovat yhä nopeita. Vastuullisempia ja erilaisia lainapalveluita.

Sivulta löytyvistä pikalainapaikoista (ja jopa pankeista) arviolta noin 85 % maksaa rahat asiakkaan tilille heti, joten mikä tahansa palveluista sopii nopean vipin tarpeessa olevalle.

Maksun saapumisessa vain yleensä kestää se 1-3 arkipäivää, jota ”ongelmaa” ei ennen ollut. Siksi ”heti” -käsite on vähän häilyväinen.

Toiminta on silti nopeaa vielä nykyään, mutta tietty vastuullisuuselementti on lisätty tähän, joka hidastaa maksutapahtumaa.

 

Halvin pikavippi on nyt helpompi löytää

Halvin pikalaina on helppo hakea ja taulukossa olevat nopeat lainat ovat vielä kaikki edullisia, joten niistä on erittäin hyvä lähteä liikkeelle.

Korkokaton myötä mikään lainapalvelu ei ole enää ainakaan hinnalla pilattu, eikä muissakaan ominaisuuksissa ole valittamista, joten minkä tahansa valitseminen ensimmäisenä, toisena, kolmantena ja miksei vielä neljäntenäkin vaihtoehtona on jopa suotavaa!

Halvin pikalaina löytyy yleensä tosi helposti, koska vaihtoehtoja ei ole rajattomasti ja 2023 vuonna ei ole enää sellaista käsitettä kuin kallis pikavippi tai piilokuluja, myöskään tekstiviestikuluja ei ole olemassa (kiitos Suomen lain! ja erityisesti 1.9.2019 korkokaton).

 

Hae pikavippi netistä myös suoraan tavallisilta ihmisiltä

Kyllä, tämä on nyt mahdollista, sen meille mahdollistavat vertaislainapalvelut, joissa haet pikavipin yksityiseltä henkilöltä vippiyhtiön sijaan.

Enää vain yhden palvelun kautta voit hakea pikalainaa suoraan toiselta yksityishenkilöltä.

Summat ovat kuitenkin vuosien varrella kohonneet yli tonnin pintaan, joten emme ehkä puhuisi enää pikavipeistä ja vertaislainatkin ovat kuihtuneet oikeastaan kokonaan pois, jäljellä on enää Alisa Pankki.

Välikäsiä näissä ei ole ja vipistä kääritty tuotto menee yksityishenkilölle, joten sekä lainaaja, että vippiä hakenut henkilö voittavat, kuinka kätevää?

Vertaislainaus on silti nykyään tosi yleistä Euroopassa sen helppouden vuoksi, sitä kautta kuluttaja löytää myös usein poikkeuksellisen halpaa pikavippiä, sillä koron määrittää lainan tarjoava henkilö.

Suomessa ilmiö on sahannut hieman molempiin suuntiin ja 2023 vuonna vertaislainatarjontaa on tarjolla todella niukasti ja tietojemme mukaan vain yhden palvelun kautta.

Lainaaminen yksityiseltä ei ole vaihtoehtona lainkaan hullumpi idea, ihan pienimpiä lainoja ei tällä hetkellä vertaislainapalveluista irtoa, mutta pääasiassa sieltä 1000 – 2000 eurosta ylöspäin kylläkin.

 

Usein kysytyt kysymykset

Mistä pikavippi tilille pienillä tuloilla?

Varmaa pikalainaa pienituloiselle ei taida ollakaan, sillä jokaisessa niissä on minimivaatimuksensa. Parhaimman ja varmimman pikavipin pienituloisena löydät kuitenkin jättämällä lainahakemuksen johonkin lainankilpailutuspalveluun. Muista, että 18 v. ikää ja puhtaat vaaditaan myös.

Mistä helppo ja nopea pikavippi?

2023 vuoden nopea ei enää tarkoita vipin välitöntä tilille maksua, mutta teoriassa aamulla haettu pikavippi voi olla tilillä jo muutamassa tunnissa. Helpoimmat pikavipit ovat nekin kaikki haettavissa lainanvälittäjien avulla. Se on muutenkin aina kaikista yksinkertaisin ja kustannustehokkain tapa hakea lainaa.

Onko vipeissä vielä isoja korkoeroja?

Ei, kustannukset voivat olla vuosikoron puolesta enintään 20 prosenttia ja muut kulut 150 euroa vuosi. Suuret korkoerot ovat historiaa ja jos maksat vanhoja lainoja vielä tätä suuremmilla kuluilla, niin sen vaihtaminen uuteen halvempaan pikavippiin kannattaa ehdottomasti.

Mistä pikavippi opiskelijalle tai eläkeläiselle?

Aivan samasta paikasta muualtakin eli meidän pikavippivertailusta. Eläkäiselle pikalaina on usein melko varma nakki, koska eläkkeellä tulot ovat säännölliset. Opiskelijan on myös mahdollista saada pikalainaa, mutta opintolaina kannattaa ehdottomasti hyödyntää ihan ensimmäisenä.