Paras lainojen kilpailutus netissä 2024

Lainan kilpailutus on varmin keino säästää lainaa ottaessa. Talouteen.com yrittää olla säästäjän paratiisi, kirjaimellisesti.

Löydät taulukosta kaikki vuoden parhaat vaihtoehdot – kilpailuta siis laina – tai monet sellaiset – ja tulet kyllä varmasti säästämään.

Moni alapuolella listattu lainapalvelu tai -välittäjä on tehnyt tästä vielä teille astetta helpompaa:

Eli saat samalla hakemuksella monta valmiiksi kilpailutettua lainatarjousta, josta näet kaikki numerot mustaa valkoisella.

omalaina
Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,19-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Kilpailuttaa 26 pankkia yhdellä hakemuksella
 • Ensimmäiset lainatarjoukset heti näkyviin
Bank Norwegian
Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

8,29-18,90%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Vakuudetonta pankkilainaa
 • Sähköinen nopea lainapäätös joka päivä
sortter
Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

3,9-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Laina usein pienellä korolla
 • Vuoden suosituin lainanvälittäjä
 • Edullinen yhdistelylaina
Arkadiarahoitus
Lainasumma

2000-60.000€

Korko

4,99-20%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • 70% saa palvelusta tarjouksen
 • Edulliset korot ja nopea palvelu
Rahalaitos
Lainasumma

500-60.000€

Korko

4,5-20%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Vakuudeton laina pankeilta kilpailutettuna
 • Hoitaa lainojen yhdistelyn tehokkaasti
Ferratum
Lainasumma

1-4000 €

Korko

15 %

Laina-aika

3-54 kk

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Joustoluotto pienemmällä korolla
 • Tarjolla myös 2000-30.000€ kulutusluottoa
Bank Norwegian luottokortti
Lainasumma

500-15.000 €

Korko

0% -

Laina-aika

Joustava

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Suosituin Visa-luottokortti 2023
 • Aina 45 vrk koroton maksuaika
Freedom Rahoitus
Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4,40-20%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Kilpailuttaa kulutusluotot pankeilta
 • Hae vanhalle tai uudelle lainalle paras korko
axolaina
Lainasumma

2000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1 - 15 v.

Arvostelu

Lue lisää

Hae
 • Lainapäätös todella nopeasti
 • Jopa yli 50% valitsee palvelun
Katso kaikki

Kertaus on opintojen äiti eli nyt kun lainojen kilpailuttaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa, tee palvelus itsellesi, äläkä jätä tätä työvaihetta pois.

Meillä on omia kokemuksia ja faktatietoa siitä, kuinka sinä voit säästää rahaa lainan ottamisessa – ja samoin monen muunkin tuotteen.


Lainojen kilpailuttaminen on yllättävän harvinaista ja harva tiedostaa, kuinka paljon sen kautta on mahdollista säästää rahaa kuukausi- ja vuositasolla.

Bank Norwegian palvelu on siitä elävä ja paras esimerkki.

Lainan kilpailutusta pitäisi opettaa jo yläasteella

Luultavasti kovinkaan moni ei ottaisi liian kalliita lainoja, tai olisi ainakin paljon varovaisempi, jos lainojen kilpailutus otettaisiin oppilaitoksissa esille jo nuoremmassa iässä.

 

Kilpailuta laina verkossa – muutama esimerkki:

 • Säästöä voi kertyä ”pienissä lainoissa” nyt vieläkin yli 300 € (alle 3000 – 4000 euron kulutusluotot)
 • Yli 10 000 euron laina on mahdollista saada jopa yli 940 euroa halvemmalla (maksuaika 5-6 v.)
 • Asuntolainan vaihtaminen toisesta pankista toiseen voi tuoda monen (jopa kymmenen) tuhannen euron säästöt

Suomalaiset kyllä kilpailuttavat kohtuullisen hyvin asuntolainoja, mutta normaalit 1000 – 70.000 euron suuruiset kulutusluotot, joita monen harteilla on, sivuutetaan vielä osittain.

Ei enää kuitenkaan onneksi suurimmalta osin, niin kuin vielä ennen tämän trendin käyntiin lähtemistä. Silti petraamisen varaa vielä on.

Lainan kilpailutus on verkkoteknologian kehittymisen kautta tullut niin kannattavaksi ja helpoksi toimenpiteeksi, että jokaisen velallisen pitäisi tehdä niin.

Tiesitkö, että voit vaihtaa vanhan kalliin lainan alle 5 minuutissa halvempaan 0 euron kuluilla?

Tämä on mahdollista ja niin suositeltavaa kuin olla ja voi!

Lainojen yhdistely tai yhdistäminen ovat tulleet yhä suosituimmaksi, mutta lainojen ja kulutusluottojen kilpailuttaminen ei ole yhtään sen vaikeampaa tai oikeastaan edes eroa yhtään edellä mainitusta.

Teet siis vain puhtaasti ”vaihdon”, jolloin otat uuden lainan edellisten tilalle (tai edellisen), riippumatta tietenkin auki olevien lainojen määrästä.

Ja tarkoitus on säästää kustannuksissa, tämä määäränpää on aina sama.

 

Uuden lainan kilpailutus tai jo olemassa olevan sellaisen

Käytännössä sama asia, mutta jos haluat oikeasti säästää, niin erityisesti yhden lainan kohdalla haluat kilpailuttaa sille paremman koron.

Et voi toki tehdä jatkuvasti tai se tuskin kannattaa, mutta jos lainassai on pitkä maksuaika, niin esimerkiksi lainatarjouksen hakeminen vaikka puolen vuoden välein yhdistettynä 10 minuutin vaivaan, ei ole kovinkaan paha suoritus.

Et voi hävitä, koska tämä on täysin ilmaista ja äärettömän kannattavaa. Tee siis yksittäisen lainan uudelleenrahoitus tai koita alentaa korkoa.

Saman voi tehdä myös jos lainoja on useampia eli silloin mennään jo yhdistelylainan puolelle. Sekin toimii ja kannattaa.

 

Kilpailuta kulutusluotto – säästä jopa satasia kuukaudessa

Lainan kilpailuttaminen (tai kulutusluoton – missä onkaan tämä ero?) on maksutonta ja se tuo säästöä helposti useita kymppejä tai jopa satoja euroja kuukaudessa, jos lainan suuruusluokka on useampia kymmeniä tuhansia.

Jo pienenissä lainoissa voit säästää tuntuvasti, totea tämä vaikka itse!

Jo yli kymmenet tuhannet suomalaiset vaihtaneet kalliimmat lainat netin halvimpaan lainaan sen hetkiseen)  kalliiden osamaksujen tai lainojen sijasta – tee sinä  myös samoin.

 

Verkossa on kymmeniä palveluita, jotka tekevät koko operaation ilmaiseksi

Sortter on palveluna ylivertainen ja sen kautta voit hoitaa lainan uudestaan kilpailutuksen 60.000 euroon asti.

Toinen samaan sarjaan, mutta eri yrityksen omistama ja 100 % kotimainen palvelu on Rahalaitos, joka hoitaa vakuudettomasti uudet lainat, niiden yhdistelyt ja järjestelyt kaikkineen verkon kautta 70.000 euroon saakka.

Samaa palvelukaavaa noudattavat useammat palvelut, joista parhaimpia ovat Zmarta ja toinen suosittu palvelu on Rahalaitos.

Ja nämä siis vuodelta 2023 ja ihan kevättä kohti mennessä.

Kaikkien näiden kolmen palvelun kautta tämä hoituu täysin ilmaiseksi ja et voi muuta kuin säästää puhdasta rahaa ilman vaivaa.

Edellä mainitut välittävät lainoja tällä hetkellä 60 000 euroon asti ilman vakuuksia.

 

Lainan siirto toiseen pankkiin verkossa, onko se mahdollista?

siirto pankista pankkiinKyllä, ehdottomasti on.

Lainan siirtäminen pankista toiseen kannattaa myös ja erityisesti kiitos uusille verkkopankeille Komplett Bankille ja edellä mainitulle Norwegian Bankille, jotka molemmat hoitavat kaikki laina-asiat verkossa mukaan lukien siirtoprosessin, sekä paremman koron annon nykyiselle luotolle.

Tässä säästät rahaa ja aikaa, jonka kulutat prosessiin on mitattavissa minuuteissa, joten lainojen siirto verkossa pankista toiseen todellakin onnistuu. lemassa olevan lainan kilpailuttaminen toisin sanoen onnistuu netissä ja minuutti tai kaksi riittää siiihen.

 

Kilpailuta laina ja siinä samalla autolaina ja asuntolaina

Sillä ei ole mitään merkitystä, mikä laina sinulla on harteillasi, koska pystyt aina laskemaan niiden kuluja kilpailuttamalla (ainakin vähän ja sehän jo riittää – eikö?).

Autolainan kilpailuttaminen, samoin kulutusluoton sekä asuntolainankin kanssa homma onnistuu täysin samalla tavalla. Molempien ja erityisesti asuntolainan kohdalla, säästösummat voivat olla reilusti tuhannen tai jopa tuhansien eurojen luokkaa.

Asuntolainan kilpailutus verkossa on hiukan kinkkisempää, koska palveluita on melko vähän, mutta pienen pankkivisitoinnin kautta olet tässä asiassa välittömästi paljon fiksumpi.

Tulevaisuudessa pankkiasiointi on varmasti helpompaa verkossa, kun teknologia ottaa uuden askeleen eteenpäin. Silloin kaikkien lainojen kilpailutus on mahdollista varmasti useampaan miljoonaan euroon asti.

Toistaiseksi kuitenkin isommat yli 70.000 euron lainat joutuu kilpailuttamaan normaalin kaavan mukaan pankkikonttorin kautta ja vaativat vakuuksia – ellei toisin mainita.

 

Lainan kilpailuttaminen kantaa hedelmää pitkälle monella eri tavalla

Kaiken kilpailutus pelaa suurta roolia säästämisessä ja sen kun kerran oppii, niin sen loppuun asti taitaa.

Jos et koe esimerkiksi 50 euron säästöä juuri minään lainassa, niin kannattaa miettiä asiaa hieman pidemmälle sekä laajemmin.

Kun kilpailutat lainan, niin tulet mitä luultavammin enemmän hintatietoiseksi myös muissa talousasioissa.

Näin tavallaan opit automaattisesti olemaan tarkempi esimerkiksi hintojen suhteen verkko- sekä ruokakauppaostoksilla. Tämän jälkeen myös mm. netti- ja puhelinliittymät sekä muut asiat menevät kilpailutukseen ikään kuin huomaamatta.

 

Millaisia kokemuksia sinulla on ollut lainojen kilpailutuksesta?

Talouteen.com on verkkosivu, joka haluaa kasata mahdollisimman suuren määrän informaatiota, joissa lukijan ja kuluttajan rooli vaikuttaa.

Tästä syystä haluaisimme kuulla sinun kokemuksia, jos olet onnistunut hoitamaan paremman lainatarjouksen itsellesi verkon kautta. Voit myös valottaa meitä, jos näin ei ole tapahtunut ja tarjoukset ovat olleet huonompia tai niitä ei ole tullut lainkaan.

Lainojen kilpailutus kokemuksia voi luonnehtia huonoiksi melkein vain silloin, jos olet oikeasti onnistunut valitsemaan väärän palvelun tai et ole omaa tarpeaksi vahvaa talouspuolta (tulot, muut lainat, maksuhäiriöt ja perustiedot), jotka ovat aina pääpilareita tässä. Ilman suurempia joustoja.

Älä kuitenkaan koita saada lainatarjousta, jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä tai olet työtön (ja siis 100% tuloton!), sillä silloin mahdollisuudet rahoituksen saamiseen ovat olemattomat tai vähintääkin kehnot.

 

Usein kysytyt kysymyset

Kilpailutin lainani, mutta miksi sain tilalle vain kalliimpia lainoja?

Tämä saattaa kieliä siitä, että korkosi ovat jo niin sanotusti kohdillaan. Tai taloudessasi on tapahtunut muutoksia. Vinkkinä voit kokeilla kilpailutusta yhteishakijan kanssa, jos mahdollista tai kokeilla jotain toista kilpailijaa.

Millaisia kokemuksia meillä on parhaasta kilpailutuksesta?

Kysymys on mielenkiintoinen, mutta kilpailutuspalvelut esimerkiksi kyllä hoitavat hommansa. Tärkeintä on jo pienin korko tai joissain tapauksissa pieni ja joustavaran kanssa oleva kuukausierä, jota voi viilata esim. isommaksi, taloustilanne kohenee.

Entä asuntolainan kilpailutuksen tekeminen verkossa?

Voit kilpailuttaa asuntolainan myös verkossa, tai aloittaa prosessin netissä sopimalla ajanvarauksen konttoreihin. Helposti osoittamalla nykyistä korkoa, voit saada paremman koron asuntolainan, jos siirrät asiakkuuden toiseen pankkiin. Tosin, tämä ei ole mikään itsestäänselvyys.

Tehdäänkö palveluiden kautta myös lainojen yhdistämisen kilpailuttamista?

Kyllä vain. Tai sitä vartenhan haet juurikin halvemman lainan, jolla kuittaat vanhat/vanhan pois tai pienennät kuluja. Pankit eivät ole suoraan aina kovin innokkaita lähtemään tähän, mutta onneksi verkossa on monta erinomaista palvelua, joista suosimme erityisesti seuraavaa.

Paras laina yhdistelyyn on ehdottomasti: Suomen Yhdistelylaina.

Palvelu on yksi ainoista, joka on nimenomaaan erikoistunut yhdistään lainoja 60 000 euroon asti.