Pankkilainavertailu – Pankkilaina kondikseen

Aikaisemmassa lainavertailussa vertailimme pelkästään netissä saatavilla olevia lainoja ja saimme kommentteja, jossa mainittiin, että vertailu ei ole tarkin mahdollinen, sillä pankkilainat puuttuivat. Tämä ei oikeastaan enää ole relevanttia, mutta kivijalkapankit on syytä ottaa mukaan vertailuun myös, joten tässä ne ovat.

Pankkilainat netissä halvempaa kuin paikan päältä hakiessa

Pankkilainavertailussamme käydään läpi niin digitaalisten pankkien, kuin kivijalkapankkienkin joustoluotto- ja lainatuotteita.

Sanottakoon jo kuitenkin tässä vaiheessa, että ”ne perinteiset pankkilainat” eivät enää ole välttämättä kuluttajan paras vaihtoehto, vaan digitaalisesta pankkimaailmasta puuskutetaan päälle paremmilla lainatuotteilla – erityisesti näinä jokseenkin poikkeuksellisena aikoina.

Kova kilpailu on laskenut kuluvan vuoden aikana pankkien kulutusluottojen korkoja alas. Edullisimmat mahdolliset netistä haettavat pankkilainat alkavat vain noin 5 %:n todellisesta vuosikorosta. Ne löydät meidän 2022 vuoden valinnoista ja kuluttajien neljän kärkirivistöstä suoraan alapuolelta.

Kun vielä aikaisemmin oli lähes poikkeuksetta kannattavinta hakea lainaa pankista, voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä vertailun jälkeen, kuinka asia todella tänä päivänä on. Ja nyt kun vielä edelleen jatkuva 20 prosentin korkokatto on kaventanut korkoeroja merkittävästi, on paras pankkilaina vielä helpompi löytää.

Pankkilaina kilpailuttaja on kuudetta vuotta putkeen Suomen ja Pohjoismaiden vetävin. Syitä on monia, erityisesti edullinen korko ja helppous sekä fakta, että pankkien kilpailuttaja on teknologian edelläkävijä kirkkaasti
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 500-60.000€
Laina-aika 1-15 v.
Lisätiedot
Uudempi ruotsalainen pankkilainavälittäjä antaa pankkilainaa heti ja ainakin sen päätöksen, toimitusaikavaihtelu on pankkikohtainen ja pituudeltaan 1-3 vuorokautta
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 500-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Lisätiedot
Kun haluat uutta teknologiaa ja edullista lainaa pankista, niin tässä on Sinulle täysin uusi pankkilaina tai pikemmin usiden sellaisten välittäjälaitos, joka antaa sinulle pikastartin lainan hakuun
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 500-70.000€
Laina-aika 1-15 v
Lisätiedot
Sortterin lainat parhaiten ilmaisen kilpailutuksen kautta ja koska kyseinen paikka tekee yhteistyötä yli 25 palvelun kanssa, löytyy joukosta aina uudet pankit ja niiden myyvimmät kulutuspankkilainat
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 1000-60.000€
Laina-aika 1-15v.
Lisätiedot

 

Lainaa pankista muualta – Myös kuuluisat kivijalkapankkilainat

OP:n täsmäluotolla hoidat raha-asiat kuntoon.OP:n Täsmäluotto/Joustoluotto

OP Täsmäluotto on 2000 – 15.000 € kulutusluotto, jonka saa määrittämättöllä maksuajalla eli käytännössä sitä voidaan kutsua joustoluotoksi.

Siihen ei vaadita erikseen takaajaa tai mitään vakuuksia, kuten omistusasuntoa, mutta se on saatavilla vain Osuuspankin asiakkaille, joka karsii kuluttajakunnasta jo heti osan pois.

Korko on 7,95 % + 3 kk Euribor ja kaikille hakijoille siis riskiperusteinen, joka ei järin halpa, mutta ei kalliskaan.

Esimerkiksi: 5400 euron kulutusluotto 24 kuukauden maksuajalla kustantaa 6023 euroa, todellinen vuosikorko on 11,5 % (viitekorkona käytetty 3 kk Euribor)

Lainaa voi hakea, jos olet Osuuspankin pääasiallinen vähintään 23 vuotta vanha asiakas ja sinulla on säännölliset tulot.

Raha-asiat on oltava hoidettu moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä ja asuinpaikan on oltava väestörekisterin mukaan Suomessa.

Tutustu tarkemmin OP:n lainoihin tästä >>

 

Bank Norwegian Kulutusluotto

Bank Norwegian kulutusluotto on netin halvin vaihtoehto ja se ei vaadi pankkiasiakkuutta.Bank Norwegian on uusi digitaalinen pankki Suomessa ja sen lainatuote on kertaerässä maksettava 1000 – 60.000 euron kulutusluotto 1 – 15 vuoden joustavalla maksuohjelmalla.

Kulutusluotolle ei tarvita erikseen kiinteitä vakuuksia, kuten omistusasuntoa tai ketään henkilötakaajaa.

Laina on helppoa hakea netissä ja kuka tahansa 23-vuotias, luottokelpoinen Suomessa vähintään 36 kuukautta asunut voi hakea luottoa.

Lainan hakeminen onnistuu yhdellä lomakkeella ilman liitteitä ja alustavan lainapäätöksen saa ruudulle jopa minuuteissa!

Pankille voi antaa plussaa erityisesti sen helppoudesta, mutta myös pankkilainan korko alkaa vain 6,99 %:sta, joten kulutusluotot ovat vertailun halvimpia.

Esimerkiksi: 10.000 € kulutusluotto 60 kuukauden maksuajalla, kustantaa lainaajalle 12.558 € todellisen vuosikoron ollessa 9,85 %.

Bank Norwegian kulutusluotto on pankkilainavertailun halvin laina!

Tutustu tarkemmin Bank Norwegianiin tästä >>

 

Lendo on pankkilainanvälittäjä

Lendolta pienituloisenkin on helppoa saada lainaa pankista.Lendo toimii tyypillisesti lainanvälittäjänä ja sen avulla hakija tavoittaa yhdellä hakemuksella monta eri pankkia.

Lainoja on saatavilla vain ilman vakuuksia eli et tarvitse omaisuutta ollenkaan sen saamiseen, myöskään henkilötakaajaa ei vaadita.

Kulutusluotot on mahdollista kilpailuttaa 500 – 60.000 € väliltä ja ruhtinaallinen maksuohjelma on 1 – 15 vuoden väliltä ja sen valitsee hakija itse.

Kun pyydät Lendolta tarjousta, saat yksilöllisiä luottoluokituksesi mukaisia lainatarjouksia, joiden määrä vaihtelee hakijakohtaisesti. Mitä paremmat tulot, sitä useampi pankki on halukas tarjoamaan sinulle luottoa.

Esimerkiksi: 10.000 € laina 36 kuukauden maksuajalla kustantaa hakijalle 11.695 €, todellinen vuosikorko on 10.47 %.

Lendolla on tarjolla myös pankkilainaa pienituloiselle ja sieltä on yleensäkin kaikista helpointa saada lainaa!

Tutustu tarkemmin Lendoon tästä >>

 

Rahalaitos kilpailuttaa jopa 25+ pankkia

Rahalaitos etsii käsiinsä monta pankkilainaa heti.Rahalaitos on rakentanut itselleen laajan yhteistyökumppaniverkoston eri pankeista ja rahoituslaitoksista.

Sen kautta kuluttaja tavoittaa yhdellä ainoalla hakemuksella jopa yli 25 luotonmyöntäjää, luottoa voi saada 500 – 70.000 euroa 1 – 15 vuoden lyhennysohjelmalla.

Hakemuksen jättäminen on helppoa ja liitteitä ei tarvita erikseen, hakeminen on mahdollista pelkillä pankkitunnuksilla, joten Rahalaitos on myös helppokäyttöinen.

Pankkilainan todellinen vuosikorko alkaa vain 4,5 prosentista, joten se on parhaimmillaan hyvinkin edullinen!

Esimerkiksi: 10.000 € laina 5 vuodeksi, kokonaiskustannukset 10.91 % todellisella vuosikorolla ovat 12.609 €.

Rahalaitokselta voit saada pankkilainaa heti tilille jo saman päivän sisällä!

Tutustu Rahalaitokseen tästä >>

 

 

Nordean Pankkilaina/Joustoluotto

Nordean pankkilaina sopii hyvin monen tyyppiseen rahoituksen tarpeeseenNordea joustoluotto voi olla järkevä valinta. Voit saada pankin asiakkaana vakuudetonta kertaluonteista pankkilainaa 2000 – 25.000 € väliltä ja se sopii hyvin suurempiin hankintoihin, kuten autoon, remonttiin tai esim. huonekalujen päivitykseen.

Esimerkiksi: Nordean kertaluotto/joustoluotto esimerkkilaskelma, 5.000 € lainan, joka lyhennetään 60 kuukaudessa todellinen vuosikorko on 11,3 % (3kk Euribor + 8 % marginaali).

Luoton kokonaiskulut noin 6.449 euroa, sis. 125 € avausmaksu ja 4,5 € kuukausittaisen tilinhoitomaksun.

Pankkilaina voidaan myöntää yhdelle tai yhteisesti kahdelle luotonhakijalle, jotka ovat iältään vähintään 18-vuotiaita, asuvat pysyvästi Suomessa ja omaavat riittävän hyvät maksuvalmiudet lainan takaisinmaksuun.

Säännöllisillä tuloilla on merkitys luoton saamiseen ja hakijalla täytyy luonnollisesti olla puhtaat luottotiedot.

Tutustu Nordean pankkilainoihin tästä >>

 

 

Aktia Joustolimiitti/Käyttölaina/Kulutusluotto

Aktia_pankkiAktialta on tarjolla niin kulutusluottoa, käyttölainaa kuin joustavaa limiittiä 2500 – 20.000 € väliltä.

Voit täyttää lainahakemuksen netissä, jolloin sinuun otetaan yhteyttä ja tai mikäli sopimus on hyväksytty heti molemmin puolin, saat maksun suoraan pankkitilille tai Wallet-tilille.

Pankin kotisivuilta löytyy lainalaskuri, mutta varsinaista kulutusluoton lainaesimerkkiä ei ole esillä missään (09/2016), joten tarkka todellinen vuosikorko on kysymysmerkki.

Aktian käyttölainan viitekorkona on käytetty 3kk:n Euriboria ja sen marginaali on vähintään 4,5 %. Lainan avausmaksu on 60 euroa ja tilinhoitopalkkio on 3,90 euroa laskua kohden.

Voidaan siis olettaa, että todellinen vuosikorko käyttölainassa keskimäärin asettuu 10 – 20 % välille.

Lainatuotteiden lisäksi Aktialta löytyy myös Visa luottokortti, joka käy vakuudettomasta lainasta ja tuo pelivaraa arkeen.

Hakijalta vaaditaan vähintään 20.000 € bruttovuosituloja, vakituinen asuinpaikka Suomesta ja maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla sekä tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen. Myös mahdolliset muut lisädokumentit saattavat tulla kysymykseen.

Tutustu pankkin ja hae pankkilaina helposti Aktialta.

 

Danske Bank Käyttölaina on järkevä pankkilaina

Danske Bank pankkilaina ilman vakuuksia
Danske Bankilla on laaja kirjo vakuudellisia ja vakuudettomia lainatuotteita, joista otimme vertailuun mukaan käyttölainan, jossa ei vaadita omaisuutta vakuudeksi. Haluaisitko antaa Danske Bankin ehdottaa sinulle lainaratkaisua? Tämä onnistuu helposti:

Danske Bankilta voit pyytää lainatarjousta taloudellisten tietojesi pohjalta

Ilmoittamalla nettotulosi, vakuudelliset luotot, toivomasi käyttölainan luottorajan sekä kortti- & kulutusluottojen yhteenlasketun luottorajan, voit antaa ammattilaisten laskea ja ehdottaa sinulle ja räätälöityä sopivaa luottoratkaisua.

Huom: Danske Bank  muuttaa tällä hetkellä lainatuotteitaan!

Danske Bankin käyttölaina on 2.000 – 10.000 € kulutusluotto ilman vakuuksia ja takaajia. Se on joustoluotto ja siitä voi tehdä nostoja luottorajan puitteissa. Lainan takaisinmaksuohjelma on 3 – 72 kuukautta.

Etuna on myös sen tarjoama joustovara, hakija voi halutessaan hyödyntää kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa.

Esimerkki: Todellinen vuosikorko 2.000 € luotolle on 12,70 % (9 / 2016), joka sisältää 2 % nostopalkkion, 3 x 10 euron vuosimaksun ja laskutuslisän 3,5 € kuukautta kohden. Lainan takaisinmaksuaika on 36 kuukautta.

Danske Bankilta saat myös kertalainaa, jota voi hakea vähintään 5.000 euroa ja sen saamisen edellytetään vakuudet.

Lainan ylärajan määrittää hakijan maksukyky ja vakuuden arvo. Jos haluat kertalainaa, voit varata ajan Danske Bankin neuvotteluun.

Tutustu Danske Bankin lainoihin tästä >>

 

Pankkilaina -laskuri löytyy jokaisen pankin kotisivuilta

Löydät pankkilainalaskurin yleensä lähes jokaisen pankin nettisivuilta, joka ilmoittaa automaattisesti lainan korkokustannukset.

Korko, kuukausierä ja kokonaiskustannukset muuttuvat reaaliajassa sen mukaan, minkä lainasumman ja maksuajan valitset. Näin pystyt määrittämään tarkasti omaan talouteen sopivan kuukausimaksuerän lainalle.

Koroissa on eroja, joten suosittelemme aina vertaamaan lainat niin tarkasti kuin mahdollista (pankkilaina ei ole aina välttämättä se, minkä perässä todella loppen lopuksi olet!)

Kilpailuta pankkilaina aina – myös vuonna 2022

Olit sitten hakemassa kulutusluottoa, luottokorttia tai pankkilainaa, niin vertailu on avain edulliseen hintaan.

Pyytämällä useita eri lainatarjouksia, moninkertaistat mahdollisuutesi saada halpaa lainaa helposti ilman kustannuksia.

Jos sinulla ei ole varsinaista hoppua lainan saannin suhteen ja voit odottaa muutaman vuorokauden, suosittelemme pyytämään tarjousta omasta pankista ja tietenkin myös suosituimmilta lainanvälittäjiltä, jotka löytyvät listattuna tästä artikkelista.

Näin pääset käsiksi useamman kymmenen eri pankin ja lainantarjoajan valikoimaan, joten saat varmasti ainakin yhden sinulle sopivan ja edullisen lainatarjouksen!

Mihin käyttötarkoitukseen pankkilaina sopii?

Pankkilainan käyttökohdetta kysytään tyypillisesti hakemuksessa, mutta suurimmaksi osin vain tilastointimielessä.

Sillä ei siis ole merkitystä lainansaamispäätöksessä ja kukaan ei tule tarkistamaan, että käytit koko lainan esimerkiksi juuri remonttia varten.

Pankkilainan voi käyttää siis lähes mihin vaan, vanhojen velkojen ja laskujen maksuun, yhdistelmä lainaan, remonttiin, auton ostoon tai vaikka maailmanympärysmatkalle.

Yksikään pankki tai lainapalvelu ei tule jälkeenpäin kysymään kuitteja, mihin olet lainatut rahat käyttänyt, joten hakijan ei edes välttämättä tarvitse paljastaa hakemuksesta rahojen käyttökohdetta.

Emme kuitenkaan kannusta ketään antamaan virheellistä tietoa hakemusta jättäessä, tärkeintä on, että hakija eivät turhaan panikoi, saako tämä lainaa mieliharrastustaan varten.

Pankkien kulutusluottovertailu heti, helposti ja ilmaiseksi

Jokaisella kuluttajalla on aina oikeus kilpailuttaa lainat ja vertailla korkoja, pankkien kulutusluottovertailu takaa sen, että jokainen ahkerasti lainojaan verrannut pääsee ainakin lähelle halvinta mahdollista kulutusluottoa, mitä markkinat tarjoavat.

Vertaileminen ei maksa mitään ja edes tarjouksien pyytämisestä ei veloiteta kuluja. Voit tavoittaa helposti kymmeniä pankkeja ja näet korot ennen kuin hyväksyt lainoja.

Pankkilainatarjous -vertailu on siis samalla myös sitoumukseton, joten jos et tarvitse rahaa lainaan heti, ,,en näe yhtäkään syytä, miksi et vertailisi pankkilainoja helposti netissä.

Nykyään voit kuitenkin saada ainakin pienempää pankkilainaa lähes yhtä nopeasti kuin perinteistä tekstiviestillä nostettavaa lainaa, kiitos digimurroksen!

Tiesitkö, että pankkilaina ilman takaajia ja vakuuksia on tiettyyn summaan asti mahdollista ihan jokaisen suomalaispankin kautta? Kyllä vain – ja nyt myös muutama pohjoismaalainen vahva pankki on tehnyt kilpailusta mielenkiintoisempaa ja kuluttajan kannalta pankkilaina on keskimäärin pienikorkoisempi.

Saako pankista lainaa ilman vakuuksia?

Kyllä. Jokaisesta pankista saa kulutusluottoa ilman vakuuksia ja takaajia, kunhan muut ehdot on kunnossa ja hakijalta löytyy säännölliset tulot.

Tuloehdot vaihtelevat ja osa vaatii säännöllisten kuukausitulojen lisäksi myös vakituisen työsuhteen, kun taas esimerkiksi Etua.fi:n kaltaiset pankkilainanvälittäjät edellyttävät vain 850 euron kuukausituloja bruttona.

Vakuuksien ”puuttuminen” ei kuitenkaan ole ongelma, etkä tarvitse edes takaajaa lainalle, jos tulot ovat kunnossa.

Millaisia kokemuksia teillä on? Mistä paras pankkilaina?

Oletko hakenut kulutusluottoa pankista vai päädyitkö hakemaan sitä jostain muualta?

Millaiset kokemukset sinulla on ollut pankkien joustoluotoista ja oletko saanut pankista lainaa ilman työpaikkaa? Oletko tehnyt hintavertailuja pankkien ja muiden palveluiden kesken, mihin lopputulokseen päädyit?

Mistä sait viimeisimmän ja kaikista parhaimman tarjouksen? Kerro meille teidän omat kokemukset pankkilainoista jättämällä kommenttia alapuolelta.

Kaikki asialliset palautteet, kommentit ja mietteet julkaistaan, Kiitos! Liity siis ihmeessä keskusteluun.

 1. blank marssipaani 11.2.2017 at 06:26

  Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa vertailunne. En voi sanoa olleeni tyytyväinen pankista saamaan tarjoukseen (Danske). Hinta on sama kun Norwegian luotossa mutta isona erona on sen vakuudettomuus. Ihmettelenkin hiukan minkä takia 5000 euron kertalaina Danskella pyytää vakuudet, aika epätavallista mielestäni

 2. blank Kepsukka 31.7.2018 at 10:04

  Olen vertaillut pankkilainoja pitkään ja remontille kun tulee tarve niin semmmoiselle löytyy paikka. Teillä on tarjontaa mutta haluaisin kysyä että meillä on asuntovelkaa vielä vähän roimastikin niin vaikuttaako se lainan saamiseen esimerkiksi jos käytämme palveluita Bank Norwegian tai muita ulkolaisia? Varaa on maksaa ja ylivelkapelkoa ei ole mutta emme saa lisälainaa asuntorahan päälle vakuuspuutteen vuoksi ja nämä pankkilainat mitä teillä on, ovat kaikki vakuudettomia. Pankkilainavertailu on tehty ja suomen pankit ovat tässä jääriä eikä tipu, vaikka kahden ihmisen bruttotulot melkein 4500e/kk. Missä mättää vai onko asia tosiaan näin?

 3. blank keit 2.8.2018 at 20:53

  Pankkilainan korko siis vertaatte nyt käytännössö suomalaisten pankkien ja näiden uusien ”pankkien” korkoja? Mitä tekekmistä esimerkiksi Bank Norweginianilla on oikean pankin kanssa jos saan kysyä?

 4. blank Pulkkinen 26.1.2020 at 07:31

  Hyvä vertailu ei siinä mitään mutta mistään ei saa lainaa. Mikään ei ole pielessä ja ole 30 vuoteen ollut paitsi liian pienet tulot. Olen silti melkein keskituloluokkaa. Miten voin saada ikinä lainaa mistään jos historia on puhdas ja olen tehnyt töitä 14 vuotiaasta asti. Yksikään pankki ei tunnu edes haluavan keskustelua kanssani ja nyt olen kokeillut näitä lainoja teiltä. Vaikuttaako asuntolaina painavasti jos haluaa pankista lainaa vai missä mättää? Akuutti kylppärilaina ja asioin vielä pankissa kuvien kanssa, että näkevät totuuden mutta turhaa haaskausta. Ärsyttävän epäreilua että niska limassa duunarille ei myönnetä lainaa, jotka olen aina maksanut ajallaan ja korkoineen kiltisti pois ja sama pätee jokaiseen laskuun ja kaupan kassallakin antanut pari kertaa virhelaskelman takia ylimääräiset markat ja eurot takaisin. Alkaa usko mennä tähän Suomen viritelmäsysteemiin ja että korkoja tiputetaan, ymmärrän että 300 tuhatta pilleriholistia EI maksa ikinä velkojaan, mutta entäpä me loput yli 4 miljoonaa työssä käyvää?