Yrityslaina: Kilpailuta laina yritykselle (2024)

Etsitkö yrityslainaa netistä mahdollisimman edullisesti?

Me ohjaamme teidät oikeaan osoitteeseen ja saat haettua yritykselle lainaa nopealla ilmaisella hakemuksella.

Vakuudettomien yrityslainojen hakeminen on jo vähän helpottunut ja netissä lainaaminen on entistä yleisempää sekä suositumpaa Suomessa.

Lainaa voivat hakea kaiken kokoiset yritykset ja hakeminen tapahtuu sähköisesti eli varsin nopeasti.

Tämä on positiivista, sillä tämän hetken tiukka taloustilanne on pistänyt pankeille jarrut päälle ja sitä kautta yrityslaina lohkeaa sitä kautta heikosti – toki vakuuksien ja takaajien kanssa yrityslainan saaminen voi onnistua.

 

Millaisia yrityslainoja meidän valikoimissa on?

Emme välitä tai myönnä lainoja suoraan, mutta vertailimme yrityslainat seuraavilla spekseillä:

 • Saat haettua lainaa yritykselle netistä ilmaisella hakemuksella
 • Kaikki hakemukset käsitellään nopeasti noin vuorokaudessa arkisin
 • Yrityslainat ovat 500 – 10 000 000 € suuruusluokassa

Osa lainoista ei vaadi yritykseltä välttämättä pääomaa, takaajia tai edes vakuuksia, joka on kyllä nykyään erittäin harvinaista. Silti vakuudetonta yrityslainaa on mahdollista saada, kun yrityksen kassa sekä näkyvät ovat muuten kunnossa.

 

Paras yrityslaina löytyy vain kilpailuttamalla

Sortter on kiilannut lähelle kärkeä yrityslainoissa ja tarjoaakin erittäin monipuolisen tarjonnan kilpailuttamalla yrityslainat lukuisten eri kanavien & palveluiden kautta.
sortter yrityslaina logo

 • Pieni laina yritykselle alk. 500 eurosta ylöspäin
 • Suurin yrityslaina jopa 10 miljoonaa euroa
 • Maksuaikaa 1-48 kuukautta
 • Saat lainapäätöksen samana päivänä
 • Et sitoudu mihinkään jättäessäsi hakemuksen

Vakuudettomat yrityslainat myönnetään 250 000 euroon asti ja tätä suuremmissa tarvitaan jo reaalivakuuksia.

Toimintamalli on kilpailuttaminen, eli Sortter lähettää hakemuksesi suoraan sen yhteistyökumppaneille, joita on noin 15 sisältäen pankkeja ja yritysrahoitusyhtiöitä.

Kilpailuta yrityslainat Sortterilla >>

 

Zmarta yrityslaina

zmarta yrityslainaZmartan yrityslaina on ehdottomasti ollut toisiksi vetovoimaisin kuluvan haastavan vuoden aikana.

Palvelu kilpailuttaa yrityslainat, jotka voitte itse vertailla vapaasti.

Kilpailutuksessa on mukana tuttuja pankkeja ja kirjoitushetkellä niitä on 11 kappaletta.

Saat siis yhdellä hakemuksella suoran ilmaisen kilpailuttamisen ja tarjouksia näiltä kaikilta pankeilta, sillä oletuksella, että he ovat kiinnostuneita tarjoamaan yrityksellenne lainaa.

 • Nopea ja ilmainen palvelu kellon ympäri
 • Lainaa alkaen 1000 eurosta aina 1 500 000 € asti
 • Maksuaika 1 – 48 kuukautta
 • Edullinen yrityslaina kaikille yrityksille

Suurten yritysluottojen kohdalla joustetaan esimerkiksi maksuajassa, ja niissä on usein räätälöintimahdollisuuksia.

Tee Zmarta yrityslainahakemus >>

 

Yrityslainavertailu: Pankkilaina yritykselle

Muut parhaat yrityslainat esittelyssä alapuolella eli tämän vuoden trio lyhyesti:

CapitalBox yrityslainaCapitalBox antaa bisnekselle potkua vastuullisella ja vielä nopealla 5000 – 2 000 000 € yrityslainallaan, jonka voivat saada pienyritykset sopivalla räätälöidyllä maksuajalla.

Yritykseltä vaaditaan kolmea asiaa:

 1. yli 25.000 € vuosiliikevaihtoa
 2. johtoporrasta Suomessa
 3. vähintään 6 kk kestänyttä liiketoimintaa

Jos nämä asiat ovat kunnossa, voitte täyttää hakemuksen ja rahat ovat käytettävissä jo yhden arkipäivän jälkeen keskimäärin.

CapitalBox Lainahakemus >>

 

Toinen varsinkin pk-yrityksille toimiva vaihtoehto, CrediNord, myöntää 1000  – 350.000 € yrityslainoja todella nopeasti: saat vastauksen tunnissa arkisin klo 9-17.

Et tarvitse reaalivakuuksia.

CrediNord yrityslaina heti tunnissaMiksi CrediNord?

 1. rahat tilille jopa saman päivän aikana
 2. jos maksat etuajassa, säästät myös kuluissa
 3. laina-aika 6, 12 tai 18 kuukautta

Maksat lainasta pelkästään kuukausikulut, mitään muita maksuja ei tule, eikä ole.

Laina on luonteeltaan joustava limiitti, jota voitte käyttää aina, kun yritys tarvitsee lisärahoitusta.

CrediNord Lainahakemus >>

 

Businesscredit on joustava joka tarpeen yrityslaina määrältään 1000 – 100.000 € ja maksuaikaa siinä on 3 – 18 kuukautta.

BusinesscreditTämä on yleensä pienyritysten ykkösvalinta, kun ylimääräistä tarvitaan nopeasti ja se aiotaan myös lyhentää nopeasti pois pienillä kuluilla.

Lainassa on aina kiinteä toimituspalkkio eli siinä on kaikki lainaan sisältyvät kulut.

Hae lainapäätös heti saman päivän sisällä.

Businesscredit Lainahakemus >>


Edellä mainitut kolme ovat yrityslainapalveluita, jotka ovat palvelleet suomalaisia yrittäjiä 2022 vuoden aikana parhaiten, jos sellaista nyt voidaan jotenkin mitata.

Qred Luottokortti yritykselleSekaan voisi ottaa vielä neljännen Qred Visan (yritysluottokortti), joka on itse asiassa jopa 200.000 euron luottorajan Visa -luottokortti 45 korottomalla maksuajalla.

Sitä voit käyttää kaikkiin hankintoihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Laina on korotonta, mutta jos haluat maksaa sen erissä, alkaa korko 1,95 %:sta kuukaudessa.

Tee Qred hakemus >>


Vielä on jäljellä se viides vaihtoehto, jonka haluamme mainita.

Jos vaihtoehtoisesti haluat kokeilla jotain yrityslainan välityspalvelua, on Haenyt.fi ollut suosittu vaihtoehto.

Palvelussa on mahdollista kilpailuttaa yrityksille tarjottavat lainat aina 300.000 euroon asti. Kaiken lisäksi kilpailutus on ilmaista.

 

Yrityslainan hakeminen heti netistä

Yrityslainan hakuprosessi on tehty hyvin helpoksi ja nopeaksi, kaikki taulukon yritysrahoituspalvelut ovat monipuolisia ja päteviä vaihtoehtoja niin toiminimen alla toimiville, pienyrittäjille ja miksei myös vähän isommille yrityksille.

Esittelin vielä erikseen jokaisen vaihtoehdon ottaen esiin yritysrahoittajien hyvät ja huonot puolet, muut huomioitavat seikat ja lisäksi vielä kätevät lisäpalvelut sekä ominaisuudet, joista on lainaajalle selvästi hyötyä.

Pääset lisätietoihin klikkaamalla valitsemaasi palvelua ja mikäli palvelu tuntuu sopivalta, voit hakea yrityslainaa yhdellä klikkauksella.

Nyt on aika rakentaa jotain uutta ja suurta – hae yrityslainaa siis jo tänään netistä heti käyttöön.

 

Yrityslainan korko on edullinen

Korko on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joihin varmasti jokaisen lainaajan ensikatse kohdistuu laserintarkasti.

Yrityslainan korko riippuu paljolti siitä, millainen lainan luonne on. Prosentteina se ei kuitenkaan ylitä koskaan 20 % nimelliskoron osalta, olettamuksena, että nykyään kaikki noudattavat lakia tässä asiassa.

Suuri kulutusluotto on normaalisti vain 4-20 % korkoluokassa, siinä missä pienempi pikalainakin.

Huomioi siis, että korkoeroja ei enää ole korkokaton takia samaan vanhaan malliin.

Jos haluat kokeilla hieman erityyppistä yrityslainaa, on Yritysluotto.fi -lainassa aina kiinteä toimituspalkkio, eikä koskaan muita kuluja tai korkoja, kun laina lyhennetään ajallaan.

 

Meidän tarkka yritysluotto -vertailu peittoaa kilpailijoiden vastaavat

Yrityslainavertailu on keinoista se kaikkein tehokkain, kun halutaan päästään mahdollisimman miellyttävään lopputulokseen lainan hakemisessa.

Päätimme helpottaa yrittäjien työtä, joten vertailimme vuoden halvimmat yrityslainat ja samalla otimme huomioon muitakin laatuun vaikuttavia tekijöitä.

Jokainen yrittäjä on huomioitu, myös nekin, jotka etsivät sitä kaikkein nopeinta yrityslainaa kiireen vilkkaa firman talouteen iskeneen loven paikkaamiseen.

 

Mistä yrityslaina ilman pääomaa, takausta tai vakuuksia?

Jos ihan mahdottoman suurista yrityslainoista ei ole kyse, eli kun pysytään <=50.000€ suuruusluokassa, niin et saa nykyään meiltä siltikään yrityslainaa ilman pääomaa, takauksia tai vakuuksia.

Kun mennään tästä isompiin luottoihin, niin tarvitset yleensä vähintään kaksi takaajaa, vakuudet ja pääomaakin, mutta et toki aina.

Vauraus Suomi Oy:n yrityslaina on yksi näistä ja se myöntää jopa viiden miljoonan euron yrityslainaa, mutta tiukemmilla ehdoilla. Näin suuri yrityslaina on hyvin poikkeuksellinen, kun sitä ei myönnä pankki suoraan.

Talouteen.com ei kuitenkaan käsittele kaikista isoimpia yrittäjärahoituksia, vaan me vertailemme lainoja, jotka ovat sunnattu erityisesti pienyrittäjille tai korkeintaan keskisuurille yrityksille.

Kun kyseessä on sellainen kymmenen miljoonan yrityslaina, niin silloin kannattaa (tai pitää) olla yhteydessä pankkiin tai yksityisiin lainasijoittajiin.

Joka tapauksessa yksityisyrittäjä voi yrittää hakea lainaa yritykselle ilman vakuuksia tai toiminimelle esimerkiksi omasta pankista tai ihan tavallisena kulutusluottona omiin nimiin.

 

Lainaa yrityksen perustamiseen: Uusi yritys, mutta mistä rahoitus?

”Aion perustaa yrityksen, mutta rahoitus puuttuu – mistä löytäisin lainaa yrityksen perustamiseen?”

Kunhan sinulla on vähintään luottotiedot kunnossa, hyvä ja hyvin suunniteltu liikeidea, ei yrityslainan saaminen ole ongelma, kunhan jaksat nähdä vaivaa sen eteen.

Suosittelemme myös aina kilpailuttamaan yrityslainat päästäksesi mahdollisimman edulliseen korkoprosenttiin.

Sinulla on käytännössä kolme vaihtoehtoa:

 1. Hae lainaa pankista (mahdollisesti edullisin vaihtoehto, mutta vaatii erinomaista maksukykyä ja mahdollisesti vakuuksia).
 2. Finnvera laina (Finnvera voi tarjota yrityslainan uudelle perustettavalle yritykselle, vähimmäisrahoituksen määrä on 10.000 euroa.)
 3. Lainaa netistä (Esim. Vauraus Suomi Oy tarjoaa mahdollisuuden yksityishenkilölle hakea lainaa yrityksen perustamista varten tai voit myös hakea myös suoraa yrityslainaa palvelusta.)

Kun olet perustamassa yritystä ensimmäistä kertaa, suosittelemme varaamaan vielä ajan ilmaiselle yritysneuvojalle joko seudulliseen yrityspalveluun tai Uusyrityskeskukseen (löytyy useammalta eri paikkakunnalta monesta eri toimipisteestä).

 

Usein kysytyt kysymykset

Onko sinulla jotain kysyttävää? Luethan ensin tämän kysymysosion, niin sen jälkeen luultavasti ei enää ole – ainakaan niin paljoa.

Listasimme vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin koskien yrityslainoja.

Tarvitaanko yrityksen lainaan aina takaus?

Ei aina, mutta lähes kaikissa tapauksissa kuitenkin takaajaksi tarvitaan vähintään yksi henkilö ja usein kaksi. Tämä riippuu, mistä haet lainaa ja kuinka paljon sekä mihin tarkoitukseen. Ja vielä minkä alan yritykselle eli kaikki yrityksen speksit oikeastaan vaikuttavat.

Voinko hakea yrityslainaa toiminimellä?

Kyllä voit, yritysmuodolla ei ole merkitystä ja toiminimiyrittäjä voi ihan hyvin hakea lainaa yritykselle. Ainoat ehdottomat edellytykset ovat 18 vuoden ikä ja maksuhäiriömerkintöjen sekä verovelkarästien täytyy loistaa poissaolollaan. Osoite täytyy olla Suomessa. Yrityslaina on kuitenkin kohtuullisen hankala saada eli hoida paperiasiat kuntoon ajoissa.

Olen siirtänyt kirjani ulkomaille, voinko silti saada hyväksytyn lainapäätöksen?

Et voi saada yrityslainaa ulkomailla asuessasi, sillä suomalaisilla lainantarjoajilla on aina edellytyksenä kirjat/asuinosoite Suomessa. Myös johdoportaan pitää asua usein Suomessa. Voit kuitenkin tutustua, miten voit hakea yrityslainaa ulkomailta.

Mitä velkakirjalainalla tarkoitetaan?

Velkakirjalainaa myöntävät vielä jotkut pankit. Sillä rahoitat helposti kaikki yrityksesi investoinnit sekä laajentamiskustannukset. Ehdot sovitaan aina hakijan käyttökohteen ja tarpeiden mukaisesti. Velkakirjalainan korko sovitaan myös erikseen, joka muodostuu viitekorosta, jonka päälle ynnätään vielä pankin korkomarginaali. Se ei ole sama asia kuin yrityslaina. Yritys velkakirjalainan korkosidonnaisuus on lainanhakijan päätettävissä, vaihtoehtoja ovat pankin oma Prime-korko, euribor tai kiinteä korko.

Mitä tarkoitetaan naisyrittäjälainalla?

Naisyrittäjälaina on poistunut Finnveran tuotevalikoimasta ja sen tarkoitus oli kannustaa myös naisia yrittäjäksi enemmän. Se oli suunnattu niille yrityksille, jotka työllistivät maksimissaan 5 henkilöä ja johtoportaan oli koostuttava yhdestä naisosakkaasta, joka johti yritystä päätoimisesti. Naisilla täytyi olla myös yhtiössä enemmistöosakkuus. Lainaa myönnettiin mm. yrityksen aloittamiseen ja laajentamiseen, käyttöpääomatarpeisiin sekä yrityskehitykseen ja muihin investointeihin.