Lainaa yhteishakijan kanssa: Hae yhteisvastuullinen laina »

Tässä artikkelissa löydät parhaat lainapalvelut, sekä mistä ja miten niistä voi hakea lainaa yhteishakijan kanssa.

Rinnakkais- ja yhteisvastuullisella lainalla tarkoitetaan samaa asiaa.

Ja tämä siis tarkoittaa, että lainassa on mukana aina kaksi henkilöä, joilla on molemmilla yhtä suuri vastuu lainanlyhennyksistä eli koko lainasta.

Fifty-fifty -laina on turvallinen ja hyvä vaihtoehto esimerkiksi samassa taloudessa asuville.

 

Hae yhteisvastuullista lainaa kilpailuttamalla

Useimmat lainantarjoajat ja -välittäjät tarjoavat mahdollisuuden rinnakkaishakijalainaan, jolloin riskit pienenevät ja lainapalvelu saa varmemmin omansa takaisin korkoineen.

Tästä on hyötyä myös lainanhakijoille, sillä yksin haettuna lainan korko olisi monesti korkeampi tai et välttämättä saisi myönteistä päätöstä ollenkaan.

Suositelemme kilpailuttamaan lainat ja siksi esillä on meidän kokemuksien mukaan tämän hetken parhaat lainanvälityksen järjestävät palvelut, joiden kautta kilpailutus on helppoa nettihakemuksella.

zmarta yhteisvastuu
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 1000-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Hae lainaa
omalaina yhteishakija
Ikäraja 18 v.
Tarjonta: 100-60.000€
Laina-aika: 1-20 v.
Hae lainaa
rahalaitos rinnakkaishakija
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 500-70.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Hae lainaa
sortter lainaa yhdessä
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 1000-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Hae lainaa

Mahdollistakaa teille lainan halvin korko ja kokeilkaa näitä palveluita.

Hakeminen ei maksa mitään ja lähettämänne lainahakemus kilpailutetaan kymmenien pankkien kesken.

 

Yksittäiset lainapalvelut, joita voimme suositella:

Jos haluat vielä vähän jotain lisää, tai oikeastaan kokeilla hakea lainaamista suoraan pankista, niin annamme kaksi meidän mielestä erinomaista vaihtoehtoa.

Mitään et kuitenkaan voita, koska molemmat lainapalvelut itse asiassa menevät suoraan kilpailutukseen myös lainanvälittäjien kautta.

Ainakin voit todeta, että kilpailutus on se, mikä kannattaa ja lisäksi se on vielä paljon helpompaa.

 

Norjalainen pankki Bank Norwegian tarjoaa rinnakkaishakijalainaa

Hyvin suositun Norwegian Bankin laina on vakuudeton ja hakemalla sitä yhdessä, pystytte säästämään mahdollisesti kuluissa ja saatte ainakin varmemmin myönteisen päätöksen.

bank norwegian lainaa rinnakkaishakijan kanssaPankki on ollut suosituin Suomessa alkaen 2016 vuodesta tähän päivämäärään asti.

Lainaa haetaan laidasta laitaan kaiken tyyppisiin käyttötarkoituksiin ja yhdistelylainan hakemisen suosio on ollut erityisessä nosteessa viimeisen vuoden aikana.

Pankin vaatimukset hakijoilta:

Ikärajat: Molempien hakijoiden pitää olla vähintään 23-vuotiaita.

Lainasummat: 1000 – 60.000 euroa.

Maksuaika: 1 – 15 vuotta.

Vuosikorko alkaen: 5,99 % –

Täytä ilmainen lainahakemus >>

 

Avida Finans: yhteisvastuullinen laina Ruotsin puolelta

Melkein kaikkien lainanvälityspalveluiden kautta toimiva Avida Finans toimii Ruotsin puolelta tarjoten kulutusluottoa 2000 – 50.000 euron väliltä 1 – 15 v. ajaksi.

Jos haluat hakea lainan yhteisvastuullisesti, voit asettaa hakemuksen yhteydessä heti sen alkuvaiheessa hakijoiden lukumääräksi 2.

Lainan hakeminen tapahtuu vahvalla sähköisellä tunnistaumisella ja tarjous lähetetään nopeasti.

Vaatimukset lainan hakijoille:

Ikärajat: Molempien pitää olla vähintään 24-vuotiaita

Lainasummat: 2000 – 50.000 euroa.

Maksuaika: 1 – 15 vuoden väliltä.

Vuosikorko alkaen: 6,95 % –

Huomion arvoista: Koska meillä Avidan lainat kilpailutetaan, niin ikäraja on 20 v. ja vuosikorko mahdollisesti jopa pienempi, ei kuitenkaan vähemmän kuin 4,50 %.

 

Mikä on rinnakkaishakija ja kuka sellaisen rooliin sopii?

Rinnakkaishakija on tyypillisesti puoliso tai avopuoliso, mutta se voi olla kuka vaan.

rinnakkaishakija lainaYleensä kuitenkin samassa taloudessa asuva henkilö tai sukulainen.

Ehdot yhteishakijalla ovat tyypillisesti aina samat kuin päähakijallakin, jotka ovat erikseen lainantarjoajan määrittämät.

 

Yleiset ehdot, kun haet lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa

Yleisimpiä ehtoja ovat vähintään 18 vuoden ikä, riittävät säännölliset tulot ja maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla kertynyt ainuttakaan.

Jokaisella palvelulla esimerkiksi tulovaatimukset ovat eri kokoiset ja kaikki eivät välttämättä ilmota tarkkaa vaadittavaa summaa lainkaan.

Pystyt tarkistamaan ajankohtaiset tiedot aina palvelun omilta kotisivuilta.

Tätä ”tarkistamisprosessia” ei kuitenkaan tarvita, jos käytätte meidän suosittelemia lainanvälittäjiä, sillä saatte lainatarjoukset vain niiltä pankeilta, joilta se on yleensäkin mahdollista.

Jos sinulla on mahdollisuus hakea lainaa yhdessä jonkun toisen kanssa, kannattaa miettiä tähän mahdollisuuteen tarttumista.

Yhteishakijan kanssa lainaamisessa on paljon hyviä puolia, mutta riskit ne löytyvät siitäkin.

Lainasta on vastuussa kaksi henkilöä (Lue ja tulkitse lakia helpommin: Minilex), eikä kumpikaan pääse tästä tosiasiasta irti, ennen kuin laina on lyhennetty kokonaisuudessaan takaisin.

 

Mistä muualta voin löytää kulutusluottoa, kun hakijoita on kaksi?

Tyypillisesti monet suomalaiset pankkilainantarjoajat myöntävät yhteisvastuullisia lainoja, joista monet lainanhakijat yleensä lähtevätkin liikkeelle.

Tiukat ehdot ja vaatimukset ajavat monet kuitenkin pois pankin konttoreilta ja vaihtoehtoja haetaan verkosta, jos lainojen kilpailuttamisen mahdollisuus ei ollut aikaisemmin tiedossa.

Edellä mainittujen paikkojen lisäksi voit kokeilla hakea kulutusluottoa helposti tai esimerkiksi vielä vaikka kaiken kattavaa parasta lainavertailua.

Kun lainahakemukseen ilmoitetaan kaksi hakijaa, kasvavat mahdollisuudet saada lainaa merkittävästi ja ei ole epäilystäkään, etteikö korkoprosentti olisi pienempi kuin yksin hakiessa.

 

Usein kysytyt kysymykset yhteislainasta

Näitä meiltä ja verkossa on kyselty liittyen lainan hakemiseen yhteishakijan kanssa.

Voiko rinnakkaishakija olla esimerkiksi henkilö, joka ei ole sukulainen, eikä asu samassa taloudessa?

Tämä on ainakin näillä tiedoilla ihan pankkien ja lainanmyöntäjien omia päätöksiä. Usein vaatimuksena on, että asutaan yhdessä samassa taloudessa tai sukulaisuus. Järkiperäisesti voisi kuitenkin ajatella, että kaksi hakijaa, joilla on talous kunnossa olisi pelkästään pankille eduksi.

Voiko toinen hakijoista niin sanotusta irrottaa itsensä lainasta kesken lyhennyksen pois?

Molemmat hakijat ovat allekirjoittaneet lainasopimuksen ja täten sitoutuneet maksamaan lainan takaisin kokonaisuudessaan yhdessä. Mitään keinoa päästä pois ei siis ole, ei päähakijalla, eikä myöskään niin kutsutulla kakkoshakijalla.

Voinko hakea yhteisvastuullista lainaa avopuolison kanssa?

Voit ehdottomasti, avioliitto ei ole vaatimus yhdelläkään pankilla yhteislainaan. Jos asut avoliitossa, niin pankit ymmärtävät myös tavallaan, mihin laina kohdistuu (ainakin keskimäärin), joka on yhteisen elämän starttaaminen kulutusluotolla esimerkiksi. On pelkästään suora vastuullisuuden osoittamus, kun lainasopimuksessa on kahden ihmisen allekirjoitukset.

Tarvitseeko toisella hakijalla olla puhtaat luottotiedot, jos molemmilla on säännöllisiä tuloja?

Yhteinen laina ei voi onnistua ainakaan netistä, jos molempien luottotiedot eivät ole täysin puhtaat. Maksuhäiriömerkintä on aina se pahin asia ja valitettavasti kielii suoraan luottamuspulasta, vaikka ryhtiliike olisikin tehty ja ymmärretty, missä mentiin aiemmin pieleen.