Lainan siirto toiseen pankkiin: Pankin vaihto 2023

Lainan siirto tai vaihtaminen toiseen pankkiin on tänäpäivänä hyvin tavanomaista ja prosessina paljon simppelimpi kuin luullaan.

Korkojen ollessa rajuja ja erityisesti niiden vaihtelun ollessa suurta, on järkevää käydä läpi oman lainan kustannukset ja kilpailuttaa laina uudestaan.

Kun parempi lainatarjous yleensä aina löytyy, voit siirtää lainan toiseen pankkiin helposti ilman kustannuksia – ja usein verkossa.

Tutustu alapuolen valikoimaan ja aloita lainan vaihtaminen ensin kilpailuttamalla halvempi laina.

zmarta logo
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 1000-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Hae lainaa
omalaina logo
Ikäraja 18 v.
Tarjonta: 500-60.000€
Laina-aika: 1-20 v.
Hae lainaa
rahalaitos logo
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 500-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Hae lainaa
sortter logo
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 1000-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Hae lainaa

Kun pyydät uutta lainatarjousta, se ei maksa mitään ja paremman tarjouksen löytyessä myös siirto tapahtuu pankkien ja/tai lainantarjoajan välillä heti, kun otat uuden lainan ja maksat sillä vanhan kalliimman pois.

Näin siis pankin vaihto ja lainan siirto käytännössä tapahtuu.

Teidän ei siis käytännössä tarvitse tehdä mitään ”ylimääräistä” ja paperien kanssa hikoileminen ovat kaukainen muisto vain.

Lainan siirto ja vaihtaminen kotisohvalta

Vaikka melkein kaikki sujuu nykyään näyttöpäätteen takaa kotoa käsin, niin esimerkiksi asuntolainatapauksissa pankissa asiointi on kuitenkin jos ei välttämätöntä, niin ainakin suositeltavaa.

lainan siirtoLainan siirtäminen tehdään usein kustannussäästösyistä eli kun lainojen kilpailutus kantaa hedelmää ja sen tuloksena löytyy tämä kaivattu edullinen laina, voi lainan siirtoon ryhtyä heti.

Säästäminen nimittäin alkaa heti siitä päivämäärästä, kun parempi lainasopimus on löyty lukkoon uuden pankin tai muun rahoitustoimijan kanssa.

Suomalaisten kynnys perinteisen lainan siirtoon on laskenut huomattavasti myös kulutusluotoissa, jopa pienemmissä alle 10000 euron lainoissa tämä sama ilmiö näkyy, joka kertoo, että ihmiset ovat entistä hintatietoisempia.

Aikaisemmin lainoja vaihdettiin pankista toiseen vain käytännössä asuntolainojen puolella sekä suuremmissa vakuudellisissa lainoissa. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet ja paljon – meidän eduksemme.

Lainan siirto ja kokemuksia

Kokemuksia meillä on sen verran runsaasti, niin asuntolainoissa ja myös ihan kulutuslainassakin, eikä varmasti tarvitse sanoa muuta kuin, että kannattaa.

Tietenkin haluat ensin varmistaa, että korko on pienempi tai edut ovat sinun puolellasi, mitä sitten ikinä haluatkaan lainalta. Kaikille se korkoprosentti ei ole aivan kaikki kaikessa, vaikka aivan varmasti jokainen siihen kiinnittää sen suurimman huomion.

Lainoja siirretään näistä syistä:

  • Pankin kanssa on mennyt sukset ristiin
  • Yleinen asiointi ja/tai palvelu ei miellytä
  • Perheen lainojen keskitys samaan pankkiin
  • Lainaehdoissa ei päästä yhteisymmärrykseen
  • Viimeisin yli 90 % kattava syy: parempi lainatarjous

Lainan vaihtamisesta pankista toiseen tai sitten lainalaitoksesta pankkiin (oli siirto mikä vain) tehneet kuluttajat ovat keskimäärin tyytyväisiä päätökseensä.

Kokemukset puhuvat vielä vuosienkin jälkeen ja parasta tässäkin on turvallisuus. Jos koet, että siirto olikin huono peliliike, niin voit aina palata takaisin tai etsiä uuden kohteen. Tässä vaiheessa siirrosta tulee kuitenkin jo suhteellisen työlästä eli tarkkuutta vaaditaan.

Pankin vaihto edessä

pankin vaihtoJos aiot vaihtaa pankin ja lainat nykyisestä uuteen tai eri pankkiin, niin kannattaa harkita tarkasti, vaikka päätös ei lopullinen olisikaan. Se on kuitenkin silti merkittävä, mikäli maksettavana on lainoja (asuntolaina, joustoluotto, kulutusluotto) tai luottokorttivelkaa.

Erityisesti siis, jos haluat kokonaisuudessaan keskittää aivan kaiken toiseen pankkiin. Jos tiedät, että säästät kuluissa selvästi ja kotiläksyt on hoidettu, niin empiminen on turhaa. Nopea lainan siirto pienten paperitöiden (sähköisesti) ei tunnu lopulta missään.

Mikä on paras pankki: Mihin kannattaisi vaihtaa?

Jos nyt mietitään pankkeja yleisesti Suomessa, niin tähän ei varmasti ole oikeaa vastausta. Osa suosii Nordeaa, siinä missä joku S-Pankkia ja kolmas vannoo OP:n (finanssiryhmän) nimeen.

Pankkia vaihtaessa konttorivisiitti on fiksua ja hyvät kommunikointitaidot auttavat. Lainoissa, vakuutuksissa ja kaikessa on nimittäin aina ilmaa eli hyvä ”tinkijä” pystyy kyllä virittämään itselleen erinomaisen paketin. Pankkilainan korkotaso ja yleisesti oikeanlainen lainakokonaisuus löytyy siis yhä vain kilpailuttamalla ja vertailemalla.

Lainanvälittäjät tekevät pankin ja lainan siirrosta helppoa

Kun käytät lainanvälittäjää, teet vain yhden lainahakemuksen, jonka jälkeen pankit kilpailevat teistä, kirjaimellisesti.

vaihtaminenLainan vaihtaminen halvempaan tai muuten vain sopivampaan on tätä kautta todella helppoa.

Suosittelemme käyttämään Sortter tai Omalaina.fi -palveluita, joiden kautta saat laajamittaisen kilpailutuksen ja siirto vanhasta lainasta uuteen käy siinä samassa.

Edellä mainitut välittäjät ovat erittäin tunnettuja myös lainojen yhdistämisestään, joka ei teoriassa eroa lainan siirrosta paitsi siten, että lainoja (tai muita velkarästejä) on näissä tapauksissa useampia.

Usein kysytyt kysymykset

Maksaako pankin vaihto?

Jos vaihdat pankkia, niin se ei maksa sinulle mitään, eikä myöskään mukana tulevat lainat, paitsi tietenkin jatkat niiden lyhentämistä sovitusti.

Voiko lainan vaihtamisen ohessa ottaa mukaan yhteishakijan?

Jos yhteishakija on samassa taloudessa asuva, niin kyllä, voit tehdä näin ja yleensä tällä on koron suhteen myös positiivinen vaikutus riskien pienentyessä.

Kuinka lainan siirto Nordeaan tai S-Pankkiin onnistuu?

Tämä riippuu siitä, mistä sitä olet siirtämässä ja millaista lainaa. Sinun täytyy kuitenkin olla henkilöasiakas kahdessa eri pankissa samanaikaisesti, ellet sitten kilpailuta lainaa meidän suosittelemista palveluista.

Miten ASP-lainan siirto toiseen pankkiin tehdään?

Ensinnäkin tarvitset kahden eri pankin asiakkuuden ja suosittelemme varaamaan ajan suoraan pankkiin asian hoitamiseksi, sillä sähköisesti tämä ei onnistu, mutta yleisesti se on mahdollista.