Vertaislaina – Lainaa yksityisiltä henkilöiltä

Vertaislainapalvelut ovat yleistyneet merkittävästi Suomessa ja muualla Pohjoismaissa sekä maailmalla. Vertaislaina on helppo ja nopea tapa saada lainaa juuri sellaisella korolla ja ehdoilla kuin itse haluat.

Vertaislainaamisella tarkoitetaan rahan lainaamista suoraan toisilta yksityishenkilöiltä eli se on ns. p2p-lainaamista, yksi uusimmista palveluista alk. vain 7% todellisella vuosikorolla on perustettu AuroraX:n toimesta, jota emme tällä hetkellä suositele.

Suomessa toimii tällä hetkellä edellä mainitun lisäksi vanhempaa 3 vertaislainapalvelua, jotka toimivat lainanvälittäjinä hoitaen kaikki paperityöt ja lainasopimuksen.

Bondora vertaislaina

Uuin vertaislaina  on Bondora, joka on  saanut keskimäärin hyvää palautetta. Yhtiö mitä ilmeisemmin tunnettiin nimellä IsePankur viitisen vuotta sitten, mutta firma ja koko paletti on rakennettu uusiksi (kyseinen putiikki ei ollut kovinkaan vahvalla mallilla). Bondota on parempi kuin vertaislainaBondora Vertaislaina  on vakuudeton, korkopolitiikaltaan kilpailukykyinen tarjoten 500 – 10.000 euron lainoja – tai käytännössä välittäen. Ikäraja on 21 vuotta.

Korko riippuu maksukyvystä, riskiprofiiitesti tehdään kaikille, jonka kautta korko lopulta määritellän. Bondoraan on helppo tutustua tästä.

Sijoittaminen ja jopa 6,75 %:n tuoton tekeminen Bondora Go & Grow kautta onnistuu tästä.

fixura on suomen ensimmäinen vertaislaina

Fixura Suomen ensimmäinen vertaislaina

Fixura on suomalainen ja samalla ensimmäinen kotimainen vertaislainapalvelu, jonka kautta on tarjolla 1000 – 10.000€ lainaa ilman vakuuksia ja takaajia 24-60 kuukauden maksuajalla.

Laina voidaan myöntää, jos luottotiedot ovat kunnossa, asuinosoite löytyy Suomesta ja ikää on vähintään 21 vuotta.

Ei myönnä 1.9.2019 (toistaiseksi) uusia lainoja.

Fixuran perustiedot:

 • Vertaislaina netistä 1000 – 10.000€ jopa saman päivän aikana tilille.
 • Ikäraja on 21 vuotta.
 • Päätä itse lainan korko ja maksuaika 24 – 60 kk:n väliltä.
 • Voit hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.
 • Helppokäyttöinen nettipohjainen palvelu.
 • Maksuton lainahakemus 24/7.
 • Täysin sähköinen lainanhaku, ei paperitöitä.
 • Luotettava ja rekisteröity lainantarjoaja.
 • Lainanantajana toimii tavallinen ihminen kuten sinä itse.

 

Tiedoksi sijoittajille: Fixura ilmoittaa tarjoavansa keskimäärin noin 10 prosentin vuosituottoa, sijoittaja voi itse päättää millaisen riskiprofiilin/hajautuksen haluaa.
Tutustu Fixuraan tästä

 

 

Lainajaa – Vertaislaina Oy

lainaajan vertaislainat aina ilman vakuuksia ja takaajia netistä kuluttomalla hakemuksellaLainaaja.fi on toinen suomalainen ”Suomen vahvimmaksi” vuonna 2016 palkittu vertaislainan tarjoaja, jonka kautta kuluttaja voi hakea 800 – 5.000€ lainaa heti tilille 24-36 kuukauden maksuajalla.

Lainaa voi hakea kaikki vähintään 22-vuotiaat luottokelpoiset suomalaiset, joilta löytyy vakituinen osoite Suomesta.

Ei myönnä 1.9.2019 (toistaiseksi) uusia lainoja.

Lainaaja.fi:n perustiedot:

 • Lainaa nopeasti netistä 800-5.000€ ilman paperitöitä.
 • Valitse laina-ajaksi 24 – 36 kuukautta.
 • Ikäraja on 22 vuotta.
 • Vertaislaina ilman vakuuksia ja takaajia.
 • Helppo hakea netistä milloin vaan.
 • Et maksa lainan hakemisesta mitään.
 • Voit itse määrittää paljonko olet valmis maksamaan korkoa lainasta.
 • Lainaa edullisemmin – pankki ei ota mitään välistä!
 • Saanut ”Suomen vahvimmat” -tunnustuksen 2016 vuonna.

 

Tiedoksi sijoittajille: Jos sijoitat esimerkiksi 12% korolla, perii Lainaaja.fi tästä prosentin palvelumaksun, jolloin vuosituottoprosentiksi jää 11%.
Tutustu Lainaajaan tästä

 

Fellow Finance on monipuolinen vertaislainapalvelu

fellow financen vertaislaina netistä yhdistää ihmiset, jotka ovat rahan tarpeessa ja ihmiset, jotka etsivät sijoituskohdetta rahoilleenFellow Financelta saat vertaislainan jopa heti tilille saman päivän kuluessa arkisin klo 9-17, tarjolla on vakuudetonta vertaislainaa ilman takaajia 500 – 15.000€. Saat palvelusta myös lainaa yrityksellesi netistä.

Laina voidaan myöntää, jos ikää on vähintään 20 vuotta, hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja tämä asuu vakituisesti Suomessa.

Fellow Finance perustiedot:

 • Rahaa lainaksi ilman vakuuksia ja takaajia.
 • Valitse lainasumma 500 – 15.000€ väliltä.
 • Valitse laina-ajaksi 2 – 7 vuotta.
 • Ikäraja on 20 vuotta.
 • Saat itse päättää lainan koron ja maksuajan.
 • Lainan siirto tapahtuu samana päivänä klo 9-17 välillä arkipäivisin.
 • Luotettava ja rekisteröity suomalainen yritys.
 • Vältä ikävät kulut ja hae lainaa edullisemmin.
 • Helppokäyttöinen nettipalvelu palvelee sinua 24/7.

 

Tiedoksi sijoittajille: Sijoittajalla maksetaan korkoa / lainan lyhennyksiä aina kuukausittain. Voit sijoittaa korot ja lainan lyhennykset uusiin luottoihin ja nauttia korkoa korolle efektistä.
Tutustu Fellow Financeen tästä

 

 

Mikä on vertaislaina?

Vertaislainalla tarkoitetaan luottoa, jossa lainanantajana toimii toinen yksityishenkilö eli raha vaihtaa omistajaa yksityishenkilöltä toiselle.

Molemmat osapuolet voivat itse määrittää korkonsa, tästä syystä vertaislaina on parhaimmillaan hyvin edullinen vaihtoehto.

Vertaislainat ovat yleistymässä myös Suomessa, sillä vertaislainaaminen hyödyttää sekä lainaajaa että myös lainanottajaa.

Suomessa vertaislainoja on tarjolla 500 – 15.000€ väliltä enintään 7 vuoden maksuajalla.

Korkoon vaikuttavat sekä rahaa lainaava osapuoli, että lainan ottaja, mutta molemmat voivat päättää sopivan korkoprosentin itse.

 

Kenelle vertaislainat sopivat parhaiten?

Kenelle tahansa vähintään 20-vuotiaalle, Suomessa vakituisesti asuvalle, hyvin raha-asiansa hoitaneelle luottokelpoiselle hakijalle.

Vertaislainat ovat edullinen tapa lainata rahaa ja sopivat mihin tahansa käyttökohteeseen, voit esimerkiksi hakea rahoitusta auton hankintaan tai vaikka yhdistää vanhat kalliit pikavippisi ja säästää rahaa huomattavasti.

Valinta on hakijan oma ja lainan käyttökohde on vapaa eikä se vaikuta lainan hyväksymispäätökseen millään tavalla.

 

Vertaislainaaminen on maailman vanhin lainamuoto.

Niin kauan kun rahaa on ollut olemassa, on sitä myös lainattu suuntaan ja toiseen.

Oletko joskus lainannut rahaa kaveriltasi tai vanhemmiltasi?

Jos vastasit kyllä, voidaan sanoa, että olet ottanut jossain elämän vaiheessa vertaislainaa, sillä tässä lainamuodossa on kysymys täsmälleen samasta asiasta.

Joskin rahan lainaaminen tapahtuu 100% verkossa ilman pankkiasointeja ja lainasopimuksen tekee vertaislainapalvelu. Uusimpiin sijoittajien suosimaan P2P-lainapalveluun lukeutuu mm. Mintos, jossa vuosituotot liikkuvat keskimäärin jopa 12%+:ssa, mutta meidän kokemuksilla hieman yli 10% tuntumassa.

Molempien osapuolien identiteetti pysyy piilossa ja molemmat osapuolet hyötyvät: lainan hakija saa itselleen edullisen vertaislainan ja lainaaja saa lainaamastaan summasta määrittämänsä koron.

Kummankaan osapuolen ei tarvitse huolehtia paperitöistä, sillä tämä hoituu lainapalvelun toimesta, samoin lainan toimitus ja lainasopimuksen valmisteleminen.

Vertaislainaaminen on rajussa kasvussa ja tulee varmasti yleistymään Suomessa lähivuosina.

 

Millaisia Vertaislaina kokemuksia meillä on?

Kokemukset vertaislainoista ovat hyvät niin sijoittajan kuin lainaajankin näkövinkkelistä.

Lainaaja voi itse päättää lainan koron, joten mitään yllätyskustannuksia ei tule ja korko on tässä tapauksessa varmasti miellyttävä.

Myös sijoittaja pääsee nauttimaan yllättävän hyvästä, jopa yli 10% vuosituotosta ja nykyisessä markkinatilanteessa vertaislainaaminen soveltuu erinomaisesti tuomaan lisähajautusta sijoituksille.

Sijoittaja.fi testasi Fellow Financen vertaislainapalvelua sijoittamalla 5.5.2015 30.000 euroa ja palaute on ollut hyvin positiivista, voit lukea kokemuksista ja seurata LIVE-mallisalkkua täältä.

Tämän artikkelin ja mallisalkun perusteella yli 10% vuosituotto vaikuttaa hyvin realistiselta, joten vertaislainat ovat nähtävästi erinomainen sijoituskohde kuitenkin suhteellisen korkealla riskillä.

 

 1. blank mikimikimi 4.11.2017 at 11:37

  vertaislainaa ei saanut ainakaan ilman luottotietoja vaikka jossain joku kertoi saaneensa maksuhäiriömerkinnästä huolimatta vertaislainan, mikä näistä myöntää jos ei ole luottotiedot kunnossa vai ei mikään? tiiättekö mistä sitten saisi?

  • blank Ylläpito 4.11.2017 at 15:15

   Hei,

   Vertaislainaa ei ole myönnetä maksuhäiriömerkinnän saaneelle. Kuvittele tilanne, että toimisit itse lainanmyöntäjänä; myöntäisitkö itse sitten lainan henkilölle X, jolla ei ole välttämättä kykyä maksaa sitä ollenkaan takaisin? Emme myöskään tiedä, mistä luottotiedoton voisi saada lainaa. Lähteiden ja tietojen mukaan ei mistään muualta kuin sukulaisilta, mahdollisesti Svealta (tiukat ehdot) ja pankista neuvottelemalla. Tämä vaatii kuitenkin vahvaa näyttöä, että maksuhäiriömerkinnät ja velat on hoidettu sekä luultavasti säännölisten tulojen päälle vielä vakituista työsuhdetta todistuksineen ja useamman kuukauden tiliotteita.

   Luottotiedottamana lainan saaminen (ei edes vertaislainan) ei ole todellakaan helppoa, mutta tähän löytyy kuitenkin looginen selitys, jonka varmasti tekin ymmärrätte. Toivottavasti tästä oli edes jotain apua.

   Hyvää lauantaita teille, toivottaen Ylläpito.

 2. blank Eelinen 25.1.2018 at 14:22

  Ei viittisi yleistää mutta lainarin kannalta ei todellakaan ole paras vaihtoehto suunnata ellei sitten ole muut vaihtoehdot pois suljettua sillä en ainakaan saanut 4000 euron lainalle näiltä mitään hyvää tarjousta ja fixuralta en ollenkaan. Sen sijaan sitten koitin pankista (ei ole kiire päälle lainan suhteen) aika monen muun paikan lisäksi. Pankkia varten liian pienet tulot mutta monista muista tulikin sitten paremmat tarjoukset ja vertaislainoissa prosentit huomattavasti korkeammat vaikka samalla maksuajalla ja ei mitään poikkeusta hakemuksissa. Sijoittajan tontilta näissä voisi sitten ollakin itua jos joskus on ylimääräistä koitella ja saada tuottoa mutta ei nyt ole

 3. blank Jorma 14.9.2018 at 08:41

  Tiesitkö, että vertaislainankin voi kilpailuttaa?Kilpilutus tapahtuu jo hakiessasi lainaa vertaislainapalvelusta, koska hakemuksestasi kilpailee useampikin lainanmyöntäjä.
  Kun lisäksi haet vertaislainaa usealta palvelulta, saat täydellisesti kilpailutetun tarjouksen. Katso linkistä kolme tunnetuinta vertaislainapalvelua.