Yksityiset lainanantajat: Kilpailuta ja hae yksityislaina 2023

Yksityiset lainanantajat ovat olleet monelle avuksi, kun omasta pankista ei ole saanut lainaa.

yksityiset lainatYksityisillä lainoilla tarkoitetaan itsenäisten rahoituslaitoksen lainoja, jotka eroavat pankeista vain vähän. Monet isot lainanvälittäjänimet kilpailuttavat yksityislainoja, pankin lainat ja perinteiset kulutusluotot.

Kaikki yksityislainat myönnetään myös ilman vakuuksia ja takaajia, eikä niiden korko välttämättä eroa edes oman pankin kulutusluoton tämän hetkisestä.

Valitse alapuolelta palvelu, jotka kilpailuttavat parhaan lainan teille yksityiseltä lainanantajalta.

zmarta logo
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 1000-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Hae lainaa
omalaina logo
Ikäraja 18 v.
Tarjonta: 500-60.000€
Laina-aika: 1-20 v.
Hae lainaa
rahalaitos logo
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 500-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Hae lainaa
sortter logo
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 1000-60.000€
Laina-aika: 1-20 v.
Hae lainaa

Mitä yksityisillä lainanantajilla tarkoitetaan?

Yksityiset ja itsenäiset lainalaitokset luokitellaan yksityisiin lainantarjoajiin.

Käsite on ehkä hieman häilyväinen ja joku voi yhdistää sen vertaislainaan, koska se on tämän lainakategorian idea. Lainata siis rahaa yksityiseltä henkilöltä ja välissä on vain yhtiö, joka hoitaa paperiduunin.

Kun haluat suorittaa kilpailutuksen lainoille tehokkaasti, teet sen ilman muuta lainanvälitysyhtiöiden kautta.

Näin yksi lainahakemus poikii lainatarjouksia niin pankeilta, yksityisiltä lainanantajilta ja käytännössä kaikilta erinomaisesti suorittaneilta lainalaitoksilta Suomessa ja Euroopassa.

Teknologia on vienyt tätä hurjasti eteenpäin ja hyvin pärjänneet parhaat yksityiset lainanantajat ovat hypänneet lainankilpailuttajien, kuten Sortterin kelkkaan.

Yksityiset lainantajat ja niiden hyödyt

Suurin hyöty tulee ehdottomasti valikoimasta, sillä, jos nojaat omaan pankkiin, lainatarjonta on hyvin rajallinen.

plussat eli hyödytKun yksityisiltä lainapalveluilta tai myös pankkilisenssin saaneilta pienemmiltä pankeilta voit saada lainaa ilman vakuutta helposti yleensä alkaen 500 eurosta 60 000 euroon asti.

Kilpailutushyöty on siis suuri, jota seuraa:

  • Löydät helposti edullisen lainan,
  • et enää ole vain oman pankin lainojen varassa
  • pääset kansainvälisille lainamarkkinoille
  • asioit turvallisesti verkossa pankkitunnuksilla

ja mikä parasta: voit unohtaa kaiken kiinteät vakuudet, paperityöt (palkkalaskelmaa tai eläkepäätöstä lukuunottamatta) ja pankkien tekoälykaudellakin jatkuvan ainaisen jäykän toiminnan, joka valitettavasti tulee aina muita perässä.

Yksityiset lainantajat menevät siis heittämällä jatkoon ja syitä on vielä lisää.

Negatiivista ei voi sanoa, jos et lähde sooloilemaan Euroopan ulkopuolelle tai Itään ”tuntemattomille lainamarkkinoille”. Sitä emme suosittele, vaikka korolla kuluttajia saatetaan sinne suuntaan houkutellakin.

Ulkomaalaiset yksityiset lainantajat

rahaa ulkomailta lapaanVoit ihan hyvin hakea lainaa ulkomailta, esimerkiksi naapureista Ruotsista, Norjasta ja Virosta kilpailutetaan lainoja ja monet tutut nimet ovat itse asiassa monikansallisia.

Tiesit varmaan, että meidän iso pankkikonserni Nordeakin toimii kansainvälisesti sekä esimerkiksi myös TV:stä tutulla Omalaina -lainankilpailutus & -vertailupalvelulla on toimintaa ja taustaa naapurista.

Todellinen suosittu kulutusluottoa, luottokorttia, vakuutuksia ja säästötiliäkin Suomessa tarjoava, Bank Norwegian, taas on alkujaan norjalainen, mutta nyt ruotsalaisen yhtiön omistuksissa.

Tässä siis kiteytettynä tämä asia: lainaaminen yksityiseltä lainapalvelulta ulkomailta ei ole mitenkään poikkeuksellista, vaan siitä on tullut ihan arkea.

Kokemuksia yksityisistä luotonmyöntäjistä

Käytännössä kaikki lainapalvelut vuosien varrella ovat olleet yksityisiä, jos nyt Nordea pankkia ei sellaiseksi sitten lasketa, josta vakuudellinen asuntolaina on otettu.

Keräsimme kasaan selkeitä kommentteja ihmisiltä, jotka ovat hakeneet lainaa kilpailuttamalla ja juuri yksityisiltä:

Haimme lainan, joka oli 3kk euribor sidottu ja päälle viitekorko… ei tosiaan tajuttu, että ei enää ole halvimmista päästä vaikka hakuhetkellä oli. Sitten kilpailutettiin välittäjältä ja vanha maksettiin pois kokonaan yksityisen lainanantajan lainalla pankkina Morrow Bank joka on norjalainen yksityispankki, heiltä joustoluotto pienemmällä korolla tasan 8,00 % ja lainamenot hetinaps kuukaudessa 120 € pienemmät. Maistuu oikein hyvin!

Pistettiin kilpailuttaminen sekä asuntolainaan vireille ja remonttilainaan, joka euriborissa kiinni. Asuntolaina yhä hakusessa ja kallis näillä koroilla joka pankista.. Mutta tuo remonttilaina jota ei saatu niin sanotusti sisään asuntolainaan haettiin sitten yksityiseltä lainanantajalta (ulkomaalainen) ja paras korko tähän mennessä. Laina on loppuvuonna jo maksettu, tätä ei enää nipistetä yhtään….

Yhteenveto

Nykyään on enää hiuksen hieno raja, että mitä palvelua ei voisi kutsua yksityiseksi lainantajaksi. Jos hangataan sitä pilkkua oikein kunnolla, niin suuret pankitkin ovat yksityisiä, sillä vain valtion lainat, kuten esimerkiksi sosiaalinen luotto voisi olla esimerkki 100% ei-yksityisestä lainasta. Se on poikkeuslaina, jonka myöntää joissain harvoissa tapauksissa hyvinvointialueet.

Eli kun haet sitä lainaa, tulee se raha yksityiseltä lähes aina. Huomaa, että nyt ei puhuta rahan lainaamisesta yksityishenkilöltä.