Lainaa ulkomailta – Kulutusluoton hakeminen muualta kuin Suomesta

Kannattaako laina ottaa ulkomailta? Oletko ajatellut, että kotimaisen lainan sijaan kokeilisitkin lainaamista esimerkiksi jostain naapurimaasta?

Ulkomailta lainaaminen ei välttämättä ole huono vaihtoehto – ei ainakaan nyt, kun naapurimaista on tullut kovia kilpailijoita vavisuttamaan suomalaispankkeja ja lainapalveluita.

Jos lainaan ulkomailta, mitä minun pitää huomioida ja miten lainaaminen eroaa kotimaisesta lainasta? Vastaus on lyhyt: eroja ei ole, teet sopimuksen hyväksyen lainaehdot. Ne ovat usein suomeksi sekä niissä noudatetaan yleensä keskimäärin samoja perusehtoja kuin meilläkin.

Kannattaa myös muistaa, että jos hakemus hylätään aina Suomen pankkienkin toimesta, tuskin positiivista päätöstä annetaan ulkomailtakaan. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta ja ehdoissa on eroja, joten kokeilla kannattaa aina.

Suosi naapurimaiden lainoja (erityisesti Ruotsi, Norja & Viro)

Löydät esimerkiksi Ruotsin puolelta liudan erinomaisia lainantarjoajia, joilta löytyy sivutoiminimi Suomesta. Esimerkiksi Credigo ja toinen kulutusluottoa tarjoavat Easycredit ovat molemmat saman tarjoajan erinomaisia vaihtoehtoja. Väkisin Laina ulkomailta - kannattaako vaiko ei? Katso hinta, laita ne paremmusjärjestykseen, niin tiedät vastauksen. Edullinen laina vie aina lopulta voiton, kun järkiperäisesti ajattelee.lainaa ei siis kannata lähteä etsimään, ellei sinulla ole jotain erityistä syystä.

Esimerkiksi, jos olet saanut maksuhäiriömerkinnän, lainaa luottotiedot menettänyt, voi metsästää Baltian maista tai muualta ulkomailta. Menestystä emme kuitenkaan takaa tai oikeastaan mitään muutakaan. Mahdollisuuksia kuitenkin aina on. Yhdistäviä tekijöitä kaikilla pankeilla ja lainapaikoilla on kuitenkin varallisuuden tarkistaminen, hait lainaa Virosta, Espanjasta tai Suomesta.


Huom: Ulkomailtakaan et siis saa (yleisesti) lainaa, jos sinulla ei ole puhtaat luottotiedot.


Skandipankit ovat olleet kovassa huudossa

Jos edellä mainitut ovat olleet suosiossa, niin niiden suosi ei ole mitään verrattuna esim Bank Norwegian skandipankkiin, joka on tehnyt järjettömän esiintulon. Pankin korko on edullinen ja se on markkinoinut itseään niin reilulla kädellä, että oletamme näiden olevan ne pääsyyt, miksi se on noussut kirkkaasti ykköseksi.

Huonon tuotteen railakas markkinointi ei ole kuitenkaan mikään menestys onneen, vaan pankki tekee kaiken oikein joka osa-alueella. Ainoastaan sen asiakaspalvelusta on tullut meille muutama kommentti, että ”hidasta on…”, mutta tässä oikeastaan kaikki. Pankki on parantanut asiakaspalvelupuoltaan kuluvan vuoden  aikana.

Valokeilasta löytyy myös muita palveluita, eikä ainoastaan lainapuolelta

Ulkomailta tullaan ja Suomen markkinoita syödään monella eri alalla. Erityisesti skandimaat kuten Norja puskee meille nopeasti ja tehokkaasti. Viimeisin esimerkki on XXL-urheilukauppa, joka on ainakin 2018 mennessä avannut Suomeen jo 15 tavarataloa. Pelkästään sen tulo aiheutti massiivisen kilometrien jonon ja osa ei edes istunut koko yönä… Hulluja nuo suomalaiset -sanonta pitää siis taaskin paikkansa, vaikkakaan emme me toki ainoa kansa ole, joka tekee ns. ”hulluja tempauksia”.

Ulkomaalaisista pankeista vielä vähän lisää

Sitten pankkiasioihin, uusi viimevuoden menestyspankki Komplett Bank (lue kokemuksia), on sekin onnistunut ottamaan jos nyt ei ihan herraattu alalla, niin ison siivun sieltä kuitenkin. Pankki tarjoaa max. 50.000 euron joustoluottoa, joka on ainut laatuaan koron ollessa keskikastiin asettuva eli lieneekö siinä sitten ne pääsyyt, miksi pankki on saavuttanut melko ”hiljaisesti” suuren näkyvyyden.

Kolmas ulkomaalainen lainapaikka on Instabank, josta siitäkin on saanut lukea pelkästään hyviä kokemuksia, joten mitä käy pian meidän omille? Syödäänkö ne pois, jos kaikki uudet laitokset ovat joko skandeja tai tulevat muualta maailmalta? Pankkilainavertailu osoittaa jo nyt, että iso osa pankeista on ulkomaalaisia ja itse vertailusta ei edes löydy vielä Santanderia, BigBankkia, myLenderiä, Svea, Resurs Bankkia tai Monobankkia ja muutamaa muuta uutta tai vanhempaa ei-kotimaista pankkia tai lainapalvelua, jotka vaikuttavat jo vahvasti Suomessa.

Karkaavatko kaikki asiakkaat Suomesta ulkomaille?

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, jos suomalaisita ei enää suosita? Valuuko kaikki korkoraha sitten ulkomaille ja haetaanko pikalainaa ulkomailta yhä enemmän ja enemmän?

Tätä on vaikea sanoa, mutta toistaiseksi Suomi ei ole näyttänyt pankkisektorilla vahvoja otteita, vaan pelkästään heikkoutta. Erityisesti siis, mitä tulee digipankkipolitiikkaan. Eikä nyt suoranaisia kehupisteitä voi antaa mistään muualtakaan. Siksi ihmiset ovat valmiita maksamaan jopa hieman suuremman koron ja hakemaan kulutusluottoa netistä nettipankkitunnuksilla.

Ainuttakaan uutta verkkopankkia, jolla olisi suomalaiset omistusjuuret ei ole tullut, vaikka näitä suomalaisia tytärpankkeja tulee.

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi

Olethan ihminen? *