Lainaa ulkomailta – Kulutusluoton hakeminen Suomen ulkopuolelta

Kannattaako laina ottaa ulkomaasilta pankeilta?

Oletko ajatellut, että kotimaisen lainan sijaan kokeilisitkin lainaamista esimerkiksi jostain naapurimaasta?

Ulkomailta lainaaminen ei välttämättä ole huono vaihtoehto – ei ainakaan nyt, kun naapurimaista on tullut kovia kilpailijoita vavisuttamaan suomalaispankkeja ja lainapalveluita edustaen edullisempia korkoja.

Jos lainaat ulkomailta, mitä kannattaisi huomioida ja miten lainaaminen eroaa kotimaisesta lainasta?

Vastaus on lyhyt: eroja ei ole, teet sopimuksen hyväksyen lainaehdot. Ne ovat aina suomeksi, sekä niissä noudatetaan yleensä keskimäärin samoja perusehtoja kuin meilläkin ja myös Suomen laki pätee ulkomaalaisiin lainoihin.

Kannattaa myös muistaa, että jos lainahakemus hylätään aina Suomen pankkienkin toimesta, tuskin positiivista päätöstä annetaan ulkomailtakaan.

Yrittää tosin voi aina, mutta ei vältttämättä kannata takoa päätä seinään, suomalaiset lainankilpailuttajat nimittäin hoitavat parhaat mahdolliset diilit myös Norjan, Tanskan ja Ruotsin pankeilta.

 

Suosi naapurimaiden lainoja (erityisesti Ruotsi, Norja & Viro)

Löydät esimerkiksi Ruotsin puolelta liudan erinomaisia lainantarjoajia, joilta löytyy sivutoiminimi Suomesta.

Esimerkiksi Credigo ja toinen kulutusluottoa tarjoavat palvelu Easycredit ovat molemmat saman tarjoajan erinomaisia vaihtoehtoja.

Väkisin Laina ulkomailta - kannattaako vaiko ei? Katso hinta, laita ne paremmusjärjestykseen, niin tiedät vastauksen. Edullinen laina vie aina lopulta voiton, kun järkiperäisesti ajattelee.lainaa ei siis kannata lähteä etsimään, ellei sinulla ole jotain erityistä syystä.

Esimerkiksi, jos olet saanut maksuhäiriömerkinnän, lainaa voit metsästää Baltian maista tai muualta ulkomailta.

Menestystä emme kuitenkaan takaa tai oikeastaan mitään muutakaan.

Mahdollisuuksia kuitenkin aina on.

Yhdistäviä tekijöitä kaikilla pankeilla ja lainapaikoilla on kuitenkin varallisuuden tarkistaminen, hait lainaa sitten Ruotsista, Virosta, Espanjasta – tai Suomesta. Samat säännöt pätevät.

Huom: Ulkomailtakaan et siis saa (yleisesti) lainaa, jos sinulla ei ole puhtaat luottotiedot, joka pätee aina sekä luultavasti ikuisesti.

 

Lainaa ulkomailta: pääosin ruotsalaisista ja norjalaisista pankeista 2023

Jos edellä mainitut ovat olleet suosiossa, niin niiden suosi ei ole mitään verrattuna esim. Bank Norwegian skandipankkiin, joka on tehnyt järjettömän esiintulon yhä edullisilla lainoilla ja samoin fiksulla traveller-Visa-luottokortilla.

Pankin korko on keskimäärin edullinen ja se on markkinoinut itseään niin reilulla kädellä, että oletamme näiden olevan ne pääsyyt, miksi se on noussut kirkkaasti ykköseksi.

Huonon tuotteen railakas markkinointi ei ole kuitenkaan mikään menestys onneen, vaan pankki tekee kaiken oikein joka osa-alueella ja menestys on taattua tulevaisuudessakin.

Ainoastaan sen asiakaspalvelusta on tullut meille muutama kommentti, että ”hidasta on…”, mutta tässä oikeastaan kaikki.

Pankki on parantanut asiakaspalvelupuoltaan kuluvan vuoden  aikana ja sen uusi omistaja on myös Nordax Bank AB, joka taas on sekin yllättäen, no, ruotsalainen yritys.

 

Valokeilasta löytyy myös muita palveluita, eikä ainoastaan lainapuolelta

Ulkomailta tullaan ja Suomen markkinoita syödään monella eri alalla.

Erityisesti skandimaat, kuten Norja ja Ruotsi puskee meille nopeasti ja tehokkaasti.

Viimeisin esimerkki on XXL-Urheilukauppa, joka on ainakin 2023 vuoden aikana avannut Suomeen yli 20 tavarataloa.

Pelkästään sen tulo aiheutti massiivisen kilometrien jonon ja osa ei edes istunut koko yönä… Hulluja nuo suomalaiset -sanonta pitää siis taaskin paikkansa, vaikkakaan emme me toki ainoa kansa ole, joka tekee ns. ”hulluja tempauksia”.

 

Ulkomaalaisista pankeista vielä vähän lisää

Sitten pankkiasioihin, yksi menestyspankki Morrow Bank (kokemuksia), on sekin onnistunut ottamaan jos nyt ei ihan herraattu alalla, niin ison siivun sieltä kuitenkin.

Pankki tarjoaa max. 50.000 euron joustoluottoa, joka on ainut laatuaan koron ollessa keskikastiin asettuva eli lieneekö siinä sitten ne pääsyyt, miksi pankki on saavuttanut melko ”hiljaisesti” suuren näkyvyyden.

Kolmas ulkomaalainen lainapaikka on Instabank, josta siitäkin on saanut lukea pelkästään kohtalaisen hyviä kokemuksia, joten mitä käy pian meidän omille?

Syödäänkö ne pois, jos kaikki uudet laitokset ovat joko skandeja tai tulevat muualta maailmalta?

Pankkilainavertailu osoittaa jo nyt, että iso osa pankeista on ulkomaalaisia.

Kaiken kukkaraksi tästä vertailusta ei edes löydy vielä Santanderia BigBankkia, myLenderiä, Svea, Resurs Bankkia tai Lea Bank -palvelua ja muutamaa muuta uutta tai vanhempaa ei-kotimaista pankkia tai lainapalvelua, jotka vaikuttavat jo vahvasti Suomessa.

 

Karkaavatko kaikki asiakkaat Suomesta ulkomaille?

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, jos suomalaisita ei enää suosita?

Valuuko kaikki korkoraha sitten ulkomaille ja haetaanko pikalainaa ulkomailta yhä enemmän ja enemmän?

Tätä on vaikea sanoa, mutta toistaiseksi Suomi ei ole näyttänyt pankkisektorilla vahvoja otteita, vaan pelkästään heikkoutta.

Erityisesti siis, mitä tulee digipankkipolitiikkaan.

Eikä nyt suoranaisia kehupisteitä voi antaa mistään muualtakaan.

Siksi ihmiset ovat valmiita maksamaan jopa hieman suuremman koron ja hakemaan lainaa pankkitunnuksilla verkossa.

Ainuttakaan uutta verkkopankkia, jolla olisi suomalaiset omistusjuuret ei ole tullut, vaikka näitä suomalaisia tytärpankkeja tulee.

 

Ruotsalaisten ja norjalaisten pankkien lainat

Lainan saaminen ulkomaisilta pankeilta voi olla mahdollista, mutta se voi olla hieman monimutkaisempaa, kuin kotimaisilta pankeilta lainaaminen.

Ruotsalaisilta ja norjalaisilta lainapalveluita prosessi taas on melkein identtinen kuin meillä kotimaassa.

Tässä on joitakin yleisiä vaiheita, joita voi harkita lainan hakemisessa ulkomaisilta pankeilta:

  1. Tutki ulkomaisia pankkeja: Aloita tutkimalla ulkomaisia pankkeja, jotka tarjoavat lainoja kansainvälisille asiakkaille. Etsi pankkeja, jotka toimivat alueilla, jotka vastaavat lainatarpeitasi.
  2. Selvitä lainan vaatimukset ja ehdot: Kullekin pankille voi olla erilaisia vaatimuksia ja ehtoja lainan saamiseksi. Tarkista pankkien kotisivuilta aina tai ota yhteyttä heidän asiakaspalveluunsa saadaksesi tietoa siitä, mitä tarvitaan lainahakemuksen käsittelyä varten.
  3. Hanki tarvittavat asiakirjat eli ainakin todistus tuloista

 

Ulkomaiset pankit pyytävä teitä toimittamaan tiettyjä asiakirjoja poikkeuksetta, kuten henkilöllisyystodistuksen, palkkatodistuksen, tilinpäätöksiä ja muita taloudellisia perustietoja.

Varmista siis, että sinulla on kaikki tarvittavat asiakirjat valmiina.

 

Lainaa ulkomailta: Usein kysytyt kysymykset

Onko ruotsalaiset lainat kalliimpia kuin kotimaiset?

Eivät, vaan melkein päinvastoin, tosin kilpailuttamalla kaikki lainat ulkomailta ja Suomesta, tiedät lopulta vastauksen.

Tarvitaanko ulkomalaisissa lainoissa enemmän paperitöitä?

Ei yleensä, keskimäärin tulot tai eläkepäätös, riittävät ja luottotiedot nämäkin palvelut katsovat itse.

Ovatko lainat ulkomailta haettuna kuitenkin Suomen lakeja noudattavia?

Kyllä, riippumatta, mistä maasta haet lainan, on tämä laina täysin Suomen lakien alainen.

Onko Norjan korkokatto sama kuin Suomen?

On se meillä, koska Suomen lakeja sovelletaan näihin kaikkiin lainoihin.