Cyber Monday 2023

Cyber Monday tunnetaan klassisena ostopiikkipäivänä ja se on rantautunut myös Suomeen jo ihan virallisesti.

2023 vuonna sitä vietetään 27. marraskuuta eli sitä ennen kannattaa tutkia tarjoukset tarkkaan.

Jos isompia hankintoja on silloin tarjolla, voit säästää ihan tuntuvasti. Tässä Jenkkiartikkeli lyhyesti ja tiiviistii, mistä oikein on kyse.

Cyber Monday Suomi alennukset voivat olla hulppeita, mutta käydäänpä ensin läpi, mitä tämä yleisesti ottaen tarkoittaa, sillä termi ei ole lainkaan tuttu keskimäärin - vielä.Myös joululahjaostoksia voi (ja kannattaa) hoitaa tuolloin tai toki niiden hankkimisen voi aloittaa jo Black Friday-alepäivänä, joka on kyseistä ”Mustaa maanantaita” edeltävä perjantai.

Näiden molempien historia pohjautuu Amerikassa vietettävään Thanksgivin day -juhlaan eli kiitospäivään.

Tätä vietetään nykyään jo Suomessa ja se on ihan kaikille TV:stä tai muualta mediasta tuttu.

Cyber Monday Suomi -tarjous hulabaloo 2023

Todellinen ale-hulabaloo todellakin löytyy, sillä samoin kuin Black Fridayn aikaan, todellisia superlöytöjä on mahdollista tehdä.

Kaikki kaupat painavat hintoja tuntuvasti alas myös ihan laatutuotteissa, eli kyse ei ole mistään poistomyyntialennuksista tai vastaavista aleista.

Harvoin on tarjolla hyvää halvalla, mutta Cyber Monday on hyvä esimerkki, jolloin se on mahdollista.

Cyber Monday on virallinen ostopäivä Suomessa, joka ei näy ihan niin ihan suurina numeroina, kuten Amerikoissa (miljardiluokkaa jenkkitaaloissa), mutta ostoksia tehdään huomattavasti enemmän, joka näkyy Suomessakin suurena kulutuspiikkinä.

Fiksu shoppaaja hoitaa kaikki tarpeelliset ostot näiden alennuspäivien tarjouksien jyllätessä.

Suurin osa kansainvälisistä verkkokaupoista on ilmoittanut selvän ostopiikin Cyber Mondayn aikana – alkuun jenkeissä, mutta nyt myös Suomessa.

Jopa kulutuslaina saattaa kannattaa, jos teet suurempia hankintoja, toki sillä olettamuksella, että säästät tuotteiden hinnassa kymmeniä prosentteja – tai likimain jotain sen suuntaista.

Shoppaajan taivas, mutta shoppailehan silti maltilla ja oman budjetin mukaan

Pienemmät hankinnat on helppo tehdä luottokortilla

Käteistä kannattaa varata kyseiselle ajan kohdalle, jos tiedät etukäteen, että jotain puuttuu. Heräteostoksia emme voi koskaan suositella, mutta joskus sellaisen voi sallia itselleen, kunhan tästä ei vain tee tapaa. Jos et omista luottokorttia, niin voitte vertailla luottokortit täällä.

Vuosimaksuton ja koroton kortti on fiksu napata lompakkoon kulkemaan, vaikka tarve sille olisi vähäinen. Myös Credit- ja Debit -yhdistelmäkortteja kannattaa harkita, mikäli sellaista ei vielä löydy.

Onko väärin käyttää lainaa Cyber Monday alennuksien hankitaan?

Paheksettu pikavippi voi tietyissä tapauksissa ollakin ihan hyvä juttu! Believe it or not.

Täydellisen transparenttiuden eli läpinäkyvyyden takia sekä samoin puolueettoman merkeissä pikavipeissä on hyvät ja huonot puolensa.

Mutta koska osa niistä on järkevästi hinnoiteltuja tai jopa ilmaisia, niin alepäivien aikaan väliaikainen rahanpuute voidaan paikata näillä Jumalan ja erityisesti median paheksumilla ”shoppaajan syöpäläislainoilla”.

Emme näe tätä niin kutsuttua syöpäläisyyttä edellä mainituissa lainatuotteissa.

Tämä median kutsuma shoppaussyöpä tulee vasta silloin ilmoille, kun niin kutsutut ”överishoppaajat” ottavat vastuuttomasti lainoja rankalla kädellä mukaan lukien kaiken mahdollisen luottokorteista, osamaksuista ihan vippeihin asti.

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi