Erilaisia lainavaihtoehtoja

Tiesitkö, että on olemassa lukuisia eri lainavaihtoehtoja ja vaikka etsisitkin kulutusluottoa, niin esimerkiksi pankkilaina netistä tai suurella luottorajalla varustettu luottokortti saattaa olla parempi vaihtoehto?

Listasimme kaikki tyypillisimmät lainatyypit, joita Suomessa käytetään pois lukien kavereilta / perheenjäseniltä / tutuilta lainaamiseen.

Tutustu lainatyyppeihin ja valitse omiin tarpeisiinne parhaiten sopiva luottotuote alapuolelta.

Todellinen vuosikorko on kaikista tärkein asia, joka määrittää lainan kulut! Katso siis prosentteja ja viilaa talouteenne sopivalta tuntuva kuukausierä, niin ettei tämä summa tuo tiukkuutta arkielämäänne.

 

Pidemmän maksuajan pikalainat ja nopeat kulutusluotot.

Pikalaina tai nopea kulutusluotto on tyypillinen lainatuote, jota suomalaiset kuluttajat hakevat arkisiin käyttötarpeisiin hyvin usein. Tähän kategoriaan uppoaa kaikki lainat alkaen 100 eurosta noin 10 000 euroon saakka.

Pikalaina on nimensä mukaisesti nopeasti tilille ilmestyvä laina, jonka käsittelyaika & maksutoimenpiteet molemmat ottavat aikaa minuuteista puoleen tuntiin ja niitä on saatavilla usein kello 07:00 – 23:00 välisenä aikana ympäri vuoden viikon päivästä tai juhlapyhistä riippumatta.

Voit lukea pikalainoista lisää täältä (listattuna Suomen suosituimmat) ja kulutusluottovertailuun pääset tästä.

Pikalainoja myönnetään korkeintaan 10.000 euroon saakka, kun taas kulutusluottoja on tarjolla peräti 50.000 euroon asti.

 

Luottokortit – ”muovirahalla” hommat toimii turvallisesti.

Luottokortti on hyvin tuttua kauraa suomalaiskuluttajille ja sellainen löytyy monen lompakosta jopa monen eri pankin myöntämänä.

Muovinen kortti on lainatyypeistä yleisimmästä päästä.

Luottokortit ovat varteenotettavia vaihtoehtoja monesta syystä. Osassa on Lounge-pääsy lentokentille ja muita bonuksia sekä matkavakuutus saattaa sisältyä korttiin.

Luottokortteja myönnetään tyypillisesti 500 – 10.000 euron luottorajalla, mutta jos olet ”massipäällikkö”, voit hakea aina Luxus-luokan luottokortteja, joiden luottorajat ovat todella suuria.

Tämä vaatii kuitenkin pörssiyhtiön toimitusjohtajan luokan tulotasoja tai Jarkko Niemisen tennisurapalkintopotteja.

Verkosta 18-vuotias voi päästä käsiksi Bank Norwegian korttiin, jossa on maksimi luottoraja jopa 10.000 euroa. Tämä kortti on Visa -kortti, jossa ei ole mitään avausmaksuja ja se toimii täysin Visa -kortin tavoin.

Korotonta maksuaikaa voit saada 6 viikkoa. Jos kuitenkin päätät lyhentää luottoa pienemmissä erissä, on korko tavanomaista suurempi (jos vertailemme muita luottokortteja). Pankkien tarjoamia kortteja voitte kysellä suoraan pankistanne, joiden kriteerit ovat tarkemmat, mutta hyvätuloinen saa helposti luottokortin pankista.

 

Pikavipit – jokseenkin vähentymään päin sellaiset.

Pikavippejä voit vertailla helposti täältä ja suoranaisten vippien määrä on ollut laskujohteinen korkokattouudistuksen myötä jo usean vuoden ajan.

Pienlaina on tyypillisesti satasissa mitattava pikkuluotto, mutta jotkut palvelut kuten esimerkiksi Ostosraha.fi tarjoavat pikavippiä 10.000 euroon asti. Tämä syystä, että maksusuoritus voi tapahtua tietyille pankkitileille jo alle 15 minuutin sisällä jokaisena viikon päivänä.

Myös Ferratum ja Lainasto tarjoavat pieniä 100 – 400 euron pikavippejä kuluttajille muutaman minuutin toimitusajalla ja hakemukset onnistuvat aina liiitteitä. Molempien palvelujen tuotekirjo on laaja ja tarjontaan lukeutuvat myös luottotilitkin ja Lainaston uusi kulutusluotto on nyt myös kovaa huutoa kiireisiin tapauksiin.

 

Vakuudettomat ja vakuudelliset lainat.

Vakuudettomat lainat ovat lähes jokaisen nettiluottopalveluita tarjoavan käsialaa ja niitä saa tyypillisesti 50.000 euroon saakka, niistä lisää tästä artikkelista.

Vakuudellinen laina taas edellyttää jotain omaisuutta lainan vakuudeksi ja nämä ovat tyypillisesti pankkien tarjoamia ratkaisuja, mm. vene- ja autorahoituksia varten.

Koroissa ei ero on nykyään hyvin mitätön näiden kahden välillä, vaikka moni mieltää ja olettaa vakuudellisen lainan olevan korkosuopeampi, mutta asiat ovat kilpailutilanteiden takia muuttuneet.

Suosittelemme vertailemaan lainoja täältä ja samalla pyytämään pankista tarjouksen, jos koette olevanne pankkilainakriteereihin soveltuvia. Huom, yhteisvastuullinen luotto on tässä auttava tekijä ja korko on lähes järjestäen parempi, kun lainaa hakevia yksityishenkilöitä on tuplamäärä.

 

Tililuotot – kuin luottokortti, mutta verkossa toimiva sellainen.

Tililuotto on uudempi tuttavuus ja monet pikavipintarjoajat ovat ryhtyneet vuosien varrella tarjoamaan näitä kyseisiä luottokortin tavalla toimivia verkkopohjaisia tilejä.

Luottotili tai tililuotto on yksinkertainen:

  • Saat esimerkiksi 2000 – 10.000 euron luottorajan.
  • Avausmaksuja ei ole ja kuluja ei veloiteta muusta kuin tehdyistä nostoista.
  • Monesti nostot ovat reaaliaikaisia (ei kaikkien palveluiden kohdalla) eli raha siirtyy tilille minuuteissa.
  • Maksat korkoa tehdystä nostosta ja siinä se.
  • Monet palvelut kuten Suomilimiitti, Limiitti ja Eurolimiitti tarjoavat ensinostoa 0 euron kuluilla testimielessä.
  • Tilin voi sulkea koska vaan ja se on parempi vaihtoehto kuin kömpelö vanha & pikavippi.

Muutama muu vaihtoehto tililuotolle löytyy tästä linkistä, suosittelemme olemaan tarkkoja luottotilien kanssa ja luottokortti on usein parempi ratkaisu, mitä lainakorkoon tulee.

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi

Olethan ihminen? *