Elisa liittymät: Kokemuksia – Katso myös hinnasto 2023 »

Elisan liittymät lukeutuvat suosituimpien liittymien joukkoon Suomessa ja se on samalla hyvin tunnettu operaattoribrändi.

Sopivan paketin löytäminen on nyt entistäkin helpompaa ja nopeampaa sekä liittymävaihdokset ja samoin uudet tilaukset pystyy hoitamaan muutamalla klikkauksella verkossa.

Koska Elisan liittymätarjoukset vaihtuvat viikottain, välillä on suorastaan mahdotonta pysyä täysin kärryillä niistä.

Tästä syystä suosittelemme vilkaisemaan uusimmat tarjoukset: kaikki puhelinliittymät löydät täältä.

Halvin puhelinliittymä on ehdottomasti Moi Mobiili (DNA:n omistama) ja suosituimman tittelistä taas kilpailevat vielä ainakin pörssissäkin taistoa käyvät Telia ja Elisa.

Elisa puhelinliittymät kokemuksia

Elisa -liittymät ja niiden edut

  • Ei datakattoa – verkossa surffaus onnistuu kotimaassa rajattomasti!
  • Määräaikaisia sopimuksia ei ole, joten voit vaihtaa tai irtisanoa liittymän koska vaan.
  • 5G-liittymistä saat aina bonusta S-Etukortilla.
  • Ei kytkykauppoja – voit ostaa liittymän ja puhelimen erikseen.
  • Huippuedulliset hinnat, jotka kestävät kilpailun aina.
  • Mahdollisuus pelkkään puheliittymään ilman nettiä*.

*Lähtökohtaisesti kaikissa liittymissä on jo rajaton netti ja pieninkin Saunalahti Tarkka Mini -paketti tarjoaa vielä lisäksi dataa EU-alueella 2 Gigatavua / kuukausi.

 

Sopivan Elisa liittymän valitseminen on helppoa

Puhelinliittymät siinä, missä muutkin tuotteet, kuten puhelimet, viihdepaketit, kirjat löydät kaikki Elisa -verkkokaupasta.

Kun valitset puhelinliittymää, voit helposti valita parhaan. Saunalahti tarjoaa jokaiselle jotain – olit sitten supertehokäyttäjä tai ”silloin tällöin” -käyttäjä.

 

Yläpuolella näet kaikista järeimmät liittymät ja paketit hintoineen.

Tarjolla on 300 Mbit/s Saunalahti Huoleton Premium paketti, Huoleton 5G 600M sekä Huoleton 1000M -liittymät.

Kaikista löytyy rajaton netti, bonusedut ja runsaasti dataa myös EU-alueella.


Alapuolelta löydät taas peruskäyttäjän paketit ja suosituimmat Saunalahti liittymäpaketin siinä samassa.

Suosituin on selvästi Saunalahti Huoleton Premium 150M, joka näkyy heti alapuolella. Tutustu paketteihin tästä.

Suosituin Saunalahti liittymä on Huoleton Premium 150M

Huomaa, että listassa on todella ”minikäyttäjänkin” liittymiä, kuten Huoleton Perus ja Mini -liittymäpaketit.

Elisa liittymäpaketit

Tarkka -liittymissä maksu menee käytön mukaan, siis aivan minuutti minuutilta.

Tarkka -paketit eivät ole niin suosittuja, mutta kyllä niillekin kysyntää löytyy

Tarkka -liittymät eivät ole niin suosittuja, Tarkka Premium 150M lukuunottamatta. Kaksi alimmaista taas on suunnattu käyttäjille, jotka hädin tuskin käyttävät puhelinta ollenkaan. Tai erityisesti nettiä, sillä sen nopeus on toisessa vaivaisen megan ja toisessa reilun neljänneksen siitä.

Nykyään ihan perusverkkoselauskin vaatii mielellään vähintään 5-10 Mbit/s nettiä.

 

Elisan verkko ja kuuluvuusalueet

Elisan verkko (jopa 4G) on nykyään käytännössä koko Suomen kattama.

Joitain taajama-alueita kuitenkin vielä löytyy, jossa verkossa saattaa olla häiriöitä tai se toimii hitaasti, mutta näitä paikataan koko ajan tehokkaasti.

Jos harkitset liittymää ja haluat varmistaa, että liittymä kuuluu ja pelittää myös teidän pitäjillä, voit vilkasta Elisan kuuluvuuskartan tästä.

4G ja 5G -liittymät toimivat kuitenkin erinomaisesti ympäri Suomen, joista erityisesti 4G-kuuluvuusalue on jo noin 99 %:n ulottuvilla.

Myös 5G kasvaa vauhdilla, mutta pienimmillä pitäjillä se ei kyllä vielä pääse kukoistamaan.

 

Mikä on Elisan kaikista nopein 5G-puhelinliittymä?

Kaikista nopein liittymä löytyy Saunalahti Huoleton 5G 1000M -paketista, joka tarjoaa rajattoman datan huikealla max. 1000 Mbit/s nopeudella.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että maksiminopeuteen pääseminen ei ole mahdollista kaikkialla Suomessa ja vastaavat DNA:n liittymät toimivat esimerkiksi ainakin Tampereella ja Turussa parhaiten.

Tätä liittymää voit käyttää myös datan puolesta kaikkialla EU:n alueella 23 Gt/kk asti eli se on unelmapaketti myös EU-matkailijalle.

Huomioithan kuitenkin, että 23 Gigatavun jälkeen datamaksut alkavat rullaamaan, eikä se ole ihan halvinta lystiä se, mutta harvalla kuitenkaan kuuluu moista määrää dataa reissuillaan.

Voit vertailla liittymien nopeuksia ja muita paketteja myös täältä, josta löydät kaikki muutkin suomalaiset teleoperaattorit.

 

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras Elisan liittymä?

Tähän vaikuttaa luonnollisesti se, mitä etsit, mutta suosituin puhelinliittymä on ehdottomasti Huoleton 5G 300M tällä hetkellä (03/2023).

Onko kaikissa liittymäpaketeissa rajaton puheaika?

Kaikissa 10Mbit/s ja tästä ylöspäin olevissa peruspaketeissa löytyy rajaton puheaika ja tekstarit, mutta esimerkiksi Tarkka 5M -paketissa maksat näistä erikseen, joka ei kyllä ole hinta-laatu -suhteeltaan oikein kenellekään järkevä.

Mikä on järein liittymäpaketti?

Elisa Huoleton 5G 1000M on tällä hetkellä nopein litttymä, jota parempaa ei vielä Suomen markkinoilta löydy ja sen maksiminopeus on siis huikeat 1 Gigabittiä sekunnissa (=1000 Mbit/s).

Onko Elisa Mobiiliturva kannattava?

Riippuu, haluatko maksaa siitä pienen hinnan (3,99 €/kk) ja koetko sen tarpeelliseksi, koska sillä estät suurimman osan kaikesta haitallisesta sisällöstä netissä ja se blokkaa kaikki laitteeseen yrittävät haittaohjelmat.

Millainen takuu puhelimeen tulee liittymäpaketin kanssa?

Kaikki kaupasta ostetut puhelimet ja tabletit liittymän kanssa tai ilman tulevat 3 vuoden takuulla, ellei toisin sanota ja suosittelemme tarkistamaan silti takuutiedot vielä ennen tilausta.

Kommentoi ja kerro meille Elisasta teleoperaattorina, jos sinulla on omakohtaisia kokemuksia, niin kuulemme mielellämme.

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi