Erot lainatuotetyypeissä saattavat hämätä

Aikaisemmin oli vain pankkilaina ja kulutusluotto ja 2000-luvun alussa pikavippi, jotka löytyvät toki vieläkin arsenaalistamme. Mutta entäpä nyt, kun lukemattomat eri nimikkeet ovat ilmestyneet markkinoille?


Mikäänhän ei ole varsinaisesti siis muuttunut näiden uusien lainanimikkeiden myötä, vaan ne ovat ikään kuin ”lainanimikebrändejä”, vaikka joustoluotto lienee ainoa ”uusi”, vaikkakin markkinoilla jo vuosikaudet jyllännyt suosittu uudempi lainatuote – tai oikeastaan nimike pikemminkin.


Millä tiedän varmasti, että homma ei mene tikanheitoksi?

Asia ei ole millän tavalla monimutkainen tai hankala, jos et laita heti sormia suuhun. Lainan hakeminen on yleisesti hyvin Et heitä tikkaa, jos luet ehdot ja pidät itsesi kartalla. Sen sijaan, jos jätät tämän vaiheen väliin, saattaa homma kurahtaa ja mahdollisuus päätyä vääränlaiseen lainaan on suuri.helppoa siinä missä sen sopivan tuotteenkin. Ymmärrät yskän hyvin nopeasti, kun tutustut palveluun ja meidän tarjoama ilmainen sekä puolueeton kulutusluottovertailu antaa helposti oleellisimmat tiedot, mikä on tämän hetken paras tai halvin kulutusluotto.

Mukana ei ole kuitenkaan kivijalkapankkien tarjoamia kulutus- tai joustoluottoja, joilta tarjousta kannattaa ilman muuta kysyä myös. Hinta on usein matalampi, mutta rima myönteiseen ja erityisesti nopeaan päätökseen on sitten puolestaan korkeampi.


Vertaa hinnat ja anna realistinen arvio omalle maksukyvylle

Hintojen vertailu ja samalla terveen järjen sekä todellisen rahan tarpeen & ja realistisesti oman talouden/maksukyvyn hahmottaminen on erityisen tärkeää. Vasta tämän jälkeen voit lainata rahaa kevein & turvallisin mielin.

Älä siis haukkaa liian suurta kakkua kerralla, sillä tämä johtaa ylivelkantumiseen nopeasti, josta on tullut ”kansankirous” vuosien saatossa.


Älä myöskään tee klassikkovirhettä, jonka valitettavan monet yhä tekevät, erityisesti silloin, kun rahat tarvitaan heti netistä pankkitilille, vaan pidä pää kylmänä ja tee vertailu tästäkin huolimatta. Tämä kun on helppo – tai ehdottomasti helpoin – tapa säästää lainan kustannuksissa ja samalla paras polku pienen koron luottoon ultrapienellä vaivalla.

Muista käyttää todellista vuosikorkoa pääpointtina tässä: mitä pienempi todellinen vuosikorko, sen edullisempi laina – huolimatta, minkä tyyppistä luottoa etsitkään.


Älä siis hämäänny: Lainaaminen ei ole muuttunut vuosien saatossa juuri mihinkään

Jos pikavippien korkokattoa ja tekstiviestiveloituskieltoa ei lasketa sekä lukuisten ylihintaisten vippifirmojen poistumista markkinoilta ei lasketa mukaan, niin homma on pysynyt prikulleen samana. Toki uusia pelureita naapurimaista on virrannut vauhdittamaan kilpailua ja nyt kuluttajalla on enemmän valikoimaa. Tämän myötä myös korot ovat tippuneet hieman ja samalla monet rahoitusbrändit, pankit ja lainanvälittäjät ovat muunnelleet tuotteidensa nimiä erottuakseen paremmin lainapalveluiden kasvavasta joukosta.

Tämä on siis se ainoa syy, miksi rakkaalla lainalla, kulutusluotolla tai pikavipillä saattaa olla täysin ainutlaatuinen nimi!

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi