TransferWise on edullisin tapa tehdä valuuttasiirtoja

TransferWise on ylivoimaisesti halvin verkkorahanvaihtopiste!

Jos haluat siirtää rahaa eri valuutassa Suomeen tai päinvastoin Suomesta pois, on TransferWise erittäin edullinen vaihtoehto! Kurssi muuttuu ja elää reaaliajassa sekä myötäilee lähes Googlen ja muiden valuuttacheckereiden kursseja. Ero näihin on vain hiuksen hieno.

Muistatko vielä ne ajat, kun sinun oli roudattava koko matkakassa käteisenä perille, jos halusit minimoida valuutanvaihtokulut ja vaihtaa käteinen parhaan mahdollisen kurssin tarjoamassa rahanvaihtopisteessä. Ei tarvitse palata kovin muuta vuotta taaksepäin kuin vielä näin oli.

Uusi TransferWise on todella helppokäyttöinen: Tee siirto omassa verkkopankissa tai luottokortilla TransferWiselle, jolloin rahat siirtyvät saajalle tai sinun toiselle eri valuuttatilille TransferWisen kautta käyttäen reaaliaikaista valuutanvaihtokurssia.

Voit siirtää rahaa itsellesi toisen maan pankkitilille tai vastaanottaja voi myös olla joku toinen yksityishenkilö tai yritys.

 

Näin helposti TransferWise toimii: 7-vaiheinen opas:

Katso ohjeet vaihe vaiheelta, kuinka TransferWise toimii ja tee omat johtopäätökset, onko se käyttöön ottamisen arvoinen.


Vaihe 1:

Kirjaudu palveluun: siihen tarvitset vain sähköpostisoitteen ja salasanan, jonka määrität itse.

Valitse ensin siirtosumma ja valuutta: näet heti kuinka paljon saat määrittämääsi summaa vastaan.

Yläpuolella olevassa esimerkissä kokonaiskulut ovat vain 49,75 euroa (nousee lineaarisesti), joka on huomattavasti edullisempi kuin yksikään muu palvelu.

Jos siirrät euroja dollareiksi (amerikkalaisen USD-pankin tilille) oman suomalaisen pankin kautta, maksat enemmän kuluja ja kurssi on sinun kannalta selvästi huonompi. Kymppitonnin siirron kestoarvio on 4 päivää, joka ei ole ollenkaan huono ottaen huomioon, että vuosi vaihtuu Suomessa muutaman tunnin kuluttua. Siinä on huomioitu myös maanantai, joka on maailmanlaajuinen pyhäpäivä.


Vaihe 2:

Toisessa vaiheessa, valitset tuletko tekemään siirron omalta yksityiseltä pankkitililtä tai yrityksen tililtä.Valitse suoritetaanko siirto yksityishenkilön vai yrityksen pankkitililtä.


Vaihe 3:

Täytä kaikki kentät, sinulta kysytään etu- ja sukunimeä, puhelinnumeroa (numero täytyy vahvistaa), syntymäaikaa.

TransferWise pyytää sinua täyttämään osoitetiedot ja konfirmoimaan matkapuhelinnumeron.

Alapuolella kysytään vielä maa- ja osoitetiedot, jonka jälkeen pääset seuraavaan vaiheeseen.


Vaihe 4:

Neljännessä kohdassa päätät, lähetätkö rahat itsellesi, toiselle yksityishenkilölle vai yritykselle/säätiölle/hyvänteväisyyteen.

 

Valitse kenelle rahansiirto tapahtuu.


Vaihe 5:

Seuraavassa vaiheessa täytät huolellisesti kenen tilille ja millä tiedoilla rahat lähtevät, jonka jälkeen päädyt seuraavannäköiseen kohtaan:

TransferWise noudattaa äärimmäistä turvallisuutta ja se on luotettava, siksi kaikkien rahanlähettäjien tiedot tarkistetaan ja data pidetään aina suojattuna.


Tässä menee kahdesta kolmeen minuuttia seuraavaan vaiheessa ollessa sinun tietojen tarkitus (passi-, ID-kortti tai ajokorttikopion lähettäminen sähköisesti), jota seuraa TransferWisen manuaalinen ”NetVerify- verifikointi”.


Vaihe 6:

Varmistamisessa kestää vain 2 minuuttia ja voit ottaa vaikka kännykän kameralla kuvan passista, ID:sta tai ajokortista. Kun henkilötiedot on varmistettu, valitset vielä siirron syyn luettelosta ja pian alkaakin olla valmista.


Viimeinen eli seitsemäs vaihe:

Saat esille vielä maksutiedot ja kun olet konfirmoinut ne, siirryt maksukenttään, jossa voit valita joko pankki-, -debit tai luottokorttisiirron.

Myös ns. SOFORT -maksuvaihtoehto (ei käytössä Suomessa), Direct debit ja Instant bank payment löytyvät vaihtoehdoista.

Kaikista kätevin vaihtoehto on joko luottokortti tai Instant bank payment.

Molemmat onnistuvat verkkopankin kautta, Instant bank payment -maksut tarjoaa todella tuttu ja turvallinen Trustly.

Trustlyn kautta pääset tekemään siirron suoraan omassa verkkopankissasi.


Kun olet kirjautunut pankkitunnuksillasi sisään, suoritetaan siirto välittömästi eteenpäin!

Ja valmista tuli, siirrä rahaa TransferWisellä ulkomailta Suomeen tai Suomesta ulkomaille vain 5 minuutissa.

Siirron, välillä Suomi – Pohjois-Amerikka, pitäisi olla siis perillä 3. tammikuuta 2018 mennessä eli vain kolmessa vuorokaudessa. Katsotaan, kuinka käy!

 

Kerro meille sinun omia kokemuksia TransferWise -palvelusta:

Oletko käyttänyt TransferWiseä? Jos olet, niin kertoisitko omat kokemukset palvelusta?

Jos käytät jotain toista palvelua, niin kerro meille mitä, sillä TransferWise on ylivoimaisesti edullisin tällä hetkellä. Kivijalkapankkien ulkomaan siirroilla kustannukset ovat huomattavasti korkeammat tähän verrattuna!

 

10 Kommentit
 1. Vastaa Jorma Salovaara 8.3.2018 at 07:05

  Kuinka saisin brasilian kansalaisuuden omaavalta veljeltäni Brasiliasta rahaa tänne Suomeen Transferwisen kautta ?

 2. Vastaa Esa Palovaara 30.8.2018 at 11:58

  Kuinka paljon maksa 2000 euron siirto Filippiineille ja mistä sen saa ulos.Ajattelin lähettää itselleni rahaa.

  • Vastaa Ylläpito (Aaron) 1.9.2018 at 05:33

   Hei,

   Siirtokuluissa on eroja, mutta TransferWise on kuitenkin edullisin – näet kulut helposti luomalla tilin. Tähän vaikuttaa toki myös siirron määrä eli pienemmistä siirroista syödään enemmän kuluja (suhteessa isomiin). Pankeila – sekä suomalaisella ja filippiiniläisellä pankilla on omat kulunsa toki, eikä TransferWisen käyttö siirtotransaktiossakaan ilmainen ole, mutta on edullinen ja nopea.

   Yt, Ylläpito (Aaron)

 3. Vastaa Anne Mari 11.10.2018 at 04:11

  Onko se totta, että rahan vastaanottaja maksaa kuljetuksen?

 4. Vastaa Rolf 14.12.2018 at 14:38

  Väitti mulla jo tili transferwise. Laitoin ulkomaan pankin tilinumero ja suomi osotteen +puh numeron
  Ei passi tietoja tai tarvinnu ees rahaa.väittää et tilil rahaa ens viikol

 5. Vastaa Arja 18.12.2018 at 18:22

  Mitä tietoja vastaanottajalta tarvitaan?

  • Vastaa Ylläpito (Aaron) 19.12.2018 at 07:10

   Hei,

   Vastaanottajalta vaaditaan koko nimi, pankkitilin numero sekä siihen liittyvät tiedot eli pankin nimi (+maa) ja sen SWIFT/BIC-koodi. Näiden lisäksi vastaanottajan kotiosoite vaaditaan. Osoitetta ei tarvitse toistaiseksi kuitenkaan varmentaa millään tavalla. Vastaanottajalta ei esimerkiksi vaadita passi- tai henkilökorttitietoja, joihin useimmat kysymykset kohdistuvat. Vastaanottajan ei myöskään tarvitse reagoida tai konfirmoida siirtoa, vaan se on siinä vaiheessa lähtenyt liikkeelle, kun lähettäjä on siirron varmistanut.

   Aamuterveisin, Ylläpito

 6. Vastaa Helena 14.10.2019 at 15:33

  Hei! Kysyisin mitä lukee, kun lähetys on perillä? Lukeeko ”Should Arrive” ja sitten on päivämäärä? Tarkoittaako tämä, että siirto on onnistunut, jos tuo päivämäärä on jo mennyt?

  Kiitos vastauksesta
  Helena

  • Vastaa Ylläpito - Talouteen 15.10.2019 at 06:19

   Hei,

   ”Should arrive” tarkoittaa, että siirron ”pitäisi” tapahtua kyseisenä päivämääränä eli olla siis silloin vastaanottajan tilillä. Tämä on kuitenkin maakohtaista ja ei mitenkään kiveen hakattua. Pitää kuitenkin suurimmassa osin tapauksista paikkansa, mitä on tullut vastaan. Tämä luonnollisesti selviää, kun vastaanottaja ilmoittaa teille, että rahat näkyvät tilillä.

   Ovatko rahat lähteneet sinun tililtä / luottokortilta? Jos näin on, on maksu ainakin lähtenyt silloin eteenpäin (johonkin suuntaan).

   Ystävällisesti,
   Ylläpito

 7. Vastaa Kari rahja 17.12.2019 at 22:51

  Olen käyttänyt TW runsaan vuoden muutaman tonnin verran. Järjestelmä saattaa toimia, kurssit ovat OK, ja kulut pienet. Ohjelma ei välttämättä näytä sitä jos rahat jumiutuivat esim. Uusien pankkisäädösten takia, henkilötunnusvaatimusten takia eri maissa jne. Lisäksi TW voi siirtää käyttötilin toiseen maahan tai vaihtaa tilin, jolloin rahalähetyksen sinänsä kätevä toisto ei onnistukaan, kun rahat päätyvät vanhalle tilille, josta järjestelmä ei sitä nouki. hyuri yritin toistaa lähetystä, mutta säädösmuutokset takia vastaanottava maa vaatii henkilötunnuksen, jota ohjelma ei tunnista ja siirto jää toteuttamatta.
  Lisäksi TW liittyy iso riski puhelimen vaihtuessa tai peräti kadotessa. Kaikki häviää. Bittiavaruudesta et myöskään löydä mitään todisteita. Voikohan tämä olla suuri puhallus, jonka perään on turha huudella.

Kommentoi