Santander Mastercard luottokortti kokemuksia

 

Uusitulla Santanderin Mastercardilla saat joustavuutta ja pelivaraa arkeen sekä hoidat sillä samalla helposti kaikki ostokset netissä ja kaikissa kaupoissa.

Santander Mastercard myönnetään 1000 – 10 000 euron luottorajalla ja jos olet korkeakoulu- tai yliopisto-opiskelija, voit saada kortin korkeintaan tonnin luottorajalla.

Vuosimaksuttomaan luottokortiin voit myös hakea kaksi maksutonta rinnakkaiskorttia pääkortin lisäksi vähintään 16 v. täyttäneille samassa taloudessa asuville perheenjäsenille.

Saat valita itse luottokortin lyhennyserän prosenteissa tai voit maksaa aina edelliskuukauden laskut kokonaan kerralla. Minimilyhennys kuukaudessa on aina vähintään 30 euroa.

Hakemus on ilmainen verkossa ja käsitellään yleensä nopeasti, mutta kortin toimitusaika on yli viikon verran.

 

Mitä vaatimuksia luottokortin saamiseen on?

Luottokortin voidaan myöntää kaikille hakijoille, joilla:

  • On osoite vakituisesti Suomessa.
  • On luotto- sekä oikeustoimikelpoisuus Suomessa.
  • Löytyy ikää vähintään 18 vuoden verran.
  • On säännölliset riittävät tulot (palkka- tai eläke).
  • Ei ole harteillaan maksuhäiriömerkintöjä (kun haet luottokorttia, annat kortinmyöntäjälle valtuudet hankkia tiedot luottotiedoistasi).

Rinnakkaiskortti voidaan myöntää samassa taloudessa asuvalle vähintään 16 vuotta täyttäneelle.

Jos hakemus hylätään, myöntäjän ei ole pakko perustella päätöstään tai eritellä sen syitä. Luottorajassa katsotaan hakijan tuloja ja nykyisiä velkoja.

Palvelu myöntää myös luottokortin opiskelijalle 500 – 1000 euron luottorajalla, jos olet suorittanut AMK:ssa tai Yliopistossa vähintään 90 opintopistettä. Tässä tapauksessa hakijalta ei vaadita tuloja.

Suora 1000 euron laina saattaa olla opiskelijalle parempi, jos maksuaika on esimerkiksi yli 12 kuukautta.

 

Millainen korko Santanderin Mastercardissa on?

Luotolla suoritetut ostokset ovat aina korottomia seuraavan laskun eräpäivään asti. Jos lasku maksetaan kokonaan eräpäivään mennessä, et maksa ollenkaan kuluja.

Korkoa alkaa kertymään, mikäli luoton takaisimaksussa käytetään osamaksua. Kaikissa käteisnostossa korkoa aletaan laskemaan nostosuorituspäivämäärästä alkaen.

Luoton korossa sovelletaan aina 3kk:n euribor-korkoa + 14 % prosenttiyksikön lisää. Viitekorko tarkistetaan/päivitetään aina joka vuosi maalis-, kesä-, syys- & joulukuiden ensimmäisenä arkipäivänä.

Muita kuluja:

  • Löytypalkkio 15 euroa.
  • Uuden tunnusluvun hankinta 10 euroa.
  • Uuden luottokortin tilaus 15 euroa.
  • Kuittipyynnöt 5 euroa kuittia kohden.
  • Kirjalliset selvitykset 17 euroa per alkanut tunti.

Luottokortissa ei ole avausmaksua, vuosimaksua eikä muita juoksevia kuluja.

Santanderiin verrattavissa olevia kortteja ovat mm. Norwegianin Visa lentopistekortti ja kaikki Aktian perusluottokortit, jotka on esitelty täällä.

 

Korttiin saat valita maksueräprosentin itse:

Saat joustavan maksuohjelman, jonka lyhennysprosentin saat valita oman halun mukaan

Lyhennettäväksi kuukausieräksi voit valita 5 %, 10 %, 20 % tai vaihtoehtoisesti voit maksaa koko luoton heti kertamaksulla. Voit joka tapauksessa lyhentää luoton kokonaan, valitsit minkä tahansa edellä mainituista prosenteista.

 

Kortissa on koko maailman kattava käyttövarmuus

Koska kyseessä on Mastercard -luottokortti, toimii se joka puolella maailmaa ja sen käyttövarmuus on taattua.

Luottokortilla hoidat ostokset netissä ja kaupoilla sekä voit nostaa käteistä kaikista automaateista, joista löytyy Mastercard -tuki. Voit olla siis varma, että Santanderin luottokortti ei ole hutihankinta, vaan se on kilpailukykyinen perusluottokortti. Suosittelemme silti tutkimaan ja vertailemaan muitakin luottokortteja, vertailuun pääsette suoraan tästä.

 

Kokemuksia kyseistä kortista:

Santanderin luottokortista on kohtuullisen hyvät kokemukset ja jos siitä yrittää jotain miinuspuolia löytää, on sen 3 viikon käsittely- & toimitusaika yksi niistä harvoista. Tosin luottokorttia hakevalla on harvemmin kiire, joten useimmille tämä ei ole mikään ongelma.

Plussaa voi antaa siitä, että kortin saa myös opiskelijat, joilla on hallussaan vähintään 90 opintopistettä, vaikkakin luottoraja voi olla korkeintaan 1000 euroa.

Tämä ei pitäisi olla kuitenkaan ongelma, sillä luottorajaa voi aina korottaa myöhemmässä vaiheessa, jos Santander katsoo korotusta hakevan tulot luottorajamuutoksen kestäväksi.

 

Kuka toimii Santander Mastercard -luottokortin myöntäjänä?

Santandet Mastercard -kortinantaja toimii Ab Compass Card Oy Ltd (Ålandsbankenin tytäryhtiö) ja itse luotonvälittäjänä Suomen AsuntoHypoPankki Oy. Lisätietoja pdf-muodossa täältä.

Jos sinulla on omakohtaisia kokemuksia Santander MasterCard -luottokortista, voit jakaa palautteen / kokemukset kommentoimalla alapuolelle: