Amex (American Express) – Luottokortit esittelyssä.

Amex -luottokortti on vihreä tai platinainen, minkä sinä valitset?

Amex eli American Express -luottokortti – missä piilee kortin ”juju”, vai onko sitä olemassakaan?

Tässä on luottokortti tai oikeastaan korttiryhmästö, joka ajaa asiansa siinä missä muutkin tavalliset korttimme, ehkä jopa huonommin, mutta hivenen leuhkalla tavalla.

Luottorajan alkaminen lähtee tuhannesta eurosta ja kattoa ei ole teoriassa, koska kortteja on eri kategorian tasoilla, mutta harvalta löytyy tätä ”luottorajatonta korttia”, josta kuulette kyllä artikkelin kontekstia läpi lukiessanne.

Avataamme asiaa hieman ja eri Amexit löytyvät aikanaan kattavine esittelyineen, toivottavasti olette kertomassa omia kokemuksia kyseisistä korteista.

American Express ei ole kallis lähtökohtaisesti, mutta yleensä suomalaiset tyytyvät peruskortteihin, kuten K-Plussa Masteriin tai uudempaan lentopistekorttiin Bank Norwegianin tarjoamana, jotka ovat edukkaampia ja paljon helpommin saatavissa olevia luottokortteja.

Omainaisuuksissakin on vain loppuen lopuksi hiuksen hieno ero, vaikka American Express tuo omia etujaan mukaan, mutta kuinka moni niitä loppuen lopuksi hyödyntää? Tai toisin kysyen: edes tarvitsee?

 

American Express luottokortti -ryhmä:

Koska tämä on Amexin tai niiden lukuisten: Green, Gold, Platinum (jopa Centurion ja ”Musta Amex (lue uutinen tai ”tarina” mtv.fi:stä.”) sekä yrityskortti, ”Corporate Amex” yleinen esittely, niin emme takerru suoranaisesti yhteenkään korteista erillisesti, vaan kaikista löytyy oma infopaketti kattavan tiedon kera, jota ei joka paikasta löydy.

Kokemukset pohjautuvat kirjoittakaartin omiin, mutta Centurionista ja kuuluisasta mustasta Amexista meillä ei ole kokemuksia, koska molemmat vaativat ”pohjattoman kassan”, ainakin sanoman mukaaan.

 

Onko American Express luottokortti vai ”taikakortti”?

American mallinen luxus ei tule siltikään luottomuodossa, niin sanotusti.

Amex kantaa ”kuninkuusluokan” -luottokortti-statusta, vaikka se on loppuen lopuksi silti aivan tavallinen luottokortti siinä, missä muutkin luottokortit ovat, tosin korttia löytyy joka luokan edustajalle, myös Björn Wahlroossille, jolla on epäilemättä se kuuluisa ”luxusista luxuksin”, Musta Amex -takataskussaan.

Tämän kortin esittely on kuitenkin hankalaa. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että Mustan mallista korttia ei suoranaisesti esitellä missään, vaan sitä pidetään mysteerinä aivan tarkoituksella ja se vaatiikin erillisen kutsun (lähde on englanniksi), että tähän voi edes päästä kiinni. Pelkkä suora miljoonaomaisuus ei siis anna korttia kouraan, ei sinne päinkään!

Joidenkin lähteiden mukaan kortilla on tehty kymmenien miljoonien kertaostoja kiinalaisten ja amerikkalaisten toimesta, eikä tämä sinänsä yllätä. Kortti on kuitenkin Musta.

Ehkä osittain (tästäkin syystä) + monista muista, American Express -luottokortti on vain ajautunut ”maineeseen”, jossa sitä pidetään hieman ylemmän luokkien korttina, puhutaan jopa ”pamppukortista”. Näin ei kuitenkaan varsinaisesti ole, koska kyseessä on Standardi -kortti, joka tosin on vaimeamman äänen pitävä ja ehkä tästä syystä, se ei ole liki yli joka toisen ~3-kymppisen taskussa, kuten S-Etukortti luottokortti esimerkiksi. Onko kyse markkinoinnista, helppoudesta vai tiukoista ehdoista? Mene ja tiedä…

Suosittelemme tekemään omat johtopäätökset vertailun ja puhtaan kokeilun kautta. Sitä yhtä ja ainutta oikeaa tietä kun ei vain ole – ei edes 2050 vuonna.

Tietoa vaatimuksista:

Tiesitkö, että kortin vaatimukset eivät ole silti kovinkaan tiukat, mutta meidän kokemuksilla luottokorttia ei saa tuosta noin vain. Huolimatta siitä, että täyttäisi American Express Mastercardin -sivuilla vaaditut ehdot:

 • 18 vuoden ikä ja puhtaat luottotiedot.
 • Vakituinen työsuhde ja säännölliset 20.000€ vuositulot.
 • Luotto- ja oikeustoimikelpoisuus Suomeen.
 • Suomalainen sosiaaliturvatunnus.
 • Verkkopankkitunnukset (korttia voi hakea netissä).

Millaisilla tuloilla ja työhistorialla sinä olet saanut Amexin, jotka ovat varmasti painavimmat kriteerit kortin saamisen suhteen? Voit kommentoida tähänkin liittyen artikkelin alapuolelle kommenttikentän kautta.

 

 

Kokemuksia Amex (American Express) -luottokortista Pohjolasta ja maailmalta.

”Amerikan mallinen” -luottokortti ei tule ilmaiseksi, eikä se käy työttömälle, tai edes pienituloiselle. Tätä varten ollaan tultu vastaan Eurolimiitin ja Limiitin kaltaisilla tililuotoilla, joissa ominaisuudet ovat nolla Varmasti jenkkimallinen puhtaasti muovinen rahakortti, niin sanotusti& korkokin on korkeampi, eikä niissä ole ”näyttäviä muovikuoria”.

Asiansa nekin ajavat kuitenkin, mutta Amex on aina virtuaalirahan kuningas, kunnes joku muu astuu valtaistuimelle ja vie paikan siltä. Tähän ei ole lähitulevaisuudessa kuitenkaan ole kenelläkään saumaa, tästä tuskin käy kiistäminen, saati onko sille aihettakaan.

Kokemukset kortista ovat siinä muissakin, luotollinen kortti toimii netissä, maassa, ilmassa ja ehkä jopa avaruudessa(?). Vuosimaksullinen luottokortti ei ole halvin, mutta sen omistajat käyttävät yleensä luottoa vain, koska se on edellytys esimerkiksi hotelli- ja lentovarauksissa.

 

Etuisuuksista ja ominaisuuksista lyhyesti:

Korttien etuisuuksiin kuuluu mm. ”Membership eli jäsenyyspisteitä” ja rinnakkaiskortin saa ilmatteeksi jo Green Cardin kautta (arvo 25 € / vuosi), kun itse pääkortti kustantaa 70 € vuodessa. Sinulla on myös ”American Express Invites” -etuoikeudet ja teet verkkokauppaostot ym. varaukset netissä turvallisesti.

Myös lähimaksuominaisuus onnistuu (vertaa kortit täällä), mutta tässä kortit kiteyttäen. Valitsit sitten Basic Cardin, Greenin, Goldin, Platinumin, Centurionin tai Mustan Amexin (tätä tarjotaan vain harvoille ja valituille Centurion -kortin omistajille), joka vaatii käyttöpääomaa sen verran runsaasti, johon vain alle 0,2 % Suomen väestöstä kuuluu. Ja alle ~0,05 % oikeasti ”haluaa” kyseisen kortin, joten kyseessä on siis todellakin harvinaisuus, kuten jo artikkelissa onkin mainittuna lähteiden kera.

Kortit eivät missään nimessä tule myöskään ilmaiseksi, sillä jo ”perustallaajan” saatavissa oleva Platinum -Amex kustantaa tasan 720 euroa vuodessa, joten hilloa vaaditaan, eikä voida puhua ”säästäjän luottokortista”.

Tälläisiä ovat nämä American Express -malliset luottokortit: ei ilmaisia lounaita, mutta ainakin lompakkokoriste luotto-ominaisuudella väheksymättä arvokasta brändiä!

 

Oletko sinä onnellinen Amex -omistaja – haluaisitko kertoa kokemukset kortista?

Erityisesti meitä kiinnostaisi mielipiteet Centurionin tai jopa Mustan Amexin omistajilta, mutta näiden korttien omistajilla lienee parempaakin tekemistä, kun vertailla edullisia luottokortteja, lukea säästövinkkejä tai hakea lainaa netistä.

Jokainen kertomus, mielipide ja kokemus on kuitenkin tervetullut, jonka voit jättää kommentin kautta alapuolelta:

 

2 Kommentit
 1. Vastaa Sami tammikuu 31, 2018 at 12:42 pm

  Centurio ja musta ovat yksi ja sama kortti

 2. Vastaa hurri lokakuu 10, 2018 at 8:17 pm

  Meillä on Platinum. Kortti on aika yhtä tyhjän kanssa, mutta ison luottorajansa vuoksi on ollut hyödyllistä pitää. Kortissahan ei periaatteessa ole luottorajaa, mutta sitä käyttämällä selviää, että käyttämällä korttia runsaasti antavat käyttörajan 60 t€ asti ja sitten pitää toimittaa todistusta omaisuudesta. Meillä on 200-300 t€ vuosikäyttö jo useamman vuoden ja sillä ei vielä irtoa mustaa korttia, joten siitä ei kannata Suomessa unelmoida. Edut ovat myös jatkuvasti huonontuneet eikä conciergestä juuri ole apua. Tällä hetkellä onkin meillä proggiksena samanaikaisesti kasvattaa Dinersin rajoja ja vähitellen alasajaa Amexia. Se näissä firmoissa on kyllä ongelmana, että luottorajat lähtevät kovin pienestä ja pikkuhiljaa pitää hivuttaa ellei ole sitten useampaa kymppitonnia makaamassa, joilla voi rajan kerralla hyppyyttää

Kommentoi

Olethan ihminen? *