St1 Visa luottokortti: Kokemuksia ja tiedot

 

St1 Visa luottokortti tarjosi autoilijalle enemmän etuja ja samalla sait kansainvälisen Visa -luottokortin ominaisuudet, nyt sen myöntäminen on kuitenkin lopetettu (päivitys: joulukuussa 2022).

Tämä Ikano Bankin myöntämä luottokortti toi tankkiin vähän enemmän polttoainetta yhdellä tankkauksella.

Korttiin sait päättää itse luottorajan 5000 euroon asti, vaikka tämän loppuen lopuksi määrittivätkin hakemuksessa ilmoittasi tulot.

Jos etsit luottokorttia: Katso ja hae uusi luottokortti vertailustamme.

St1 kortti oli kansainvälinen Visa, jossa oli erityisesti autoilijalle unelmaksi tehty etuohjelma, joka palkitsi kuluttajan St1- ja Shell-asemoilla tehdyistä tankkauksista.

Sen etuohjelmabonukset eivät ole kuitenkaan rajoittuneet pelkästään tankkauksiin, vaan sait etua – tosin pienempää sellaista – myös kaikista muista ostoista, kuten tavallista netti- & kauppaostoksista maailmanlaajuisesti.

Luottokortti oli Suomen ensimmäinen niin kutsuttu bensaetuohjelmakortti, jonka rinnalla markkinoilta löytyy myös St1:n Mastercard. Jos haluat hyödyllisiä polttoainealennuksia, niin molemmat kortit ovat toimivia vaihtoehtoja.

 

Kenelle luottokortti voidaan myöntää?

Korttia ei enää myönnetä uusille asiakkaille.

Kortin hakijan täytyy olla täysi-ikäinen Suomessa vakituisesti asuva luottotietonsa säilyttänyt henkilö.

Tarvitset luotto- ja oikeustoimikelpoisuuden Suomeen, luottotiedot kortinmyöntäjä Ikano Bank tarkistaa Suomen asiakastiedon kautta automaattisesti.

Myös tulotiedot tarkistetaan ja niillä on vaikutus siihen, millaisen luottorajan voit saada (500 – 5000 €).

Luottorajaan voi myös hakea korotusta erillisellä hakemuksella myöhemmin, jos tulot kasvavat siinä mittakaavassa, että ne sallivat luottorajan korotuksen, tai jos tarvitset muuten vain suuremman luottorajan.

 

Mitä etuja ja hyötyjä luottokortin mukana tulee?

St1 Visan myötä saat etua aina 2 % jokaista tankattua litraa kohden Shellin ja St1:n huoltoasemilta sekä St1:n Visa luottokortti kokemuksia0,5 % etua kaikkialta muualta joka paikkakunnalla tai vaikka ulkomailla joka kontinentilla. Myös verkkokauppaostoksissa pätee tämä samainen etu.

Kortti on aina avaus- ja vuosimaksuton. Jos korollista luottoa on piikissä, maksat tilinhoitomaksua 2,5 – 3,5 euroa kuukaudessa. Luottokorttiin on mahdollista saada korkeintaan peräti 40 vuorokautta korotonta luottoaikaa.

Kortinhaltijana pystyt kirjautumaan OmaTili -palveluun (löytyy St1:n verkkosivuilta), josta voit ynnätä kuitit ja seurata tehtyjä ostoksia sekä tarkistella laskut. Kortissa tulee mukana myös autoilijan tapaturmavakuutus ja sitä voit vinguttaa yli 24 miljoonassa myyntipaikassa maailmanlaajuisesti.

 

Kokemuksia St1 Visa kortista? Tässä on meidän palautteiden ja tietojen pohjilta poimitut näkemykset:

St1:n Visa on kätevä kortti lompakkoon ja erityisen käytännöllinen silloin, kun vuodessa taittuu paljon paljon kilometrejä autoillen. Luottokortti sopii myös vuosimaksuttomuutensa ansiosta sellaisellekin, jolla ei ole autoa, mutta se ei ole käytännöllisin, vaan parempiakin luottokortteja on.

Positiivista on myös kortin koroton maksuaika, jota voi saada 40 päivään asti ja kokemukset Internet-hakulomakkeen täytöstä ja käsittelynopeudesta ovat keskimäärin hyvät. Hakemuksen lähettänyt saa tietää ripeästi, onko päätös myönteinen vai kielteinen.

Jos etsit kuluttomia luottokortteja, on Sweepbank luottokortti 60 vrk korottomalla laina-ajalla vuoden paras valinta.

 

 

Laskun lyhentäminen – kuinka ja milloin?

Laskun maksamisen hoidat kätevästi verkossa. Laskun eräpäivä on aina kuukauden viimeisenä päivänä ja saat sen hyvissä ajoin kotiosoitteeseen noin kuukauden puolivälissä.

Jos et maksa laskua sovittuun päivämäärään mennessä, suljetaan luottotili siihen asti, kunnes maksutapahtuma on hoidettu asianmukaisesti.

Jos joudut maksuvaikeuksiin tai koet, että suunta saattaa johtaa sinne suuntaan, olethan ehdottomasti yhteydessä asiakaspalveluun jo etukäteen. Mitä nopeammin, sen parempi.

 

Oletko kortin omistaja? Kerro omat kokemukset kommentoimalla

Voit kertoa meille ja lukijoille, kuinka kortti on palvellut teitä ja oletko saanut hankittua sen. Voitte jättää mitä tahansa hyödyllistä palautetta ja tietenkin negatiivisetkin viestit otetaan vastaan julkaistavaksi. Mainoksia ei kuitenkaan sallita.

Jos sinulla on lisää kysyttävää, voit lukea asiasta lisää Ikano pankin kotisivuilla. Kyseinen St1 kortti on lopetettu, eikä sen edut enää ole voimassa.

Myös kommentointikenttä on nyt suljettu.