Svea Bank: Kokemuksia ja Tarkin Arvostelu 2023

Svea Bank (entinen Svea Ekonomi) tarjoaa lainoja verkossa vakuudetta 50.000 euroon asti ja se on hyvin monipuolinen tarjoten kuluttajalle myös mm. talletusmahdollisuuden.

Svea Bank kokemuksia ja arvosteluLainatuotteitteista haetuin on sen vakuudeton laina, jonka suosio on ollut korkea jo monet vuodet.

Direktlaina on vakuudeton 1000 – 50.000 euron kulutusluotto, joka sopii mihin tahansa käyttötarkoitukseen.

Privatlainaa taas myönnetään maksuhäiriöisellekin, mikäli ne on hoidettu pois alta ja niitä on korkeintaan 2 kpl (myöntäminen erittäin yksilöllistä).

FixLainalla pystyt järjestelemään lainat yhdistelylainalla, joista voit lukea yleisesti lisää täältä.

Pienenä huomiona myös, että lainojen nimet ovat muuttuneet palvelun muuttuessa pankiksi ja niitä on nyt käytännössä 3 eri tyyppiä

 • Vakuudeton laina
 • Yhdistelylaina
 • Vakuudellinen asuntolaina aina jopa 300 000 euroon asti

Huomaathan, että saat meiltä laajamittaisen ilmaisen kilpailutuksen Sortterin kautta, joka toimii yhteistyössä Svea Bankin sekä lukuisten muiden pankkipalveluiden kanssa.

Kilpailutuksessa on lukuisat edut, sillä saat yhdellä ilmaisella hakemuksella sekä Svea Bankin lainatarjouksen ja samalla vähintään 19 muun pankin huomion siinä samassa.

Svea bank kilpailuttaminen

Kilpailutus mahdollistaa myös lainat 1000 – 60 000 euron väliltä ilman vakuuksia hieman kevyemmillä ehdoilla kuin pelkästään Svealta suoraan lainattaessa ja korko voi olla edullisempi.

Suurena etuna kilpailutuksessa on siis aloituskorko, joka on kirjoitushetkellä 3,70 %, joka on huomattavasti pienempi kuin Svean ilmoittama 6,99 %:n korko.

Tee ilmainen lainojen kilpailutus >>

 

Svea Bank laina – perustiedot:

 • Ikäraja: 20 vuotta
 • Lainasummat: 1000 – 60.000 euroa (koska me kilpailutamme lainat teille)
 • Maksuaika: 1 – 15 vuotta
 • Korko vaihtelee paljon ja on halvimmillaan n. 6,99 % (meillä 3,70 %)
 • Yhteishakijamahdollisuus parantaa ja nopeuttaa myöntämisprosessia
 • Et tarvitse lainoihin vakuuksia etkä takaajaa
 • Lainaa pystyy hakemaan nopeasti netissä
 • SveaDirekt on luotettava ja kansainvälinen lainantarjoaja
 • Poikkeuksellisesti myös maksuhäiriömerkinnän saanut (ja pois hoitanut) voi saada lainaa palvelusta
 • Lyhennät lainaa kaikissa tuotteissa aina joka kuukausi

svea laina

 

Svea Bank palvelusta saat lainaa kaikkiin tarpeisiin

Oletko solmimassa avioliittoa ja tarvitset pientä lainaa häihin – tai mikset suurempaakin?

Oletko hankkimassa uutta autoa ja olet vakuudetonta autolainaa vailla?

Vai tarvitsetko rahoitusta matkalle lähtöä varten, unelmien toteuttamiseen tai venelainaa?

Parasta on, että Svea ei niinkään välitä tai kysele, mihin käytät rahoituspalvelusta saadut rahat, vaan pankille riittää puhtaasti, että sinulla on maksukykyä lainanlyhennyksiin.

Yhteishakijan kanssa lainaaminen helpottaa tilannetta ja parantaa mahdollisuuksia huomattavasti, kunhan molemmilla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa.

 

Svea yhdistely- eli järjestelylaina

Voit myös järjestää nykyiset osamaksulla maksettavat lainat edullisempaan muotoon yhdistelyrahoituksella.

Svealta saat aina lainan ilman vakuuksia ja takaajia, katso lisää tietoa vakuudettomista lainoista ja mieti, mikä on sinulle paras.

Suosittelemme tekemään tarkan vertailun, ennen kuin päätät, mistä otat kulutusluoton tai lainan.

Svealta kaikki lainat onnistuvat ja kaikki ovat vain yhden hakemuksen päässä verkossa, jonka täyttämiseen kuluu aikaa arviolta 15 minuuttia.

 

Lainoja myös yrityksille

Myös yrityksille on tarjolla lainaa ja SveaDirekt palvelee niin pien- kuin suuryrityksiäkin parhaansa mukaan.

Pankin seula on kuitenkin kohtuullisen tiukka ja tulotiedot on selvitettävä tarkasti, ennen kuin saat myönteisen päätöksen.

 

Yleisesti vielä lisää lainoista

Svea Bank vakuudeton laina (entinen PrivatLaina tai SveaDirekt) taas on hyvin poikkeuksellinen, sillä sen voi saada, vaikka olisitkin menettänyt luottotietosi.

Lainaa myönnetään 2000 – 10.000 euroa maksuhäiriönsä jo hoitaneile eli maksuhäiriömerkintä ei ole tässä tapauksessa este.

Svea keskittyy tässä nimenomaan asiakkaan nykyiseen maksukykyyn, eikä tuijota niinkään menneisyyttä!

Lainaa myönnetään niillekkin, jotka eivät täytä pankkien vaatimia tyypillisiä lainaehtoja, eli tässä tapauksessa voit saada lainaa ilman luottotietoja olettaen, että olet hoitanut nykytilanteesi kunnialla sekä sinulla on nyt tuloja ja säännöllinen työsuhde ja -paikka.

Tämä on kuitenkin erittäin hankala prosessi meidän kuulemien kokemuksien mukaan huolimatta siitä, että kaikki taloudessa olisi ”priimakunnossa”.

 

Mitkä ovat Svean yleiset lainaehdot?

Tarvitset lainaan aina kiinteät kuukausitulot ja jokaiselle hakijalle tehdään luottokykyarvio, jossa katsotaan nimenomaan tulevaisuuteen.

Tämän pohjilta saat sitten lopullisen päätöksen, mutta laina on vakuudeton ja takaukseton tästäkin huolimatta.

Ikäraja on 20 – 65 vuotta ja sinun täytyy olla asunut Suomessa vähintään 3 vuotta, maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla yli 2 kappaletta ja niitä ei myöskään saa olla viimeisen vuoden ajalta.

Tulojen täytyy ylittää 18 000 euroa vuositasolla ja maksuhäiriövelat täytyy olla suoritettuna, ennen kuin laina voida myöntää sekä viimeisenä hakijan täytyy läpäistä Svea Bankin luottokelpoisuusarvio.

Svea on ainoa paikka Suomessa, josta voit saada lainaa luottohäiriöisenäkin, mutta todella tiukoilla ehdoilla.

 

Kokemuksia Svea Bank lainatuotteista ja palvelusta

Tuttu, turvallinen ja luotettava Svea Bank on lainannut Pohjoismaissa jo vuosia ja siitä ei sinänsä ole mitään moitittavaa ja kokemukset ovat päällisin puolin sieltä pirteältä & positiiviselta suunnalta.

Verkkosivu on kohtuullisen kattava tarjoten kaiken tiedon, paitsi esimerkkilainaa ei ole ilmoitettu heti etusivulla.

Lainan saaminen on kohtalaisen helppoa, kunhan kaikki vaaditut liitteet on toimitettu ja lainan toimitusaikakin on alkaen vain 2 vuorokautta, mutta usein se ottanee hieman pidempään (verkosta poimittujen kokemuksien mukaan, 4+ vuorokautta).

Asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 09:00 – 17:00, joten sitä kautta asiat selviää, mutta palvelu meidän testauksien mukaan kovinkin ruuhkautunut, joten Sveaan ei välttämättä aina pääse läpi ihan helpolla.

Tämä on kuitenkin suhteellisen yleistä ja sähköposti toimii tässä tapauksessa parhaiten.

Teemme palvelun kanssa epäsuoraa yhteistyötä, joten suosittelemme tutustumaan muihin matalakorkoisiin kulutusluottoihin, joita olemme vertailleet Talouteen.com -sivustolla.

Svean lainojen ja noin 20 muun pankin (yksi sama hakemus) hoitaa Sortter.

Tee lainahakemus ilmaiseksi tästä >>

 

Svea Bank – yhteystiedot ja asiakaspalvelu:

Osoite: Mechelininkatu 1 A, 00180 Helsinki.

Puhelinnumero: 09 4242 300

Sähköposti: info@sveadirekt.fi

Pääkonttori on Ruotsissa, Tukholmassa (Svea Ekonomi AB).

 

Näitä Svea Ekonomista on kysytty usein

Ovatko SveaDirekt ja PrivatLaina vielä olemassa?

Kyllä, nämä ovat Svea Ekonomi ajoilta ja vaihtuneet samalla, kun Svea Bank kruunattiin eli SveaDirekt ja PrivatLaina ovat nyt vain eri nimillä pankkipalvelussa.

Mistä näen Svea laskuni?

Svean kotisivuilta oikean yläkulman Kirjaudu Sisään -painikkeesta pääset sisään omaan Svea palveluun. Näet sieltä kaiken muunkin liittyen lainoihin ja mahdollisiin sijoituksiin.

Onko Svea Bankin säästötilistä hyviä kokemuksia?

Henkilökohtaisesti kyllä. Nyt kun korkoakin on nostettu mukavasti 1,50 prosenttiin eli talletuskorko on keskimäärin korkea ja Ruotsin talletussuoja on 100 000 euroon asti, joten myös rahat ovat turvassa.

Voinko korottaa lainaani Svea Bankilla?

Riippuu täysin lainatyypistä, mutta voit, vaikka tulo- ja taloustiedot tarkistetaan uusiksi osittain ja esimerkiksi vakuudettomassa lainassa on 50 000 euron katto.

Onko Svean asuntolaina hyvä kotimaisiin pankkeihin verrattuna?

Sitä voit hakea 300 000 € asti korkeintaan 30 v. maksuajalla ja lyhennystapa on annuiteetti, koron alkaessa 2,99% + 3kk Euribor eli näillä tiedoilla mennnään. Ja luonnollisesti kilpailutat asuntolainat ja tiedät sitten vasta vastauksen, mutta Sveassa on potentiaalia.