Venelaina – Hae halvin venerahoitus 2023

Oletko aina haaveillut purje- tai moottoriveneestä ja et ole koskaan toteuttanut tätä haavetta?

Tiesitkö, että venelaina on pankista ja netistä haettuna yllättävänkin edullinen?

Jos taloutenne on vakaalla pohjalla, olet vakituisessa työsuhteessa ja haaveilet omasta veneestä, niin toteuta ihmeessä unelmasi.

Venelainoja markkinoidaan vähän ja niistä puhutaan hyvin vähän Suomessa yleisesti, kun taas esim. Norjassa ja Ruotsissa venelaina on hyvin yleisessä kysynnässä.

Suomessa puhutaan vain lähinnä asuntolainoista, peruslainoista ja kulutusluotoista – joilla kaikilla tietty voi rahoittaa veneen oston, kukaan tätä kiellä (paitsi asuntolainalla, ellette erikseen hae venelainaa asuntolainan kanssa samassa).

Veneen osto lainalla on hyvin yleistä, sillä harvalta löytyy sellaista käteisnippua, kun kunnon paatista on kyse.

Soutuvene tosin on sitten ihan eri eri juttu.

 

Parhaat venelainat 2023 vuodelle

Löydät venelainan ilman vakuuksia ja takaajia helposti näiltä lainanvälittäjiltä.

Se on aikalailla kiistämättä paras tapa hakea muutenkin lainaa, oli sen käytön kohteena mikä vaan.

Homman pointti on se, että jätätte yhden lainahakemuksen, jonka välityspalvelu laittaa eteenpäin pankeille ja muille sen yhteistyökumppaneille.

Tämä tekee edullisen venelainan löytämisestä helppoa ja ennen kaikkea hyvin tehokasta siinä samalla.

zmarta
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 1000-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Pyydä tarjous
omalaina
Ikäraja 18 v.
Tarjonta: 100-60.000€
Laina-aika: 1-20 v.
Pyydä tarjous
rahalaitos
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 500-70.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Pyydä tarjous
sortter
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 1000-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Pyydä tarjous

Venerahoitus taas löytyy veneliikkeiden omien rahoituskanavien kautta, joista voit saada varsinkin uuteen veneeseen rahoitusta hyvällä korkoprosentilla.

Venelainojen korko lainan kilpailuttajapalveluiden kautta alkaa 3,7%:sta (viitekorko), mutta tämä on meidän kokemusten melko harvinaista, ellette ole hyvätuloinen (= bruttotulot karkeasti 2500 €/kk luokassa).

 

Venelainan korko

Veneluottoa pystyt nyt hakemaan helposti netistä. Korkoprosentti määrittyy usein hakijan tulojen ja taloustilanteen mukaan.

Vakuudet eivät ole koskaan pakollisena edellytyksenä.

Venerahoitus netistä ilman vakuuksiaMyös venelainan kohdalla sen korko määritetään aina tulojen ja muiden tietojen perusteella: korko on siis jokaiselle yksilöllinen.

Veneen ostaminen lainarahoituksella voi tulla hyvin edulliseksi, hait sitä sitten pankista tai netistä (tai pankista netin kautta).

Pankki on lähes aina edullisin, mutta muita lainafirmoja ei koskaan kannata sulkea pois, sillä niiden monipuolisuus ja helppous tekee lainaamisesta miellyttävää.

Jos valitset ns. paremman luokan välittäjän, kuten Sortter palvelun tai Rahalaitoksen, voit saada yli 20 pankkilainatarjousta lähettämällä yhden ainukaisen luottohakemuksen.

 

Pankkien venelainoja kilpailuttavat myös lainanvälittäjät

Muita pankkilainoja pystyt vertailemaan täältä (vertailussa mukana monet pankit kuten OP, S-Pankki, Nordea, Bank Norwegian ym.)

Talouteen.com pitää nyrkkisääntönä, että vertailet vähintään oman pankin lainatarjontaa ja jonkun tietyn lainanvälittäjän venelainatarjouksia keskenään.

Mikä tahansa laina kyseessä on, kilpailutuksen ja vertailun kautta löytyy aina poikkeuksetta paras lopputulos!

Älä vierasta uudempia nimiä, jotka ovat laajentuneet Suomeen muualta Euroopasta, pääosin Pohjoismaista.

Esimerkiksi uudempi Lea Bank -pankki myöntää veneluottoa, jonka korko on suhteellisen edullinen.

 

Käytetyn veneen rahoitus onnistuu parhaiten netissä

Käytetty vene on aina vähäkustanteisempi kuin uusi – joka ei varmasti tule kenellekään yllätyksenä. Halvimmat venelainat löytyvät joko netistä tai pankista, joten molempia kannattaa konsultoida tai kilpailuttaa ennen kuin päätätte ottaa lainan.

Käytetyn veneen rahoitat todella helposti nopealla kulutusluotolla, joita on verkossa tarjolla roppakaupalla.

Venelaina terminimikkeenä on harvinainen, eikä se on ole niin räikeästi esillä, sillä veneet ovat yleensä harrastusta varten, kuten vakuudettomat autolainat ovat, mutta teoriassa samasta on asia on kyse. Laina kuin laina.

Netissä kulutusluottoja tai venelainoja on tarjolla ilman vakuuksia ja takaajia 50.000 euroon saakka, pankkien venelainat liikkuvat samoissa lukemissa, mutta hyvätuloinen hakija voi saada suuremmankin luoton, jos vakuudet ovat kunnossa.

 

Suuremmat venelainat vaativat usein vakuudet

moottoriveneSuuremmat yli 100 000 euron venelainat edellyttävät aina vakuuksia ja käsirahan osuus vaihtelee 10-20%:sta, mutta nämäkin ovat aina pankkikohtaisia ja samalla yksilöllisiä.

Vakuudellisessa venelainassa itse vene toimii lainan vakuutena.

Vaikka kesät Suomessa ovat valitettavan lyhyitä, veneilykautta voi venyttää pitkälle syksyyn ja sen voi aloittaa jo varhain keväällä, joka on varsin miellyttävää, kunhan vene on hyvin varusteltu ja muutkin varusteet ovat kunnossa.

Vene kannattaa myös aina vakuuttaa ja se onnistuu helposti oman vakuutusyhtiön kautta.

Venevakuutus ei ole ilmainen, mutta se on erittäin tärkeä olla olemassa, jos kyseessä on vähänkin hintavampi paatti.

Soutuveneeseen sen sijaan sellainen ei ole ihan välttämätön – ja sellaisen rahoittaminen käsirahalla pitäisi myös onnistua.

Sen sijaan, jos tähtäät esimerkiksi tälläiseen paattiin, luultavasti venelaina pankista on pakollinen, ellet lähde ihan käteiskaupoille.

 

Vakuudellinen venelaina pankista

Voit hakea myös lainaa veneen ostoon pankista, usein vakuudellisena, mutta myös pienempiä lainasummia ilman vakuuksia.

Tosin näitäkin summia voit hakea jo 50 000 euroon asti eli mistään pikkusummista ei ole lainkaan kyse.

Nordea venelaina

Nordean kautta voit saada lainan ilman vakuuksia tai vakuuksien kanssa. Tämä riippuu ihan siitä, minkä lainatyypin valitset.

Esimerkiki Nordean joustoluotto on täysin vakuudeton venelaina (tai mikä tahansa laina, koska käyttökohteessa ei ole rajoituksia) ja pankilta voit hakea myös kertanostettavaa vakuudellista kulutusluottoa.

Svea venerahoitus

Svea Bank tarjoaa myös lainaa veneen ostamiseen, vaikka se ei sitä suoraan mainostakaan.

Se on käytännössä sama kuin palvelun kulutusluotto tai autolaina ja voit kilpailuttaa sen esimerkiksi meidän suosittelemalla Sortterilla tästä.

 

Paras osamaksullinen venelaina

Voit myös hoitaa vakuudettoman tai vakuudellisen venelainan kätevästi osamaksulla.

Vaikka nykyään luonnollisesti kaikki lainat tulevat osamaksulla kuin itsestään, ellet sitä nyt kertaerässä maksa pois.

Osamaksurahoitus ei kuitenkaan yleensä tule yhtään sen edullisemmaksi, mutta aina kannattaa kokeilla mahdollisimman monia eri vaihtoehtoja.

Saatat jopa yllättyä ja saada halvimman osamaksullisen luoton veneeseen netistä.

Kaikki riippuu nykyisestä lainasaldo sekä tulo-, että työtilanteesta (työsuhteen luonne & mm. yhteisvastuullinen laina vaikuttavat myös venelainan korkoon)

Parhaat osamaksulliset lainat & vakuudettomat lainat löydät meiltä ja lödät sivulta myös laajemman yleisen lainatuotevertailunä.

Lue lisää: Lainavertailu 2023

 

Usein kysytyt kymykset

Miten valita paras venelaina?

Kun haluat päästä tässä kaikista helpoimmalla, valitset vain yksinkertaisesti lainankilpailuttajan ja täytät yhden lainahakemuksen. Saat sitä kautta tarjouksia ja näin yleensä löytyy paras venelaina keskimäärin kaikille.

Kuinka paljon voin hakea venelainaa?

Tässähän ei ole mitään suoranaista limiittiä, mutta meiltä saat sitä ilman vakuuksia 500 - 70 000 euron väliltä. Vakuuksien kanssa pankista haettaessa tässä katto voi olla huomatta suurempi, toki se edellyttää myös erinomaisia tuloja ja yleistä hyvää taloudellista kuntoa.

Mikä on halvin korko venelainalle?

Numeroilla halvin mahdollinen viitekorko on 3,7 %, mutta realistisemmin prosentit alkavat 4,5 %:sta ja keskimäärin korko on noin 6%. Korkoprosentti ilmoitetaan aina lainatarjouksessa ja se on lopullinen sekä todellinen vuosikorko sisältäen ihan kaikki lainan kuut.

Kuka voi hakea venelainaa?

Meidän yhteistyökumppaneiden kautta voit hakea lainaa veneeseen, jos olet vähintään 18-vuotias (suositus on kuitenkin yli 20-vuotta), teillä on säännölliset yli 7200 € tulot/vuosi ja puhtaat luottotiedot. Näiden avulla pääset jo hakemuksessa eteenpäin ja venelainat kilpailutetaan teille, joista paras lainatarjous on helppo valita.

Onko kilpailuttaminen maksullista tai sitovaa?

Ei ole, et törmää oikeastaan missään palveluihin, jotka velottaisivat tästä ja sama pätee annettuihin lainatarjouksiin. Ne eivät ole sitovia ja ovat voimassa yleensä ainakin 30 vuorokautta, joissa eteneminen vaatii vain teidän sähköisen allekirjoituksen pankkitunnuksilla. Mitään muita toimenpiteitä ne eivät sitten vaadi.