Anyfin – Aitoja kokemuksia palvelusta: toimiiko se oikeasti?

Anyfin on ollut mediatapetilla yllättävän paljon ja se on myös käyttänyt todella erikoisia sekä hieman kyseenalaisia markkinointikeinoja hyödykseen – joskaan ei mitään laittomuuksia.

AnyfinSe on taloudenhallintaan erikoistunut sovellus, joka lupaa paljon, mutta lunastaako se todella lupauksensa myös?

Sen tarkoituksena on olla kulutusluoton myöntäjä -palvelu, joka järjestää kaikki velat kuten luottokortti-, osamaksu- ja pikavippi- tai joustoluottokulut jälleenrahoituksen avulla uuteen uskoon.

Lyhyesti siis tarjoaa lainaa, joka on kuin yhdistelylaina eli tässä haisee pieni, ei uskoaksemme tahallinen, asiakkaan harhaan johdattaminen, mutta huijaus Anyfin ei ole: Meillä on siitä kokemuksia ja aidot kokemukset sen tuovasta hyödystä.

Jos olet paljon velkaa ja maksat kovaa korkoa, niin silloin Anyfin toimii, mutta käydään tässä esittelyssä läpi myöös muita palveluita, jotka ovat oikeastaan puhtaasti halvempia ja lisäksi pidempään toimineita palveluita Suomessa.

Meidän ja monen ääni menee Suomen yhdistelylaina -palvelulle, joka yhdistää lainat yhteen – eikä pidä niitä erillään. Tämän lisäksi korko on pienempi lähes aina alkaen 4,19 %:sta.

Suositelemme kokeilemaan vertailun vuoksi tätä palvelua, jos koet maksasi tällä hetkellä liikaa kuluja kuukaudessa. Älä kuitenkaan sulje Anyfiniä pois kuvioista, vaan vertaa myös se ja tee omat johtopäätökset.

Kokeile lainojen yhdistelyä >>

 

Mikä onkaan tämä Anyfin?

Anyfin on ruostalainen fintech-yritys, joka lähti pyörittämän toimintaansa vauhdilla Suomessa 2019 vuonna eli se on kohtuullisen tuore firma. Myös Ruotsissa se aloitti toiminnan vasta tammikuussa 2018.

Ja kuten alussa mainittu, se on jälleenrahoittamiseen erikoistunut palvelu, mutta ei toimi kuitenkaan kuten tavallinen lainojen yhdistäminen, jossa lainat oikeasti liitetään yhteen – Anyfin pitää ne silti erillään, mutta kulut voivat olla pienemmät tai niin palvelu lupaa. Emmekä kyseenalaista tätä lupausta.

Sillä on pelkästään Ruotsissa jo kymmeniä tuhansia käyttäjiä (ks. linkki hieman edellä Kauppalehden lehdistötiedotteeseen) ja Suomeen povataan myös suurta käyttäjäkuntaa huolimatta uudesta 20 prosentin korkokattolaista.

matalammat kulut

 

Lennokas startti markkinointitempulla sosiaalisessa mediassa

Anyfin sai Suomessa somevaikuttajien kautta lennokkaan startin, koska sitä mainostivat mediassa lukuisat kuuluisat suomalaiset henkilöt, joilla on paljon seuraajia erityisesti Instragramissa.

Kyseiset mainostaneet henkilöt ovat olleet vaaleissa ehdolla ja myös televisiosta tuttu julkkis-malli, laulaja ja ex. miss Suomi Martina Aitolehti sekä fitnessstara Pia Lamberg ovat olleet mukana tässä markkinointikampanjassa.

Siinä ei ole kuitenkaan mitään väärää heidän osaltaan, mutta Anyfin olisi voinut ehkä yrityksenä olla läpinäkyvämpi, eikä harjoittaa pientä, mutta silti sitä itseään eli piilomainintaa.

 

Anyfin: Pankkipartnerit, rahoittajat sekä perustajat

Palvelun rahoituksen kuluttajille järjestää meille tuntematon Erik Penser Bank AB, mutta nimen perusteella se on kuitenkin ruotsalainen ja oletettavasti yksityinen rahoittaja.

Tämä ei tee palvelusta huonoa tai hämärää, vaikka nimeä pitäisi kyllä tuoda paremmin esille läpinäkyvyyden ja turvallisuuden takia. Vielä ennen yhteistyössä toimi myös Svea Ekonomi, mutta sen nimeä ei ainakaan tällä hetkellä löydy enää oikein mistään Anyfiniin liittyvästä.

Kauppalehdessä on tästä lehdistötiedotteessa kuitenkin maininta eli nämä kaksi pankkia ovat olleet mukana rahoittamassa luottoja.

Anyfin -palvelun perustajajäsenet ovat Filip Polhem, Sven Perkmann ja Mikael Hussain (toimitusjohtaja ja pääperustaja).

 

Yritys- ja yhteystiedot

Anyfin AB filial i Finland ja osoitteena on Bulevardi 21, 00120 Helsinki.

Org. nummer: 3011348-7

Anyfin AB filial i Finland on kulutusluottopalvelu, joka toimii Etelä-Suomen aluehallintoviraston alaisena ja sillä on kaikki luvat Suomessa kunnossa sekä korkolakeja noudatetaan.

 

Anyfin Suomi – millaisia kokemuksia meillä aidosti on 2023?

Palvelu on ihan oikeassa, että vielä heittämällä 300 000 suomalaista aikuista maksaa liikaa nykyisistä lainoistaan.

On vaikea sanoa, että kuinka moni tiedostaa asian ja kuinka moni taas ei jaksa ajatella ihan pennin päälle, vaikka ehkä pitäisi?

Tai tämä pennin päälle ajattelu voisi tuoda yli tuhannen euron säästöt, kun vuosia menee eteenpäin. Silloin se ei enää tunnu ihan pieneltä rahalta, eikä sitä olekkaan.

Anyfin on jälleenrahoituspalvelu, jonka tarkoitus on laskea pikavippien, luottokorttien, joustoluottojen ja muiden velkojen kuluja.

Meillä on kokemuksia, että se toimii, mutta on hieman kömpelö, eikä aja tätä asiaa niin tehokkaasti kuin esimerkiksi monet muut palvelut.

Parempia palveluita ovat läpinäkyvyyden, kulujen ja toiminnan kannalta ainakin suomalainen Omalaina -palvelu ja samoin 100% kotimainen Rahalaitos, joilla molemmilla saat aidosti kaikki vanhat velat maksettua yhdistelylainalla ja tilalle yhden lainan pienimmillä kuluilla.

anyfin kulujen madallus

 

Anyfin: jälleenrahoituksen korko ja kulut 2023

Hinnastoa on uudistettu kahteen otteeseen, joten se kannattaa tarkistaa aina itse, mutta (4.1.2023) kuluja:

  • Avausmaksu on aina 0 euroa
  • Tilinhoitokulut 0-5 euroa kuukaudessa
  • Lainan peruskorko 4,58 – 19,90 %

Anyfin ilmoittaa vahvasti, että ei tee sinulle edes tarjousta, mikäli se ei pysty laskemaan nykyistä lainan todellista vuosikorkoanne. Tämä on kokemuksiimmekin perustuva nykypäivän fakta.

Emme ole kuitenkaan löytäneet, että kukaan olisi kirjoittanut asiasta mihinkään palstalle tai, että meidän oma testaus olisi laskenut hintaa, mutta Omalaina.fi palvelusta saatu kokonaiskorko oli vain parempi, joten suosittelemme sitä Anyfinin sijaan.

Siinä missä Anyfin tarjoaa max. 20.000 euron lainaa jälleenrahoittamiseen, on Omalainalla tarjontaa aina 60.000 euron asti 1- 20 v. maksuajalla ja ilman vakuuksia.

Näen paljon parempia puolia Omalainan palvelussa, mutta jälleen kerran: lainavertailun jälkeen näet, mikä on omaan talouteen fiksuin järjestely.

Ainakin nämä edut löytyvät, kun otetaan Anyfin vastaan vertailussa

Eli siinä, missä Anyfin kulutusluotto voi olla enintään 20.000 euroa, voi se olla Omalainalla 60.000 euroa.

Monipuolisuudessa ero on kaikista räikein, koska yksi hakemus saattaa pöytään jopa 30 pankin tarjouksen vs. Anyfin 1 kpl.

Laina-aikaa Anyfin tarjoaa korkeintaan 10 vuotta vs. Omalaina tuplat, 20 vuotta.

 

Lainaesimerkki ja laskelma:

Jos 1300€ arvoinen laina siirretään Anyfinille, tulee säästöksi 137 euroa seuraavan esimerkin mukaan:

Alkuperäinen nimelliskorko 18.88% laskee 12.88%:in ja 2 euron tilinhoitomaksu laskee 0 euroon. Uusi kuukausimaksu 24 kuukauden laina-ajalle 61,7 euroa, jolloin todellinen vuosikorko on 13.67%.

Lainan kokonaismäärä on tällöin 1482 euroa.

Anyfin tarjoaa aina yksilöllisen tarjouksen ja korkoja.

Sivustollaan palvelu ilmoittaa myös seuraavaa:

”Anyfin ei kasvata nykyisen lainojen kokonaiskuluja pidentämällä lainan takaisinmaksuaikaa.”

 

Mutta miksi piilomainontaa ja sitten syvä mediahiljaisuus?

Uskomme asian olevan näin (kuten ylhäällä mainittuna), mutta pieni skeptisyys uudesta erikoislaatuisesta palvelusta, joka on harrastanut piilomainontaa, eikä ole halunnut mainita tarjoavansa kulutuslainaa ja nopeaa sellaista, ihan kuin pikavipit ovat, särähtää vähän korvassa. Eli palvelu on kuin Ferratum Bank ja Vippi.fi sekä mausteena vielä Bank Norwegian (pankkilaina vai ne pienet lainat eli vanhan kansan pikavipit – rakkaalla lapsella on kai monta nimeä?*).

Tämä ei edes välttämättä ole paha asia, sillä aika monella nykyään toimivalla lainapalvelulla on ollut joskus kalliimpia lainoja ja ehkä jotain mörköjä kaapista kaivamalla löytyy.

Anyfin sattuu nyt nyt vain uusimpana olemaan kiikarissa, koska muita palveluita on tullut Suomeen hyvin vähän viimeisten vuosien aikana.

*Onhan Bank Norwegian esimerkiksi myös verkossa toimiva pankki, jonka omistaa Nordax Bank AB, jossa omistajana on taas Sampo jollain osuudella ja silti sen pankkilainaa kutsutaan pikavipiksi pelkästään edistyneen teknologian ansiosta.

 

Anyfin: palvelu on erittäin nopea

Kun kokeilimme, onko jo ennestään halvan luottokortin korkoa mahdollista madaltaa, niin ei ollut.

Tämä on varmasti rehellistä peliä, koska Aktian Credit kortti on luottokorttivertailun halvin eli tämä oli vain testi.

Havaitsimme myös, että tätä on oikeasti helppo käyttää ja se on varmasti hyödyllinen monelle kuluttajalle.

On vain hyvin todennäköistä, että useampi kuin parit edellä mainitut palvelut pystyvät tarjoamaan parempaa korkoa ja suoraa yhdistelylainaa, joka helpottaa oikeasti taloudellista ahdinkoa.

Jäämme seuraamaan, kuinka tilanne kehittyy ja millaisia kokemuksia, palautetta Anyfinistä kerrotaan mediassa sekä palstoilla.