Collector Bank: Lue arvostelu, kokemuksia ja kilpailuta

Collector Bank on pankki, joka on varttunut ja kasvanut sekä pitkää janaa katsoessa, se on saanut monen meikäläisen asiakkaakseen. Yhteensä Suomessa sillä on arviolta yli 50 000 asiakasta. Lainoja se tarjoaa 2000 – 25.000€ väliltä jopa 15 vuoden maksuajalla.

Collector Bank ABSyitä pankin jatkuvaan suosioon ovat erityisesti korkopuoli, edistynyt (nopea) asiakaspalvelu ja kiteyttäen tekninen puoli, eli digitaalinen toteutus todella loistaa.

Nämä kaikki ovat syitä, miksi lainat kannattaa kilpailuttaa ja Collector Bank on ehdottomasti tässä mukana.

Collector tunnettin historiassa vuosia sitten nimellä Joustolaina, mutta koska palvelu muutti nimensä jo useita vuosia sitten, ottivat jotkut lainapalvelut joustolainan tuotenimekkeeksi lainalleen.

Esimerkiksi Laina.fi -palvelu tarjosi joustolainaa asikkailleen. Tämä lainatermi on aikalailla asettunut vakioksi, joten hyvin harva enää tunnistaa sen perusteella Collector pankkia.

Collector Bank kokemuksia ja arvostelu

Huom! Kilpailutus on ulkoistettu Omalainan -palvelun kautta, joten saatte täysin ilmaisen kilpailutuksen lainoille ja mukaan lukeutuu myös Collector Bank.

Tämä on iso etu, koska samalla myllyyn lähtee noin 25 muuta pankkia, joten lopullinen korkojen vertailu käy kätevästi. Saatte siis yhdellä hakemuksella monen pankin lainat alkaen 4,19 %:n korolla.

Kokeile, kuinka kilpailutus toimii tästä. Siinä ei mene 5 minuuttia pidempään! Etkä ole velvoitettu mihinkään ja mitään jatkomainos sarjatulitusta ei palvelun mukaan ole, eikä tule.

Haluaisitko tehdä lainavertailun itse? Sekin on mahdollista. Tutustu vertailuun.

 

Collector Bank AB – Perustiedot:

 • Ikäraja: 20 vuotta
 • Myönnettävät summat: 2000 – 25.000 euroa
 • Maksuaika: 2 – 15 vuotta
 • 100% turvallisuus ja luotettavuusaste
 • Korko aina sen pienen askeleen alhaisempi kuin muilla*
 • Saat lainat yhteen helposti Collector -lainalla
 • Toimii tiukasti kivijalkapankin tavoin
 • Laina kuitenkin myönnetään, kuhan talous on kunnossa

*Tämä on siis pankin pyrkimys, mutta nykyään asia ei kyllä ole ihan niin, vaan kilpailuttamalla löydät usein paremman koron lainan, kun täysin puolueettomia ollaan.

 

Kuka voi saada lainaa palvelusta?

Collector on keskivertoa lainapalvelua aika paljonkin tiukempi eli se katsoo tarkasti lainan hakijan maksukyvyn, joka todella osoittaa, että pankin etiikka ja vastuupuoli ovat molemmat kunnossa. Myös Walley Collector ja yleinen lainan haku ovat todella timmissä eli toisin sanoen hankalan puoleisia, miksi lainat on keskimäärin parempi laittaa kilpailutukseen aina.

Vastuullinen lainaaminen on tärkeää ja Suomi on menossa sen suhteen hyvään suuntaan.

Vaatimuksina pankilla lainaan on ainakin:

 • Ikäraja on 20 vuotta
 • Vakituiset palkkatulot tai eläketulot ovat pakolliset
 • Vuosittaisten tulojen pitää olla vähintään 15.000 euroa
 • Yhtäjaksoinen asuminen Suomessa 24 kuukauden ajan on edellytys
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Et voi myöskään hakea toista lainaa eli jos sinulla on jo avoin laina Collector Bank AB:ssa, et saa toista edellisen päälle.

Huomasimme joulun pyhien jälkeen sellaisen asian, että pankki ei näyttäisi myöntävän tällä hetkellä suoraan uusia lainoja, sillä lainahakemuslomake on vedetty pois.

Vielä lainojen välittäjien kautta silti pystyy yhä saamaan tarjouksia pankilta.

 

Collector Bank joustolainan hakemus korko ja kulut

Hakemus on todella yksinkertainen ja se etenee tavallaan ihan kuin itsessään.

Tässä esittelyssä on pankin laina ilmoitettuna, että se käyttää korostettua luottotietojen tarkistusprosessia.

Tämä on oikeastaan uutta ja selvitimme, että se tarkoittaa käytännössä vain pankin olevan erittäin tarkka kenelle, se myöntää lainaa.

 

Luottotiedot tarkistetaan aina automaattisesti

Pankki tekee aina luottotietojen tarkistuksen kaikille lainan hakijoille.

Lainatilanne selvitetään myös muilla lainanmyöntäjillä, jotta takaisinmaksukyky pystytään arvioimaan mahdollisimman tarkasti.

Pankki tunnetaan jonkinasteisesta jäykkyydestä lainan myöntämisen suhteen, sillä jos haluat lainaa helpoiten, tämä ei ole ehkä järkevä valinta, sillä luottopäätös on melko usein hylätty.

 

Lainan korko ja esimerkki

Tilinhoitomaksu on 3 euroa / kk ja lainan avauskulu 60 euroa. Luoton korko liikkuu 9,90 % – 19,90 %:n välillä.

Pankkilainan maksuaika on vähintään 24 kuukautta ja pisimillään joa 18 vuotta.


Lainaesimerkkinä: 4000 euron laina, 4 vuoden maksuohjelmalla, jonka avausmaksu on 60 euroa, tilinhoitoveloitus 3 euroa / kuukaudessa ja korko 13 % tekee todelliseksi vuosikoroksi on 16,54 %.

Kuukausierien määrä on 48 kpl ja lyhennät lainaa kuukaudessa 107,31 euroa. Esimerkin mukaisen pankkilainan kustannukset ovat 1354,88 euroa ja KSL:n (kuluttajasuojalaki) mukainen kokonaishinta lainalle on 5354,88 euroa.


 

Collector Bank laina: kokemuksia

Kokemuksia Collector pankista on kantautunut meidän korviin melko vähän. Se on kuitenkin selkeä tehden tarkkaa työtä ja vastuullisen lainaamisen politiikassa ei olla lipsuttu. Tämä osoittaa vahvuutta ja pankin jo pitkä taival varmasti jatkuu pitkälle tulevaisuuteen.

Miinuspuolia ei oikeastaan ole, jos siis katsotaan tätä juurikin tältä kantilta. Esimerkiksi pienituloiset eivät saa lainaa, jos vuositulot alittavat 15 000 euroa, ei lainaa pankilta irtoa. Ehdot ovat siis hyvin jyrkät. Tämän voi nähdä miinuksena tai plussana.

Koska pankin myöntävät luotot eivät ole edes pienikorkoisia lainoja, niin me kallistumme enemmän miinuksen puolelle kokonaisarvostelussa.

Toimivuus, vastuullisuus ja selkeys ovat silti huipputasoa

Kokemukset toimivuudesta ja asioiden selkeästä ilmoittamisesta itse palvelun kotisivuilla ovat kuitenkin plussaa sekä pankki ei ole unohtanut aina vaan kasvavaa mobiilikäyttäjien ryhmää. Eikä se myöskään tee virheitä eli pelisäännöt ovat työntekijäryhmällä kunnossa.

Jos lainaat Collectorilta, olet ainakin turvallisissa käsissä.

 

Collector Säästötili

Collector pankki tarjoaa myös kivijalkapankkeihin verraten kilpailukykyisen koron säästötiliä, jonka korko on vuodessa 1,00 % talletetulle summalle.

Varoja voi liikutella oman halun mukaan vapaasti ilman kuluja eli ne eivät ole lukossa. Talletuksen tielle voi lähteä pienilläkin varoilla, sillä minimitalletussumma on 50 euroa.

Tämä on tunnetusti se kaikista turvallisin tie rahan säästämiseen ja kasvattaa hitaasti omaisuuttaan sekä vähintään edes yrittää pärjätä inflaatiopaholaiselle.

Säästämisessä on talletussuoja 1 050 000 Ruotsin kruunun asti eli kirjoituspäivän (25.12.2022) €-kurssilla 93 454 euroa. Se kuuluu Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin.

Meillä ei ole kokemuksia kyseisestä säästötilistä tai säästöjä siellä, mutta rahat ovat ainakin luotettavissa käsissä.

 

Collector Bank – Yhteystiedot ja asiakaspalvelu

 • Osoite: Porkkalankatu 20 A, 00180 Helsinki
 • PL: PL 79, 00101 Helsinki
 • Yritys & Y-Tunnus: Collector Bank AB – Suomen sivuliike – Y-tunnus 2644718-5
 • Puhelinnumero: 09 3158 9900
 • Aukioloajat: Arkisin 10:00 – 16:00
 • Sähköposti: asiakaspalvelu (at) joustolaina.fi

Myös Live-Chat palvelee asiakkaita ja sähköpostia voitte lähettää, jos asiakaspalvelu ei ole auki.

Löydätte pankin myös Facebookista ja Twitteristä.