Hylätty lainapäätös omasta pankista: Mistä laina helpommin?

Pankit ovat tiukentaneet lainanmyöntöpolitiikkaansa käytännössä joka lainatyypin kohdalla, joten hylätty lainapäätös omasta pankista ei ole uutta meidän korvillemme.

Pienempikin vakuudeton pankkilaina saattaa olla hankalaa saada sieltä omasta kivijalkapankista, vaikka suhteet olisivat kunnossa, maksukykyä löytyisi ja tulojakin olisi säännöllisesti.

Usein vakuudeton tai vakuudellinenkin laina vaatii aivan vähintään tietyn verran kuukausittaisia tuloja (2000 € / kk ei välttämättä edes riitä) ja puhtaat luottotiedot.

Suosittelemmekin tekemään lainaamisesta helpompaa ja unohtamaan sen oman pankin hylätyn lainapäätöksen, mikäli sellaisen olet saanut.

Siihen ei kannata tuhlata sen enempää energiaa.

 

Hae laina helposti seuraavista palveluista

Kerromme, mistä saat lainaa helposti lainanvälittäjien avulla ja vielä pienemmällä vaivalla sekä usein jopa pienemmällä korkoprosentilla.

Nämä seuraavat neljä palvelua avaavat tiet noin 50 eri pankin, yksityisen lainapalvelun ja luotonmyöntäjän lainoihin.

Joukosta lyötyy lainantarjoaja, josta saat varmasti myönteisen lainapäätöksen, kunhan sinulla ei vain ole maksuhäiriömerkintää.

zmarta
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 1000-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Tee hakemus
omalaina
Ikäraja 18 v.
Tarjonta: 100-60.000€
Laina-aika: 1-20 v.
Tee hakemus
rahalaitos
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 500-70.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Tee hakemus
sortter
Ikäraja 20 v.
Tarjonta: 1000-60.000€
Laina-aika: 1-15 v.
Tee hakemus

Ja mikä parasta, koska palvelut kilpailuttavat lainoja, voit saada jopa ihan sieltä samasta omasta pankista hylätyn päätöksen sijaan myönteisen käyttämällä näitä palveluita.

Tämä siis, jos pankillasi ei ole ”karenssiaikaa” eli et voi esimerkiksi hakea uudestaan lainaa tietyn ajan jakson aikana (joillain pankeilla se on 90 vuorokautta, kuten esimerkiksi Instabank ilmoittaa).

 

Miksi en saanut lainaa?

Mutta, jos kaikki tämä on kuitenkin kunnossa, mutta lainaa ei irtoa ja lainapäätös on silti hylätty?

Mikä on se seuraava askel, jos muualta lainaaminen ei tule kysymykseen tai miksi muualtakaan ei vielä irronnut lainaa?

Tämä on tuttu ja hämmentävä sekä samalla ärsyttävä tilanne, mutta:

Jääräpäisyys ei auta, vaan oikeasti seuraavan askeleen ottaminen. Jos sinua ei onnistanut edes edellä mainituista, niin peli ei ole siltikään menetetty.

 

Miksi hylätty päätös pankista, vaikka kaikki on kunnossa?

Hylätty päätös omasta pankista on kaukana maailmanlopusta ja sinulla on useita erinomaisia vaihtoehtoja toteuttaa ne unelmat, remontit, auto- ja kodinkonehankinnat ym. netistä saatavalla lainalla, jonka korko on sama kuin oman tutun pankkinne tai jopa pienempi.

Ei kannata enää elää harhaluulossa, että oman pankin rahoitus olisi automaattisesti se halvin, näin kun ei ole.

Jos haluat vielä lisää vaihtoehtoja, niin Alma Median omistama ja Suomen vanhin lainanvälittäjä Etua.fi on erinomainen vaihtoehto vielä tähän lisäksi.

etuaSaat välittäjältä yhdellä hakemuksella monen pankin tarjoukset ilmaiseksi:

  • Luotettava ja turvallinen lainanvälitys 2008 vuodesta asti
  • Alma Media -omistajuus
  • Korko alkaen noin 4,68 %
  • Voit hakea lainatarjousta 500 – 60.000 euron lainoille
  • Ei vakuuksia tai takaajia

Hae lainaa tästä >>

Bruttotulovaatimus on 850 euroa kuukaudessa ja ikäraja 18 vuotta.

Palvelun avulla yksi hakemus menee noin 25 pankille, mukana esim. Nordea, Aktia, Collector Bank, Säästöpankki ja muita suomalaisia ja pohjoismaalaisia isoja nimiä.

Huomaa, että lainan hakeminen on aina ilmaista, samoin kilpailuttaminen, huolimatta siitä, saitko lainatarjouksia tai hylätyn/myönteisen lainapäätöksen.

 

Et ole ainoa, jolla on vaikeuksia lainan saamisessa

Et ole suinkaan ainoa, joka painii saman ongelman kanssa ja kohtuullisilla ehdoilla, vakuudetta ja pienemmillä tuloilla.

Monet mieltävät netissä olevat lainat heti pikavippeihin, mutta se on turhaa, sillä netissä on aitoja pankkeja, jotka toimivat paljon näppärämmin ja myöntävät lainaa siinä missä meidän omat pankitkin.

Kivijalkarakennus vain puuttuu, mutta se on pelkästään kuluttajan etu. Voit nimittäin vain kuvitella, kuinka paljon maksaa pitää isoa pankkirakennelmaa kymmenine työntekijöineen verrattuna verkkopankkiin, jossa toimii edistynyt robottiteknologia ja kaksi huippuammattilaista.

Tässä sinä tulet säästämään ja me kerromme sinulle, kuinka, miten ja milloin se onnistuu.

 

Verkossa lainaamisen edut ovat selvät:

Jos sait sen hylätyn lainapäätöksen, niin älä säikähdä pienestä, vaan jatka ihmeessä etsimistä ja valitse joku uusista loistopankeista, jotka löydät nekin suoraan meiltä.

norwegianNorjalaiset pankit: Komplett Bank (kohtuullisen vaikea saada lainaa tällä hetkellä 02/2023) ja Bank Norwegian, ovat Suomen edistyneimmät ulkomaalaiset verkkopankit, joista molemmat tarjoavat hyväehtoista ja suorastaan halpaa lainaa 60 000 euroon asti verkkohakemuksella.

Kokeile lainan hakemista Norwegian Bankista >>

Netissä on lukuisia koroiltaan aina vaan vuosi vuodelta edullisempia palveluita, joista saat lainaa ja löydät ne meiltä. Välillä pitää vain hieman etsiä.

Kilpailun kasvaessa myös korot tippuvat, joka on joka vuodelta vain edullisempaa meille kuluttajille.

Kilpailussa on äärettömät edut ja tämä on suotu verkosta lainaamisen kasvun myötä.

 

Mistä pankista saa helpoiten lainaa?

Tähän ei ole suoraa vastausta tai sellaista ei varmasti kukaan osaa antaa.

Vaikka oman pankin joustoluotot ovat kuitenkin yhä n. 15 %:ssa tapauksista parhaimmalla korolla varustettuja, on se aina runsaan paperityön, joskus vakuuksien ja korkeiden kuukausitulojen takana liian monissa tapauksissa.

Toisin sanoen, omasta pankista ei ole helppo saada lainaa keskimäärin.

Ei varsinkaan, jos et ole työelämässä tai teet osa-aikaista työtä tai olet eläkeläinen.

 

Mistä helpoiten lainaa pienillä tuloilla eläkeläiselle tai työttömälle?

Jos haluat helpoiten lainaa työttömälle tai eläkeläiselle, oma pankki on harvoin, jos koskaan, paras vaihtoehto tai edes mahdollisuus ollenkaan.

Suosittelemme silti kokeilemaan aina sitä omaa pankkia, koska lainan hakemisen pitäisi jo nykyään onnistua verkkopankissa helposti eli aikaa siihen ei tuhlaannu montaa minuuttia.

Tietenkin tätä ennen ajan kanssa tehty lainojen välinen vertailu seuraavaksi erittäin tarkka lainan kilpailuttaminen ovat tärkeimpiä vaiheita, joita et varmasti halua jättää välistä.

Sen edullisen lainan löytämisessä tarkkasilmäinen kilpailuttaja, jolta löytyy ripaus aikaa, säästää aina rahaa lainan kuluissa.

Tämä on fakta.

 

Paranna mahdollisuuksia lainan saamiseen

Jos lainapäätös tai hakemus on hylätty, niin mieti ensin, mistä se voi johtua olettaen, että luottotiedot ovat kunnossa.

Kokeile seuraavaksi lainaamista esimerkiksi toisen hakijan kanssa yhteisvastuullisesti, joka nostaa heti luottokelpoisuusastetta.

Myös lainan vakuuksien ehdottaminen tai lainan takaus voivat muuttaa hylätyn päätöksen hyväksytyksi, jos pystyt vakuuttamaan pankin.

Käytännössä jokaisella pitäisi olla aina mahdollisuus saada lainaa jostain, sillä on tasan 3 syytä, miksi täysi-ikäinen ei saisi mistään lainaa:

1) Sinulla on syystä tai toisesta maksuhäiriömerkintä (et välttämättä tiedä siitä)

2) Olet jo liian paljon velkaa ennestään (kokeile tässä tapauksessa jälleenrahoitusta lainalle)

3) Olet tuloton tai sinulla on liian pienet tulot (alle 600 € / kk nettona)

Tai sitten jätät jonkun oleellisen kohdan hakemuksesta täyttämättä tai teet jonkun muun virheen lainahakemuksessa toistuvasti. Muuta syytä ei voi olla, miksi laina olisi hylätty.

 

Kielteinen lainapäätös kismittää ja taas välillä luottopäätös kestää kauan

Meitä ei ole kuitenkaan tehty sokerista, joten mitä vaihtoehtoja on, muuta kuin jatkaa etsimistä?

Lainan saaminen on aina helposti mahdollista, kunhan et ole menettänyt luottotietoja.

Niin kauan, kun maksuhäiriömerkintöjen kohdalla mennään nollalinjalla, lainarahaa on aina mahdollista saada.

Ja vaikka joutuisitkin ottamaan lainaa netistä, ei se tarkoita, että hinta olisi pilvissä tai, että pikavippi olisi ainoa vaihtoehtosi.

Pikavipit ovat sitä paitsi pääosin poistuneet hiljalleen markkinoilta ja niiden tilalle on tullut fiksumpia kerralla maksettavia kulutusluottoja edullisten korkojen kanssa.

Ja mikä parasta, korkokatto on pistänyt kaikki pikalainat ihan samalle viivalle muiden lainojen kanssa.

Vuosikorko ja vuosikulut eivät saa koskaan ylittää tiettyä pistettä Suomessa.

 

Usein kysyttyä, mistä sitä helppoa lainaa oikein saa

Onko yhteishakijan kanssa todella helpompi saada lainaa?

Kyllä, on ja se ei ole mikään myytti velvoittaa kahta henkilöä lainaan, vaan pankit aidosti näkevät tässä pienemmän riskin. Yhteishakijan kanssa lainaa saa siis ehdottomasti helposti.

Onko työsuhde pakollinen kaikissa lainanhakutapauksissa?

Ei. Kaikki pankit eivät edellytä työsuhdetta ja joissain tapauksissa ihan valtion tuetkin mahdollistavat lainan. Osa tekee myös hyvin palkitsevaa keikkatyötä, eikä tässä tapauksessa välttämättä ole niitä niin sanottuja säännöllisiä tuloja, vaikka rahaa lainalyhennyksiin löytyisi helposti.

Voinko oikoa hylätyn luottokorttihakemuksen virheen takia?

Jos hait korttia pankista ja pystyt näyttämään toteen, niin melko varmasti kyllä. Tämä siis, jos teit virheen, sillä uusi hakemus tulee kyllä bumerangina takaisin, eikä auta tilannettasi yhtään.

Kuinka korjaan virheen lainahakemuksessa, jonka lähetin jo?

Tämä riippuu, mistä hait lainaa ja millaisen virheen teit. Inhimilliset virheet voi yleensä korjata, mutta jos taas et antanut kaikki tietoja totuudenmukaisesti, niin olet melko heikoilla jäillä asiassa.