Diners Club -luottokortit -esittelyssä

Diners Club International -luottokortit esittelyssä, kokemukset ja muut tiedot kaikki samassa nipussa.

Diners Club kortit suljettiin Suomessa vuonna 2019 eli niitä ei voi enää käyttää meillä härmässä.

Diners Club luottokortit olivat klassikkokortteja, jotka oli suunnattu lähinnä erityisesti kulinaristeille, seikkailun- & mukavuudenhaluisille sekä niille, joille matkustaminen on intohimo tai arkipäivää – tai työtä.

Älä unohda nauttia omasta elämästä”, kuuluu yhä Diners Clubin sanonta, josta kannattaa kyllä aivan jokaisen pitää kiinni, olit luottokortin omistaja tai et.

Luottokortti ei tule ilmaiseksi, mutta jos olet yli keskituloinen, niin alkaen 50 euron vuosimaksu ei välttämättä ole paha satsaus kyseiseen korttiin.

Vaikka emme anna ”johtotähti” -statusta, kortille vertailussamme, niin Diners luottokortti ajaa – tai ajoi – asiansa paremmin kuin hyvin.

 

Diners Club kortit Suomessa lyhyesti:

Diners Club -kortteja on kolme kappaletta: Diners Club Classic, Premium ja lisäksi Finnair Plus Diners Club, joka sivuaa ominaisuuksiltaan Finskin Mastercardia, korteissa on kaikissa vuosimaksut alkaen 50 euroa vuodetta kohden.

Jatkuvan luotto-ominaisuuden voit joustavasti maksaa kortilla ja lyhentää luottosaldoa tai maksaa kaiken välittömästi ilman kuluja.  Luottokortti on monipuolinen ja monikäyttöinen maksu- sekä luottokortti.

 

Ominaisuudet ja edut kortin omistajalle:

Diners Clubin korttiin kuuluu mm. yli 750 lentokenttä -Loungen pääsy, jossa virkistäytyminen tekee terää varsinkin pitkää lentoreittiä kulkeville.

Erityisesti Aspire Lounge Helsinki-Vantaalla on näyttävää ja moderni sekä miellyttävä kokemus, tätä voi aidosti suositella.

Kaikissa Loungeissa tarjoillaan myös yleensä laadukkaita viinejä, naposteltavaa, hedelmiä ja myös teräviä juomia sekä muita virvokkeita. Myös seuralaisen saa mukaan pientä muutaman kympin (vaihtelevaa) lisämaksua vastaan.

Kortti taskussa olet siis aina ”melkein kuin kotonasi ollessasi lentokentällä”.

Myös autonvuokraus kortin kautta on tehty helpoksi ja edullisemmaksi. AVIS ja Budget -autovuokraamot tarjoavat kortin omistajalle jopa 20 % alennuksen kaikkialla maailmassa.

Tästä löydät lisätietoja tarkemmin Dinersin sivuilta.

Näiden lisäksi luottorajassa ja maksuissa on omat järjestelmänsä, jotka voi soveltaa kukin kortin omistaja itse luottoyhtiön kanssa. Joustovaraa löytyy runsaasti.

 

Ominaisuudet paketoituna:

 • Kerää Club Rewards -pisteitä kaikista ostoista.
 • Rentoudu yli 750 Lentokenttä -Loungessa.
 • Asioi verkossa ”omien sivujen” kautta.
 • Ei ennalta määritettyä käyttörajaa.
 • Valitse itse oma PIN-koodi. Nauti tarjouksista (mm. auton vuokraus)

 

Kortissa on kattavat ominaisuudet ja autonvuokraus kautta maailman sekä lentokenttälounget (yli 750 kpl) kuuluu luottokortin ominaisuuksiin.

Aspire Loungessa Hki-Vantaalla nautit tyylillä ja voit olla useimmilla isoimmilla lento kuin kotona ja autonvuokrausedut päälle – 50 euron vuosimaksu ei välttämättä ole ”paha nakki” maksaa tästä, vai mitä tuumitte?

Basic-korttiin tarttuminen vie verkossa vain hetken ja se onnistuu kellon ympäri. Myös muut kortit on saatavilla aivan samalla tavalla kautta, joten valinta on teidän.

 

Kokemuksia Diners Club luottokorteista

Amexin tapaan Diners Club on vuosmaksullinen luottokortti, joka tarjoaa hieman ”lompakkolisää”, mutta se ei ole peruskuluttajalle missään määrin tarpeellinen valinta.

Tämä jo pelkästään puhtaasti sen vuosimaksun takia, joka lähtee Diners Club Classic -kortissa 50 eurosta, Premium -kortin hinnan ollessa 200 € vuosi.

1950 vuodelta lähtöisin oleva Diners Club International on kuitenkin ottanut ”status-kortin” -maineen ja sillä on Suomessakin yli 75 000 omistajaa eli enemmän kuin American Express -luottokortilla.

Dinersin tai Amexin omistajilla on kaikilla luonnollisesti joko Visa tai Masteri taskussaan, koska kortit eivät käy maksuvälineenä kaikkialla ja automaateista ei saa käteistä samalla tavalla.

 

Onko taskussanne Dinnerssi, ovatko kokemukset olleet suotuisia, kerro niistä meille:

Kokemukset ovat aina arvokkaita ja niitä jaetaan ihan liian vähän, normaalit vuosimaksuttomat, kuten esim. Norwegianin monipuolinen Visa ovat kovasti pinnalla, mutta yli 70 000 tyytyväistä Diners -kortin omistajaa pitävät hiljaista ääntä.

Miksi et siis kertoisi meille, mitä hyvää (tai huonoa) kortti on tuonut. Jokainen kokemus on smaragdiakin arvokkaampi.

Tai tosiaan, mitä se ja antoi, silloin kun korttia pystyi vielä käyttämään. RIP Diners Suomi 2019.

 1. jäsen 22.10.2017 at 08:24

  Vaikka kortin autovuokraetu saattaakin olla hyvä niin Italyssa Herzissa Diners ei riittänyt, vaan kaksi kortti vaadittiin viiden päivän perheautovuokrakseen. En pitäisi korttia edes vara korttina sen takia ettei sillä usein saa läpi asioita niin kuin Visalla. Mikä tahansa Visa on parempi kun Diners omien kokemusten pohjalta…

 2. Jari P 13.2.2018 at 05:28

  Minulla on ollut tuo DC Classic kortti vuodesta 1991 lähtien. Ikävä kyllä tuon kortin ominaisuudet ovat koko ajan huonontuneet ja minullakin tuo kortti on jäänyt sen vuoksi lähinnä kakkoskortiksi ja käytän nyt pääasiassa vain kertyneitä palkintopisteitäni. Katson sitten uudestaan tilanteen, kun parin vuoden sisällä nuo palkintopisteet on käytetty. Aiemmin minulla oli DC:n vuosikäyttö 25 – 35 k€ ja nyt n. 2 k€.

  Aiemmin kortin perushintaan sisältyi matkavakuutus ja myös veloituksettomia lentokentän Lounge käyntejä. Samoin kortin palkinto-ohjelma oli kiinnostavampi. Lisäksi kortin käyttöpaikat ovat koko ajan vähentyneet mm. kortti ei käy enää Balttiassa. Kortin valuuttakurssi on myös huomattavasti Visaa heikompi, joten korttia ei kannata käyttää EU alueen ulkopuolella.

  Lisäksi kortin palvelut ovat viime vuosituhannelta. Yritin määrittää aiemmin kortin luottoa siten, että olisin itse saanut valita minimilyhennyksen (eli 1000 euroon asti olisin aina maksanut koko luottokorttilaskun pois). Tuo ei DC:n asiakaspalvelun mukaan onnistu. Jos haluat käyttää luottomahdollisuutta, joudut itse joka kuukausi muuttamaan tuon kortin maksuosuuden. Kortilla menee kai kuitenkin liian hyvin, kun lähettämälläni asiakaspalautteella ei ole mitään merkitystä.

 3. etyhg 9.10.2018 at 21:02

  Kokemukseni mukaan kortilla ei voi enää ostaa matkoja. En tiedä missä voisin käyttää sen.