Halvin sähkösopimus: Mistä edullisin sopimus 2024?

Oletko etsimässä sähkösopimusta ja tämän hetken parasta sellaista?

Halvin sähkösopimus 2023Meidän neuvoilla löytyy halvin sähkösopimus – tai ainakin kaikkien kohdalla päästään erittäin lähelle sitä.

Alapuolelta näet halvimmat sähkösopimukset 2024 vuoden talvelle ja alkavalle keväälle.

Sähkösopimus -vertailu:  Paras sopimus (halvin hinta nyt)

Fortum Takuu 24kk on varma nakki ja takuuhintainen kirjoitushetkellä hinnaltaan 10,97 c/kWh, johon ei kellon viisarien värähtelyt vaikuta.

Hinta on aina sama ja perusmaksu on 4,50 €/kk.

Tämä on varmasti vieläkin yksi suosituimmista ja hyvin halpa sähkösopimus – ellei jopa tämän hetken halvin.

Ja lisäksi tässä on etuna juurikin takuuhinta sekä tämän hetken kampanjahinta.

 

Paras sähkösopimusvalinta:

Fortum sähkösopimus vertailuMeidän (ja omani myös) valinta on tällä hetkellä Fortum Duo, jossa yhdistyvät takuuhintainen sähkö ja pörssisähkö eli saat alennusta hintaan käyttämällä sähköä niinä tunteina, kun hinta on alhaisimmillaan.

Sen hinta on kirjoitushetkellä (9.9.2023) 9,14 c/kWh + 3,99 €/kk perusmaksu eli kilowattituntihinta on hyvin edullinen.

Kolmantena tulee heti Fortum Pörssisähkö, joka on taas hyvä valinta, kun olet erittäin hintatietoinen ja osaat hyödyntää juurikin halvimmat tunnit.

Tämä ei välttämättä sovi kaikille, mutta sähkön hintoja seuranneille tämä vaihtoehto on erinomainen sekin.

Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa tämän hetken sähkön hinta palveluntarjoajalta, koska näissä on ihan päiväkohtaisia vaihteluja, eli hinnat elävät todella vauhdilla.

Jos löydät edullisen sähkösopimuksen, niin ei välttämättä kannata odottaa, koska hinta voi olla jo heti huomenna korkeampi.

Neljä tämän hetken sähkösopimus suosikkia:

Kun valitset edullisen määräaikaisen sähkösopimuksen nyt, suojaudut tehokkaasti hintojen nousulta.

oomi
Määräaikainen
Oomi Kiinteä
12,99 snt/kWh + 4,90 €/kk
Hae tarjous
fortum tarkka
Määräaikainen
Fortum Pörssisähkö
0,45 snt/kWh + Spot
Hae tarjous
fortum duo
Määräaikainen
Fortum DUO
9,14 snt/kWh + 3,99 €/kk
Hae tarjous
vare
100% vapaavalinta
Väre Välkky
7,91 snt/kWh + 3,98 €/kk
Hae tarjous

Hinnat vaihtelevat tiuhaan, joten löydät aina sentilleen tarkan hinnan menemällä sähköntarjoajan kotisivuille ja hakemalla tarjouksen.

 

Halvin sähkösopimus omakotitaloon

Omakotitalossa sähkösopimuksella voi tehdä ison vaikutuksen kiinteistön kokonaisvuosikustannuksissa.

Meidän suosittelemat sähköntarjoajat, joista suurimmassa roolissa on Fortum, tarjoavat siis myös omakotitaloon erinomaista sähkösopimusta.

Kiinteähintaiset sähkösopimukset jättäisimme ehkä kättelyssä pois ja parhaita valintoja ovat varmasti:

  • Pörssisähkö
  • Fortum Duo -yhdistelmä (alle 100m2 omakotitalot)
  • Kausisähkö
  • Aikasähkö

Mitään järjestystä näille ei voi antaa, koska absoluuttisesti halvinta ja parasta ei ole.

On vain loistavia vaihtoehtoja ja kyllä Fortum Pörssisähkö on tässä paras, kun ottaa ensin vähän selvää sähkön kulutuksesta ja käytöstä.

Ei kannata välttämättä lähteä ihan soitellen sotaan, mutta toisaalta nopeasti sitä tulee hyvin sähkötietoiseksi, kun kokemusta hieman karttuu.

 

Paras ja halvin sähkösopimus kerrostaloon

paras sähkö kerrostaloYleensä kerrostalossa sähkönkulutus ei ole kovinkaan suurta, vaikka toki tähänhän voi tietenkin itse vaikuttaa myös epäsuotuisalla tavalla.

Pienen perusmaksun sähkösopimukset tulevat keskimäärin halvimmiksi kerrostaloasunnoissa ja jos löydät sähkösopimuksen ilman perusmaksua, niin suosittelen tarraamaan sellaiseen kiinni toki silmäillen sen läpi ensin muuten.

Kesällä kerrostaloissa sähkönkulutus on erittäin pientä – tai pitäisi olla – eli tätä kannattaa katsoa ihan eri kantilta kuin esimerkiksi omakotitalon sähkösopimusta.

Kulutuserot ovat ihan eri luokkaa ja tietenkin tässä vaikuttavat myös asunnon neliöt.

Kerrostalokaksion tai pienen kolmion sähkön kuukausihinta ei kuitenkaan pitäisi olla kovin korkea.

Fortum Takuu on hyvä vaihtoehto kerrostaloasujalle monissa, joten se sopii melko varmasti myös sinulle.

Toinen osa päätyy taas Fortum Vakioon, jossa maksat aina kiinteän saman hinnan joka kuukausi.

 

Edullinen sähkösopimus netistä

Halvin sähkösopimus löytyy verkosta ja se ei ole varsinainen taikatemppu sekään, vaan yksinkertaisesti ensin kannattaa pohtia, millainen sopimus on teidän kotitalouteen paras tyypiltään ja sitten tähdätä parhaaseen hintaan.

Oli valitsemanne sähköyhtiö sitten Elenia, Vattenfall, Helen, Fortum tai Oomi, voit tutkia sähköjen hintoja netissä ja solmia halvimman sopimuksen näiden pohjalta todella helposti.

Kun valikoit sopivaa sähköyritystä ja yleensäkin sähkösopimusta, niin sähkön kilpailutus on isossa roolissa tässä, luonnollisesti.

Meidän ääni on jo annettu, koska se varmasti kantaa pitkälle ja huteja ei oikein voi tulla.

Siihen olemme päässeet luonnollisesti tarkkaan kilpailuttamalla ja kirjoittajana itse yli 15 vuotta surffaaneena läpi pari kerrostaloa, rivitalon ja kaksi hyvin eri kokoista omakotitaloa.

 

Halvin markkinahintainen sähkösopimus on hintatietoisten valinta

markkinahintainen sähkösopimusJos olet hyvin hintatietoinen eli tarkka ja optimoit sähkön käytön 100-prosenttisesti tai sitten vain ns. yökukkuja, joka ymmärtää sähkön olevan juuri yöllä halvinta, niin pörssisähkösopimus on ehkä teille paras valinta.

Halvin ja paras on aina vaikeaa määrittää suoraan, koska pörssisähköstäkin voi tulla kallista.

Tästä minulla kirjoittana itselläni on omakohtaisia kokemuksia ja tämä ei sovi omaan hektiseen arkeen, eikä vapaa-aikaankaan perheellisenä.

Huolimatta siitä, että pystyisin kohtuullisen hyvin optimoimaan sähkön hinnan, niin tämä sähkösopimus ei olisi minulle halvin tai ainakin se vaatisi uhrauksia, jotka veisivät osan vapaa-ajastani.

Jos valitset markkinahintaisen sähkön, haluat olla perillä markkinahintakehityksestä NordPoolin kautta – ja oletettavasti oletkin.

Mikäli koet, että tämä tulee teille halvimmaksi sähkösopimusmalleista, niin kannattaa ehdottomasti valita tämä ja tilata se toistaiseksi voimassaolevana (tarkkana tässä!).

Tutustu: Fortum Pörssisähkösopimus

 

Halpa sähkösopimus 24 kk tai 12 kk on passeli monille

Jos mietit määräaikaista sähkösopimusta, niin nämä ovat tyypillisesti 24 kk tai 12 kk mittaisia.

Jotain räätälöityjäkin sopimusversioita näiden väliltä voi olla olemassa.

Näissä on kuitenkin varjopuolenaan, että pahimmillaan, voit joutua ns. ”kalliimman sähkön loukkuun”, johon monet suomalaiset joutuivat 2022 loppusyksyn ja 2023 alkuvuoden välillä hintapaniikin iskiessä.

Heidän tapauksessaan siis, vaikka halpa sähkösopimus löytyisi muualta, et voi tehdä mitään muuta kuin istua käsiesi päällä ja maksaa kalliin hinnan.

Tässäkin on siis hyvä olla hintatietoinen jossain määrin ja sen solmiminen on huoletonta, koska hinnoissa ei tapahdu muutosta, ennen kuin sopimuskausi raukeaa.

Onneksi tällä hetkellä hinta on yli puolet edullisempi eli halvin sähkösopimus on nyt melko huolettomasti solmittavissa.

Suosittelemme valitsemaan Fortum Takuu 24 kk uusiutuvulla energialla 34 % alennuksella kahden seuraavan vuoden ajalle.

Tutustu 24 kk sähkösopimukseen >>

Tässä yksinkertaisesti hinnoitellussa halvassa sähkösopimuksessa on nyt kampanjahinta.

 

Sähkösopimukset: Usein kysyttyä 2024

Mikä on paras tapa säästää sähkölaskussa?

Ihan ensimmäisenä kilpailutat meiltä parhaan sähkösopimuksen ja sitten alat pikku hiljaa systemaattisesti käyttämään vähemmän energiaa kuluttavia laitteita, kuten pesukonetta ja uunia sekä kannattaa miettiä myös, voisiko asunnon lämpötilaa laskea esimerkiksi asteella tai kahdella.

Mitä joudun tekemään sähköyhtiön vaihtamisen ollessa ajankohtaista?

Jos paras sähkösopimus löytyy meiltä, et joudu tekemään mitään, paitsi täyttämään tietosi uuteen sähkösopimuskaavakkeeseen. Sopimuksen siirto tehdään teidän puolesta, eli tästä ei tarvitse huolehtia.

Millaisia erilaisia sähkösopimus tyyppejä on?

Tyypillisimmät sopimukset ovat 12-24 kuukauden mittaisia tai toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Yleensä sähkön hinta kWh (kilowattitunti) lasketaan ja sovitaan etukäteen ja se pysyy samana. Toki on olemassa myös sopimuksia näiden kahden väliltä.

Kuka valvoo sähkön hintaa ja erityisesti niiden siirtohintoja?

Hinnoissa pidetään kohtuullisuus, joka on ollut nyt todellakin koettelemuksella hintojen käydessä korkealle, mutta Energiavirasto pitää huolen näistä molemmista ja erityisesti sähkön siirtohinnasta, koska sitä ei voi verrata tai tarkkailla itse.