Sähkön kilpailutus – Sähkövertailu

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on 2022 vuonna enemmän kuin kannattavaa. Tämä on lisäksi vielä suunnattoman helppoa.

Kaikki voi nykyään tehdä Internetissä, niin on asian laita myös sähkön puolueettoman kilpailuttamisen kohdalla.

Pääset helposti käsiksi halvimpaan sähkösopimustarjoukseen maksutta. Vaihda siis jo tänään edullisempaan sähköön netissä tai kokeile, onko tarjolla parempia tarjouksia – usein on (jos et ole kilpailuttanut sähkön hintaa viimeisen 6 – 12 kuukauden sisällä).


 • Noin 5 minuutin vaivan takia sähkön kilpailutus kannattaa jopa puolen vuoden tai vähintään vuoden välein.

2022 vuoden edullisimpia vaihtoehtoja ovat tarjonneet mm. Fortum, joka tarjoaa sähköä edullisesti ja sen suositun 24 kk Takuu vetää erityisesti puoleensa. Pyydä myös vertailun vuoksi halvin sähkötarjous heti (uudistuneesta Oomi-palvelusta), niin tiedät varmasti, säästätkö vai et, mutta suosittelemme myös kokeilemaan kuuminta Kotimaan Energiaa samalla. Kilpailutus on kaikista tärkeintä, jos siis haluat säästää rahaa ja tässä on se kolmikko, joka on 2022 kesän lähestyessä ”paras”.

Loppukeväältä Kotimaan Energia ja Fortum ovat hintaystävällisimmät palvelut, joista saat suurella todennäköisyydellä parhaan sähkötarjouksen ja muista, että aina ei kannata edes tarttua siihen ensimmäiseen, koska hinta ei ole se aivan absoluuttinen mittari jatkuvissa sopimuksissa.


Myös kilpailuttajapalvelu Sähkömittari antaa lukuisat edut sähkösopimuksen kera – tämä kannattaa katsastaa, ennen kuin käännyt minkään muun sähköpalvelun puoleen, sillä sähkön kilpailutus onnistuu silmän räpäyksessä!


 • Palvelu lupaa kattavat asiakasedut, taatusti vakaan ja halvan sähkösopimuksen sekä vielä ilmaisen vaihto-oikeuden.

Sähkön hinta vaihtelee ja siinäkin on loppupeleissä valtavasti eroja ja vuositasolla ne näkyvät tilin saldossakin sitten ihan konkreettisesti positiivisempina numeroina, suosittelemme siis kilpailuttamaan sähkön ja löytään edullisimman sähkösopimuksen netissä, joka onnistuu helposti ilmaiseksi. Sano ei suurille sähkölaskuille ja vaihda tarjoajaa, niin voit yltää yli 10% säästöihin hyvinkin helposti

Haluaisitko sähköä alk. vain 13 € / kk? Hae puolueeton sähkötarjous 2022

Fortum tarjoaa nyt huikean tarjouksen – vaihda nyt kotiisi edullisempi sähkö ja tee se kätevästi verkossa.

Tutustu sähkötarjouksiin ja tilaa edullisin sopimus kotiisi – pääset tutustumaan palveluun tästä:

 • Energian KwH ei muutu, vaikka pakkanen paukkuisi
 • Erityisesti 24 kk Takuu -paketin hinnat todella edulliset
 • Ei yllätyksiä kuukausihinnasssa
 • Ympäristöystävällistä sähköä

Vihreä sähkö 2022

Mitä on vihreä sähkö, aurinkopaneelit, uusiutuva energia, ekotuulisähkö ja ylijäämäsähkö? Tämä laittaa sähkön seuraajan aivosähkökäyrät seuraavalle taajuudelle, muttta tätä taajuutta tuskin tarvitaan, jos hintaa katsotaan? Ja sitähän me säästäjäsielut silmät pahana katsomme.

 • Tilaa oma edullinen sähkösopimus heti – asuit missä paikkakunnalla tahansa, voit tehdä sen vain 10 minuutissa netissä!
 • Luotettava laskutus aina sähköverkkoyhtiön lukemien mukaisesti – valitse sähköpostilaskutus tai e-lasku halutessasi!

Ja lista jatkuu sekä katse ylempänä mainittuihin sähköyhtiöihin.

Sähkömittari on myös vaihtoehto kohti halvempaa sähkölaskua

Sähkömittari on luotettava kumppani, joka kilpailuttaa sähkön puolestasi eli löydät aina halvimman sähkötarjouksen, olit sitten vaihtamassa nykyistä sopparia tai luomassa uuttaSähkömittarin avulla voit verrata helposti muita kotimaisia sähköyhtiöitä:

 • Tee vertailu alle 2 minuutissa
 • Paras sähkösopimus löytyy yleensä minuuteissa
 • Kilpailuttaa tarjoukset ja voit valita parhaan helposti
 • Ilmainen, luotettava ja kotimainen palvelu

Kilpailuta sähkö ilmaiseksi Sähkömittari-palvelussa ja tiedät, kuinka paljon voit säästää. Tiedot palvelusta, Sähkömittari.

Kilpailuta sähkö netissä – edullisin sopimus 2022 on hakemuksen päässä

 • Meiltä löytyvien palveluiden avulla saat aina varmasti halvimman sähkösopimuksen
 • Saat superedullisen sähkösopimuksen ja paperityöt on minimoitu, he hoitaa itse sähköyhtiöt
 • Sähkön siirtämishinta ei tule muuttumaan miksikään

Täytä vain nykyiset tietosi lyhyeen helppotäyttöiseen lomakkeen tämän hetkisestä sähkösopimuksestasi ja saat heti tarjouksen, mistä palvelusta hyvänsä.

Testasimme Sähkömittarin, syötettyämme tiedot, saimme seuraavat 4 sähkösopimusvaihtoehtoa:

 • Superkilpailuttajan kiinteähintainen 24 kk supervaihtoehto, jossa saat 100 euron hyvityksen välittömästi tilillesi.
 • Toistaiseksi voimassaoleva pörssisähkösopimus 2 viikon irtisanomisajalla.
 • 12 kuukauden sopimus kiinteään kWh-hintaan
 • 24 kuukauden sopimus kiinteään kWh-hintaan

Hinnat olivat positiivinen yllätys, ne olivat huomattavasti edullisempia kuin nykyisemme.

Nopeasti laskettuna säästöä tulisi noin 13% vuodessa, joten päätin tarttua tähän ilman, että olin edes asiaa sen kummemmin ajatellut.

Tuo 13% vuodessa on jo kohtuullinen säästö, erityisesti kun asumme vajaan 300 neliön omakotitalossa.

Erityisesti talviaikaan sähkölaskua kertyy jopa luvattoman paljon, voin olla erittäin tyytyväinen uuteen sähkösopimukseeni.

Aikaisemmin käytin Fortumia, mutta nyt vaihdan ensimmäistä kertaa Loisteeseen, mutta hintojen tarkkailu on koko ajan päällä ja nyt harkinnassa on takaisin Fortumin Vakio -pakettiin siirtyminen, sillä se tuntuu parhaalta ja edullisimmalta sähkösopimus -vaihtoehdolta.

Sähkövertailu – Yli 10% säästöä – Omakotitaloissa jopa yli 490€ säästöt vuodessa

sähkön kilpailutus teki minulle yli 450 euron säästötOmalla kohdallani sähkösopimuksen kilpailutus oli enemmän kuin kannattavaa, en ole koskaan aikaisemmin kilpailuttanut sähköä, joten nyt päätin kokeilla.

Skeptinen kun olen, niin monessa asiassa, mietin välittömästi, että mikä koira tähänkin on haudattuna.

Hieman luettuani tajusin, että ei yhtään mikään.

Minulle tarjottiin puhtaasti halvempaa sähkösopimusta, johon päätin tarttua vaimoni kannustamana.

Säästöä tulee nykyisella Loisteen sopimuksella laskemani mukaan 455 euroa vuodessa nykyisellä kulutuksella.

Tiedän, että sähkölaskumme on aivan omassa luokassaan, mutta säästöä saat kerrytettyä myös pienemmässä asunnossa (kaikki lasketaan!).

Koko prosessi lyhyesti (pätee myös kaikkiin muihin 3 edellä mainittuun palveluun)

 1. Mene palvelun kotisivulle
 2. Syötä lomakkeeseen tietosi nykyisestä sopimuksesta
 3. Saat 4 eri vaihtoehtoa alle minuutissa
 4. Voit tutkia sopimuksia ja valita sopivan, tai voit myös olla valitsematta, jos edullisempaa vaihtoehtoa ei löydy
 5. Jos vahvistat sopimuksen, saat sähköpostia uudelta sähköyhtiöltäsi 2-3 vuorokauden kuluessa
 6. Sopimuksessa on 3 viikon purkuaika (omalla kohdallani, sähköyhtiö Loiste), eli asiaa voi puida kaikessa rauhassa
 7. Edellinen sopimus raukeaa automaattisesti, eli sinun ei tarvitse irtisanoa sitä erikseen

Olen itse kaikin puolin tyytyväinen tähän!

Ottaen vielä huomioon, että aikaa ei mennyt kuin kolmisen minuuttia, voin suositella kaikkia vähintään vilkaisemaan, onko tarjollla parempia sähkötarjouksia.

Päivitys: Nyt jälkeenpäin 2022 vuoden aikana paljon parempia palveluita on tullut rinnalle, artikkelin yläpuolella olevat Kotimaan Energia, Zmartan sähkö, Fortum, Nordic Green Energy (emme tee palvelun kanssa yhteistyötä tällä hetkellä), Energiapolar ja Sähkömittari ovat kaikki huippuluokan palveluita (yhtään Superkilpailuttajaa väheksymättä).

Lisätietoja sähköstä – mitä minun tulisi vielä tietää?

Kuka voi vaihtaa sähköntarjoajaa?

Kuka tahansa suomalainen voi missä tahansa vaiheessa kilpailuttaa ja vaihtaa sähköyhtiötä, edellyttäen, että sähkön jakelun kustannukset eivät muutu. Jos sinulla on määräaikainen sopimus, joudut toki odottamaan sen loppuun tai vähintäänkin maksamaan sen irtisanomisesta.

Irtisanomiskustannukset voivat jossain tapauksessa olla sen verran suuret, että on parempi odottaa sopimuksen määräaikaan asti ennen kuin vaihtaa sähköyhtiötä. Näet määräaikaisuuden helpoiten sähkölaskustasi.

5 syytä, miksi sähkön kilpailutus on ehdottomasti vaivansa arvoista

 1. Jos haluat säästöä kotitalouteesi, on sähkösopimuksen kilpailutus hyvä keino, voit säästää pienessäkin taloudessa 100 – 200€ vuodessa.
 2. Sopimuksen vaihtaminen on helppoa ja paperityö sekä yhtiön vaihtaminen tehdään sinun puolestasi ilman kustannuksia.
 3. Kilpailutus on täysin ilmaista, et maksa siitä senttiäkään (et edes silloin, jos teet pelkän kilpailutuksen ja päätät olla vaihtamatta nykyistä sopimustasi).
 4. Yli 90% kotitalouksista löytää edullisemman sähkösopimuksen netistä – isolla todennäköisyydellä säästät siis sinäkin.
 5. Kaikkeen tähän menee aikaa vain 3 minuuttia.

Sähkön hinta 2022 – Sähkön hintavertailu

Kiteytettynä siis jokaisen kotitalouden kannata aina tarkistaa nykyisen sähkön hinta, tehdä vertailu ja vilkaista onko Hintakilpailu sähkössä on valtava ja halvin sähkötarjous on kohtuullisen helppo löytää, kun ensin vertailee huolellisesti ja muistaa, että kilowattitunti on se mittari, jota tarkastellaan ja sen perusteella tehdään päätöstarjolla parempia sähkösopimuksia. Tämä sama pätee myös lainoihin, joiden kilpailutus kannattaa usein vielä suuremmalla ”säästökädellä”.

Hyvin monen tapauksessa on, sillä harva viitsii nähdä vaivaa ja vielä sitäkin harvempi edes tietää, että erot saattavat olla yllättävän suuria. Tämä oli meillekin uutta vielä muutaman vuosi sitten, mutta kyllä sitä vanhakin oppii.

Nyt kun homma on niin helppoa, ei kenellekään tuskin ole enää edes pientä kynnystä olla vaihtamatta sähköntarjoajaa, siispä kilpailuta sähkö jo tänään mukisematta ja olet varmasti tyytyväinen säästäessäsi useita satasia vuodessa minimaalisella vaivannäöllä!

Saatan kuulostaa ylioptimistiselta, mutta kun en muutakaan voi, sillä tulen säästämään yli 450 euroa vuodessa tämän pienen operaation takia.

Sähkön kilpailutus onnistuu myös yrityksille tai muuton yhteydessä ja toki kaikille kotitalouksille

Voit helposti säästää tässä operaatiossa, kilpailutit sähkön sitten yritykselle tai omaan kotiin. Muuton yhteydessä sähkön hinta kannattaa tarkistaa aina, sillä se on hyvä paikka viimeistään kilpailuttaa kaikki hinnat joka tuotteesta.

Silloin ikään kuin homma starttaa alusta, niin hintojen hiominen kuntoon niin sähkössä kuin talouden muissakin pakollisissa kustannuksissa on hyvä optimoida parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Kilpailuta myös puhelinliittymät, tutki erilaisia nettiyhteyksiä ja niin edelleen. Tiedät, kyllä mitä tehdä, jos olet jo näin pitkällä.

Kokemuksia sähkön hintavertailusta

On ilmiselvää, että hintavertailu kannattaa, myös sähkön kohdalla. Sähkö hinta kwh -lukemat määrittävät kaiken, joten sinä teet lopulta päätöksen, mikä on halvin. Sähkön hintakehitys on pysynyt samassa kohtuullisen pitkään, mutta eroja on kuitenkin paljon ja siksi on tärkeää vertailla ensin. Kokemukset on myös ehdottoman tärkeää vilkaista vertailun ohella, sillä kaikki ei ole aina heti nopealla silmäyksellä, miltä näyttää. Näihin ns. ”poikkeuksiin” eli hintoihin, jotka eivät suoraan näy tarjouksessa on kuitenkin puututtu nopeasti eli reagointi vilpilliseen toimitaan on nopeaa.

Voit myös kertoa omat kokemukset meille, mistä sait halvimman tarjouksen tai mikä puolestaan oli kallis. Mikä on paras on sähköyhtiö? Kaikki kommentit ja keskustelu otetaan vastaan.

 1. blank Petri W 21.1.2019 at 11:13

  Hei, hyvä kirjoitus! Paljon hyviä vinkkejä. Tein ite juuri kokonaisvaltaisen kilpailutuksen ja päädyin siihen että kokonaisuudessaan paras sähkön kilpailutus sivu on tämä. Toimi parhaiten ja sain parhaan diilin

  • blank Ylläpito (Aaron) 23.1.2019 at 11:29

   Terve,

   Kyllä sähkösopimus ja kaikki muu siinä samassa kannattaa kilpailuttaa. Hyvä, jos saimme olla avuksi. Puolueettomas ja monipuolisuus kun on meidän tarkoituksemme. Lämmintä talvihenkeä Hesasta!

   – Ylläpito

 2. blank Mauno Hyvärinen 10.6.2019 at 15:14

  Huomioiko laskuri perusmaksun, joka on jopa enemmän kuin kulutetun energian hinta piekuluttajalla?

 3. blank Marjatta 10.10.2019 at 22:18

  Halvin kilovatti hinta Suomessa.?

  • blank Ylläpito 10.10.2019 at 22:58

   Hei Marjatta,

   Vastausta on käytännössä vaikea heittää lonkalta. Kilpailuttamalla tuo selviää hyvin helposti. Sen jälkeen sitten vain se halvin haltuun.

   Yst terveisin Mikko Ylläpito

 4. blank hoohi 14.12.2019 at 13:56

  vielä yksi asia jossa kantsii olla tarkkaavainen: sähkön puhelinmyynti.
  fortumin puhelinmarkkinointi harhautti minua vanhaa ihmistä.
  alkuperäinen sopimus oli v.2017 muutettu saman firman pörssisähköön. se oliki edullisempi vuositasolla.
  sitten muutin ja puhelimessa sovittiin, että vanha sopimus jatkuu. kysyttiin haluanko päästötöntä sähköä. joo haluan. no laitetaan sulle aurinkosähköä. ok. hinnasta ei puhuta mitään. mie pölöjä en sitte lukenu s-postiss tullutta tilausvahvistusta, siellä auringon kk-maksu on 5:90.
  ihmettelin huomattavasti suurempia laskuja.
  viime viikolla tuli fortumista soitto: haluatko vaihtaa sähkösopimustasi takuusopimukseen kun pörssisähkö on nyt tyyristä, saat 6 kk vapautuksen perusmaxusta ja saat takuun, että jos sähkön hinta laskee niin voit muuttaa sopimusta kesken 2v-kauden. siinä kysyin onko aurinkosähkö samanhintasta. on.
  nyt luen tarkkaan sähköpostissa tulleen uuden sopimukseni. yllätys yllätys: sopimuksessa on kuukausimaksu 4:50 (vapautus 6 ekaa kk) sopimuksessa on aurinkosähkön kuukausimaksu 5:90 ja sopimuksessa on vielä takuun maksu 3:90/kk.
  eli siis 9:80 ylimäärästä joka kuukausi !!! halooooo!!! sehän tekee 235:- /2 vuotta
  minusta on huijausta, ettei puhelimessa kaikkea kerrota. ja kun on muuttotouhut menollaan, nii ei joka asiaan muista perehtyä.
  oitis peruin fortumin sopimukseni.
  esim. loiste, vattenfall ja helen myyvät vähäpäästöistä sähköä ilman tyyriitä lisiä.
  ja perus- ja kwh-hintaki on edullisempi ko fortumilla.
  säästöä syntyy.