Sähkön kilpailutus – Sähkövertailu 2022

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on 2022 vuonna enemmän kuin kannattavaa. Tämä on lisäksi vielä hyvin helppoa.

Sähkön puolueettoman kilpailuttamisen voit tehdä täällä ja pääset helposti käsiksi halvimpaan sähkösopimustarjoukseen.

Vaihda siis jo tänään edullisempaan sähköön netissä tai kokeile, onko tarjolla parempia tarjouksia – usein on (jos et ole kilpailuttanut sähkön hintaa viimeisen 6 kuukauden sisällä).


 • Noin 5 minuutin vaivan takia sähkön kilpailutus kannattaa jopa puolen vuoden tai vähintään vuoden välein.

2022 vuoden marraskuun edullisimpia vaihtoehtoja on tarjonnut erityisesti Fortum, joka tarjoaa sähköä edullisesti ja sen juuri nyt suosituin 24 kk Takuu vetää erityisesti puoleensa.

Pyydä siis vertailun vuoksi halvin sähkötarjous heti ja muista, että kilpailutus on kaikista tärkeintä. Näin säästät rahaa nyt kun se on sähkösopimuksen kohdalla erityisen helppoa.

Syksyllä yhdistyneet Kotimaan Energia ja Fortum ovat hintaystävällisimmät palvelut. Saat suurella todennäköisyydellä parhaan sähkötarjouksen.

Erityisesti nyt kallistuneen sähkön takia hinta on alkanut olemaan se tärkein mittari sähkösopimuksessa yhä useammassa taloudessa ja siksi haluamme tarjota vain halvinta sähkösopimusta.


Sähkön hinta vaihtelee ja siinäkin on loppupeleissä valtavasti eroja ja vuositasolla ne näkyvät tilin saldossakin sitten ihan konkreettisesti positiivisempina numeroina, suosittelemme siis kilpailuttamaan sähkön ja löytään edullisimman sähkösopimuksen netissä, joka onnistuu helposti ilmaiseksi. Sano ei suurille sähkölaskuille.

Haluaisitko sähköä halvemmalla? Hae puolueeton sähkötarjous 2022

Fortum tarjoaa nyt huikean tarjouksen – vaihda nyt kotiisi edullisempi sähkö ja tee se kätevästi verkossa.

Sähköyhtiö hinnoittelee sopimuksen yksinkertaisesti ja hoitaa vaihtoon liittyvät asiat puolestasi.

Tutustu sähkötarjouksiin ja tilaa edullisin sopimus kotiisi – pääset tutustumaan palveluun tästä:

 • Energian KwH ei muutu, vaikka pakkanen paukkuisi
 • Erityisesti 24 kk Takuu -paketin hinnat todella edulliset
 • Ei yllätyksiä kuukausihinnasssa*
 • Ympäristöystävällistä sähköä

*Tiedät etukäteen kulut jo pidemmäksi ajaksi

Turvaa yleissähkön hinta 24 kuukauden hintavarmuudella.

 

Vihreä sähkö 2022

Mitä on vihreä sähkö, aurinkopaneelit, uusiutuva energia, ekotuulisähkö ja ylijäämäsähkö? Tämä laittaa sähkön seuraajan aivosähkökäyrät seuraavalle taajuudelle, muttta tätä taajuutta tuskin tarvitaan, jos hintaa katsotaan? Ja sitähän me säästäjäsielut silmät pahana katsomme.

 • Tilaa oma edullinen sähkösopimus heti Nordic Green -palvelusta – asuit missä paikkakunnalla tahansa, voit tehdä sen vain 10 minuutissa netissä
 • luotettava laskutus aina sähköverkkoyhtiön lukemien mukaisesti
 • valitse sähköpostilaskutus tai e-lasku halutessasi!

 

Kohti halvempaa sähkölaskua vastuullisesti

Meidän sähkövertailun avulla voit verrata helposti kotimaiset sähköyhtiöt:

 • Tee vertailu alle 10 minuutissa
 • Paras sähkösopimus löytyy yleensä meiltä
 • Ilmainen, luotettava ja kotimainen palvelu

Kilpailuta sähkö ilmaiseksi ja tiedät, kuinka paljon voit säästää, sillä nyt sähkö on erityisen kuuma aihe ja isot säästöt ovat mahdollisia.

Kilpailuta sähkö netissä – edullisin sopimus 2022 on hakemuksen päässä

 • Meiltä löytyvien palveluiden avulla saat aina varmasti halvimman sähkösopimuksen
 • Saat superedullisen sähkösopimuksen ja paperityöt hoitavat itse sähköyhtiöt
 • Sähkön siirtämishinta ei tule muuttumaan miksikään

Täytä vain nykyiset tietosi lyhyeen helppotäyttöiseen lomakkeen tämän hetkisestä sähkösopimuksestasi ja saat heti tarjouksen.

Testasimme 4 sähkösopimusvaihtoehtoa:

Loppuvuodesta tarkastelimme taas uudestaan neljää eri sähköyhtiön pakettia hinnan ollessa ensimmäisenä prioriteettilistalla.

Hinnat olivat positiivinen yllätys, sillä ne olivat huomattavasti edullisempia kuin nykyisemme.

Nopeasti laskettuna säästöä tulisi 12-14% vuodessa. Tämä on jo mieletön säästö, erityisesti kun asumme vajaan 300 neliön omakotitalossa.

Talviaikaan sähkölaskua kertyy jopa luvattoman paljon, voimme olla erittäin tyytyväisiä uuteen sähkösopimukseen.

Käytän siis taas Fortumia, vaikka vaihdoin yli 2 vuodeksi Loiste -yhtiöön ja en lopultanu säästänyt kuin kymppejä, mutta nekin lasketaan, mutta tämä oli yleisesti kuitenkin virhe jälkiviisaana.

Hintojen tarkkailu on koko ajan päällä ja nyt harkinnassa on Fortumin Takuu 24 kk -pakettiin siirtyminen, sillä se tuntuu turvalliselta, parhaalta ja edullisimmalta sähkösopimus -vaihtoehdolta.

Sähkövertailu – Yli 12% säästöä – Omakotitaloissa yli 512 € säästöt vuodessa

sähkön kilpailutus teki minulle yli 450 euron säästötOmalla kohdallani sähkösopimuksen kilpailutus oli enemmän kuin kannattavaa, en ollut 2 vuoteen kilpailuttanut sähköä, joten nyt päätin kokeilla.

Skeptinen kun olen, niin monessa asiassa, mietin välittömästi, että mikä koira tähänkin on haudattuna.

Hieman luettuani tajusin, että ei yhtään mikään.

Minulle tarjottiin puhtaasti halvempaa sähkösopimusta, johon päätin tarttua vaimoni kannustamana.

Säästöä tulee nykyisella Fortumin sopimuksella laskemani mukaan 513 euroa vuodessa nykyisellä kulutuksella.

Tiedän, että sähkölaskumme on aivan omassa luokassaan, mutta säästöä saat kerrytettyä myös pienemmässä asunnossa (kaikki lasketaan!).

Koko prosessi lyhyesti (pätee myös kaikkiin muihin 3 edellä mainittuun palveluun)

 1. Mene palvelun kotisivulle
 2. Syötä lomakkeeseen tietosi nykyisestä sopimuksesta
 3. Saat tarjouksen alle minuutissa
 4. Jos vahvistat sopimuksen, saat sähköpostia uudelta sähköyhtiöltäsi 2-3 vuorokauden kuluessa
 5. Sopimuksessa on yleensä parin viikon purkuaika eli asiaa voi puida kaikessa rauhassa
 6. Edellinen sopimus raukeaa automaattisesti, eli sinun ei tarvitse irtisanoa sitä erikseen

Ottaen vielä huomioon, että aikaa ei mennyt kuin kymmenisen minuuttia, voin suositella kaikkia vähintään vilkaisemaan, onko tarjolla parempia sähkötarjouksia.

Lisätietoja sähköstä – mitä minun tulisi vielä tietää?

Kuka voi vaihtaa sähköntarjoajaa?

Kuka tahansa suomalainen voi missä tahansa vaiheessa kilpailuttaa ja vaihtaa sähköyhtiötä, edellyttäen, että sähkön jakelun kustannukset eivät muutu. Jos sinulla on määräaikainen sopimus, joudut toki odottamaan sen loppuun tai vähintäänkin maksamaan sen irtisanomisesta.

Irtisanomiskustannukset voivat jossain tapauksessa olla sen verran suuret, että on parempi odottaa sopimuksen määräaikaan asti ennen kuin vaihtaa sähköyhtiötä. Näet määräaikaisuuden helpoiten sähkölaskustasi.

5 syytä, miksi sähkön kilpailutus on ehdottomasti vaivansa arvoista

 1. Jos haluat säästöä kotitalouteesi, on sähkösopimuksen kilpailutus hyvä keino, voit säästää pienessäkin taloudessa 100 – 200€ vuodessa.
 2. Sopimuksen vaihtaminen on helppoa ja paperityö sekä yhtiön vaihtaminen tehdään sinun puolestasi ilman kustannuksia.
 3. Kilpailutus on täysin ilmaista, et maksa siitä senttiäkään (et edes silloin, jos teet pelkän kilpailutuksen ja päätät olla vaihtamatta nykyistä sopimustasi).
 4. Yli 90% kotitalouksista löytää edullisemman sähkösopimuksen netistä – isolla todennäköisyydellä säästät siis sinäkin.
 5. Kaikkeen tähän menee aikaa vain 3 minuuttia.

Sähkön hinta 2022 – Sähkön hintavertailu

Kiteytettynä siis jokaisen kotitalouden kannata aina tarkistaa nykyisen sähkön hinta, tehdä vertailu ja vilkaista onko Hintakilpailu sähkössä on valtava ja halvin sähkötarjous on kohtuullisen helppo löytää, kun ensin vertailee huolellisesti ja muistaa, että kilowattitunti on se mittari, jota tarkastellaan ja sen perusteella tehdään päätöstarjolla parempia sähkösopimuksia. Tämä sama pätee myös lainoihin, joiden kilpailutus kannattaa usein vielä suuremmalla ”säästökädellä”.

Hyvin monen tapauksessa on, sillä harva viitsii nähdä vaivaa ja vielä sitäkin harvempi edes tietää, että erot saattavat olla yllättävän suuria. Tämä oli meillekin uutta vielä muutaman vuosi sitten, mutta kyllä sitä vanhakin oppii.

Nyt kun homma on niin helppoa, ei kenellekään tuskin ole enää edes pientä kynnystä olla vaihtamatta sähköntarjoajaa, siispä kilpailuta sähkö jo tänään mukisematta ja olet varmasti tyytyväinen säästäessäsi useita satasia vuodessa minimaalisella vaivannäöllä!

Saatan kuulostaa ylioptimistiselta, mutta kun en muutakaan voi, sillä tulen säästämään yli 450 euroa vuodessa tämän pienen operaation takia.

Sähkön kilpailutus onnistuu myös yrityksille tai muuton yhteydessä ja toki kaikille kotitalouksille

Voit helposti säästää tässä operaatiossa, kilpailutit sähkön sitten yritykselle tai omaan kotiin. Muuton yhteydessä sähkön hinta kannattaa tarkistaa aina, sillä se on hyvä paikka viimeistään kilpailuttaa kaikki hinnat joka tuotteesta.

Silloin ikään kuin homma starttaa alusta, niin hintojen hiominen kuntoon niin sähkössä kuin talouden muissakin pakollisissa kustannuksissa on hyvä optimoida parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Kilpailuta myös puhelinliittymät, tutki erilaisia nettiyhteyksiä ja niin edelleen. Tiedät, kyllä mitä tehdä, jos olet jo näin pitkällä.

Kokemuksia sähkön hintavertailusta

On ilmiselvää, että hintavertailu kannattaa, myös sähkön kohdalla. Sähkö hinta kwh -lukemat määrittävät kaiken, joten sinä teet lopulta päätöksen, mikä on halvin. Sähkön hintakehitys on pysynyt samassa kohtuullisen pitkään, mutta eroja on kuitenkin paljon ja siksi on tärkeää vertailla ensin. Kokemukset on myös ehdottoman tärkeää vilkaista vertailun ohella, sillä kaikki ei ole aina heti nopealla silmäyksellä, miltä näyttää. Näihin ns. ”poikkeuksiin” eli hintoihin, jotka eivät suoraan näy tarjouksessa on kuitenkin puututtu nopeasti eli reagointi vilpilliseen toimitaan on nopeaa.

Voit myös kertoa omat kokemukset meille, mistä sait halvimman tarjouksen tai mikä puolestaan oli kallis. Mikä on paras on sähköyhtiö? Kaikki kommentit ja keskustelu otetaan vastaan.

 1. blank Petri W 21.1.2019 at 11:13

  Hei, hyvä kirjoitus! Paljon hyviä vinkkejä. Tein ite juuri kokonaisvaltaisen kilpailutuksen ja päädyin siihen että kokonaisuudessaan paras sähkön kilpailutus sivu on tämä. Toimi parhaiten ja sain parhaan diilin

  • blank Ylläpito (Aaron) 23.1.2019 at 11:29

   Terve,

   Kyllä sähkösopimus ja kaikki muu siinä samassa kannattaa kilpailuttaa. Hyvä, jos saimme olla avuksi. Puolueettomas ja monipuolisuus kun on meidän tarkoituksemme. Lämmintä talvihenkeä Hesasta!

   – Ylläpito

 2. blank Mauno Hyvärinen 10.6.2019 at 15:14

  Huomioiko laskuri perusmaksun, joka on jopa enemmän kuin kulutetun energian hinta piekuluttajalla?

 3. blank Marjatta 10.10.2019 at 22:18

  Halvin kilovatti hinta Suomessa.?

  • blank Ylläpito 10.10.2019 at 22:58

   Hei Marjatta,

   Vastausta on käytännössä vaikea heittää lonkalta. Kilpailuttamalla tuo selviää hyvin helposti. Sen jälkeen sitten vain se halvin haltuun.

   Yst terveisin Mikko Ylläpito

 4. blank hoohi 14.12.2019 at 13:56

  vielä yksi asia jossa kantsii olla tarkkaavainen: sähkön puhelinmyynti.
  fortumin puhelinmarkkinointi harhautti minua vanhaa ihmistä.
  alkuperäinen sopimus oli v.2017 muutettu saman firman pörssisähköön. se oliki edullisempi vuositasolla.
  sitten muutin ja puhelimessa sovittiin, että vanha sopimus jatkuu. kysyttiin haluanko päästötöntä sähköä. joo haluan. no laitetaan sulle aurinkosähköä. ok. hinnasta ei puhuta mitään. mie pölöjä en sitte lukenu s-postiss tullutta tilausvahvistusta, siellä auringon kk-maksu on 5:90.
  ihmettelin huomattavasti suurempia laskuja.
  viime viikolla tuli fortumista soitto: haluatko vaihtaa sähkösopimustasi takuusopimukseen kun pörssisähkö on nyt tyyristä, saat 6 kk vapautuksen perusmaxusta ja saat takuun, että jos sähkön hinta laskee niin voit muuttaa sopimusta kesken 2v-kauden. siinä kysyin onko aurinkosähkö samanhintasta. on.
  nyt luen tarkkaan sähköpostissa tulleen uuden sopimukseni. yllätys yllätys: sopimuksessa on kuukausimaksu 4:50 (vapautus 6 ekaa kk) sopimuksessa on aurinkosähkön kuukausimaksu 5:90 ja sopimuksessa on vielä takuun maksu 3:90/kk.
  eli siis 9:80 ylimäärästä joka kuukausi !!! halooooo!!! sehän tekee 235:- /2 vuotta
  minusta on huijausta, ettei puhelimessa kaikkea kerrota. ja kun on muuttotouhut menollaan, nii ei joka asiaan muista perehtyä.
  oitis peruin fortumin sopimukseni.
  esim. loiste, vattenfall ja helen myyvät vähäpäästöistä sähköä ilman tyyriitä lisiä.
  ja perus- ja kwh-hintaki on edullisempi ko fortumilla.
  säästöä syntyy.