Instabank kokemuksia: Arvostelu ja kaikki pankista

Instabank on lainojen ja säästöjen ketterä luottopankki. Jälleen kerran meille on siis avautunut vieläkin suhteellisen uusi pankkipalvelu, joka tulee sekin Norjasta.
Instabank pankki kokemuksia ja esittely

Tämä Norjan puolelta Suomeen loikkaaminen ei ole meille uutta, sillä edelliset menestystulokkaat Bank Norwegian ja pari vuotta tämän jälkeen meille avautuneet pari muuta pankkia ovat kaikki ottaneet navakan tuulen purjeisiinsa aloittaen valloituksen Norjasta pitäen siitä yhä kiinni.

Kysymys kuuluu seuraavasti, pystyykö Instabank suoriutumaan vahvasti kilpaillulla markkinalla?

Lainaa Instabank tarjoaa kuluttajan eli teidän arkeen & kaikkiin tarpeisiin, alkaen 500 eurosta 50.000 euroon asti.

Lainassa on valittavana pitkä ja joustava maksuaika 1 – 15 vuoden väliltä.

Palvelusta saat luottoa aina, oli se sitten se autolaina ilman vakuuksia, lisärahapanos maailmanympärysmatkan nautinnon maksimoimiseen, rahoitus huolelliseen remonttiin, sisustukseen lainaa tai velkojen uuteen uskoon asettamiseen – tai mihin vain ikinä haluatte lainarahan käyttääkään.

Tämä kaikki on mahdollista.

Hae lainaa tästä >>

Huomaa, että kun haet lainaa, kilpailutamme sinulle Instabankin lisäksi noin 20 eri lainatarjoajan tai pankin lainatarjoukset samalla päästäksesi parhaaseen mahdolliseen lainatarjoukseen. Ja tämän ilmaisen kilpailutuksen takana toimii lainanvälittäjä Sortter.

Instabank kokemuksia

Instabank on norjalainen lainantarjoaja ja pankki, joka myöntää lainaa Suomessa pääosin lainanvälittäjien kautta.

Näin se pystyy myöntämään lainoja edullisemmin ja pienemmällä työllä – melko fiksua, eikö?

 

Instabank tiedot lyhyesti:

 • Ikäraja: 20 vuotta
 • Maksuaika: Joustava  3 – 15 vuotta
 • Voit valita joustavan tai kiinteän maksuerän
 • Lainasummat: 500 – 50.000 euroa
 • Uusi kilpailukykyinen norjalainen pankki avasi Suomeen 2018 vuonna
 • Tartu mahdollisuuteen ja järjestele lainat uudelleen yhdistämällä ne
 • Pankkipalvelu toimii täysin digitaalisesti
 • Ota lainaa ja maksa takaisin sitten kuin jaksat”, kuuluu pankin sanoma
 • Pankista on vähän kokemuksia, mutta se vaikuttaa lupaavalta ja kilpailukykyiseltä

Täytä hakemus jämäkästi 5 minuutissa ja saat siihen päätöksen nopeasti.

Tässä alustavassa päätöksessä näet henk. koht. todellisen vuosikoron ja tarjous ei ole teille sitova.

Sinulla on kuukausi aikaa päättää, otatko lainan vastaan vai et.

 

Kenelle Instabank pankki sopii ja mitkä ovat sen lainan vaatimukset?

Laina sopii kaikille, jotka ovat sellaista vailla, mutta Instabank ei välttämättä ole kaikkien valinta sen vaatimusten ollessa keskimääräistä tiukemmat (kyseessä on pankki, joka kannattaa huomioida).

Joskaan ehdot eivät mahdottomat millään määrin pankkilainoja tarkastellessa.

Päätös voi olla myönteinen näillä ehdoilla:

 • Pankista saat lainaa, jos vähintään 20-vuotias
 • Omistat verkkopankkitunnukset ja asut Suomessa
 • Bruttotuloja vaaditaan etuisuuksien, palkan tai eläkkeen kautta
 • Maksuhäiriömerkintöjä ei sallita


Voit pyytää alustavan tarjouksen netissä ja lainapäätös tulee välittömästi.

Bruttotulot täytyy todistaa liitteenä*, mutta sen voi hoitaa jo standardiksi muodostuneeseen tapaan digitaalisesti netissä.

*Hakemukseen täytyy liittää sähköisessä muodossa myös oma palkkalaskelma sekä (mahdollisesti) veroilmoituksen erittelyosa. Erikoistapauksissa Instabank varaa oikeuden kysyä hakijalta myös täydennystä liitteiseen ja tästä ilmoitetaan erikseen.

 

Onko Instabank lainan korko kilpailussa kestävä ja mitä muita kuluja siihen sisältyy?

On ehdottomasti ja pankin laina on ollut alusta asti nykyisenkin korkokaton mukainen eli se ei ole joutunut laskemaan kulujaan ollenkaan.

Nimelliskorko ei kipua 20 % yläpuolelle, eivätkä muut kulut ylitä sallittua 150 euroa vuodessa.

Lainassa on hakijakohtainen nimelliskorko 7,99 – 19,99 % väliltä, 5 euron tilinhoitokulu (kuukaudessa) ja 0-90 euron avausmaksu.

Avausmaksu on aina vakio kaikille lainasummille.

 

Lainaesimerkki & laskelma kokonaiskuluista:

Jos lainattava määrä on 10.000 euroa ja takaisinmaksuaika on 10 vuotta, yhteensä 120 takaisinmaksuerää, on pankkilainan todellinen vuosikorko 15,39 % (13,49 % nimelliskorko).

Kokonaisuudessaan kulut ovat: 8975 euroa eli yhteensä maksat kaikkiaan 18 975 euroa.

Laina on 3kk Euribor 360 -viitekorkosidonnainen ja se päivitetään neljä kertaa vuodessa, josta lisätietoa janoavat saavat sitä täältä.

 

Millaisia Instabank kokemuksia meillä on?

Pankista alkaa olemaan muutaman vuoden jälkeen jo enemmän kokemuksia ja keskusteluakin on syntynyt, jota tietenkin kuulisimme ilomielin lisää.

Ja tällä kasvuvauhdilla varmasti kuulemmekin nopeasti sen tullessa jatkuvasti paremmin kuluttajien tietoisuuteen, joista erityisesti meidän parhaat lainanvälittäjät pitävät huolen.

Instabank on vielä uusi ja sen verkkosivut ovat pelkistetyt, mutta samalla tyylikkäästi ketteryysmielessä designatut. Kotisivut ja hakemus toimivat suojatussa verkkoympäristössä (TLS-suojauksen kanssa) mobiilissa, tabletissa ja pöytätietokoneellakin.

Uskomme, että pankilta nähdään vahvoja otteita ja sen on pakko tarjota kilpailukykyisen koron lainaa pysyäkseen mukana kilpailussa ja niin se tällä hetkellä tekee.

Hae lainaa tästä >>

Kilpailutamme kaikki lainat korkeatasoisella Sortter-palvelulla, josta saat Instabankin lisäksi myös muita lainatarjouksia.

 

Instabank – Yhteys- ja asiakaspalvelun tiedot:

 • Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@instabank.fi
 • Yritys: Instabank ASA on norjalainen kansainvälinen rahoitustuotteita tarjoava yhtiö, jolla on lain mukaan oikeus toimia myös Suomessa
 • Osoite: Drammensveien 175, 0277 Oslo, Norja
 • Puhelinnumero: 075-3266-170 (Suomen mukainen: mpm/pvm)
 • Puhelinasiakaspalvelu on auki: maanantaista perjantaihin kello 10:00 – 16:00.

Pankilta löytyy kotisivuiltaan myös palaute- / asiakaspalvelulomake, jonka voit jättää sähköpostin tapaan.

Nopein tapa saada asiakaspalvelu kiinni on puhelimen välityksellä.

 

Usein kysytyt kysymykset

Voinko yhdistää lainat Instabank palvelussa?

Totta maar. Pankin kautta järjestelylainaa lainojen yhdistelyyn helposti. Kerää siis kaikki laskut ja pienlainat yhden lainan alle Instabankille. Säästät rahaa ja helpottaa se elämää myös henkisesti.

Millaisia kokemuksia ja korko Instanbank säästötilissä on?

Kokemukset ovat pääsääntöisesti hyvät ja pankki piti edes jonkinlaisen koron, silloin kun muut jarruttelivat. Korko on nyt 0,80 % ensimmäisestä eurosta asti. Tili on hirvittävän helppo avata ja siitä pääsee myös eroon tarvittaessa nopeasti.

Millaiset liitteet lainahakemuksen yhteydessä pyydetään?

Voit lähettää sähköisen liitteen tuloista ja varallisuudesta ja samoin veloista. Huom (voit), pankille ja erityisesti, koska kilpailutamme muitakin, yleensä pelkästään todistus tuloista riittäää. On myös ihan yhtä tärkeää, että täytät hakemuksen tiedot totuudenmukaisesti.

Kuinka nopeasti saan lainaa palvelusta?

Voit saada lainaa käytännössä heti tilille, jos kaikki palikat natsaavat. Eli, jos täytät hakemuksen oikein ja sinulla on liite tuloista / eläkkeestä valmiina, voi kaikki tapahtu hyvin nopeasti. Maksut tehdään klo 13.30 Suomen aikaa eli on hyvin realistista, että saat lainan jo hakupäivänä tilille. Tavallisesti se siirtyy kuitenkin seuraavalle arkipäivälle.

 1. pirkko 13.2.2018 at 14:45

  Ihan sinällään muuten hyvä mutta miksi lainalaskuri ei anna muuttaa maksuaikaa ollenkaan vaan se pysyy 5 vuodessa ja ei auta asiaa vaikka muuttaisi lainasummaa. Joustava vaihtoehtoa ei pysty kanssa valkkaamaan vaan pysyy tuossa 5 vuodessa. Ongelma selvisi kuitenkin kun menin hakemuksen toiseen kohtaan jossa konfirmoidaan nuo aikaisemmat mutta aika tärkeä asia pankin korjattavana kun etusivun lainalaskin ei toimi.

  • Ylläpito 15.2.2018 at 10:13

   Terve Pirkko,

   Voi olla selainpuolen virhe (tai Instabankin oma päivitys juuri sillä hetkellä tms), sillä näyttää toimivan meidän päässä oikein hyvin lainalaskuri. Pankki on uusi ja sivut on vasta lanseerattu hiljattain, niin häikkää saattaa ilmetä, sillä eivät ole nuo verkkopuolen järjestelmät koskaan niin yksinkertaisia. Erityisesti silloin kun puhutaan pankkien järjestelmistä.

   – Ylläpito

 2. Antero 7.10.2018 at 20:33

  Hyvä kotisivu,ei mitään ylimääräistä lööperiä ja mainosta.Tarpeelliset luvut näkee heti

  • Ylläpito 8.10.2018 at 03:57

   Hei Antero,

   Kiitos positiivisesta palautteesta! =) Hyvää alkanutta viikkoa sinulle.

   Yt, Ylläpidosta Mikko

 3. Hannele Timonen 21.10.2018 at 01:46

  ”Mksuhäiriömerkintöjä ei sallita ollenkaan”. Tavallan ymmärrän tavallaan en. Niitä nyt sattuu olemaan yhdella jos toisella tällaisessa elämäntilanteessa, kun on ollut konkkaa sun muuta. Ja jos on kuitenkin hoitanut asiansa, eli on REF-mekintä kunnosa, niin onko esim. säästötili tai vastaava unohdettava? Voi luoja, tänä päivänä ei maksuhäiriömerkintäinen saa mistään mitään ja vaikka kuinka sanotte, että oma sy, niin ihan ainahan näin ei ole…

  • Ylläpito 21.10.2018 at 09:00

   Hei Hannele

   Olette oikeassa, että maksuhäiriömerkintöjä on suomalaisilla paljon ja luvut eivät ole menossa ainakaan vielä parempaan suuntaan. Kehoitamme aina näissä tapauksissa olemaan suoraan yhteydessä itse yrityksen asiakaspalveluun eli tässä tapauksessa Instabank ASA:han. Näin saatte varmuuden asialle ja 100-prosenttisesti ajankohtaisen sellaisen. Emme ole liitoksissa yhtiöpuolelta kyseiseen pankkiin tai vastaa heidän säännöksistään / lainaus- tai luottotilipolitiikasta.

   Ystävällisin terveisin, Ylläpito (Aaron)

 4. Maria 24.4.2019 at 19:58

  Sivut ovat selkeät ja helpot täytellä, toimii. Lainan käsittely nopeaa ja asiakaspalvelu ystävällinen ja asiansa tunteva

 5. tahanvuoteen 15.11.2019 at 13:16

  Ööh ei taida tuo sijoitustili ihan toimia kun pitäisi puhelinlaitteella? Kiva kun olis nyt sauma aloittaa sijoitustoiminta ja päälaite huollossa vielä ensiviikkoon. Kannattaisi laittaa puhelinalustakin kuntoon.

 6. ilkkavelho 17.11.2019 at 04:09

  Kyllä mie olen sijoitustilin Instabankkiin avannut tabletilla, joka vastaa suurinäyttöistä puhelinta ja käyttöliittymänä Android. Onko sinulla Apple laite? Meillä on perheessä yhdellä sellainen ja koko ajan ”ilmaisessa” apple huollossa. Ei kannata enää tuota tulevaa nokiaa puhelinten piireissä tukea sillä sen käyttäminen kun on tehty älyvapaille ihmisille jotka haluavat jatkuvasti heiluttaa puhelintaan huoltoon ja takaisin. mie Suosittelen odottamaan päälaitettta huollosta ellei sekin ole Apple. Ihan oikeasti pahoja kokemuksia yhteensopivusta ios liittymällä ihan kaikissa pankkisovelluksissakin

 7. Suomari 6.12.2019 at 10:32

  Ehkä en löytänyt nyt oikeaa kohta instabankilta mutta tarkoittaako joustava = 3 vuotta vai onko se jotain 3 – 15 vuoden väliltä vai alle 3 vuotta? Vähän ehkä epäselvää tietoa tässä vaikka uskon ymmärtäneeni jokaisen Suomen lainanmyönnön olevan joustava eli maksettavissa vaikka heti seuraavan tunnin kuluessa ja samalla kahden viikon perumisjakso. Sama pätee myös Norjaan rekisteröityihin kuten Instabank ASA, olenko oikeassa?