Lainaamo kokemuksia: Arvostelu ja uudet tiedot

Haluaisitko joustavaa ja mutkatonta lainaa 1000 – 60.000 euroa? Sen teille tarjoaa Lainaamo.

Etsitkö kulutusluottoa arjen menoihin, keittiöremonttiin, auton hankintaan tai vaikka unelmien lomamatkaan?

Arvostatko erityisen suuresti helppoutta ja haluaisit lainan hakemisen tapahtuvan verkossa pankin konttorin sijaan?

Lainaamo Oy on tutun ja suositun Alisan Pankin (ent. Fellow Finance/Pankki) tytäryhtiö, joka sopii kaikille lainaa etsiville.

Lainaamo logoLainaamon kulutusluotto on vakuudeton laina ilman monimutkaisia paperihommia tai takaajia 20 vuoden ikärajalla.

Korkotaso lainassa yltä edullisimpien lainojen tasolle, sillä sen kilpailuttaa nykyään Sortter lainankilpailutus ja -välityspalvelu.

Vaikka Lainaamo on nykyään Alisa Pankki, esittelemme sen kuitenkin sellaisenaan kuin se oli kattavuuden ja puolueettomuuden vuoksi.

Suomalainen lainapalvelu on kuitenkin herättänyt monen kuluttajan mielenkiinnon ja sitä kautta on haettu kymmeniä tuhansia kulutusluottoja.

 

Lainaamo pähkinän kuoressa:

 • Ikäraja: 20 vuotta
 • Lainasummat: 1000 – 60.000 euroa
 • Maksuaika: 2 – 15 vuotta
 • Joustava Lainaamo lainaa ilman vakuuksia ja takaajia
 • Helppo lainahakemus: täytä netissä 24/7 ilmaiseksi
 • Tarvitset vain todistuksen tuloista liitteeksi saadaksesi lainan
 • Lyhyt käsittelyaika ja laina maksetaan heti, kun säännölliset tulot on varmistettu
 • Rahat siirtyvät tilille nopeimmillaan jo samana arkipäivänä
 • Ei paperitöitä, ei yllätyksiä lainaehtojen tai kustannuksien suhteen
 • Henkilökohtainen viitekorkoprosentti alk. 4 %
 • Sopii esim. arkeen, unelmiin, velkajärjestelyihin ja lainan yhdistelyihin mainiosti

Kilpailuta Lainaamon lainat >>

Kun kilpailutat lainat, saat useamman lainapalvelun ja monen tutun pankin, kuten POP-Pankin ja Resursin lainat samaan kilpailutukseen ja lainatarjoukset järjesteltynä edullisemmista kalliimpaan.

 

Kuka voi hakea kulutusluottoa ja kuinka se tapahtuu?

Kaikki vähintään 20 vuotta täyttäneet hyvin raha-asiansa hoitaneet suomalaiset oikeustoimikelpoiset lainanhakijat.

Säännölliset kuukausitulot on löydyttävä ja palvelu vaatii sen hyväksymän suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset henkilötunnistaumiseen.

Sinulta kysytään hakemuksessa palkkakuittia tai eläkepäätöstä liitteeksi, jonka voit toimittaa sähköpostilla tai ladata ne kätevästi hakemuksen yhteydessä seuraamalla annettuja ohjeita. Jos olet yrittäjä, tarvitaan sinulta kopio verotuspäätöksestä (voit verrata yrityslainat täällä – Lainaamo ei ole osana vertailua).

Korko ja lainapäätös tehdään luottokelpoisuusarvion perusteella ja kaikki hakijan ilmoittamat tiedot huomioidaan päätöksessä.

 

Lainapäätöksen saat samana päivänä – näin hakeminen etenee:

Päätä ensin sopiva lainasumma 1000 – 60.000 euron väliltä ja maksuohjelma 1- 15 vuoden ajalta. Tämän voit tehdä lainalaskurissa, josta näet aina lainan kustannukset (sis. tilinhoitopalkkion, avausmaksun ja vuosikoron, joista todellinen vuosikorko rakentuu).

Näet myös kuukausieräarvion, saat tarkan summan ja koron, kun olet viimeistellyt hakemuksen.

 

Kun laina ja sen maksuaika on valittu, siirryt täyttämään seuraavaa vaihetta, jossa kysytään henkilötunnusta, matkapuhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta. Täytä hakemus loppuun täyttäen kaikki kohdat noudattaen Lainaamon antamia ohjeita.

Saat lainapäätöksen siinä vaiheessa, kun kaikki vaiheet on suoritettu ja tilityksen suorittaminen tapahtuu mahdollisesti jo samana pankkipäivänä.

Jos haluat lainaan päätöksen nopeammin (minuuteissa tai korkeintaan tunnissa), tutustu lainapäätös heti -artikkeliin.

 

Lainaamon korko ja muut kustannukset

Korko ilmoitetaan yhdessä kohdassa alkavan viidestä prosentista ja usein kysyttyä -kohdassa yhdeksästä prosentista, joten näiden perusteella on vaikea antaa tarkkaa aloitusprosenttia.

Hakemuksessa sen ilmoitetaan olevan kuitenkin 4-20 % ja tähän päälle lasketaan joidenkin pankkien tapauksessa tilinhoitopalkkiota ja lainassa on aina kiinteä avausveloitus (0-90 euroa).

Todellinen vuosikorko lasketaan näiden kaikkien kolmen pohjalta, jonka näet vasta lopullisena tarjouksen ohessa. Arvio annetaan jo hakuvaiheessa.

Tarjouksen pystyy katsomaan aina ilman sitoumusta ja veloitusta.

 

Kuinka laskun toimitus ja maksaminen tapahtuvat?

Lasku toimitetaan sinulle aina sähköpostilla ja kaikki hoituvat kirjautumalla Lainaamo-verkkopalveluun, jonne kaikilla lainan ottaneilla on tunnukset.

Maksaminen tapahtuu kuukausittaisissa tasaerissä eli kyseesssä on laina osamaksulla. Vaihtoehtoisesti voit sopia koko lainan takaisinmaksusta kertatilisiirtona olemalla yhteydessä asiakaspalveluun.

Jos lasku jää maksamatta, saat maksumuistutuksen sekä sähköpostiin ja ilmoittamaasi postiosoitteeseen. Muista siis tarkkailla sähköpostia ja mikäli päätät vaihtaa sähköpostiosoitetta, ilmoita siitä Lainaamolle, että laskut eivät jää huomaamatta.

 

Lainaamo: Kokemuksia ja yhteenveto

Lainaamosta on yleisesti positiivisia kokemuksia nyt, kun se on muuttanut lainaehtojaan ja laskenut ikärajaa. Liitteiden kanssa ei myöskään enää edellytetä ääretöntä tiukkuutta ja tilinauha käy todisteena säännöllisistä tuloista.

Aikaisemmin se oli verrattavissa ”tiukkuuspuntarissa” Santanderin ja Svea Bankin lainapalveluihin, mutta omistusmuutoksen myötä tämä on kuitenkin muuttunut parempaan suuntaan.

Verkkosivun toimivuudessa on kuitenkin vielä parantamisen varaa, sillä palvelulla näyttää olevan ongelmia sen TLS-tietoturvasertifikaatin kanssa ja näyttäisi siltä, että sitä ei ole asennettu oikein.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kyseessä olisi jotenkin epäluotettava palvelu, sillä lainahakemuksen täyttämisen suhteen tietoturva on 100 % kunnossa. Latausnopeudessa sekä sivun yleisessä toimivuudessa on myös tämän lisäksi parantamisen varaa.

Lainaamo historia ja muutokset

Aikoinaan Taaleritehdas myi Lainaamon osakevaihtokaupalla Fellow Financelle monta vuotta takaperin, joten sen omistaja on tuttu, turvallinen ja vakaravainen, joka on rahoittanut noin sadan tuhannen suomalaisen lainatarpeet. Ja 2023 vuonnahan asetelmat ovat muuttuneet, niin, että koko palettia pyörittää Alisa Pankki.

Hae nyt luotto jopa 20.000 euroon saakka ja rahoita arki kiinteäkorkoisella lainalla.

Jos haluat vertailupohjaa palvelulle, niin Avida Finance tai norjalainen jo markkinoille vakiintunut tulokas, Morrow Bank, alittavat lähes aina Lainaamon korkoprosentin.

Asiakaspalvelusta kokemukset ovat hyvät, vaikka sen aukioloajat ovat rajoitetut, mutta sähköposti kulkee bittiavaruudessa 24 tuntia vuorokaudessa.

 

Lainaamo: Asiakaspalvelu & yritys- sekä yhteystiedot

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@alisapankki.fi
 • Asiakaspalvelu: Aukioloajat maantaista perjantaihin kello 09:00 – 17:00
 • Puhelinnumero: 075 756 8601
 • Osoite: Ratakatu 1B A 10, 00120 Helsinki
 • Yrityksen Tiedot ja Y-Tunnus: Lainaamo Oy, 2530714-8
Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi