Santander laina: Arvostelu, kokemuksia ja lainatiedot 2023

Santander Consumer on yksi vaihtoehto kulutusluotolle ja sen hakeminen ei ole kovinkaan – jos lainkaan – työlästä netissä.

Myös Santander kulutusluoton korko on edullisen puoleinen (halvasta ei voida kuitenkaan puhua) ja miinuksena ovat sen vaatimuksten ollessa lähes yhtä tiukkoja kuin kaikista tiukimpien suomalaisten pankkienkin.

Ainakin 15 000 euron vuositulot ja 24 vuotta ikää eli jos haluatte saada sieltä lainaa ovat kriteerit ovat varsin hankalat täyttää.

Onneksi tähän on jo 2023 vuonna parempi ratkaisu: Lainanvälittäjät nimittäin.

Kirjoitushetkellä voit kilpailuttaa Santanderin lainat Zmartalla ja samalla hakemuksella saat myös 26 muun pankin mukaan kilpailutukseen.

Jos haluatte lainaa alkaen vain 4,41 %:n korolla, on tämä ehdottomasti tehokkain tapa saada paras korko lainalle.

Tee lainahakemus tästä >>

Vaatimukset eivät ole niin rankat, korko on pienempi keskimäärin ja lainat kilpailutetaan sinulle monen pankin mm. Aktian, Resurs ja Svean kautta.

 

Santander on vastuullinen pankki – näkyykö se korossa?

Kilpailutus on ilmaista ja on mahdollista, että myös Santander toimii mukana yhteistyössä, sillä näistä ei aina kuluttajalle informoida. Itse tarjoukset ovat läpinäkyviä luonnollisesti, joten näet asian viimeistään siinä vaiheesa.

Sandanterin kulutusluotto ei vain valitettavasti yllä 2023 syksyllä korkojen tai ehtojen puolesta edes Suomen top 15 listalle, joka on valitettavaa – mutta toki asia voi muuttua nopeasti.

Joten vaikka Santander ilmoittaa vielä nyt olevansa yksi vastuullisimmista pankeisdta Suomessa, niin meidän olettamuksiin kuuluisi, että se yltäisi myös koroiltaan lähelle muita digipankkien lainoja tai Suomen omia kivijalkapankkeja?

Näin ei kuitenkaan ole edes lähellekään.

Santander Consumer Finance Suomi kokemuksia

 

Tiedot Santander lainasta:

 • Ikäraja: 24 vuotta
 • Lainasummat: 2000 – 50.000 €
 • Laina-aika: 2 – 15 vuotta.
 • Lainan hakeminen netissä edellyttää liitteiden lähettämistä/paperitöitä
 • Kilpailukykyiset hinnat, mutta tiukat vaatimukset
 • Saat valita itsellesi sopivan kuukausierän
 • Ei piilokuluja tai yllätyskustannuksia
 • Näet lainalaskurista kuinka paljon maksat korkoa
 • Sandanter lainaa ilman takaajaa tai vakuuksia
 • Luotettava ja kansainvälinen lainapalvelu
 • Tarjoaa myös lainan korotusmahdollisuuden

 

Millaista lainaa Santander Consumer Suomi myöntää?

Santander Consumer pankki myöntää kuluttajille 2000 – 50 000 euron kulutusluottoa 1-15 vuoden maksuohjelmalla.

Jos haluat vertailla saman suuruusluokan kulutusluottoja, suosittelemme erityisesti Norwegian pankin suoria pankkilainoja tai vaikka suosittua Rahalaitos-lainanvälittäjää, joista voit myös molemmista hakea enintään 60.000 € pankkilainaa 1-15 vuodeksi.

Tai jälkimmäisestä mahdollisesti jopa 70.000 euron asti uuden päivityksen myötä.

Lainat alkavat myös 500 eurosta edellä mainituissa (molemmissa sekä Norwegian, että Rahalaitos).

 

Kuka voi hakea lainaa Santander palvelusta?

Santanderilta voit saada myönteisen lainapäätöksen, jos olet vähintään 24 vuotta vanha ja sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Hakijalla täytyy olla vähintään 15 000€ vuositulot ja ne on todistettava palkkakuitilla tai eläkepäätöksellä.

Santanderin palvelussa on melko korkea ikäraja, jos olet alle 24-vuotias, voit hakea saman suuruista lainaa esim. Omalaina -palvelusta tästä.

OmaLaina palvelun ikäraja on alkaen vain 18 vuotta.

Etuna siinä on myös laaja kilpailutus eli saat monta pankkia yhdellä samalla hakemuksella.

 

Mitä liitteitä tarvitsen hakemukseen?

Tarvitset lainahakemukseen liitteeksi kopiot edellisvuoden verotuspäätöksestä, veroilmoituksen erittelyosasta, viimeisimmästä palkkakuitistasi ja henkilötunnuksestasi.

Tämä siis suoraan Santanderilta lainatessa, mutta lainojen kilpailutukseen tarvitset vain seuraavat:

 • Vähintään 18 vuotta ikää
 • Säännölliset tulot
 • Puhtaat luottotiedot
 • Pankkitunnukset

Voit lähettää liitteet sähköisesti ja tietenkin ilman kustannuksia. Lainat kilpailuttaa Omalaina.fi.

Ja muista, että tulot, eläke, tai kelatuet (etuudet) täytyy todistaa verkossa liitteenä, hait lainaa mistä vaan.

Tämä ei rajaa pois edes pikavippejä tai lainanvälittäjiä.

Pidämme Santanderin vaatimuksia tällä hetkellä kohtuuttomina, koska säännöllisten tulojen pitäisi riittää nuhteettoman maksuhistorian kanssa.

 

Mihin voin käyttää Santander kulutusluoton?

Santander Consumer kulutusluoton voit käyttää käytännössä mihin tahansa käyttötarkoitukseen.

Palvelusta saat myös ajoneuvolainaa, jolla hankit uuden auton talouteen sopivalla lyhennysohjelmalla lainan remonttia varten tai mihin haluatkaan.

Lainan käyttökohteella ei ole oikeastaan merkitystä lainansaamispäätöksessä, vaan enemmän siinä merkitsee lainanhakijan maksuhistoria ja millaiset kuukausitulot hänellä on.

 

Santander Autorahoitus: Korko, ehdot, vakuutus ja yleisiä kokemuksia

Santanderin autorahoituksella hankit uuden auton itsellesi helposti ja nopeasti.

Saat osamaksurahoituksen kiinteällä korolla, joka on edullinen nopea ja järkevä tapa rahoittaa auto.

Voit mennä suoraan autoliikkeeseen ja pyytää ajoneuvorahoitusta, tämä on mahdollista Santanderin laajan yhteistyökumppaniverkoston ansiosta.

Autorahoitusta voivat hakea niin yksityisasiakkaat kuin yrityksetkin.

Santanderin autorahoitus on melko edullinen vaihtoehto, mutta katso meidän autolainavertailu (kilpailutettu versio), mistä saat kaikista halvimman autolainan melko varmasti.

Autorahoitukseen ei tarvita erillistä takaajaa tai lisävakuita, sillä autosi tulee toimimaan lainan vakuutena Santanderilta lainattuna.

 

Tarjolla on myös luottokortti

Santander myösi ennen netin kautta myös vuosimaksutonta Santander Mastercard luottokortin, joka toimi maailmanlaajuisesti (korttia ei enää tarjota uusille asiakkaille).

Sait itse päättää, kuinka paljon lyhensit kuukaudessa ja vaihtoehtoja oli useampi, joten kortti oli ihan pätevä sellainen, kunnes se lakkautettiin Suomessa.

Luottokorti tarjosi paljon hyviä etuja, mutta jostain syystä sitä ei enää siis tosiaan myönnetä ja vuoden paras luottokortti on nyt yhden hakemuksen päässä.

Ja korkokin on Santanderin edelliseen vastaavaan nähden parempi, kunhan valitset esimerkiksi vuosimaksuttoman luottokortin kevyellä korolla.

 

Millaisia kokemuksia meillä Santander -lainasta tai pankkipalvelusta?

Kokemukset Santanderista ovat kohtuullisen hyvät, erityisesti sen lainojen korko on tekijä, josta palvelu saa vieläkin kohtalaiset pisteet.

Korko ei ole silti enää ole edes kohtuullinen, mutta se on nettilaina, joka ei ole välttämättä huonoin vaihtoehto. Kannattaa katsoa ja tehdä tulkinnat itse eli katso lainavertailu ja vertaa.

Plussaa kuitenkin, että voit hakea lainan verkkopankkitunnuksilla netistä ja kaikki liitteet voi toimittaa sähköisesti perille, mikäli tämä nyt toisi jotain uutta pöydälle.

Lainojen käsittelyaika on joitakin vuorokausia, yleensä alle viikon verran, joka on keskivertolainaan nähden pitkä aika.

Tämä riippuu osittain myös siitä, kuinka nopeasti toimitat liitteet perille ja onko kaikki tarpeelliset dokumentit kasassa.

Santander on tiukka tiukka – ellei jopa tiukin, joten älä oleta, että lainaaminen palvelusta olisi kuin ottaisi pikavippiä, kyseessä on oikea viimeisen päälle jääräpäinen pankki, mutta toki vastuullinen sellainen.

 

Santander ja vakuutus

Santanderilta löydät myös vakuutukset, joilla turvaat näppärästi ja tehokkaasti itsesi ja/tai lainarahoituksesi kohteen.

Tarjolla on mm. liikennekaskoa, jonka saat helposti ostamallasi ajoneuvolle.

Löydät lisää tietoa vakuutuksista Santanderin omilta nettisivuilta.

 

Santander asiakaspalvelu ja yhteystiedot:

 • Yritys: Santander Consumer Finance Oy
 • Käyntiosoite: Risto Rytin tie 33 00570 Helsinki
 • Puhelinnumero:  09-8564-5100
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@santanderconsumer.fi
 • Sähköposti lainatiedustelut/laina-asiat: laina.hakemus@santanderconsumer.fi / asiakaspalvelu.laina@santanderconsumer.fi

 

Santander Consumer: Usein kysyttyä

Mikä on Santander All-in-One tuote?

Se on osamaksupohjaan rakennettu autorahoitus ilman käsirahaa, johon saat uuden auton, huollot, vakuutuksen ja sekä rahoituksen samalla.

Voinko hakea lisälainaa tai lainan korotusta?

Kyllä, voit milloin vaan korottaa nykyistä lainaa, jos tarvitsetkin lisälainaa. Voit hakea korotushakemuksella lisälainaa samalla tavalla netistä kuin hait aikaisemmankin lainan.

Voinko saada lyhennysvapaita kuukausia lainaan?

Kyllä, voit saada aina vuodessa kaksi lyhennysvapaata kuukautta ilman, että niistä koituu lisäkuluja lainan peruskulujen päälle. Voit ottaa lyhennysvapaan kuukauden koska vaan halutessasi edellyttäen, että olet hoitanut aikaisemmat maksuerät ongelmitta.

Mitä Santander verkkopalvelu tarjoaa?

Sen saat automaattisesti, jos olet Santander-laina -asiakas ja sieltä voit tarkistaa lainaan liittyvät asiat, kuten saldon, eräpäivän ja laskutiedot.

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi