Paras matkavakuutus netistä – Katso vertailu

Oman matkan turvaaminen on aina kannattavaa ja se onnistuu matkavakuutuksen ottamisella. Sen saat pienellä rahalla, jonka turvin voit reissata huolettomammin, sillä koskaan et voi tietää, mitä reissussa voi sattua.

Sairastuminen tulee hyvin äkkiä erittäin kalliiksi, joten matkavakuutus on asia, josta ei kannata lähteä nipistämään matkabudjettia.

Tässä artikkelissa esittelemme yleisimmät suomalaiset matkavakuutukset.


Reissussa sattuu ja tapahtuu. Tai jo ennen sitä, esimerkiksi etukäteen varattu ja maksettu matka saattaa jopa peruuntua oman tai lähiomaisen sairastumisen takia. Matkavakuutus tekee tälläisistä epäonnenkantamoisista ainakin taloudellisesti siedettävempiä.

Vakuutuksella pidät myös huolen, että et joudu ongelmiin, vaikka passi, lompakko, läppäri tai uusi järjestelmäkamera hukkuisivat tai päätyisivät pitkäkyntisten käsiin. Jos joudut onnettomuuteen tai tapaturmaan reissussa, niin et joudu ainakaan murehtimaan kustannuksista. Pienellä rahalla saat tämän kaiken.

 

Matkavakuutusvertailu – hintaan vaikuttavat aina nämä tekijät:

Matkavakuutusten hinnoissa on eroja ja niihin vaikuttaa mm. ikä, asuinpaikka ja matkakohde. Mitään kiinteää ennalta määritettyä hintaa on hankala tai mahdoton antaa, sillä jokaiselle hakijalle annetaan aina oma tarjous.

Hinnoitteluissa ei ole kuitenkaan mitään räikeitä eroja, mutta matkavakuutusten vertaileminen kannattaa kuitenkin aina, siinä missä muidenkin vakuutusten vertailu sekä toki myös kaikkien muiden tuotteiden hinnan kilpailuttaminen siinä samassa.

Hinnoissa on nimittäin vakuutusyhtiökohtaisia eroja ja mikään yhtiöistä ei ole automaattisesti edullisin tai edes välttämättä kattavin tai paras. Suomalaiset matkavakuutukset ovat kuitenkin yleisesti hyvämaineisia ja helppoja eli sairaalakeikan osuessa kohdalle asiointiin ei tarvitse uhrata valtavaa määrää aikaa, paperitöitä tai puhelinsoittoja.

Keskimäärin kaikki hoituu sujuvasti, sillä oletuksella, että vakuutusehdot kattavat reissussa aiheutuneen haaverin.


Kolme suosituinta suomalaista matkavakuutusta 2022

Matkavakuutusta kannattaa suosia suomalaista, sillä niissä yhdistyvät halpa hinta ja helppokäyttöisyys. Ylivoimaisesti suosituimpia matkavakuutuksia ovatkin olleet seuraavan kolmen vakuutusyhtiön myöntämiä:

 

Lähitapiola

Lähitapiolan matkavakuutus on osa pyhää kolminaisuutta: passia, hammasharjaa ja matkavakuutusta!Lähi-Tapiolan tarjonnasta löytyy niin jatkuva kuin kertamatkavakuutuskin. Reissuun tarvitset ehdottomasti passin ja hammasharjan lisäksi vakuutuksen, joka kattaa kaikki reissaajalle sattuvat sairastelut ja onnettomuudet.

Voit pyytää oman vakuutustarjouksen netissä, puhelimitse tai asioimalla jossain Lähi-Tapiolan konttoreista.


 

If Matkavakuutus

If... matkavakuutus on yleinen suomalainen ja luotettava matkavakuutus lyhyille ja pitkille matkoille.If Matkavakuutus tuo turvaa sinulle ja halutessasi myös matkatavaroillesi. Se on helppo hakea ja tarjolla on jatkuvakestoisia ympäri vuoden voimassa olevia paketteja (kiinteä vuosimaksu) tai vaihtoehtoisesti voit hakea vakuutuksen määräaikaisena kohdettuna yhdelle tietylle reissulle.

Se sopii niin lyhyille kuin pidemmillekkin reissuille, pitkäkestoisille matkoille voit pyytää oman räätälöidyn pakettitarjouksen. Voit myös hakea matkatavaravakuutuksen erikseen, jolloin turvaat kaikki reissuun mukaan otetut kimpsut ja kampsut tiettyyn euromäärään asti.


 

Eurooppalainen

Eurooppalainen on 1.11.2019 alkaen osa Pohjola Vakuutus Oy:tä, jonka turvin voit matkustaa huolettomammin. Se on voimassa matkalla ja myös sen jälkeen kotimaassa, mikäli reissulla alkanut sairastelu jatkuu tai alkaa Eurooppalainen on OP:n matkavakuutusyhtiö. Edullinen valinta suomalaiselle ikää katsomatta.vasta reissun jälkeen.

Tarjolla on jatkuva matkavakuutus ja kertaluonteinen määräaikainen vakuutus. Voit myös hakea pidennettyä matkavakuutusta, jos reissun kesto ylittää 45 vuorokautta (määräaikaisessa vakuutuksessa 90 vuorokautta). Jokaiselta lisäkuukaudelta veloitetaan aina tietty summa, josta saat oman henkilökohtaisen tarjouksen pyytämällä omaan reissuun sopivan räätälöityä pakettia.

Jatkuva vakuutuspaketti tulee aina edullisemmaksi, jos matkustat ulkomaille (tai teet kotimaan matkoja) vähintään kahdesti vuodessa. Se sopii koko perheelle, niin lapsille kuin vanhemmillekin aina 100 v. asti.


Tarjontaa on kuitenkin enemmänkin, jos koet lisävertailulle tarvetta. Voit hankkia matkavakuutuksen myös ulkomailta jostain kansainvälisestä yhtiöstä. Tämä ei kuitenkaan ole tarpeellista, ellet ole muuttamassa pois Suomesta tai aio olla matkalla vuosikausia.

Suomalaisten yhtiöiden hinnat ovat selvästi edullisempia ja niiden kanssa on helpompi kommunikoida.

 

Ovatko luottokorttien matkavakuutukset tarpeeksi kattavat?

Joissain luottokorteissa on vakio-ominaisuutena matkavakuutus mukana, jos matka maksetaan luottokortilla. Esimerkiksi Bank Norwegianin luottokorttiin saat matkavakuutuksen, jos ostat lennot kortilla.

Myös American Express -luottokorteissa tulee mukana kattava matkavakuutus, mutta ehdot kannattaa aina lukea ja miettiä sitten erikseen, tarvitsetko vielä lisävakuutusta näiden päälle. Esimerkiksi pidemmillä reissuilla et välttämättä pärjää näillä, sillä vakuutuksien kestot ovat tyypillisesti keskimäärin 45 vuorokautta.

Säästöpankin Visa Goldilla, Aktian Platinum Visa ja Danske Bankin kultaisella Mastercardilla voit saada jopa 90-120 vuorokauden mittaiselle matkalle vakuutuksen.

Tämä asia jää kuitenkin aina teidän harkinnan varaan. Ehdot kannattaa lukea tarkasti läpi, vaikka se saattaakin tuntua puuduttavalta. Vain tällä tavalla voit tietää, onko kattavuus ja kesto teille riittävä.

 

Mitä matkavakuutuksessa erityisesti kannattaa huomioida?

Tuletko harrastamaan matkakohteessasi niin sanottuja extreme-urheilulajeja, kuten motocrossia tai laitesukellusta? Nämä on syytä huomioida, sillä ne eivät yleensä kuulu vakuutuksien peruspakettiin, vaan niistä voi joutua pulittamaan lisäkustannuksen normaalin paketin päälle.

Huomioi lisäksi, että hammaslääkärikeikat eivät välttämättä kuulu myöskään pakettiin, ellet katkaise hammasta, vaikka leipää jyrsiessä tai muuta vastaavaa.

Onneen ei myöskään välttämättä kannata aina luottaa omin päin mopoillessa esimerkiksi Hanoin tai Ho Chi Minh Cityn kaupunkien vilskeessä, sillä kolarit eivät välttämättä mene aina vakuutusyhtiön piikkiin (varsinkaan, jos ajovirhe on sinun, olet ajanut ilman paikallista ajokorttia tai veressä on alkoholia).

 

Millaisia kokemuksia sinulla on matkavakuutuksista?

Oletko käyttänyt jotain artikkelissa mainittua matkavakuutusta tai kenties jotain muuta yhtiötä? Olitko tyytyväinen palveluun vai oliko mutkia matkassa?

Kerro meille ja lukijoille omat kokemukset kommentoimalla alapuolelle:

 1. blank Seija Turunen 4.10.2018 at 09:12

  Mistä se laskuri löytyy ?

  • blank Ylläpito 5.10.2018 at 14:40

   Hei,

   Vakuutusvertailulaskuri? Sellaista ei valitettavasti ole olemassakaan ja Suomessa olevat vakuutusyhtiöt antavat aina henk. koht. tarjouksen matkavakuutuksesta. Tarjouksen voi pyytää konttorista tai puhelimitse. Suosittelen kuitenkin menemään konttoriin, mikäli vain mahdollista, sillä asiointi on sitä kautta helpompaa. Vakuutukset kannattaa myös ilman muuta kilpailuttaa.

   Yt, Ylläpidosta Mikko

 2. blank Maarit Turunen 6.11.2018 at 20:25

  If:in matkavakuutus ei korvaa matkan keskeytystä, jos olet jo matkalla, vaikka matka keskeytyy. Meillä se keskeytyi tulvien vuoksi siten, että jouduimme yöpymään yhden yön muualla. Edes sitä ei vakuutus korvannut. Olimme todella ihmeissämme.

 3. blank Tase 25.11.2018 at 11:43

  Aina kannattaa kilpailuttaa vakuutukset, oli kyse mistä vakuutukset vain. Selkeintä olisi , jos saisi samasta paikasta vakuutukset ja matkan keskeytysturva on kattava ja selkeä.