Paras matkavakuutus netistä » Katso vertailu 2023

Oman matkan turvaaminen on aina kannattavaa ja se onnistuu matkavakuutuksen ottamisella.

Sen saat pienellä rahalla, jonka turvin voit reissata huolettomammin, sillä koskaan et voi tietää, mitä reissussa voi sattua.

matkavakuutusSairastuminen tulee hyvin äkkiä erittäin kalliiksi, joten matkavakuutus on asia, josta ei kannata lähteä nipistämään matkabudjettia kaavaillessa oikeastaan missään kohtaa.

Tässä artikkelissa esittelemme yleisimmät suomalaiset matkavakuutukset.

Reissussa sattuu ja tapahtuu. Tai jo ennen sitä, esimerkiksi etukäteen varattu ja maksettu matka saattaa jopa peruuntua oman tai lähiomaisen sairastumisen takia.

Matkavakuutus tekee tälläisistä epäonnenkantamoisista ainakin taloudellisesti siedettävempiä.

Vakuutuksella pidät myös huolen, että et joudu ongelmiin, vaikka passi, lompakko, läppäri tai uusi järjestelmäkamera hukkuisivat tai päätyisivät pitkäkyntisten käsiin.

Jos joudut onnettomuuteen tai tapaturmaan reissussa, niin et joudu ainakaan murehtimaan kustannuksista.

Pienellä rahalla saat tämän kaiken.

 

Matkavakuutus vertailu – hintaan vaikuttavat aina nämä tekijät:

Matkavakuutusten hinnoissa on eroja ja niihin vaikuttaa mm. ikä, asuinpaikka ja matkakohde. Mitään kiinteää ennalta määritettyä hintaa on hankala tai mahdoton antaa, sillä jokaiselle hakijalle annetaan aina oma tarjous.

Hinnoitteluissa ei ole kuitenkaan mitään räikeitä eroja, mutta matkavakuutusten vertaileminen kannattaa kuitenkin aina, siinä missä muidenkin vakuutusten vertailu sekä toki myös kaikkien muiden tuotteiden hinnan kilpailuttaminen siinä samassa.

Hinnoissa on nimittäin vakuutusyhtiökohtaisia eroja ja mikään yhtiöistä ei ole automaattisesti edullisin tai edes välttämättä kattavin tai paras.

Suomalaiset matkavakuutukset ovat kuitenkin yleisesti hyvämaineisia ja helppoja eli sairaalakeikan osuessa kohdalle asiointiin ei tarvitse uhrata valtavaa määrää aikaa, paperitöitä tai puhelinsoittoja.

Keskimäärin kaikki hoituu sujuvasti, sillä oletuksella, että vakuutusehdot kattavat reissussa aiheutuneen haaverin.

 

Kilpailuta kolme suosituinta suomalaista matkavakuutusta 2023

Matkavakuutusta kannattaa suosia suomalaista, sillä niissä yhdistyvät halpa hinta ja helppokäyttöisyys.

Ja mikä on ehdottomasti tärkeintä, että ne turvaavat ja korvaavat eli voit reissata rennoin sekä turvallisin mielin.

Ja oikeastaan niiden hinta matkabudjetissa on niin pieni, että matkavakuutuksen kilpailuttaminen on jopa hieman hölmön tuntuista, ellet hae vakuutusta pitkälle esimerkiksi 12 kuukauden matkalle.

Ylivoimaisesti suosituimpia matkavakuutuksia ovat olleet seuraavan kolmen vakuutusyhtiön myöntämiä jo monta vuotta putkeen.

 

Lähitapiola matkavakuutus

Lähitapiola matkavakuutusLähitapilan tarjonnasta löytyy niin jatkuva kuin kertamatkavakuutuskin. Reissuun tarvitset ehdottomasti passin ja hammasharjan lisäksi vakuutuksen, joka kattaa kaikki reissaajalle sattuvat sairastelut ja onnettomuudet.

Voit pyytää oman vakuutustarjouksen netissä, puhelimitse tai asioimalla jossain Lähi-Tapiolan konttoreista.

Sen jatkuva matkavakuutus on todella kätevä ja hinta ei ole paha vielä edes yli 43-vuotiaalle (kirjoittajan oma kokemus).

Kaikki haaverit, pienet ja suuret korvataan jo 50 kilometrin päästä kotoa tai vapaa-ajan asunnolta.

 

If matkavakuutus

If... matkavakuutusIf Matkavakuutus tuo turvaa sinulle ja halutessasi myös matkatavaroillesi. Se on helppo hakea ja tarjolla on jatkuvakestoisia ympäri vuoden voimassa olevia paketteja (kiinteä vuosimaksu) tai vaihtoehtoisesti voit hakea vakuutuksen määräaikaisena kohdettuna yhdelle tietylle reissulle.

Se sopii niin lyhyille kuin pidemmillekkin reissuille, pitkäkestoisille matkoille voit pyytää oman räätälöidyn pakettitarjouksen.

Voit myös hakea matkatavaravakuutuksen erikseen, jolloin turvaat kaikki reissuun mukaan otetut kimpsut ja kampsut tiettyyn euromäärään asti.

 

Pohjola Vakuutus eli entinen Eurooppalainen

Eurooppalainen on ollut 1.11.2019 alkaen osa Pohjola Vakuutus Oy:tä, jonka turvin voit matkustaa huolettomammin.

Se on voimassa matkalla ja myös sen jälkeen kotimaassa, mikäli reissulla alkanut sairastelu jatkuu tai alkaa pohjola eurooppalainen matkavakuutusvasta reissun jälkeen.

Tarjolla on jatkuva matkavakuutus ja kertaluonteinen määräaikainen vakuutus. Voit myös hakea pidennettyä matkavakuutusta, jos reissun kesto ylittää 45 vuorokautta (määräaikaisessa vakuutuksessa 90 vuorokautta). Jokaiselta lisäkuukaudelta veloitetaan aina tietty summa, josta saat oman henkilökohtaisen tarjouksen pyytämällä omaan reissuun sopivan räätälöityä pakettia.

Jatkuva vakuutuspaketti tulee aina edullisemmaksi, jos matkustat ulkomaille (tai teet kotimaan matkoja) vähintään kahdesti vuodessa.

Se sopii koko perheelle, niin lapsille, aikuisille ja isovanhemmillekin ainakin 85-vuotiaaksi asti, vaikkakin yläikäraja on hakijakohtainen.


Tarjontaa on kuitenkin enemmänkin, jos koet lisävertailulle tarvetta.

Voit hankkia matkavakuutuksen myös ulkomailta jostain kansainvälisestä yhtiöstä.

Tämä ei kuitenkaan ole tarpeellista, ellet ole muuttamassa pois Suomesta tai aio olla matkalla vuosikausia.

Suomalaisten yhtiöiden hinnat ovat selvästi edullisempia ja niiden kanssa on helpompi kommunikoida.

 

Matkavakuutus kokemuksia

Oletko käyttänyt jotain artikkelissa mainittua matkavakuutusta tai kenties jotain muuta yhtiötä? Olitko tyytyväinen palveluun vai oliko mutkia matkassa?

Kirjoittajalla on ainakin omakohtaiset kokemukset Eurooppalaisesta (tai Pohjolasta) monen vuoden takaa ja vaikka mitään varsinaisia suurempia haavereita ei ole sattunut, niin muutaman nelinumeroisen sairaalakäynnin ja kaikki mahdolliset verikokeet se on korvannut kyselemättä tarkempia yksityiskohtia.

Lähitapiolalla taas sama lähes sama homma ja silloiselta matkakumppanilta polkupyöräonnetomuuden seurauksena isompikin pitkäkestoinen raajavaiva hoitui kunnialla.

Jälkimmäisessä tapauksessa myös vakuutuslääkäri päivitteli tilannetta soittamalla kahdesti viikossa kysellen vointia ja kaikki kustannukset korvattiin, mukaan lukien hotelliyöt sairaalan läheisyydessä sekä puhelinlaskut. Tämä tapahtui Phuketin saarella.

Suomeen palatessa myös jatkohoidot korvattiin eli täydet pisteet voi tästä antaa.

 

Ovatko luottokorttien matkavakuutukset riittävät?

Joissain luottokorteissa on vakio-ominaisuutena matkavakuutus mukana, jos matka maksetaan luottokortilla.

Esimerkiksi Bank Norwegian luottokorttiin saat matkavakuutuksen, jos ostat lennot kortilla.

Myös American Express -korteissa tulee mukana kattava matkavakuutus, mutta ehdot kannattaa aina lukea ja miettiä sitten erikseen, tarvitsetko vielä lisävakuutusta näiden päälle.

Pidemmät kuukausien mittaiset matkat ovat poikkeuksia

Esimerkiksi pidemmillä reissuilla et välttämättä – tai usein –  pärjää näillä, sillä vakuutuksien kestot ovat tyypillisesti keskimäärin vain 45 vuorokautta.

Säästöpankin Visa Goldilla, Aktian Platinum Visa ja Danske Bankin kultaisella Mastercardilla voit saada jopa 90-120 vuorokauden mittaiselle matkalle vakuutuksen.

Tämä asia jää kuitenkin aina teidän harkinnan varaan.

Ehdot kannattaa lukea tarkasti läpi, vaikka se saattaakin tuntua puuduttavalta.

Vain tällä tavalla voit tietää, onko kattavuus ja kesto teille riittävä.

Itse kirjoittajana otan aina ympärivuotisen matkavakuutuksen, vaikka lompakosta löytyy matkaajan luottokortteja kaksikin kappaletta.

 

Mitä matkavakuutuksessa erityisesti kannattaa huomioida?

Tuletko harrastamaan matkakohteessasi niin sanottuja extreme-urheilulajeja, kuten motocrossia tai laitesukellusta?

Nämä on syytä huomioida, sillä ne eivät yleensä kuulu vakuutuksien peruspakettiin, vaan niistä voi joutua pulittamaan lisäkustannuksen normaalin paketin päälle.

Huomioi lisäksi, että hammaslääkärikeikat eivät välttämättä kuulu myöskään pakettiin, ellet katkaise hammasta, vaikka leipää jyrsiessä tai muuta vastaavaa.

Onneen ei myöskään välttämättä kannata aina luottaa omin päin mopoillessa esimerkiksi Bangkokin tai Ho Chi Minh Cityn kaupunkien vilskeessä, sillä kolarit ovat yleisiä.

Ja ne eivät välttämättä mene aina vakuutusyhtiön piikkiin (varsinkaan, jos ajovirhe on sinun, olet ajanut ilman paikallista ajokorttia tai verestä löytyy alkoholia).

 

Usein kysytyt kysymykset matkavakuutuksista

Korvaavatko matkavakuutukset yleensä jatkohoidot kotimaassa?

Tyypillisissä suomalaisissa vakuutuksissa niiden ehdoissa on jokin tietty aika, kun hoitoja jatketaan kotimaassa ja vaikeat tapaukset, kuten trooppiset pitkäkestoiset sairaudet korvataan asianmukaisesti riippumatta kestosta.

Onko vakuutuksissa usein jokin omavastuu osuus?

Joissain vakuutuksissa on ja tämänkin löydät aina heti omasta matkavakuutustarjouksesta. Tyypillisesti viimeisen 10 vuoden aikana se on ollut 40-60 euroa.

Voiko jatkuvan matkavakuutuksen irtisanoa kesken kaiken?

Jos tällä tarkoitetaan siis jatkuvaa vuosittain maksettavaa matkavakuutusta, niin kyllä, sen voi irtisanoa netissä koska vaan.

Onko matkavakuutuksissa yläikärajaa?

Usein on, mutta sitä ei ole ainakaan suoraan ääneen kuulutettu. Tämä on hakijakohtaista ja hyväkuntoinen yli 80-vuotias voi vielä hyvin saada matkavakuutuksen.

Korvaako matkavakuutus kotimaan kolhujen kulut?

Yleisesti kyllä ja esimerkiksi Lähitapiolan matkavakuutus korvaa heti kulut, jos sellaisia syntyy/aiheutuu 50 km:n päästä kotiosoitteestanne.

Ovatko ulkomaalaiset matkavakuutukset parempia?

Johtopäätökset voit tehdä itse ja paremmuutta on vaikea määrittää, toisille se on hinta ja toisille ehdottomasti helppous (=suomeksi asiointi) ja oikean turvallisuuden tunteen tuominen.