Säästöpankki: Kokemuksia – Lainat esittelyssä 2023 »

Säästöpankki on luotettava suomalainen pankki, joka tarjoaa tavallisen pankin tavoin varainhoitoasioiden vaivattoman hoitamisen, luottokortit, vakuutukset sekä monipuolisen lainapuolen aina opintolainasta asuntolainaan.

Pankkilaina on laina, jonka haluat pienimmällä mahdollisella korolla ja useimmat eivät niinkään muista ehdoista piittaa. Korko on selvästi tärkein mittari.

Säästöpankki tarjoaa kattavat pankkipalvelut, verkkopankki, vakuutus, lainalaskuri ja auttava asiakaspalvelu sekä verkkoympäristöön rakennettu turvallinen nykyaikainen moderni järjestelmä auttaa tässä, mutta toki myös ajanvaraus lainavirkailijalle tai muihin varainhoitoasioihin liittyen onnistuu.


Löydät alapuolelta kaikki Säästöpankin tarjoamat lainat ja luottokorttien esittelyyn pääset hyppäämään klikkaamalla tästä.

 • Hakemuksen lähettäminen onnistuu lainasta hieman riippuen pankin konttorissa ja jossain tapauksissa myös Omassa verkkopankissa.
 • Useimpien lainojen hakemukset täytetään aina henkilökohtaisesti konttorissa, jota varten kannattaa varata oma aika lainaneuvojalle.

Säästöpankin lainat – Hae verkkopankissa tai konttorissa

 • Säästöpankin lainojen valikoimaan kuuluu tällä hetkellä asuntolainan lisäksi 8 muuta eri vaihtoehtoa.
 • Valitse omaan tarpeeseen sopiva, hae lainaa (vain Säästöpankin asiakkaille) verkkopankissa tai varaa aika pankkiin laina-asioita koskien.
 • Täytä lainahakemus kaikessa rauhassa ja jätä runsaasti aikaa harkinnalle.

Vaikka Säästöpankin debentuurilaina 2017 merkittiin loppuun, niin tämä ei tarkoita, etteikö muita lainoja olisi tarjolla, sillä niitä on nimittäin vino pino: Säästöpankilta lainaat remonttiin, asuntoon, sijoittamiseen ja kulutukseen - tai ihan mihin vain.

Oman pankin korko ei ole aina välttämättä halvin tai ehdoissa saattaa olla jotain, mikä ei käy sinulle.


Sinulle, joka haluat parasta tai et ole pankin asiakas, suosittelemme lainavertailua, josta löydät lisää rahoitusvaihtoehtoja. Sillä ei ole merkitystä, minkä suomalaisen pankin asiakas olet.

 • Fakta: Edellä mainittu vertailu osoittaa, että voit säästää jopa yli 2200 euroa lainan kokonaiskuluissa.

Remonttilaina – Niin pieneen kuin suureenkiin täysremonttiin

Oletko tekemässä täysremonttia kylppäriin tai haluaisitteko uusia lasten huoneet uuteen uskoon? Remonttilainalla pääset mm. näissä projekteissa hyvin alkuun.

 • Remppaluotto auttaa tilanteissa, joissa remontti tarvitsee rahoittaa mahdollisimman nopeasti
 • Itse laina sekä sen maksuohjelma voidaan räätälöidä teille sopivaksi
 • Joustava maksuohjelma tekee lyhentämisestä helpompaa
 • Säästäjän vinkki: Vertaile myös muita remonttilainantarjoajia täällä ja katso, mistä saat parhaan koron.

Pieni talon maalausoperaatio tai koko paketti uusiksi, ei sen niin väliä, sillä Säästöpankin remonttilaina auttaa joka askartelussa

Voit neuvotella pankissa lainaan ehdot, koron ja kuinka paljon luottoa laitetaan pöytään – saat reilusti harkinta-aikaa ennen lopullista päätöstä.

Autolaina – Rahoittaa kaikki 2- & 4-pyöräiset

Uusi auto kiikarissa? Tai käytetty sellainen? Säästöpankin autolaina toimii apuna tässä ja kalliimmankin ajoneuvon rahoitus on mahdollista. Oli se sitten auto,- Säästöpankin autolaina tai joustoluotto kokemuksia voi kehua hiljaisella äänellä ja ne ovat ehdottomasti paikallaan, jos sellaista tarvitset ja kun olet Säästöpankin asiakas. Valitettavasti lainan saaminen on kuitenkin keskimääräistä hankalampaa ehtojen ollessa kohtuuttoman tiukat, vaikkakin tämä on ymmärrettävää tämän hetken Maksuhäiriömerkintä-Suomessa.mönkijä, mopoauto- tai moottoripyörälaina, niin mikään näistä ei ole ongelma, jos täytät pankin vaatimat kriteerit.

Ota yhteyttä pankkiin, niin voit räätälöidä sinulle sopivan lainan kuukausilyhennyserällä, joka on budjettiystävällinen. Autolainalaskuri auttaa hahmottamaan, millainen korko, kuukausierä ja kokonaiskulut lainaan lopulta muodostuvat.

 • Jos taas haluat saada autolainan netistä tai et ole Säästöpankin asiakas: voit lukea lisää muiden palveluiden autolainoista täällä.

Joustoluotto – Sitä kuuluisaa joustoa arkeen

Kun haluat arkeen joustoa, on joustoluotto paras mahdollinen laina, sillä sen avulla voit tehdä suurharkinnat sen toimiessa samalla vararahastona. Arjen yllättävät tilanteet vaativat välillä kuvetta ja joustoluotolla paikkaat esimerkiksi hajonneen pesukoneen hankinnan melkein kuin sormia napsauttamalla.

Voit lukea kokemuksia ja vertailla joustoluottoja myös täältä.


Rakennuslaina – starttaa mikä tahansa rakennusprojekti

Rakennuslainalla voit aloittaa oman talon rakentamisen, mutta sitä voit hakea pienempääkin kyhäelmää varten ja esimerkiksi, jos pihaan mahtuu leikkimökki, niin sellaisen rahoittaminen käy tällä varsin hyvinJos olet rakentamassa tai rakennuttamassa omaa kotia, tulee rakennuslaina kysymykseen. Tai mitä ikinä oletkaan rakentamassa, oli se sitten kesämökki tai mökin puuliiteri, leikkimökki tai mitä tahansa*: tätä varten on olemassa Säästöpankin rakennuslaina.

 • *Tosin pienempiin projekteihin riittää kulutusluotto tai joustoluottokin.

Vakuudet tarvitaan ja vakuuksina voi toimia esimerkiksi nykyinen asunto, jokin omaisuus tai rakennuksen tontti. Jos haluat alottaa pienen rakennusprojektin ja sinulla ei ole vakuuksia, tutustu Instabankkiin, jonka laina on vakuudeton 500 – 50.000 € rakennuslaina. Ikäraja on 23 vuotta.

Kun olet tehnyt arvion rakennuksen kustannuksista, varaa aika pankkiin ja neuvottele sopiva korko lainalle ja selvitä, voitko yleensäkään saada myönteistä päätöstä lainaan.


Kotijousto mahdollistaa lisälainan, jossa asunto on lainan vakuutena

Säästöpankin Kotijousto on käänteinen asuntolaina, jossa omistamanne asunto toimii luotossa vakuutena. Kotijoustoa voit hakea, vaikka sinulla olisi vielä asuntolainaa jäljellä. Kipaise lähimpään pankkikonttoriin ja neuvottele oma kotijoustolaina.

Yleisimmin sitä haetaan remonttiin tai peruskorjausta varten, kesämökkiin, autoon, lomamatkaan tai ”arjesta hetkeksi irtautumiseen”, jotkut puhuvat sapattivuodesta. Kotijoustoa voi hakea myös yhdessä puolison kanssa.

 

Opintolaina on valtion takaama laina

Jos tarvitset lisää fyrkkaa ja tutkinto on kesken, niin opintolaina auttaa rahoittamaan opiskeluajan arkea. Enää ei tarvitse syödä pelkkää kaurapuuroa!

Opintolainalla sijoitat omaan tulevaisuuteen, sillä pystyt kohdistamaan kaiken energia juuri siihen olennaiseen: opiskeluun.
 • Opintolainassa toimii takaajana valtio, eikä siihen tarvita lisätakaajia tai -vakuuksia.
 • Lainan takaisinmaksu alkaa vasta, kun olet valmistunut koulusta.
 • Mahdollisuus myös saada opintolainahyvitystä Kelalta, jos valmistut koulusta aikataulussa.

Lainan määrä on 18 vuotta täyttäneelle opiskelijalle 650 euroa / kk ja ulkomailla opiskelevalle 800 euroa / kk. Lainan voi nostaa kahdessa erässä ja ulkomailla opiskeleva voi tehdä sen kertanostolla.

Kun Kela on antanut sinulle valtion myöntämän takauksen, voit hakea opintolainaa Säästöpankista konttorissa paikan päällä ja neuvotella ehdot kuntoon sekä allekirjoittaa velkakirjan. Myös korko ja maksusuunnitelma lyödään lukkoon tässä vaiheessa.

Maksat ensimmäisen lyhennyksen vasta noin 18 kuukauden päästä tutkintopapereiden saamisen jälkeen ja sama pätee myös, mikäli koulu jää kesken. Laina maksetaan kuukausittain tasaerissä, mutta koko summan voi maksaa kerralla pois, jos siihen on mahdollisuus.


Laina sijoitusasuntoon

Oletko löytänyt unelmakohteen ja haluaisit rahoittaa ensimmäisen (tai toisen, tai kolmannen…) sijoitusasuntosi? Voit saada pankista myös lainaa sijoitusasuntoon tai toki myös ensiasuntoa varten kilpailukykyisellä korolla. Muista, että asuntolaina kannattaa kilpailuttaa aina ja hinta on neuvoteltavissa eli muitakin pankkeja kannattaa rohkeasti konsultoida ja fundeerata tämän suhteen. Älä jätä mahdollisuutta käyttämättä, jonka avulla voit säästää tuhansia tai jopa kymppitonnin vuosien saatossa.Säästöpankin laina sijoitusasuntoon on neuvottelua vaille sinun eli ei muuta kuin pankkiin mars.

Pankki tekee tarkan tilannekartoituksen ja lopulta tarjouksen, jos katsoo sinulla olevan riittävät valmiudet sijoitusasuntolainaan. Tämä lainatyyppi ei poikkea oikeastaan tavallisesta asuntolainasta millään merkittävällä tavalla.


Kulutusluotto on käyttöön tehty könttäsummalaina

Kun arki kaipaa lisää rahaa, auttaa siinä usein kulutusluotto, joka on nimensä mukaan kulutuskäyttöön tehty laina. Jos pesu- tai tiskikone menee rikki tai haluaisit ostaa vihdoin ja viimein sen moottoripyörän, niin voit hakea Säästöpankin vakuudellista tai vakuudetonta kulutusluottoa.

Kulutusluoton maksuaika on lyhyt, usein korkeintaan 5 vuotta ja korko lasketaan viitekorosta sekä marginaalista. Jos haluat lainan ilman vakuuksia ja takaajaa, täytyy sinulla olla vähintään hyvät tulot, eikä velkaa saa olla ennestään liikaa osamaksujen, luottokorttien tai muidenkaan luottojen muodossa.

Vakuudellinen laina on huomattavasti helpompi saada Säästöpankilta. Vakuudeksi kelpaa mm. kesämökki tai asunto. Asiakkaan tuloilla ja omaisuudella on myös selvä vaikutus lainan korkoon.

Vertaajan etu: Korko alkaen vain 4% – ei takaajia – lainapäätös heti ruudulle —

ASP-laina on edullisempi vaihtoehto ensiasunnon ostajalle

Ryhdy ASP-säästäjäksi ja hanki ensiasunto ASP-lainan* avulla. ASP-lainassa on paljon hyviä puolia, joita ovat erityisesti sen edullinen korko.

*Nimitys tulee sanasta ”asuntosäästöpalkkio”, lähde: Wikipedia.

Suurta plussaa voi antaa myös, että valtion osuus takauksesta on perusasuntolainaa suurempi ja koronmaksuun tarjotaan tukea, mikäli se nousee yli 3,8 % (tarkista ajankohtainen prosentti aina itse). Tarkista myös valtiontakauksen tämän päivän ehdot, vaikka ne ovat joka kulmasta katsottuna paremmat, jos olet ASP-säästäjä.

 

Säästöpankin luottokortit – 4 kortin valikoima

Jos etsit Visaa, oli se Electron, Credit tai Debit -kortti, on Säästöpankin luottokorteista kokemukset sen verran vahvat, että mikä tahansa kortti on ok, mutta tee päätös ensin, minkä kortin haluat. Kuvassa on kultainen Visa Gold -luottokortti.Säästöpankki tarjoaa tällä hetkellä asiakkailleen 4 eri korttivaihtoehtoa:

 • Visa Electron – peruskortti ilman luotto-ominaisuutta
 • Visa Credit/Debit – Yleisin valinta, jossa molemmat kulkevat yhdessä
 • Visa Gold Credit/Debit – Reissaajan valinta, jolla pääset mm. loungeihin ja ansaitset Finnairin plussapisteitä
 • Visa Debit -pankkikortti – Maksa ostokset ja nosta käteistä rahaa maailmanlaajuisesti

Ylivoimaisesti suosituin kortti on yhdistelmäkortti, jossa tulee mukana Credit ja Debit -ominaisuudet. Kun haet luottokorttia, vertaile luottokortit aina, sillä niissä on eroja ja toiset ovat yksinkertaisesti vaikeampi saada – varsinkin, jos tulot ovat pienet.

Luottokorttien luottoraja määritetään aina erikseen asiakkaan kanssa ja paikallisen hinnaston saat aina omalta pankiltasi.

 

Lainaan on saatavilla myös lainaturva

Säästöpankki kutsuu lainavakuutustaan nimellä ”Säästöpankki Balanssi”, joka on lainan takaisinmaksuturva. Tälläinen Pankin lainaan voi liittää Balanssi nimisen vakuutuksen, joka pitää huolen ettet joudut liriin työkyvyttömyyden osuessa kohdalleturva on paikallaan silloin, jos ”talouden kylmä talvi” koittaa, eli joudut työttömäksi tai tulet työkyvyttömäksi jonkun sairauden, tapaturman tai jopa tuonpuoleiseen maailmaan astuessa.

 • Lainavakuutuksen avulla voit varautua elämän yllättävien tilanteiden varalta.
 • Varmistat oman toimeentulon ja takaisinmaksukyvyn.
 • Turvapaketteja on kolme: Miniturva, Solo ja Maxiturva.
 • Lainaturvalla voit vakuuttaa lainan 100-prosenttisesti tai osittain vain 75-prosenttisesti.
 • Saatavilla pankin tarjoamaan kulutusluottoon ja asuntolainaan
 • Myös yrittäjille

Monet muut lainapalvelut ja Suomessa kansainvälisesti toimivat pankit eivät tarjoa lainaturvaa, vaikka poikkeuksia löytyy, esimerkiksi: lainaturvavakuutus Komplett Bankilta, on yksi näistä harvoista poikkeuksista.


Ainoat miinuspuolet turvassa on tietenkin sen hinta. Se ei tule ilmaiseksi, voit kysyä oman Säästöpankki-lainan vakuutuksen hintaa henkilökohtaisesti, sillä niissä on eroja.


Plussapuolena on kuitenkin, että kun olet vakuuttanut itsesi, lainasi ja kotisi, voit elää huolettomampaa elämää. Suosittelemme aina vertaamaan vakuutukset ennen sellaisen ottamista.

 

Finanssivahti löytyy verkkopankista kaikille pankin asiakkaille

Asiakkaiden peruspalvelutarjontaan kuuluu myös finanssivahti, joka helpottaa kaikkien Säästöpankin asiakkaiden talouden kontrollointia. Tiedät minne rahat menevät, sillä finanssivahti tekee joka kuukausi graafin, josta näet mihin rahat ovat kuluneet. Sen avulla säästäminen on helpompaa ja käyttö on todella helppoa.

Tästä voi antaa pankille ison plussan, sillä se on erittäin käytännöllinen!

 

Säästöpankkiryhmä toimii tahdon asialla

Säästöpankkiryhmään kuuluu tällä hetkellä 23 itsenäistä paikallista Säästöpankkia ja 150 konttoria. Työntekijöitä, jotka auttavat sinua talousasioissa on yhteensä noin 1400 eri rahoitusalasektoreiden asiantuntijaa.

Itse säästöpankkikeskus muodostuu Säästöpankkiliitto osk, Sp-Henkivakuutus Oy, Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj, Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj, Sp Koti Oy, Säästöpankkipalvelut Oy ja Sp-Rahasto Oy -yhtiöiden massarykelmästä.

 

Millaisia kokemuksia sinulla on Säästöpankissa asioimisesta?

Kerro meille ja muille lukijoille, kuinka pankki on palvellut sinua ja oletko ollut tyytyväinen sen luottokortti- ja lainavalikoimaan. Kerro myös, mikäli jotain voitaisiin tehdä paremmin, sillä näin autat itse pankkia ja samalla muita pankin nykyisiä ja uusia tulevia asiakkaita.

 • Kokemukset voit jättää kommentoimalla alas tai voit myös ottaa yhteyttä suoraan pankkiin ja kertoa asiasi: Asiakaspalvelu ja yhteystiedot löytyvät suoraan alapuolelta.

Säästöpankin asiakaspalvelu ja yhteydenotto

Voit jättää yhteydenottopyynnön pankin kotisivuilla tai varata ajan sitä kautta. Myös palautteen antaminen käy sivulta oikeasta laidasta ”Anna palautetta” -painikkeella.

Visa Credit -asiakaspalvelu on auki arkisin klo 08:00-20:00 numerosta 09-6964-6014.

Eurocard -sulkupalvelu toimii 24/7 0800 155 777 numerossa ja kadonneet kortit pitää ilmoittaa 24h auki olevaan sulku-/katoamispalveluun, numero: +35820333

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi