Vakuutusvertailu – Paras vakuutusyhtiö

Vakuutusten vertailu kannattaa, sillä vain sitä kautta sinulle löytyy se paras vakuutus. Niiden kirjo on laaja ja erilaisia paketteja löytyy paljon. Vakuutus on tärkeä osa huolettomampaa elämää, vaikka Suomessa asiat ovat monesta kulmasta katsottuna hyvin ja esimerkiksi terveydenhuolto on lähes ilmaista.

Vapaaehtoiset vakuutukset tuovat lisäturvaa ja ne eivät tule ilmaiseksi, joten vakuutusvertailu on tärkeää. Tarjoajia on niin paljon ja hinnoissa on eroja eli kun vakuutat itse tai vaikka koko perheen:

 • Valitsemalla edullisimman vakuutuksen tai vakuutuspaketin, voit säästää merkittävästi rahaa!

Kilpailuta vakuutus aina – saat parhaan vakuutustarjouksen

Vakuutuksia on olemassa joka lähtöön. Erilaiset vakuutukset mahdollistavat sen, että voit turvata lähes kaiken Vakuutuksen kilpailuttaminen takaa aina parhaan vakuutustarjouksen, joten voimme hyvin tämän turvin kertoa, että se kannattaa ehdottomasti ilman muttia. Edullisin vakuutus löytyy kun teet huolellisen vakuutusvertailun vaikka puolison voimin, niin säästätte pitkässä juoksussa koko perheen vakuutuksissa jopa useita satoja vuodessa.mahdollisen, mutta se ei aina välttämättä ole aiheellista. Mikään näistä ei tule ilmaiseksi, mutta jotain vakuutuksia ei kannata jättää pois.

Ihan kaikessa ei ole kannattavaa pihistellä. Esimerkiksi matkavakuutuksen tärkeyttä ei kannata väheksyä, sillä se on pieni hinta, siitä mitä lomareissun haaverit voivat kustantaa. Pihistellä sen sijaan voit sen verran, että kilpailutat vakuutusyhtiöt, sillä se todistetusti kannattaa!

Vertaa ja kiinnitä erityishuomio aina näihin 4 asiaan:

 • Kattavuutta (syynää vakuutusehdot aina läpi tarkasti)
 • Hinta (kilpailuta, niin tiedät, mikä on halvin)
 • Kannattavuutta
 • Aitoa tarpeellisuutta (ihan jokaisen asian vakuuttaminen ei välttämättä kannata)

Näin saat parhaan yksittäisen vakuutuksen tai pakettikombinaation ja säästät samalla rahaa.

Erilaiset vakuutustyypit

Vakuutustyyppejä on paljon ja niin on myös kotimaisia sekä kansainvälisiä vakuutusyhtiöitä. Jotkut ovat keskittyneet yhteen tiettyyn vakuutuskategoriaan, mutta monet tarjoavat vähän joka sortin vakuutuksia. Alapuolelta pääset käsiksi eri vakuutustyyppeihin.

Matkavakuutus

Matkavakuutus on tärkeä vakuutus reissussa ja ilman sitä ei kannata lähteä matkalle. Lomareissu voi muuten tulla ikävän kalliiksi, sillä yksityissairaalat lomakohteissa  Tiesitkö, että jatkuva matkavakuutus kattaa sattuneet haaverit Matkavakuutus ei ole pakollinen, mutta se on erittäin suositeltavaa olla lyhyelläkin matkoilla ja pienillä kustannuksillaja onnettomuudet, vaikka ottaisi junan Pk-seudulta Ouluun ja joutuisit siellä onnettomuuten tai sairastuisit?

Mitään kroonisia tai jo olemassa olevia sairauksia/vammoja se ei kata, mutta kaiken akuutin ja selvästi reissussa tapahtuneen sellaisen matkavakuutus kyllä kattaa. Hoitoa voidaan tarpeen tullen jatkaa myös kotimaassa, joka sekin sisältyy useimpiin paketteihin.

Tähän voi lisätä vielä matkatavaravakuutuksen mukaan, mutta se on lisämaksullinen valinta, eikä lähellekään niin tärkeä kuin itse henkilömatkavakuutus.

Lue lisää matkavakuutuksista täällä.

 

Autovakuutus

Jos olet hankkinut auton ja haluat vakuuttaa sen, autovakuutusvertailu kannattaa. Vertailun avulla voi todistetusti säästää Autovakuutus on tärkeä erityisesti, jos sinulla on arvokkaampi auto, mutta edullisemmalla peruskaskolla vakuutat pienemmällä rahalla käytetyn ja vanhemman kulkuneuvonsievoisen summan euroja joka vuosi ja samalla ajaa turvallisin mielin välittämättä autoon tulleista pienistä tai isoistakaan kolhuista.

Kaikilla autoilla (ja myös muilla moottorilla kulkevilla ajoneuvoilla paitsi ruohonleikkurilla) täytyy olla Suomen liikennevakuutuslain mukaan liikennevakuutus. Tämä ei kuitenkaan korvaa, jos auto makaa romuttuneena tien pientareella.

Tässä päästään autovakuutukseen (kaskovakuutus) ja sen kannattavuuteen. Tämän voi jokainen puntaroida itse ja niitä on yleensä tarjolla peruskaskoa ja osakaskoa sekä muitakin vakuutusmalleja.

 

Henkivakuutus

Henkivakuutus on vaihtoehtoinen vakuutusjärjestely, jolla turvaat läheisten ja erityisesti lasten toimeentulon, mikäli Henkivakuutus on tärkeä erityisesti, kun haluatte turvata lasten toimeentulon, mikäli viikatemies tulee yllättäen kyläänkuolema korjaa pois. Yllättävän moni lapsiperhe jättää tämän ottamatta, mutta siihen on syynsä, sillä tämäkään vakuutus ei valitettavasti tule ilmaiseksi ja kun kaikesta on säästettävä, niin henkivakuutus saatetaan jättää pois.

Sillä mitä minulle nyt tapahtuisi, olenhan minä nuori ja terve…”

Henkivakuutusta kannattaa miettiä, erityisesti silloin, kun teillä on lapsia. Näin takaat ainakin lasten taloudellisen tilanteen, jos teille käy kalpaten tapaturmassa tai sairauden seurauksena.

 

Lainavakuutus (tai lainaturva)

Lainavakuutus saattaa olla kannatava lisä luoton ottaneelle. Elämme päivää, jolloin voitte myös vakuuttaa ja turvata ottamanne lainan. Näitä ei löydy kaikilta lainapalveluiden tarjoajilta, mutta esimerkiksi Instabank tarjoaa sellaisen ja suuremmassa kulutusluotossa sellaiselle voi olla aihetta.

Lainavakuutus tulee kysymykseen pitkän maksuajan luotoissa ja erityisesti asuntolainassa, jota maksat yleensä yli vuosikymmenen verranSen avulla varmistat, että et joudu pulaan, vaikka joutuisit äkillisesti lomautetuksi tai työttömäksi tai jokin onnettomuus tai sairaus vaikuttaisi lainan takaisinmaksukykyyn. Yleensä lainaturvasta maksetaan joka kuukausi jokin kiinteä summa muiden lainan kustannuksien päälle kuukausilyhennyserän ohessa. Lyhytaikaisissa lainoissa, erityisesti pienissä pikavipeissä se ei kannata, eikä sellaista ole usein tarjollakaan.

Erityisesti tämä kyseinen vakuutustyyppi tulee silloin kysymykseen, kun olet ottamassa asuntolainaa. Sen lyhentämisen pitkällä matkalla kun voi sattua ja tapahtua kaikenlaista.

Lue lisää lainaturvavakuutuksista täällä.

 

Kotivakuutus

Kotivakuutus on yleisin tai vähintäänkin yksi yleisimmistä vakuutuksista, mitä on olemassa.Kotivakuutus kuuluu yleisimpiin vakuutuksiin Suomessa ja muualla Pohjoismaissa. Sillä turvaat omassa kodissa aiheutuneet vahingot ja voit myös vakuuttaa irtaimiston kodin sisällä ja kotipihalla siinä samassa. Ehdot kannattaa lukea tarkkaan ja huomioida kaikki lemmikin tekemät tuhotyöt ja lasten seiniin mailailut jne.

Usein (tai käytännössä aina) vuokranantajat vaativat vuokralle muuttavilta kotivakuutusta tai ilman sitä vuokrasopimusta ei saada aikaiseksi. Suomen laki ei edellytä tätä, mutta kukaan asunnon omistaja ei halua kämppäänsä vuokralaista, jolla ei ole vakuutukset kunnossa, jos vaikka ovi saattaa mennä itsestään säpäleiksi.

Ilman vuokralaisen kotivakuutusta tämän asunnossa oleva irtaimisto ei ole myöskään vakuutettu.

 

Luottokortti matkavakuutuksella

Vuosimaksuton luottokortti matkavakuutuksen kera löytyy esimerkiksi Bank Norwegian luottokortista, joskin vain siinä tapauksessa, että lentokoneen kyljessä komeilee Norwegian Airin logo, lue Norwegian -luottokortista lisää täältä. Sen riittävyys on Myös luottokortti voi tuoda mukanaan matkavakuutuksen siinä samassa, mutta näiden ehdot on syytä syynätä laserkatseella, että olet varmasti vakuutettumyös pieni kysymysmerkki eli kannattaa miettiä, lähdetkö pelkän luottokortin mukana tuovan matkavakuutuksen turvin reissuun, vai otatko sen päälle erillisen kattavamman vakuutuksen.

Sama pätee jokaiseen luottokorttiin, jossa tulee mukana matkavakuutus. Vakuutuksen kattavuus on kuitenkin kysymysmerkki ja kirjoittajan omasta kokemuksesta* kortin vuosimaksukin on sitten jo tuntuva, mikäli vakuutusehdot korvaavat kovemmat kolhut kaukomatkoilla.

*Nykyinen kortti, Amex kultaversio, maksaa 180 € / vuosi, jonka vakuutuksella kelpaa matkustella, mutta hintakin on sen mukainen.

 

Vakuutusten hinta

Mitä mikäkin vakuutus sitten maksaa? Vakuutusyhtiöiden sivuilla ei törmää kiinteisiin hintoihin ja tähän on ihan looginen syy, sillä jokaiselle tarjousta pyytäneelle annetaan oma henkilökohtainen tarjous. Tarjouksessa otetaan kyseisen henkilön tiedot huomioon ja hinta määritetään sen perusteella.

Edullinen vakuutus löytyy vertailemalla ja perinteiseen tapaan: etsimällä ja tutkimalla vaihtoehtoja. Ota yhteyttä useampaan eri vakuutustarjoajaan ja pyydä tarjous sähköpostiin. Minkä tahansa vakuutuksen valitsetkin, tiedät ainakin, mikä on edullisin. Muista kuitenkin, että halvin vakuutus ei ole kattavin ja siitä saattaa puuttua jotain tärkeää, minkä takia nimenomaan lähdit vakuutusta alunperin hakemaan.

Vakuutuslaskuri

Vakuutuslaskuri antaa hieman osviittaa siitä, mitä vakuutus tulee maksamaan, mutta se ei anna absoluuttista lopullista hintaa, vaan pelkästään arvion, joka toki osuu yleensä lähelle.

Emme suosittelemme tekemään päätöstä pelkästään vakuutuslaskurin hinnan perusteella, sillä sinulle käteen tarjottu vakuutustarjous on vasta se hinta, josta näet lopulliset kustannukset. Laskinta vääntäessä ja kääntäessä hinta kyllä muuttuu, mutta se on vain lähtökohta sille, joka pätee samalla tavalla esimerkiksi pankkilainalaskuriin. Näin prosessi alkaa, mutta et voi olettaa, että saat lopullisen hinnan sitä kautta.

Anna siis laskurin tehdä työnsä, mutta pyydä aina oma vakuutustarjous ja kilpailuta niin monta vakuutusyhtiötä, kun jaksat. Näin pääset ainakin lähelle kaikista halvinta vakuutusvaihtoehtoa.

4 Kommentit
 1. Vastaa Vakuuttava 21.11.2018 at 14:43

  Olemme tuoneet markkinoille Vakuuttava palvelun, jonka avulla kilpailutat Suomessa toimivat vakuutusyhtiöt yhdellä kertaa. Järjestelmää on kehitetty kaksi vuotta, mutta nyt 2018 olemme päässeet kunnolla vauhtiin.

  Vakuuttava palvelun taustalla toimii vakuutusmeklari, joka suorittaa nykyisellä turvatasolla vakuutustarjousten pyytämisen vakuutusyhtiöiltä, vakuutusten vertailun ja antaa ratkaisusuosituksen asiakkaan tarpeisiin parhaiten soveltuvan vakuutuksen valitsemiseksi.

  Yrityspuolella perinteisen myyntikanavan eli vakuutusyhtiön konttoriverkoston merkitys on vähentynyt jo pidemmän aikaa ja tilalle ovat tulleet vakuutusmeklarit, mutta nyt me haluamme tuoda sen myös kuluttajapuolelle ensimmäisenä Suomessa.

  Edit: Kiitos tiedosta, mainoslinkit poistettu viestistä.

  • Vastaa Ari Niemelin 27.2.2019 at 17:51

   Mikä haluaisin tarkempaa tietoa tästä.
   Miten pitää toimia että tähän meklariin saa yhteyttä?
   Onko täysin puolueton?

 2. Vastaa Marjatta Muranen 3.3.2019 at 01:28

  Hei!

  Paljonko maksaa laaja kotivakuutus 49m2 kerrostaloasuntoon? Asunto, joka on tällä hetkellä vuokrattuna, sijaitsee Jyväskylässä. Talossa alkaa käyttövesiremontti, jonka ajaksi on tarkoitus ottaa kotivakuutus, kun en ole varma, onko vuokralaisella sellainen. Jätevesisaneeraus on tehty.
  Kiitos tiedosta!

  Ystävällisin terveisin
  Marjatta Muranen

  • Vastaa Ylläpito (Aaron) 7.3.2019 at 03:28

   Hei Marjatta,

   Tämä riippuu ihan siitä, minkä vakuutusyhtiön valitset. Hinnoissa on eroja, joten kannattaa pyytää tarjousta useammasta eri yhtiöstä. Näin saat tietää parhaan hinnan.

   Terveisin, Ylläpito

Kommentoi