Suomen nopeimmat nettiyhteydet vertailussa

Pätkiikö nettiyhteytesi tai haluat muuten vain vaihtaa nopeampaan tai halvempaan?

Sehän onnistuu ja vallan helposti onnistuukin.

Hinnat ovat taas tulleet alas kuluvan vuoden aikana ja nettiyhteyksien nopeuden kasvaessa myös hinnoissa tapahtuu muutoksia tiuhaan.

Talouteen.com on tutkinut Suomen nettyhteystarjonnan läpikotaisesti ja löydät nettisivustoltamme valitsemamme parhaat Internet-yhteyden tarjoajat.

Tarjonta sisältää niin langattomat mobiililaajakaistat kuin tavanomaiset kiinteät ADSL-, kaapelimodeemi- ja valokuitulaajakaista-yhteydetkin.

 

Nopea ja halpa netti kotiin

nopea nettiyhteys kotiinPennin venyttäminen onnistuu ja kannattaa monesti, esimerkiksi halvin kiinteä nettiyhteys on kohtuullisen helposti löydettävissä pienen hintavertailun jälkeen.

Jos et ole netin tehokäyttäjä, et siirrä suuria määriä dataa tai pelaa kaistaa kuormittavia verkkopelejä, ei ole järkevä panostaa tehokkuuteen, vaan tarkastella enemmänkin paketin hintalappua.

Tänäpäivänä verkkoyhteydet ovat jo sen verran järeitä, että tavallinen surffaaja tulee toimeen hitaimmillakin yhteyksillä (nämä eivät suinkaan ole enää hitaita) ja peruskäyttöön sellainen riittää jo vallan mainiosti.

 

DNA tarjoaa mm. nopean tuplalaajakaistan, valokuituyhteyden ja lukuisia mahdollisuuksia

dna tuplalaajakaistaDNA:lta on tarjolla tehokas tuplalaajakaista, joka kattaa kaksi nettiyhteyttä yhden hinnalla.

Saat järeän kiinteän laajakaistan kotiisi sekä erikseen liikkuvan huippunopean 4G-laajakaistan, jonka käyttäminen astuu mukaan kuvioihin silloin kuin ollaan liikkeessä.

Paketti sopii hyvin kaikille ja maksat siitä aina kiinteän kuukausimaksun, joka sisältää rajattomat mahdollisuudet netin surffaamiseen, verkkopelaamiseen, datan siirtäminen, musiikin kuunteluun sekä videoiden katseluun.

Kaistaa riittää sen verran paljon, että sillä voi olla useampia käyttäjiä samanaikaisesti ilman pätkimisiä, se sopii siis loistavasti useamman henkilön kotitalouksiin.

DNA tarjoaa paljon muutakin, suosittelemme tutustumaan rauhassa sen tarjouksiin.

 

TeleFinlandilta saat Meganopean 4G-netin halvalla – vain 10 € / kuukaudessa.

TeleFinlandilla on hyvä valikoima erilaisia nettilaitteita, kuten reitittimiä (=mokkula) ja muita mobiililaajakaistayhteyksiä.

Saat nyt tarjouksena rajattoman 50 Mbit/s nopeudella varustetun 4G-netin ensimmäiseksi kolmeksi kuukaudeksi hintaan 10,00 € / kuukausi!

Saat rajattomat surffausmahdollisuudet koko Suomen kattavassa Soneran verkossa ja voit halutessasi laittaa liittymäsi tauolle.

 

Mokkula eli Langaton Laajakaista, joka tunnetään myös nykyään nimellä ”Reititin” on hyvä vaihtoehto.

Jos olet paljon liikkeessä, mökkeilet tai muuten vaan kuljetat konettasi paljon mukana, on langaton laajakaista eli kotimokkula sinulle paras ratkaisu.

4G-yhteydet ovat nopeutuneet siinä määrin, että ne ovat käytössä jo lähes kaikkialla Suomessa ja niiden toimivuusalue kattaa noin 90% Suomen pinta-alasta, 3G-yhteyden toimiessa jopa 99%:ssa alueista.

Mokkula ja kannettava tietokone takaavat sinulle mahdollisuuden päästä nettiin missä tahansa ja vaikkapa kesämökille tämän yhdistelmän hankkiminen on järkevää.

Jos vietät esimerkiksi kesän mökillä, on välillä päästävä nettiin maksamaan laskuja ja lukemaan sähköposteja.

Tähän ei mitään fiksumpaa ole kuin langaton laajakaista.

Tietenkin tämän voit hoitaa myös älypuhelimella, mutta pienestä älypuhelimen näytöstä tihrustaminen ei ole niin käyttäjäystävällistä ja helppoa kuin koneen käyttäminen, varsinkaan jos ei ole kasvanut älypuhelin kädessä ja on tottunut tavanomaiseen tietokoneeseen.

 

Ohjeita netin vaihtamisaikeissa oleville – Nettiyhteyttä vaihtamassa olevan ABCD.

A) Tee aina ympäripyöreä laajakaista vertailu, ennen kuin tilaat liittymän, näin päädyt usein halvimpaan ratkaisuun ja säästät rahaa.

B) On suositeltavaa tarkistaa päivän nettivalikoima aina kerran 2-3 vuodessa, näin pysyt mukana kehityksessä, etkä maksa ylihintaa.

C) Jos haluat yhdistää sekä kiinteän yhteyden että mobiililaajakaistan, kannattaa myös harkita nopean nettiyhteyden sisältämän liittymän hankkimista ja tehdä liittymävertailu täältä.

D) Harkitse myös yhdistelmäratkaisuja, kuten DNA:n tuplalaajakaistaa, varsinkin jos et halua maksaa liikaa kuukaudessa ja netin tarve on useammalla henkilöllä samassa taloudessa.

 

Taloyhtiön netti löytyy yhä usemmasta taloyhtiöstä.

Et välttämättä tarvitse omaa kiinteää laajakaistaa ollenkaan, sillä monet taloyhtiöt tarjoavat netin, joka sisältyy vuokran hintaan tai joskus siitä peritään pieni lisämaksu.

Taloyhtiöiden netit ovat yleensä kovemman luokan yhteyksiä eli ne ovat todella järeitä ja toimivat hyvin.

Voit katsoa esimerkiksi Soneran palvelusta, jos kotoasi löytyy taloyhtiön oma nettikaista jo valmiiksi.

 

Yleisimpiä kysymyksiä koskien laajakaistoja:

 

Mikä on liikkuva laajakaista?

Se on nettiyhteys, joka kulkee aina mukanasi, minne ikinä kuljetkin.

Se on käytännössä puhtaasti normaali SIM-kortti, mutta se sisältää dataliittymän.

Sen voit laittaa suoraan puhelimeen, tablettiin tai mokkulaan.

Yhteyden pystyy jakamaan useampaan eri laitteeseen niin, että sitä voi käyttää vaikka koko perhe samanaikaisesti.

 

Mitä 4G-yhteydellä tarkoitetaan?

4G-yhteys on tällä hetkellä kaikista nopein saatavilla oleva langaton nettiyhteys, jossa data liikkuu 4G-verkossa.

4G-verkko mahdollistaa suuretkin nopeudet ja se on saatavilla yli 90 prosentille suomalaisista.

Se eroaakin 3G-yhteydestä pelkästään olemalla huomattavasti nopeampi ja yhteen verkkoon on mahdollista kytkeä helposti koko perheen laitteet samanaikaisesti ilman, että yhteys hidastuu tai pätkii.

Nimensä se on saanut siitä, että se edustaa tiedonsiirron neljättä uusinta ja nopeinta sukupolvea.

 

Mikä siis Mokkula oikeastaan on?

Mokkulalla tarkoitetaan nettitikkua, jonka voi yhdistää tietokoneeseen USB-portin kautta.

Mokkulalla mahdollistetaan täysin langaton nopea nettiyhteys, mutta se edellyttää SIM-korttia, josta löytyy dataliittymä.

Mokkula tunnetaan myös nimillä kotimokkula ja reititin.

Kaikki yleisimmät teleoperaattorit tarjoavat mokkularatkaisuja.

Sitä voi suositella erityisesti niille, jotka haluavat päästä mistä tahansa kiinni nopeaan nettiyhteydeen ja haluavat nimenomaan käyttää tietokonetta netin käyttämiseen.

 

Mistä tiedän kuinka nopea minun nettiyhteyni on?

Voit tarkistaa nettiyhtesi nopeuden Telian nopeustestin kautta.

Ennen testiä kannattaa sulkea paljon kaistaa syövät sovellukset ja ohjelmat sekä varmistaa, että verkossa ei ole kytkettynä useampia laitteita.

Näin saat mahdollisimman luotettavan tuloksen ja vielä sen varmistamiseksi suosittelemme tekemään testin kolmeen kertaan.

Luotettavuus paranee yhä, jos testaat nopeuden enemmän kuin viisi kertaa, sillä silloin voidaan olla varmoja keskinopeudesta, eikä kyseessä voi olla hetkittäinen piikki, jolloin netti toimii joko keskimääräistä nopeammin tai hitaammin.

 

Miksi nettini pätkii?

Tähän voi olla lukuisia syitä ja jos pätkiminen jatkuu ja se on häiritsevää, on syytä ottaa yhteyttä palveluntarjoajasi asiakaspalveluun.

Yleensä tämä on järkevin tapa selvittää, mistä kiikastaa ja saat nopeasti vastauksen onko sinun alueellasi teknisiä vikoja tai huoltotöitä.

Pika-apuna netin pätkimiseen kannattaa kokeilla tietokoneen ja reitittimen uudelleen käynnistämistä.

Yllättävän usein se jopa auttaa, mutta tämä vanha resepti ei kuitenkaan toimi todellisiin ongelmiin.