10 pikasäästövinkkiä – Osa 1

1. Hyödynnä ruokakaupan tarjoukset.

Halpojen hintojen perässä kannattaa kulkea, vaikka se vaatisi muutaman ylimääräisen askeleen. Kaupassa kannattaa myös kiinnittää huomiota alennustarroihin. Aletarroilla säästät helposti lihapaketista -30% tai jopa -60%. Tuote kannattaa kuitenkin kokata jo ostopäivänä!

 

2. Kauppaan mennessä kannattaa tehdä kauppalista ja noudattaa sitä!

Kun menet kauppaan, tee aina kauppalista valmiiksi ja pysy alkuperäisessä suunnitelmassasi. Älä osta mitään ylimääräistä, sillä niihin uppoaa joka kauppareissulla lähes jokaisella pitkä penni.

 

3. Kauppaan ei välttämättä kannata mennä nälkäisenä.

Heräteostoksien määrä on nälkäisenä vääjämättä suurempi kuin kylläisenä tehdyt ruokakauppa-asioinnit. Nälkäisenä kouraan tarttuu kaikennäköistä, kuten sipsi- tai karkkipussia ja muuta epäterveellistä pikaenergiaa. Jos menet kylläisenä kauppaan, ostat pienemmällä todennäköisyydellä epäterveellistä kallista moskaa.

 

4. Kokkaamalla kerralla enemmän, säästät rahan lisäksi myös aikaa!

Kun kokkaat, tee se kunnolla eli ts. osta koko viikon lihat, rehut ja kylkiäiset ja valmista koko satsi yhdellä kerralla. Näin sinun ei tarvitse kokata muina päivinä ja mikä parasta, yleensä säästät rahaa ostamalla kerralla enemmän.

 

5. Tee aina eväät töihin ulkona lounaan nauttimisen sijasta.

Jos syöt lounaan työpaikalla aina ulkona, on se oikea rahasyöppö, yksi pahimmasta päästä vieläpä. Tee siis samalla tavalla kuin aikaisemmassakin vinkissä, kokkaa koko viikon työlounaat valmiiksi kotona ja pakkaa ne muovirasioihin. Näin saat terveellisen, maukkaan, edullisen ja helpon lounaan viikon jokaiselle päivälle!

 

6. Osta käytettyjä vaatteita!

Kirpputorilta voi löytää oikeita aarteita ja erittäin käyttökelpoisia käytettyjä vaatteita puoli-ilmaiseksi. Jos mietit, että vain roskaväki tai köyhät käy kirpparilla, voin kertoa, että ohisektori. Kirpputorilta voi löytää lähes käyttämättömiä merkkivaatteitakin ja hinta on murto-osan alkuperäisestä. Vaatteet unohtuvat ja ne käyvät ihmisille pieniksi jne. Tästä syystä kirpputorilta voi löytää halpoja vaatteita ja vielä paljon paljon muuta käyttökelpoista tavaraa.

 

7. Uudelleen neuvottele kaikki laina-asiasi – etenkin, jos sinulla on harteillasi pikavippejä!

Voit säästää merkittävästi rahaa kilpailuttamalla lainat uudelleen tai yhdistämällä nykyiset lainat kulutusluotoksi. Bank Norwegian on hyvä vaihtoehto, joka tarjoaa lainojen yhdistelyjärjestelyä täysin maksutta, ilman paperitöitä ja täysin verkossa. Koko operaation voi tehdä pelkällä puhelimella, joten vain hullu jättää tälläisen tarjouksen käyttämättä. Lainojen yhdistäminen on helpoin mahdollinen tapa säästää laina-asioissa, mutta matikka kannattaa olla hallussa, sillä ihan jokainen tarjous ei ole kannattava!

 

8. Vertaa aina tuotteiden hintoja, oli kyseessä mikä tahansa tuote.

Tuotteiden hintavertailuun pitää ehdottomasti löytyä aikaa ja kiinnostusta. Se on helpoin mahdollinen tapa säästää merkittävästi rahaa elämän aikana. Jos käytät ylimääräisen kymmenminuuttisen esimerkiksi lainojen vertailuun, voit säästää vuosien saatossa jopa tuhansia euroja. Olit sitten ostamassa pölynimuria tai auton renkaita, vertaile tuotteita keskenään ja tee sitten vasta lopullinen ostopäätös.

 

9. Hyödynnä alennuskoodeja.

Alennuskoodeja on netti pullollaan, joten kun teet hankintoja niin hyödynnä hakukone Googlea ja kirjoita hakukenttään ”Alennuskoodi + etsimäsi tuote”. Hyvällä tuurilla löydät kupongin ja olet taas säästänyt itsellesi euroja!

 

10. Kilpailuta vakuutukset.

Paljonko maksatkaan vakuutuksista yhteensä vuositasolla? Koska olet viimeksi kilpailuttanut/keskittänyt kaikki vakuutuksesi? Niinpä, en minäkään muistanut ja säästöä syntyi huomattan summan verran! Selviät lähes aina halvimmalla kun keskität kaikki vakuutukset samaan yhtiöön.

 

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi