Lue nämä 8 vinkkiä, kuinka voit vaurastua.

Kuinka voin rikastua tai vaurastua? Seuraavilla 8 vinkillä pääset ainakin alkuun.

Lähes kaikilla meillä on vähintäänkin alitajunnassa haaveena rikastua tai vaurastua. Useimmilla se jää kuitenkin vain sellaiseksi, mutta tämä johtuu siitä, että asian eteen ei loppuen lopuksi tehdä mitään.

Automaattista rikastumista tai vaurastumista ei ole ja varallisuus ei kasva kuin itsestään, ei ainakaan kenellekään muulla kuin Hannu-hanhella.

Vaurastuminen on mahdollista käytännössä kolmella eri tavalla: suurella riskinotolla kohtuullisen lyhyessä ajassa, pitkäjänteisellä säästämisellä pitkässä aikajuoksussa ja sitten on myös olemassa Hannu-hanhen lottovoittajan tie (jätetään tämä viimeisin kuitenkin sivummalle, koska se on hyvin harvinainen ilmiö).

Business Insiderin mukaan yksin miljoonaomaisuuden kasaan haalineilla, ”self-made-millionaire”, kestää keskimäärin vähintään 32 vuotta saavuttaa vaurastuminen. Yli 52 %:lla se kestää 38 vuotta ja vain 4 % onnistuu tässä alle 27 vuodessa.

 

1. Hanki riittävät tulot.

Tarkoituksena ei ole lannistaa, mutta vaurastuminen ei ole mahdollista, jos sinulla ei ole riittävän suuria tuloja. Jos viivan alle ei jää vuodessa mitään tai saat raavittua kasaan satasen, ovat lähtökohdat rikastumiseen brutaalin totuuden ilmaisemana huonot.

Vika on joko liian pienissä tuloissa tai omassa kulutuskäyttäytymisessä. Asialle on tehtävä jotain ja sinä luultavasti tiedät, mitä.

 

2. Kasvata tulovirtaa ja samalla niiden lähteitä.

Pyri aina kasvattamaan nykyistä tulovirtaa. Tämä on ehkä itsestäänselvyys, mutta valitettavan moni on lyönyt sen suhteen hanskat tiskiin ja tyytyminen on yleinen ilmiö. Tässä ei ole mitään väärää ja jos pystyt säästämään omasta mielestäsi riittävästi samalla nauttien kuitenkin elämästä, niin jatka samaa rataa.

Mutta, jos todella haluat vaurastua tai rikastua, haluat jatkuvasti kasvattaa tulovirtaa: sinun täytyy nälkäinen ja etsiä aina uusia tulonlähteitä. Olivat ne sitten päällekkäisiä, sivutuloja, parempipalkkainen työ tai mitä tahansa näiden väliltä. ”It’s all about growing”…

 

3. Aloita säästäminen mahdollisimman pian.

Tämä on todettu faktaksi: mitä nuoremmalla iällä säästämisen aloitat, sen paremmat mahdollisuudet sinulla on vaurastua. Se ei tarkoita sitä, että toivo olisi menetetty, jos olet ylittänyt pitkälti yli keski-iän. Säästämisen voi aloittaa kuka vaan ja missä iässä vaan.

Se on myös mahdollista kenelle vaan, melkein missä elämän tilanteessa vaan ja voit aina jättää väliin esimerkiksi sen päivittäisen tai viikottaisen Starbucks-kahvin. Tämän jälkeen voit miettiä, mistä muualta voit puristaa euroja säästöön. Kallis kahvi ei varmasti ole ainoa rahaa syövä ”paheesi”.

”Vaurastuminen lähtee loppuen lopuksi pienistä palasista, mutta niitä on monta ja ne tarvitsee saada loksahtamaan paikoilleen.”

 

4. Tutustu osakesijoittamiseen ja aloita se

heti! Kyllä, mitä nopeammin tutustut osakesijoittamisen maailmaan, sen paremmat mahdollisuudet sinulla on aloittaa vaurastuminen. Samalla kun teet töitä ja nautit duunin kantamista hedelmistä, voit antaa rahan työskennellä 24/7 puolestasi. Tätä sijoittaminen parhaimmillaan on.

Sen ei tarvitse olla mitään peliä ja aktiivisijoittaminen on erikseen. Sijoittamisen voit alottaa pienelläkin rahalla ja helposti sen aloitat esimerkiksi Seligsonin & Co:n rahastoilla.

Sijoittaminen on oleellinen osa vaurastumisprosessia.

5. Asunto- / kiinteistösijoittaminen ja muut sijoituskohteet.

Voit sijoittaa myös omistus- tai sijoitusasuntoon – tai myöhemmässä vaiheessa vaikka useampaan sellaiseen. Voit myös sijoittaa kiinteistöihin. Nämä vaativat usein velkarahaa, mutta systeemi toimii juurikin niin: useimmat varakkaat ottavat velkarahaa alkuvaiheessa – ja toki vielä loppuvaiheessakin.

Tällä tavalla vaurastumista on mahdollista nopeuttaa huomattavasti, mutta riskit on syytä tiedostaa, joita on aina olemassa sijoittamisessa. Riskit kasvavat erityisesti silloin, kun hommaa varten otetaan lainaa.

 

6. Rullaa muiden rikkaiden kanssa.

Joukossa (erityisesti tyhmässä sellaisessa) tyhmyys usein tiivistyy, mutta entäpä sitten, kun keskustelet muiden varakkaiden kanssa? Et varmasti koe äkkivaurastumista, mutta tiedon arvokkuutta ei kannata aliarvioida. Jos tavoitteenanne on vaurastua, niin kannattaa hakeutua saman henkiseen sakkiin.

Voit oppia muiden virheistä vaurastumisen polulla ja kaikkia virheitä ei kannata käydä läpi itse. Fiksu oppii omista virheistään, mutta viisas taas muiden – kuulu tähän jälkimmäisten joukkoon. Kaikki tekee virheitä, mutta ne on syytä minimoida keinolla millä hyvänsä.

 

7. Kartuta tietopääomaa lukemalla ja opiskelemalla.

Et tarvitse välttämättä mitään korkeakoulututkintoa vaurastuaksesi, mutta tietopääoman lisääminen on kuitenkin välttämätöntä. Useimmilla vaurustuneilla tiedon hankinnasta on muodostunut rutiini tai suorastaan addiktio.

Nykyään meillä on valtavasti ilmaista tietoa saatavilla ja et tarvitse mitään omaa kirjastoa kovakantisille päästäksesi tietoon kiinni. Löydät verkosta valtavan määrän palstoja, oppaita ja videomateriaalia ihan suomeksikin. Voit myös kuunnella Akia ja Jukkaakin välillä!

 

8. Älä missään tapauksessa anna periksi.

Vaurastumisen avain on pitkä aika keskimäärin kaikilla sen saavuttaneilla. Tämä vaatii lujaa luonnetta, pitkäjänteisyyttä ja suurpiirteisen kokonaiskuvan näkemistä jo alusta alkaen (tämä jälkimmäinen tosin selvenee, mitä enemmän vuosia kertyy mittariin).

Monilla suunta säilyy oikeana jonkun aikaa, kunnes homma lässähtää. Älä sinä tee tätä virhettä: vaurastumisen tiellä ei saa luovuttaa!

 

2 Kommentit
 1. Vastaa ruplamake 24.1.2018 at 09:07

  1. voita lotossa
  2. ja säästä ne kaikki ja
  3. toista tämä sarja X kertaa pikemminkin.. kheh kheh

  En trollaa vaan oikeasti Rahaa kertyy sukan varteen kun vaan päättää, päätös on tärkein!

  • Vastaa Ylläpito 24.1.2018 at 12:04

   Strategia se on tuo ensimmäinenkin 😉 Päätös on tärkeä ehdottomasti ja sillä pääsee alkuun, kaikki riippuu sitten siitä, kuinka sitoutunut on omaan päätökseensä ja myös monista muista tekijöistä.

Kommentoi