Lea Bank: Kokemuksia ja selvennys pankista

Lea Bank (ennen BRAbank ja sitä ennen Monobank) on taas toiminnassa Suomessa.

Lea bank logoNorjassa kalastaminen ei ole ydinosaamista, vaan taas jälleen kerran uudempi pankki on saapunut vavisuttamaan muita Suomen kivijalkatähdistöjä: Esittelyssä on entinen BRAbank, joka on nyt Lea Bank.

Etsitkö lainaa netistä ja haluaisit sellaisen ilman omaisuusvakuuksia ja takaajia? Oletko vailla kenties rentoutuslainaa, remonttiluottoa tai onko autolaina etsinnässä?

Lea Bank (Suomi) on pankki, joka tarjoaa käyttäjilleen edullista pankkilainaa ja lainahakemus on vain sekunnin skrollauksen päässä alapuolella.

Huom! Monobank oli hetken BRABank niiden fuusion myötä, ennen kuin siitä tuli Lea Bank, mutta sen toimintamalli pysyi käytännössä täysin samana kaiken aikaa.

Mikään ei siis muuttunut, vaan kyseeessä oli pelkästään uudelleen brändäys.

Kilpailuta monta pankkia tästä >>

Pääset muuten nyt kilpailuttamaan Lea Bankin ja samalla noin 20 muuta pankkia yhdellä hakemuksella yläpuolella olevasta painikkeesta.

Vain tällä tavalla tiedät, mikä on sinulle halvin laina ja samalla sopivin sellainen.

Lea bank kilpailuttaminen

Lisää tietoa Lea bank -palvelusta

Pankki on vielä vähän tuoreampaa materiaalia, mutta vain nimeltään. Norjan Bergenissä 2015 avattu pankki on vakavarainen ja luotettava mahdollisimman suurella tietosuojalla perustettu jo melkein maailman luokan pankki.

Toiminta lähti Monobank nimellä ja pian pankki muuttui BRA Bank -nimiseksi (fuusio),  jonka jälkeen eli nyt 2023 vuonna se on Lea Bank – erittäin selvää, eikö?

Ei oikeastaan, mutta brändääminen on yllättävän hankalaa ja varsinkin, kun toimintaa tehdään monikansallisesti useammassa maassa.

Lea bank kokemuksia

Lainahakemus ja liitteet

Tarvitseeko hakemukseen sitten liitteitä?

Et välttämättä, mutta ehdot ovat tiukentuneet jossain määrin, joten voit joutua mahdollisesti todistamaan sähköisesti, että sinulta löytyy tuloja.

Lainanhakijan pitää olla luottokelpoinen ja sinulta vaaditaan talous säännöllisine tuloineen.

Kaikki toiminta on uuden teknologian kautta Internet-pohjaista, joten hakemuksen toteutus onnistuu esimerkiksi puhelinta käyttäen.

Tarjouksen voi pyytää näytölle maksutta ja sitoutumispakkoa ei ole – tarjouskin on voimassa monta päivää ja saat ihan itse päättää, otatko sen vastaan vai et.

 

Ovatko kotimaiset pankit alakynnessä?

Lea Bank tuo taas jotain uutta jälleen kerran markkinoille! Kotimaiset pankit tuntuvat olevan hienoisessa alakynnessä, sillä luoton korko vain alenee ja alenee isossa kuvassa.

Tarjouksia suosittelemme kuitenkin kysymään aina mahdollisimman monesta osoitteesta.

Lea Bankin koron määrittää lainanhakijan maksukyky eli automaattisesti halvinta luottoa et pankista voi saada. Suosittelemme siis kokeilemaan mahdollisimman montaa, mutta parasta pankkia ja samoin lainanvälittäjää, ennen kuin teette viimeisen lainapäätöksen.

 

Kenelle Lea Bank myöntää lainaa ja mitkä ovat kriteerit?

Saadakseni lainan pankilta sinun tulee olla / omata:

  • Vähintään 23 vuotta ikää
  • Sinun tulee olla asunut Suomessa vähintään 36 kuukautta.
  • Tulojen täytyy olla minimissään 1200 euroa kuukaudessa
  • Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä ja luottotietojen täytyy olla kunnossa (myöskään perintävelkaa ei saa olla)
  • Hakijan pitää myös pystyä kuittaamaan kuukausittaiset lainaerälyhennykset

Voit myös harkita hakevasi lainaa yhteisvastuullisesti esimerkiksi puolison kanssa, jolloin mahdollisuudet positiiviseen päätöksen kasvavat tuplamääräisesti.

Myös työsuhde ja sen luonne sekä entiset lainat saattavat vaikuttaa lainansaamispäätökseen.

 

Tarvitseeko lainaan erillisiä vakuuksia ja onko käyttökohteella mitään merkitystä?

Paras puoli tässäkin pankkilainassa on, että mitään erillistä omaisuutta ei ole pakko olla ja takaajaakaan ei tarvita.

Käyttökohde on usein remonttilaina, perus arkikulutukseen (kodinkoneuusinnnat), terveyteen tai sisustukseen liittyvä.

Myös lainoja yhdistellään melko usein Lea Bankin kulutusluotolla (tai sen jälleenrahoituksella), jonka avulla sadat tuhannet suomalaiset ovat päässeet esimerkiksi osamaksu- ja pikavippivelkataakoista tyystin pois säästäen kuluissa satoja tai peräti tuhansia euroja.

Laina on paljon helpompi saada kuin tavanomainen kivijalkapankkiluotto, mutta em. kriteerit ovat kuitenkin kiveen hakattuja ja niissä ei ole joustomahdollisuutta.

 

Lea Bank – Kokemuksia on positiivisia monestakin suunnasta

kilpailuta lea bankLea Bank on turvallinen ja luotettava pankki, jonka verkkoteknologia on norjalaiseen tapaan huippulaadukasta.

Voit siis turvallisin mielin hakea ja saada pankkilainaa Lea Bankilta eli entiseltä BRAbank -pankilta (ex. Monobankilta).

Kokemuksia on vasta vähän, koska pankki ei pidä kovaa meteliä Suomessa, mutta se on osoittautunut nopeasti erinomaiseksi lainaratkaisuksi.

Jos siis teidän kohteena on 1000-60.000 euron pankkilaina, yhdistelmäluotto tai kulutusluotto, kannattaa kilpailuttaa lainat ehdottomasti.

Tee ilmainen hakemus >>

Pankin ja yleisen ilmaisen lainojen kilpailuttamisen hoitaa vuoden 2023 vastuullisin välittäjä, Sortter, eli saatte suurella todennäköisyydellä hyvän tarjouksen.

 

Pankki käyttää osittain automaattista teknologiaa

Nopeutta riittää, sillä teknologia on automatisoitua eli päätös tehdään antamien tietojen pohjilta melkein heti kättelyssä, joten hakijan ei tarvitse odottaa kuin muutamia minuutteja arkisin, jonka jälkeen tiedät, oletko lainanhakukelpoinen vai et.

Asiakaspalveluun saa nopeasti yhteyden ja kokemukset puhelinteitse sekä sähköpostitse ovat hyväksi havaittuja, joten Lea Bankkia voi suositella.

Pankki tulee taas jälleen kerran ulkomailta, kuten monet muutkin ”vierailevat tähdet”, jotka ovat pysyvästi meille Suomeen jääneet (esim. Bank Norwegian, Komplett Bank ja lainanvälityspalvelu Sambla Ruotsista.

Lainoja kannattaa aina vertailla ja niin kuuluukin tehdä, olettaen, että haluatte päästä mahdollisimman edulliseen lainan lopputulokseen.

Emme voi koskaan taata, että mikään laina olisi aina ylivertainen verrattuna toiseen, koska taloudelliset faktorit loppukädessä määrittävät, kuinka paljon todellinen lainavuosikorko + muut kustannukset ovat.

 

Lea Bank todellinen vuosikorko – onko pankista kilpailijaksi?

Kyllä, ehdottomasti. Lea Bank on lähtenyt Suomeen niin sanotusti isolla kädellä ja sen voi automaattisesti luokitella korkoystävälliseksi pankiksi.

Kyseessä ei missään tapauksessa ole korkeakorkoinen pikalainapalvelu, vaan edistyksellisen teknologian ja norjalaisen laadukkaan kädenjäljen tuottama tulevaisuuden verkkopankki.

Korko ei silti ole halvin, vaan alkaen 7,54 % –  enintään 20 % – muut kulut 150 € / vuosi.

 

Miksi korko sitten on muka niin edullinen?

Tähän vastaus on simppeli, palvelu on verkkopohjainen ja Suomessa kivijalkakonttoria ei ole.

Esplanadilla oleva konttori veisi pankin perin pohjin negatiiviseen tulokseen ja samalla, jos konttoreita olisi pitkin Annankatua ja Hämeentietä (Arvokkaita Helsingin liiketilavuokria kyseisillä kaduilla).

Niin työntekijät sekä liiketilat pakottaisivat pankin tarjoamaan korkeita korkoja kuluttajille.

Näin ei kuitenkaan ole ja tästä voimme kiittää verkkoa.

 

Esimerkkilaskelma pankin lainakoroista:

Esimerkkilaina: jos lainaat 10.000 euroa 60 kuukauden (5 v. maksuaikataululla), niin todellinen vuosikorko olisi 14,98 %, joka sisältää lainan avausveloituksen 90 euroa sekä 5 euron kk-kohtaisen tilinhoitopalkkion.

Näin ollen maksaisit kuluja yhteensä noin 13 972,66 euroa tarkoittaen kuukausittaista n. 233 euron veloitusta (desimaalit pois lukien).

Lainassa on aina joustava 1 – 15 vuoden maksuohjelma ja äärimmäinen korkein mahdollinen todellinen vuosikorkokustannus voi ola 30,01 %.

Lainatarjous on hakijakohtainen:

Kaikki perustuu lainan hakijan tuloihin tai jos hakijoita on useampi, on korko järjestäen, mutta ei varmuudella pienempi.

Myös maksuaika ja luoton määrä ovat vaikuttavia tekijöitä. Pankki tekee aina riskiarvion hakijakohtaisesti, joka määrittää numerot lopullisesti.

Lea Bank on varteenotettava pankkipalvelu ja tarjousta kannattaa pyytää, koska se on ilmainen eikä sido hakijaa mihinkään.

Jos sait lainan tai päätös hylättiin, niin et ole siltikään sitoutunut mihinkään: voitte jatkaa juuri niin kuin ennenkin.

 

Mitä, jos tarvitsenkin Lea Bank -lisälainaa?

Tämä ei ole ongelma, olettaen, että maksukykysi on kunnossa.

Tämän tiimoilta voit ottaa yhteyden pankin asiakaspalveluun sähköpostin kautta tai helpommin suoraan puhelinsoitolla.

Sähköpostiosoite on aiaskaspalvelu@leabank.fi ja puhelinnumero on 02 4809 3850 (auki arkisin 10:00 – 16:00)

Lainan korottaminen on yksinkertainen toimenpide, jos pankki toteaa taloutenne rahkeiden riittävän, mutta sitä ei erikseen mainita palvelun sivuilla.

 

Lea Bank ja perintä: tähän liittyvät asiat hoidetaan samaa polkua pitkin

Älä joudu perintään, on meidän vinkki tähän.

Voit hakea pankilta lyhennysvapaata enintään kolmeksi kuukaudeksi, jos olet ollut pankin asiakas kolme kuukautta.

Maksuvapaata et kuitenkaan voi saada.

 

Oletko velkaanutunut monelle eri taholle? Lea Bank jälleenrahoittaa:

Lea Bank tarjoaa myös yhdistelmälainaa eli jos olet saattanut itsesi haasteelliseen tilanteeseen ottamalla liian paljon päällekkäisiä lainoja, voit aina ottaa pankkiin yhteyttä ja suorittaa kaikki nämä yhdessä läjässä pois.

Näin säästät rahaa ja kustannukset pienenevät – tätä vartenhan lainan jälleenrahoitus tai yhdistelmärahoitukset on luotu.

Laske kuitenkin tarkkaan nykyiset velkasi ja tee lopullinen päätös vasta näiden jälkeen.

Me emme esimerkiksi voi antaa takeita, että tämä olisi varmuudella absoluuttisesti paras vaihtoehtonne.

Yli 80 % tapauksissa näin kuitenkin asia on.

 

Lea Bank yritystiedot ja ota yhteyttä:

Pankki toimii Norjasta käsin ja osoitteekseen se ilmoittaa Holsbergs gate 21, 0166 Oslon.

Lea Bank ASA

Muuten tarkempia tietoja ei sivuilla sähköpostia, puhelinnumeroa ja aukioloaikoja mukaan ottamatta.

Y-Tunnus on 986 144 706, joka on Suomessa vielä vanhan BRAbank tai Monobank -pankkien alla.

Yhteenvetona kyseessä on listattu luotettava pankki, jolla on yli 70 000 asiakasta ja se on listattu Oslossa tunnuksella LEA.

Sillä on noin 1500 osakkeenomistajaa ja toimintaa Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa ja Espanjassa.

 

Usein kysytyt kysymykset

Onko Lea Bank sama kuin BRAbank?

On täysin sama ja nimen ei kannata millään tavalla hämätä, mikään ei ole muuttunut paitsi pankin nimi sekä samalla kaksi pankkia on yhdistänyt voimavaransa yhdeksi.

Kuinka kirjaudun Omat Sivut palveluun nyt?

Samalla tavalla kuin ennenkin. Lea Bankin kotisvujen oikeasta yläkulmasta Omille Sivuille -painikkeesta, joka on merkitty hyvin isolla. Et voi missata sitä, sillä se on hyvin näkyvillä.

Ovatko pankin vakuudettomat kulutusluotot kilpailukykyisiä nyt?

Kyllä, ovat, juurikin siis kilpailukykyisiä. Emme pidä kuitenkaan lähtökorkoa halpana, vaan saat meidän kilpailutuksen kautta yleensä lainan paremmalla korolla, mutta pankki voi aina yllättää.

Voinko korottaa lainaa ja kuinka se tehdään?

Kun olet ollut pankin asiakas kolme kuukautta, voit hakea uuden lainahakemuksen kautta lisää lainaa. Ilmoita Lea bankin lainan nykyinen määrä ja toivo korotuksen määrää siinä samalla. Korotuspäätöksen saat yleensä arkisin muutaman tunnin kuluessa.