Nordea Joustoluotto: Kannattaako tämä laina? Kokemuksia ja arvostelu

Nordea joustoluotto on väkivahvan kivijalkapankki-Nordean lainatuote, joka on sekin jo vihdoin herännyt tarjoamaan lainaa heti netissä joustavan luoton muodossa muiden pankkien tapaan, joka on siltä vähintään fiksu veto tässä vaiheessa.

Se on myös tehnyt tuotteelle parannuksia viimeisen kahden vuoden aikana ja se pysyy sillä kohtalaisen hyvin markkinoilla mukana joustavien luottojen kategoriassa.

Nordea joustoluottoVakuudellista kulutusluottoa ja asuntolainaa se on tarjonnut jo pitkään, mutta 2000 – 50.000 euron kätevä joustoluotto on odotettu lisä sen lainanippuun, josta löytyykin kaikki lainat aina remonttilainoista, sisustusrahoitukseen ja lomamatkalainaan asti.

Tee kilpailutus pankeille tästä >>

Kun kilpailutat joustoluotot, saat aina myös muut pankit mukaan kilpailutukseen veloituksetta sekä muita rahoitusyhtiöitä.

Nordealta voit sen sijaan hakea lainaa suoraan sen omilta verkkosivuilta, mutta siinä menetät kilpailutusedun samalla.

Nordea Joustoluotto -lyhyesti:

 • Ikäraja: 18 vuotta
 • Lainat: 2000 – 50.000 €
 • Mahdollisuus nostaa lisää luottoa
 • Avoinna kaikille Nordea-pankin asiakkaille
 • Vakuudeton laina joustavalla maksuohjelmalla
 • Ilmainen kilpailuttaminen
 • 2 lyhennysvapaata kuukautta vuotta kohden
 • Mahdollisuus hakea lainaa myös rinnakkaishakijan kanssa
 • Pärjää korkopuolella muille pankeille

 

Millainen korko Nordea joustoluotossa on?

Korko lainassa tosiaan on kohtuullinen ja se pärjää monille koville kilpakumppaneilleen ja voi olla jopa parempi kuin Bank Norwegian -palvelun kulutusluotossa.

Se on erityisen hyvä Nordean Premium-asiakkaille, koska korkomarginaali on vain 2,90 %, asuntolaina-asiakkailla se on 5,90 % ja muilla Nordean asiakkailla 8,90 %.

 

Esimerkkilaskelma

Esimerkki: Korko on lainahakemuksen allekirjoittamiskuukauden 1. päivänä noteerattu 3 kk:n euriborkorko + 8,90 %:n marginaali.

Jos nimelliskorko on 8,40 % ja lainan maksuaika 107 kuukautta, on todellinen vuosikorko 8000 euron joustoluotossa 12,10% (04/2022).

Tässä on huomioitu automaattinen 12,50 €/kk tilinhoitoveloitus ja lainassa ei ole avausmaksua.

Luoton kustannukset ovat 4792,90 euroa eli yhteinen loppusumma on 12 792,90 euroa.

Todellinen lopullinen vuosikorko on aina henkilökohtainen ja sen saat, kun paketti on valmis ja sopimus kaipaa enää vain sähköisen allekirjoituksenne.

Nordea joustoluotto kokemuksia ja korko

 

Nordean joustoluotto kriteerit:

Tai erityisemmin hyväksyttyyn lainapäätökseen ja tarjoukseen;

 • Täysi-ikäisyyttä
 • Riittävät – melko korkeat (ei tarkkaan ilmoitetut) – säännölliset tulot
 • Hyvälaatuinen työsuhde (jatkuva) tai eläke
 • Puhtaat luottotiedot: ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Osoite pysyvästi Suomessa
 • Olet Nordean nykyinen asiakas ja sinulla on Nordean pankkitunnukset

Joustoluotto voidaan myöntää myös yhdelle tai sitten rinnakkaishakijan kanssa kahdelle 18 v. täyttäneelle lainanhakijalle.

Siinä ei ole mitään rajoituksia myöskään iän puolesta (ainakaan ilmoitettu) eli voit hakea lainan myös eläkeläisenä.

Opiskelijana tarvitset, mitä luultavimmin vähintään osa-aikatyön, että tuloja on riittävästi.

 

Nordea Joustoluotto kokemuksia

Nordean joustoluotto pärjää kilpailussa oikein hyvin, vaikka se onkin herännyt vasta hämmentävän myöhään tarjoamaan lainaa netissä.

Pankkibrändinä se on varmasti Suomen vahvin tai toisiksi vahvin, mutta verkossa sen ote ei ole silti lähelläkään kärkipäätä, joka johtuu melkolailla laakereilla lepäämisestä.

Brändiin on ehkä nojattu turhan vahvasti tai sitten halua huipulle ei ole ollut.

Tämä kuitenkin taas sotii hieman sitä vastaan, että Nordealla ei varsinaisesti mene kovin hyvin tällä hetkellä ja verkon ollessa laajin markkinointikanava, olisi hälytyskellojen pitänyt alkaa soida jo yli 5 vuotta sitten.

Lainabisnes on kuitenkin iso osa konsernia, myös ne kulutusluotot ja joustoluotot, vaikka niiden kanssa ollaan aikaisemmin pidetty matalaa profiilia.

Kilpailuta pankkien lainat tästä >>

Nordeasta lainatarjouksen voit hakea suoraan, mutta se ei tarjoa ilmaista kilpailutusta ja lainan saaminen on melko haastavaa, joten suosittelemme ehdottomasti myös kilpailuttamaan lainat ennen kuin teet päätöksen, mistä haet lainaa.

Huomaa, että et saa lainaa Nordealta, jos et ole sen nykyinen asiakas ja korko on yleensä kalliimpi, jos et esimerkiksi asuntolaina-asiakas tai Premium-tason asiakas.

 

 

Usein kysytyt kysymykset

Millainen käsittelyaika joustoluotossa on?

Käsittelyaika on melko nopea, erityisesti arkisin. Jos pystyt todistamaan kaikki tulot ja varsinkin, jos sinulla on ennestään asuntolaina tai olet Premium-asiakas, niin saat hakemukseen päätöksen muutamassa tunnissa parhaimmillaan. Pahimmillaan päätös voi viedä noin vuorokauden aikaasi.

Löydänkö jostain Nordea joustoluotto laskurin?

Kyllä, näet sen pankin kotisivuilta ja tiedät aina täsmälleen, paljonko ottamanne luotto teidän määrittämällä maksuajalla tulee kustantamaan kaikki kulut yhteen laskettuna.

Onko ylimääräinen lyhennys mahdollista?

On ja voit maksaa vaikka koko joustoluoton saldon pois, jos niin päätät ja siihen pystyt. Luotto pysyy auki kuitenkin, ellet sulje sitä, eikä juoksevia kuluja ole.

Voinko saada maksuvapaata tai lyhennysvapaata?

Voit saada joka vuosi 2 lyhennysvapaata kuukautta ja maksuvapaan kohdalla voit neuvotella omassa verkkopankissa Live-Chatissä asiasta. Yleensä joustavuutta annetaan, kun se perustellaan fiksusti. Tämä ei kuitenkaan ole mikään tae, että saisit maksuvapaata tai ylimääräistä lyhennysvapaata ollenkaan. Kaikki on hyvin asiakaskohtaista ja jopa vähän asiakasneuvojakohtaistakin.