Kun tarvitset rahaa heti lainaan – mitä vaihtoehtoja?

Jos olet nopean rahan tarpeessa, niin voit saada rahaa heti (tai nopeasti) lainaksi, mutta tämä tapahtuu useimmissa tapauksissa verkosta haetun lainarahan muodossa. Jopa yli 97 % tapauksista keskimääräisen, (laskelma-arvion mukaan).

Voit suoraan siirtyä palveluihin sekä niiden tietoihin käsiksi: ”lainaa heti” -artikkelistamme, mutta suosittelemme myös jatkamaan artikkelin lukemista, koska muitakin vaihtoehtoja on, kuten esim. sukulaiset ja tuttavat.

Perheen jäseneltä lainaaminen tulee yleensä tai jopa aina edullisemmaksi, tai vaikka ilmaiseksi?

Välitön rahoitus tarkoittaa yleensä pikavippiä ja voimme suositella sitä parin arvostetun lainantarjoajan puolelta. Mm. Lainasto (pikkuvippikin onnistuu) ja Ostosraha tarjoavat molemmat kohtuullisen hintaista ”pikaluottoa” noin 15 minuutin maksuajalla lyhennysajankin ollessa joustava sekä pitkä. Tämä edellyttää kuitenkin, että laina haetaan klo 8-22 välisenä aikana ja lainaehtojen täyttämistä.

Käsittelyt tapahtuvat aina, kun palvelut ovat auki, vaikkakin itse hakemuksen voi lähettää kellon ympäri. Tapaninpäivä tai Jouluaatto, ei sen väliä.

Jos todella tarvitset lainaa heti rahaksi, niin voit tutustua laajempaan valikoimaan täältä – tai vielä parempi (kuten jo mainittu), kysy jos voisit saada rahaa lyhytaikaiseen apuun esimerkiksi sukulaiselta tai perheenjäseneltä.

Haluamme, myös välittömästi korostaa, että rahaa ei saa lainaan lainantarjoajilta ilman puhtaita luottotietoja. Tässä tapauksessa ainoat eväät ovat perhe, tutut, kaverit jne. Alapuolella on kuitenkin esitetty vaihtoehtoja:
Kun tarvitset rahaa lainaksi heti tai mahdollisimman nopeasti, vastaus löytyy usein netistä.

Lainaaminen muodossa tai toisessa astuu aina jokaisen kohdalle vastaan joskus. Se on monen arkipäivää ja väistämätöntä.

 

Pikavippi – ”helppo”, mutta ei halvin.

Pikavippiä saa heti tilille helposti, jos olet luottokelpoinen. Usein kuitenkin jopa jonkinlaisia tuloja vaaditaan, ”pikkuvippeihinkin”. Tähän vaikuttaa erityisesti haetun summan suuruus, lähtökohtaisesti noin 500 – 600 euron pikavipeissä edellytetään jo tuloja, joskin pieniä sellaisia. Edellä mainittu luottotietojen puhtaus on myös vaatimus poikkeuksetta.

Emme käsittele, saati esittele palveluita, joilta luottotiedoton saisi lainaa sen ollessa Suomen lakien ja säännösten vastaista. Luottotiedottomien mahdollisuudet ja ”rahan saaminen heti” niiden puuttuessa, ovat ns. kiven alla.

 

Et siis voi luottotiedottomana odottaa rahaa ja äkkiä.

Sukulaiset ja perhe ovat oljenkortenne tämän asian suhteen. Jos tätä mahdollisuutta ei ole: ”Helpoin”, mutta aikaa vievä vaihtoehto on, että odotatte maksuhäiriömerkinnän poistuvan julkisesta rekisteristä, joka laadittu siten, että tieto kulkeutuu hakemuksen ohessa suoraan lainayhtiöille.

Myös pankkiin kääntyminen on mahdollista ja jos olette luoneet vahvan perustan sekä vakuuksien esittäminen onnistuu, laina voidaa teoriassa myöntää. Tämä on neuvottelukysymys ja esimerkiksi Bisnodelta voit hakea oman ”statuksen” koskien maksuhäiriömerkintöjä, jos olette siitä epävarma.

Huom! Luottotiedoton, mutta hyvin asiansa (ja maksuhäiriönsä pois kuitannut), säännölliset tulot & työsuhteen omaaa, voi saada lainan Svealta (tämä on ainoa poikkeus, joka verkosta löytyy.)

Pienet pikavipit ovat kuitenkin yhä helppo hakea, mutta niissäkin pätee tuttu kultainen sääntö: ”ei maksuhäiriömerkintöjä”.

 

Pankkilainat ja kulutusluotot – astetta hankalempaa, jos olet työtön:

Pankkilaina ja ”rahaa heti” -termit, eivät kulje käsi kädessä. Käsittelyaika on yleensä pitkä ja sen jälkeen tilitys ottaa yhdestä kolmeen vuorokautta, riippuen pankkiyhteyksistä. On myös selvää, että tulot ja lainan käyttökohde pitää esittää sekä pankista riippuen myös lisäperusteluita voidaan vaatia.

Kulutusluotoissa pätee myös samat säännöt, vakuuksia ei kuitenkaan välttämättä vaadita, mutta tulopuoli sekä luottotiedot pitää olla kunnossa.

Tässä vertailussa on esitetty vaihtoehtoja, mutta harva palvelu myöntää rahaa lainaksi heti – tai päätös on yleensä nopea, mutta rahasiirto ottaa muutamasta tunnista aina pariin vuorokauteen.

Ensin sen on kuitenkin mentävä läpi ja liitteitä vaaditaan (voidaan toimittaa sähköisessä muodosssa lähes kaikissa tapauksissa).

Yleiset ehdot (poikkeuksiakin) on:

  • Ikäraja on keskimäärin 20 vuoden puolella.
  • Luottotiedot pitää olla kunnossa.
  • Hakijan pitää olla luotto- ja oikeustoimikelpoinen.
  • Tuloja vaaditaan, erityisesti yli 1000 euron lainoihin.
  • Raha-asiat ja talous tulee olla kunnossa, vaikka tätä palvelut eivät suoranaisesti pysty tarkistaamaan (tee niin kuin itse!)
  • Hakijan on asuttava kirjoilla Suomessa ja omistettava pankkitunnukset.

Ehdoissa on eroja poikkeuksia, tarkemmat tiedot saat lopulta, kun päädyt valitsemasi lainayhtiön puoleen.

Sen sijaan, korkotukilainoissa kannattanee kääntyä Aran puoleen. Korko on aina viitesidonnainen ja ehdoissa on eroavaisuuksia.

Muistakaa, että sitä ”helppoa rahaa heti ei ole saatavilla. Korko juoksee aina ja kaikilla palveluilla on omat ehtonsa. Niistä ei pääse yli, ali – eikä ympäri. Lainan kilpailuttamisella (mm. Freedom Rahoitukselta) pääsee kuitenkin pitkälle, jos haluaa tähdätä halpaan rahaan kohtuullisilla ehdoilla.
Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi