Lainaa ilman luottotietoja – mahdollista vai ei?

Vastataan välittömästi kärkeen, että luottotiedottoman lainan saaminen on liki mahdotonta, mutta ei täysin.

On olemassa monta syytä, miksi luottotiedottoman on todella vaikea saada lainaa, pikavippiä, kulutusluottoa tai luottokorttia.

Lainapalvelujen pelisäännöt ovat aikalailla samalla linjalla ja pitää ymmärtää, että tässä on olemassa myös Suomen laki taustalla sekä tietenkin luonnollisesti lainafirmojen halu selvitä mahdollisimman pienillä luottotappioilla.

Löydät tästä artikkelista vaihtoehtoja, mistä voisit mahdollista saada lainaa luottotiedottomalle 2023 vuonna sekä miten, mistä & kuinka tämä onnistuu.

 

Luottotiedot takaisin – kuinka ja kauanko siinä vierähtää aikaa?

Voisinko saada lainaa heti ilman luottotietoja netistä 2017?Jos olet menettänyt luottotiedot ja hoidat talouden takaisin hyvään kondikseen velkarästit maksamalla, niin luottotietoja et saa kuitenkaan heti takaisin.

Maksuhistorian ”puhdistumiseen” menee valitettavasti useampi vuosi ja jos luottotiedot on kerran mennyt, tätä ei koskaan pyyhitä pois lopullisesti.

Haitallinen efekti kuitenkin häipyy ajan kanssa, joten mikään lopullinen häpeän leima tämä ei ole. Noin 2-5 vuotta tässä kuitenkin vierähtää.

Luottotietojen tarkistamisen hoitaa Suomen Asiakastieto Oy ja monet lainapalvelut esimerkiksi hoitavat tarkistuksen heidän kauttaan.

Lakiuudistus maksuhäiriömerkintään joulukuussa 2022

Kun olet maksanut velan, josta maksuhäiriömerkintä on tullut, pyyhkiytyy se sen jälkeen seuraavan kuukauden kuluttua pois.

Eli tämä helpottaa huomattavasti yli 100 000 suomalaista, etkä joudu enää odottamaan useampaa vuotta, että olet päässyt pois tältä ”mustalta listalta”.

 

Kun olet hoitanut luottotiedot kuntoon, kokeile näitä palveluita:

Kun luottotiedot on kunnossa, on sinulla paljon vaihtoehtoja, mistä hakea lainaa netistä edulliseen hintaan.

Mutta ihan varoituksen sanana, että jos olet päässyt juuri maksuhäiriömerkinnästä eroon, niin erityistä varovaisuutta, jos päätät hakea lainaa.

Ja lainan hakua ei voi suositella missään tapauksessa, jos et ole saanut maksukykyäsi kuntoon ja aivan välttämättä tarvitse lainaa. Ethän varmasti haluaa kokea luottotietojen menetystä enää uudelleen.

Suosittelemme kokeilemaan seuraavia palveluita:

1) Bank Norwegian: uusi pankkilainoja verkossa tarjoava palvelu, joka myöntää kulutusluottoa 500 – 60.000 euron väliltä.

Pankki on netin edullisin ja Suomen suosituin verkkopankki!

Bank Norwegian myöntää lainaa, mutta ilman luottotietoja hakemusta ei hyväksytä.

 • Ikäraja 23 vuotta ja säännölliset tulot vaaditaan.
 • Valitset laina-ajan 1 – 15 vuoden ajalta.
 • Pankkilaina myönnetään ilman vakuuksia.
 • Tarjouksen voi pyytää heti ruudulle.
2) Freedom Rahoitus on nopea lainapalvelukilpailuttaja sekä lainanvälittäjä netissä.

Freedom Rahoitukselta voit saada lainaa, jos luottotiedot on kunnossa 1000 – 60.000 euroa.

Freedom Rahoitus ei lainaa maksuhäiriöselle, ei edes vaikka muut ehdot olisivat kunnossa.

 • Ikäraja 20 vuotta ja säännölliset tulot vaaditaan.
 • Valitset kulutusluotolle maksuajan 1 – 15 vuoden ajalta.
 • Laina aina ilman vakuuksia ja takaajia.
 • Saat jopa yli 20 pankin ja lainapalvelun tarjoukset näytille.
2) Vivus taas oli pikalainan tarjoamiseen keskittynyt palvelu, mutta pikavippi ilman luottotietoja ei sieltäkään irtoa.

Jos sinulla ei ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä, voit hyödyntää Vivuksen ilmaisen 1. pikalainan 400 euroon asti.

Vivus.fi, pikalaina ilman luottotietoja - valitettavasti tämä ei natsaa.

 • Ikäraja 20 vuotta, muita edellytyksiä pankkitunnukset, osoite Suomessa ja puhdas luottotietohistoria.
 • Valitse pikavippi 10 – 2010 euron väliltä.
 • Saat lainalle 3 – 30 vuorokautta maksuaikaa.
 • Pikalaina on helppo hakea netistä ilman vakuuksia ja takaajia.

 

Pikavippi tai laina maksuhäiriöiselle 2023: ei taida onnistua tämäkään?

Ei onnistu, laina se on pikavippikin ja maksuhäiriömerkintä rekisterissä poistaa hakijan mahdollisuuden pikavipin saamiselle.

Pikavippi luottotiedottomalle ei onnistu yhdenkään Suomeen virallisesti rekisteröidyn palvelun toimesta, mutta aina maksuhäiriöinen voi hakea pikalainaa esimerkiksi tuttavilta, perheen jäseneltä tai ystäviltä.

Luottotiedottoman lainan hakeminen on valitettavan hankalaa, mutta jokainen varmasti ymmärtää syyn, joka piilee tämän taustalla.

Vaikka osa luottotietonsa menettäneistä on menettänyt ne todella inhimillisistä syistä, kuten laskun maksun unohtamisesta, niin valtaosa on kuitenkin pelannut korttinsa väärin taloudessa ja julkinen maksuhäiriömerkintä on suora seuraus sieltä puolelta.

 

Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa moneen asiaan haitallisesti

Luottotietojen menetys ja maksuhäiriömerkintä vaikuttaa moneen asian elämässä.

Sen haittavaikutuket eivät varmasti ole yleisesti tiedossa ja osa suomalaisista saattaa ottaa seuraukset turhan keveästi.

Ensinnäkin lainan hakeminen tai luottokortin saaminen on mahdotonta, joka on varmasti useimpien tiedossa.

 

Muita seuraksia, jos sinulla ei ole luottotietoja

Mutta seurauksia on muitakin ja esimerkiksi ihan perus nettiliittymän tai puhelinliittymän avaaminen ei tule onnistumaan, ei edes takuumaksua vastaan.

Kolmas negatiivinen asia ovat suurin osa vakuutuksista, jotka edellyttävät nekin puhtaat luottotiedot.

Tähän on saattanut tulla muutoksia, mutta esimerkiksi matkavakuutuksen hankinta luottotiedottomalle on tuottanut menneinä vuosina vaikeuksia.

Myös vuokra-asunnon on löytäminen on ilman kontakteja lähes mahdotonta, sillä harva haluaa ottaa luottotietonsa menettäneen vuokralle.

Ottaisitko sinä esimerkiksi vuokralaisen, joka ei välttämättä pysty hoitamaan vuokran maksuaan? Tuskinpa, vaikka todella moni on onnistunut järjestämään taloutensa kuntoon ja tämä menee yleistämisen kategoriaan jo jossain määrin.

 

Tarkista omat luottotiedot ilmaiseksi: ensimmäinen kerta on ilmainen

Oletko edes koskaan tarkistanut omia luottotietojasi? Oletko epävarma, maksuhäiriömerkinnän rekisteröinnistä ja haluaisit asiaan selvyyden?

Tarkista omat luottotiedot ilmaiseksi Asiakastiedolta.

Omien luottotietojen selvittämisestä veloitetaan 19,95 euroa ja jos haluat tarkistaa jonkun toisen henkilön luottotiedot, veloitus on 21,20 euroa. Näet myös selvityksen ohessa merkintöjen vanhentumisajat.

 1. saapasvainmuuten 26.8.2017 at 19:34

  Svealta saa jos on hoitanut kaikki aikaset häiriöt pois ja ei oo hankkinu uusia. Tuloja tarvii olla ja tosi tiukkoja. Muut kyllä pistää hakemuksen lukkkoonn sitten heti koska Tupas tai Operaattitunniste hakee tiedot automaattisesti. Luottotiedoton voi siis saada lainaa kun on tuloja tulevaisuuden näkymät positiiviiseen suuntaan. Häiriöissäkin oli limiitti, testattu on ja toimii, mutta työssäkäyvä pitää olla ja velkarästit 0 euroa.