Vakuudellinen laina netistä – Halvin, marginaali ja vertailu samassa

Tarvitsetko vakuudellista lainaa netistä ja haluat säästää kuluissa?

Tiesitkö, että suurin osa kulutusluotoista, mitä verkossa on tarjolla on nykyään vakuudetttomia lainoja?

Vakuudelliset lainat ovat tyypillisesti pankkien myöntämiä suurempia lainoja, kuten autolainoja, asuntolainoja tai venelainoja, jossa itse auto, asunto tai vene toimii lainan vakuutena.

Monet elävät siinä harhaluulossa, että vakuudellliset lainat olisivat aina edullisempia kuin vakuudettomat vastaavat. Näin ei suinkaan ole ja vakuudellinen kulutusluotto ei ole automaattisesti edullisin, vaan pystyt löytämään netistä myös alk. 4,99 % viitekorolla varustettuja pankkilainoja (ks. Komplett Bankin arvostelu ja tiedot).

Vakuudellista lainaa haetaan tyypillisesti suurempia hankintoja varten, kuten autoon tai asuntoon.

Vakuudelliset lainat tulevat kysymykseen vasta silloin, kun lainasumma on huomattavan suuri, yleensä yli 70.000 euroa eli todella merkittävä.

Paras tarjous voi siis löytyä ihan yhtä hyvin verkon kautta kuin myös omasta pankista. Vain vertaamalla tiedät varmuudella, mikä on paras vakuudellinen laina (huomioi aina lainan todellinen vuosikorko, sopiva kuukausierä ja lainan kokonaiskustannukset).

Vakuudellisia lainoja haetaan tyypillisesti suurempiin hankintoihin, vakuudettomia luottoja puolestaan on tarjolla nettihakemuksella 50.000 euroon asti.

 

 

Mitä lainan vakuudella tarkoitetaan?

Kun käytössänne on vakuutta, mahdollistaa tämä helpommin suuremman lainan saamisen. Vakuutena voi toimia mm. asunto tai kesämökki tai jokin muu kiinteä omaisuus.

Lainaan voidaan myös liittää vakuus, joka on hyvin tyypillistä esimerkiksi asuntolainaa hakiessa, jossa ostettu asunto toimii lainan vakuutena. Tämä takaa sen, että jos lainaaja on maksukyvytön, voi pankki tarvittaessa ottaa asunnon haltuunsa.

Pankit pitävät tällä tavalla huolen, että heille ei koidu tappioita, mikäli lainasta vastuussa oleva menettää työpaikkansa tai joutuu jollain muulla tavalla maksukyvyttömäksi. Pankit minimoivat riskit tällä tavoin, joten vakuudellinen kulutusluotto on aina pankille varmempi vaihtoehto.

Netissä on nykyään hyvin hankala törmätä vakuudelliseen lainaan ja yksikään Talouteen.com sivun lainapalvelu ei vaadi vakuuksia lainalleen lukuunottamatta muutamaa kivijalkapankkia, jotka löytyvät arvosteltuna verkkosivulta.

 

Vakuudeton vs. vakuudellinen – mikä merkitys tai ero näiden kahden välillä on?

Todella harva hakee varta vasten tarkoituksella juuri nimenomaan vakuudellista luottoa, koska eroa vakuudettomaan on hyvin vähän, jos ollenkaan.

Vakuudettoman lainan saaminen on ilman muuta helpompaa ja monet arvostavat nimenomaan helppoutta. Myös korkoerot näiden kahden välillä ovat kaventuneet ja oikeastaan vakuudeton luotto voi olla jopa edullisempi kuin vakuudellinen – eikä tämä ole lainkaan epätavallista edes.

Vinkkinä lukijalle: Voit vertailla lainoja täältä >

Vertailemalla lainoja voit säästää jopa useamman tuhannen euroa, jos etsit viisinumeroista lainasummaa. Pienemmissäkin summissa säästöt voidaan mitata jopa satasissa!

Lainoja tulvii nykyään ovista, ikkunoista, radioista ja televisioista.

Summamutikassa lainaaminen ei johda pitkälle, mutta jos haluat päästä helpolla, voit kokeilla mm. lainaa pankeilta välittäviä -palveluita tai pyytää suoraa tarjousta Suomen suosituimmalta Norjalaispankilta, josta jo useammat kymmenet tuhannet suomalaiset ovat onnistuneesti löytäneet parhaimman lainatarjouksen.

 

Kuinka paljon vakuudellista kulutusluottoa tai lainaa minulle voidaan myöntää?

Se, kuinka paljon pankki tai muu rahoituslaitos on valmis myöntämään sinulle lainaa, kun kyseessä on vakuullinen laina, on puhtaasti tulojen ja muiden talousfaktoreiden pohjalta mitattavissa. Päätöksen tekee luonnollisesti lainanmyöntäjä.

Lainamäärä on aina luotonhakijakohtainen ja vakuudellisissa lainoissa vaaditaan jotain omaisuutta.

Tyypillisesti vähintään 20-vuotias luottokelpoinen henkilö, jolla on säännölliset tulot voi saada lainaa jopa 70.000 euroon asti, mutta loppukädessä tämä on pankin päätös. Pankit seulovat jokaisen hakijan taloudelliset tekijät ja päätös tehdään joko automaattisesti tai puoliautomaattisesti – riippuen heidän teknologiakäytännöstä.

Kun haet suuria lainoja suoraan konttorista, käydään lainaneuvottelu kasvotusten ja päätöksen tekevät pankin työntekijät. Usein päätökseen osallistuu useampi kuin yksi ihminen.

Se summa, minkä voit saada lainaksi, määrittyy puhtaasti siis taloustilanteen & tulojesi sekä mahdollisten vakuuksien tai lainatakaajan (toinen henkilö) perusteella. Kohteella on harvoin merkitystä, hait sitten häälainaa tai lomalle luottoa.

Mahdollisuuksia voi myös parantaa, jos lainaan ottaa toisen hakijan mukaan, jossa käytetään nimitystä yhteislaina tai yhteisvastuullinen luotto.

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi