Bondora

Rassaavatko pankit tai etkö meinaa löytää sopivaa lainaa milläään? Haluaisitko personoidumpaa ja laadukkaampaa palvelua suoraan verkossa uuden Bondoran kautta?

Bondora on vahvaotteinen ja jatkuvasti paraneva P2P -lainafirma, joka palvelee jokaista asiakastaan puolueettomasti. Saat sieltä aina lainatarjouksen jopa alle 5 minuutissa, josta voi antaa plussaa. Bondora on viimeistään tänä vuonna lujittumisen myötä luotettava ja turvallinen lainapalvelu, joka on hyväksytty Aluehallintoviraston rekisteriin.

Bondora välittää lainaa 500 – 10.000 euroa joustavalla 3 – 60 kk:n lainan takaisinmaksuajalla. Palvelussa on 20 vuoden ikäraja ja saat itse valita summan, koron ja sopivan lainan kuukausierän. Kun tarjous on pöydällä, voit miettiä ajan kanssa, tartutko siihen vai valitsetko jonkun toisen lainapalvelun.

Bondora laina on nyt Talouteen.com silmissäkin ja kaikki kokemukset huomioituna kahvimukiin menevä palvelu

Tutustu Bondoraan tästä >>

Pärjääkö Bondora hintavertailussa – millainen korko lainassa on?

Nyt hintauudistuksen jälkeen kyllä, vaikka monet palvelut vetävät yhä pidemmän korren tarjoten parempaa tai edullisempaa lainaa, katso halvat lainat -lista ja tee vertailu itse, niin päädytte parhaimpaan lopputulokseeen.

Bondoralta saat ilmaisen tarjouksen, jossa on huomioitu sinun henkilökohtainen talous eli se huomioi automaattisesti taloustietojen kautta, mikä on sinun ns. riskikerroin. Pienemmän riskin asiakkaat saavat keskimäärin parempia korkoja / tarjouksia.

Lainavertailu löytyy tästä >>

Vasta sitten, kun olet tehnyt kokonaisvaltaisen lainavertailun (johon saat eväät & ohjeet meiltä), tiedät, missä on pienin korko ja mikä lainatarjous voittaa. Kannustamme kaikkia kilpailuttamaan lainat ja lainaamaan mahdollisimman Bondora oli ennen Isepankur ja se on lähtöisin Virosta vaikuttaen nyt Suomessa myös keräten asiakasvirtaa tasaisen varmasti, tosin suhteellisen hitaastiedullisesti. Liian hätäiset ratkaisut ja huolimaton viimeistely sekä turhan impulsiivinen lainaaminen ovat sudenkuoppia, johon monet pohjoismaalaiset ja myös suomalaiset rojahtavat. Ja tästähän ei yleensä mitään hyvää seuraa.

Kuulu sinä siihen ryhmään, joka tekee järkeviä laina- & talouspäätöksiä.

Bondora lainan korko ei ole edullisin

Esimerkki lainasta: 3400 euron kulutusluotto 60 kuukaudesi maksaa 80,46 euroa / kk. Tyypillinen vuosittainen korkoprosentti on 20,99 % eli ei järin halpa. 5 vuoden ajalta kokonaissummaksi muodostuu 5027,91 €, joka sisältää 748,11 Bondoran korko ei ole missään tapauksessa halvin ja emme pidä sen pohjakorosta saati hallinointikuluista, jotka ovat poikkeukselliset ja kovan puoleseteuron korkokulut (laskien 8,12 % kiinteällä muuttumattomalla korkoprosentilla). Päälle tulee myös hallinnointimaksu, joka on 679,8 euroa vuodessa. Pidämme tätä kohtuuttomana. Vertaa tarjouksia esim. Freedom Rahoitus palvelussa, niin saatte luultavasti paremman tarjouksen.


Lisäksi palvelu veloittaa 200 € sopimus- tai avausmaksun maksettuanne luoton takaisin. 5 vuoden (60 kuukautta) jälkeen kokonaiskuluiksi kertyy 1627,91 euroa, kun lainasumma on tuo edellä mainittu 3400 euroa. Konsultointi onnistuu aina ja huomaa, että korkoprosentti vaihtelee aina, joten näet vasta omassa tarjouksessa, mitkä ovat ne lopulliset kustannukset.


Bondora (Suomi) kokemuksia – Entinen IsePankur

Bondora kulki joskus Suomessa ja Virossa nimellä IsePankur ja pidimme silloin palvelun/pankin toimintaa hieman epäilyttävänä. Bondora on kuitenkin vahvistunut, rebrändäytynyt ja kasvattanut sekä luotettavuuttaan, että toimintaansa yleisest tehden siitä listaamisen arvoisen lainayrityksen. Sen kulutusluotto on varma tapa kahmaista tilille rahaa järkevään hintaan ilman miestä tai naista syöviä prosesseja tai paperitöitä.

Kyseessä on Peer-to-peer (P2P) -laina eli ehkä tutummin vertaislaina, josta voit lukea viroksi artikkelin täältä käyttäen Google -translaattoria.


Emme kuitenkaan anna palvelulle viittä tai edes neljää tähteä, sillä on se on kuitenkin vielä kalliimpi kuin monet muut tarjoajat, kuten norjalaiset Komplett Bank Suomi & Bank Norwegian sekä MyLender, Avida & MonoBank vain muutama esimerkki pinnalle nostaen.

Bondora ei ole kuitenkaan mikään huijaus, vaikka sen startti 2009 ei ollut mikään kovin näyttävä tai positiivinen, mutta nyt yrityksessä tehdään asioita huomattavasti paremmin uuden osaavamman ja kokemusrikkaamman henkilökunnan kanssa. Hyvää lainassa on, että sen voi käyttää vapaasti mihin vaan, takuuvuokrat sekä vaikkapa auton osamaksuhankinta onnistuvat molemmat mm. ja mikä tahansa muukin sijoitus tai investointi siinä samassa. Tämä on asiakkaan eli sinun päätös.


Tiedot Bondora -yrityksestä ja asiakaspalvelu

 • Yritys: Bondora AS Suomen sivuliike
 • Osoite: Urho Kekkosen katu 4-6E, 00100 Helsinki, Suomi
 • Y-tunnus: 2694508-8
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@bondora.com
 • Puhelinnumero: Ei löydy palvelun sivuilta (jos viro taipuu, niin voit kilauttaa sen pääkonttoriin Tallinnaan)
Bondoralla ei ole puhelinnumeroa tai edes Live-chattia, josta annamme negatiivisuuspisteitä, sillä sähköpostin välityksellä kiireelliset asiat eivät onnistu. Mitään 24h päivystystäkään ei ole, vaikka lainapalvelu on verkossa auki 24 tuntia vuorokaudessa. Plussaa taas voi antaa monipuolisuudesta, sillä palvelusta löytyy kaikki lainatuotteet joustolaina mukaan lukien, vain luottokortti puuttuu.

– ”Vaikka otteita on parannettu, on palvelussa vielä parantamisen varaa ja erityisesti sen koron laskeminen voisi olla hyvä startti ja asianmukaisen asiakaspalvelun lisääminen.

Korkokaton jälkeen näyttää siltä, että korkoa on laskettu!

4 Kommentit
 1. Vastaa blank markku axel lindbom 11.5.2019 at 07:09

  Bondoran tarjous oli yllättävän hyvä, mutta taivuin periaatteesta toiseen palveluun 🙂 Löytyi kanssa teiltä ja ihan kotimainen sitten peukutus

  • Vastaa blank Ylläpito (Aaron) 11.5.2019 at 09:41

   Hei,

   Hyvä kuulla, että löysit sopivan lainan ja pystyimme olemaan avuksi. Hyvää viikonloppua sinulle Markku!

   Ystävällisin terveisin,
   Ylläpito (Aaron)

 2. Vastaa blank jaykka 17.11.2019 at 03:50

  Bondora kiertää vielä korkorajaa vai miten on? Ei ilmoita isointa mahdollistia korkoprosenttiaan sivuilla ja jos tämä on suomen valtion ulkopuolinen laitos niin onko samat korkokattoehdot ja yllättävän helppo saada lainaakin on koska en ole saanut omasta pankista koskaan ja tulot syynä siihen mutta bondoralla ko ei tulot vaikuta?

  • Vastaa blank Haisuli1 17.11.2019 at 10:27

   Kyllä he ilmoittaa, mutta oikeassa olet. Ilmoittaa sivuillaan APR olevan 77 % = Annual Percentage Rate – Todellinen vuosikorko? Eihän tähän voi pääty mitenkään paitsi rikkomalla nykyistä lakia vai eikö he vain päivitä tietojaan. AVI valvoo eli Suomen ulkopuolisuus ei pitäisi vaikuttaa. Muutenhan joka pankki menisi ulkomaille. Ja onhan Nordeakin AB eli Ruotti? Silti korkokattonoudatus. En ottaisi palvelua, koska se on entinen Isepankur = huijaus ainakin foorumeita katsoen. Kannattaa vaan kilpailuttaa muita palveluja ja pitää viimeisenä oljenkortena tätä… jos jollain jotain täsmentävää niin olisi kiva tietää kuinka tuon todellisen vuosikoron kanssa sitten oikeasti laita on

Kommentoi

Olethan ihminen? *