Bondora: Kokemuksia – Kannattaako palvelun laina?

Rassaavatko pankit tai etkö meinaa löytää sopivaa lainaa milläään?

Haluaisitko personoidumpaa ja laadukkaampaa palvelua suoraan verkossa uuden Bondoran kautta?

Bondora on vahvaotteinen ja jatkuvasti paraneva P2P -lainafirma, joka palvelee jokaista asiakastaan puolueettomasti.

Saat sieltä oikeasti lainatarjouksen jopa alle 5 minuutissa, josta voi antaa plussaa.

Bondora on viimeistään tänä vuonna lujittumisen myötä luotettava ja turvallinen lainapalvelu, joka on hyväksytty Aluehallintoviraston rekisteriin.

 

Bondora tiedot:

Bondora välittää lainaa 100 – 10 000 euroa joustavalla 3-60 kk:n lainan takaisinmaksuajalla.

Palvelussa on 20 vuoden ikäraja ja saat itse valita summan, koron ja sopivan lainan kuukausierän.

Kun tarjous on pöydällä, voit miettiä ajan kanssa, tartutko siihen vai valitsetko jonkun toisen lainapalvelun.

Liitteistä palvelu ei ilmoita suoraan, mutta tuloja varmasti pitää olla isommissa lainoissa ainakin.

Keskimäärin laina on helppo saada, mitä ilmeisemmin eli, jos oma pankki ei myöntänyt lainaa, niin Bondora tekee sen luultavasti pienemmällä kynnyksellä.

Bondora laina kokemuksia ja arvostelu

Tutustu Bondoraan tästä >>

Pärjääkö Bondora hintavertailussa – millainen korko lainassa on?

Nyt korkojen tiputuksen jälkeen kyllä, vaikka monet palvelut vetävät yhä pidemmän korren tarjoten parempaa tai edullisempaa lainaa.

Katso halvat lainat -lista ja tee vertailu itse, niin päädytte parhaimpaan lopputulokseeen.

Bondoralta saat ilmaisen tarjouksen, jossa on huomioitu sinun henkilökohtainen talous eli se huomioi automaattisesti taloustietojen kautta, mikä on sinun ns. riskikerroin. Pienemmän riskin asiakkaat saavat keskimäärin parempia korkoja / tarjouksia.

Vasta sitten, kun olet tehnyt kokonaisvaltaisen lainavertailun (johon saat eväät & ohjeet meiltä), tiedät, missä on pienin korko ja mikä lainatarjous voittaa.

Kannustamme kaikkia kilpailuttamaan lainat ja lainaamaan mahdollisimman edullisesti.

Liian hätäiset ratkaisut ja huolimaton viimeistely sekä turhan impulsiivinen lainaaminen ovat sudenkuoppia, johon monet pohjoismaalaiset ja myös suomalaiset rojahtavat, josta harvoin seuraa mitään hyvää.

Kuulu sinä siihen ryhmään, joka tekee järkeviä laina- & talouspäätöksiä.

Bondora lainan korko

Lainan korko voi olla tyypillisesti Suomen lakien mukaisesti enintään 20% vuodessa ja muut kulut 150 euroa, joka on siis standardi.

Koron laskentamalli on kuitenkin vähän hämmentävä, mutta avataanpa se tarkemmin.

Esimerkkilaina: 4000 euron laina 60 kuukauden maksuajalla maksaa 106,99 euroa/kk. Todellinen vuosikorko on siis 22,92 %.

Bondoran korko60 kuukauden ajalta maksettavaksesi tuleva kokonaissumma on 6424,70 euroa, joka sisältää 1697 euroa korkomaksuja (kiinteä 14,90 % korko) ja 577,60 euron hallinnointimaksun.

Lisäksi teiltä veloitetaan 150 euron sopimusmaksu, maksettuasi lainasi kokonaan takaisin.

Summauksena siis: 5 vuoden jälkeen kokonaisveloitukseksi tulee 2 424,70 euroa, jos lainaamasi summa on 4 000 €.

Korkoprosentti vaihtelee lainoittain, minkä takia kannattaa todellakin käydä läpi kaikki ehdot huolellisesti.

Laskimme numerot, mutta en ainakaan ihan saanut kaikkia täsmäämään…

 

Suosittelemme kokeilemaan suomalaisia lainanvälittäjiä

Pidämme lainapalvelun korkoa melko korkeana ja laskentakaavaa vaikeana.

Vertaa tarjouksia esimerkiksi Sortter palvelussa, niin saatte luultavasti paremman tarjouksen.

Ihan varmasti parhaimpaan korkoon pääset, jos käyt läpi myös lainanvälitystä tarjoavat palvelut, niin saat myös ihan suomalaisia pankkeja mukaan vertailun tueksi.

Konsultointi onnistuu aina ja huomaa, että korkoprosentti vaihtelee, joten näet vasta omassa henkilökohtaisessa tarjouksessa, mitkä ovat ne lopulliset kustannukset (tämä siis kaikkien palveluiden kaikissa lainoissa).

 

Bondora kokemuksia

Bondora kulki joskus Suomessa ja Virossa nimellä IsePankur ja pidimme silloin palvelun/pankin toimintaa hieman epäilyttävänä.

Oletamme, että kyseessä oli silloin myös täysin eri omistajat.

Bondora on kuitenkin vahvistunut, rebrändäytynyt ja kasvattanut sekä luotettavuuttaan, että toimintaansa yleisest tehden siitä listaamisen arvoisen lainayrityksen.

Sen varma kulutusluotto on hyvä tapa kahmaista tilille rahaa järkevään hintaan ilman miestä tai naista syöviä prosesseja tai paperitöitä.

Kyseessä on Peer-to-peer (P2P) -laina eli ehkä tutummin vertaislaina.

Tee ilmainen lainahakemus tästä >>

bondora ominaisuudet

 

Arvosanaksi 3,75 / 5 tähteä

Emme kuitenkaan anna palvelulle viittä tai edes ihan neljää tähteä, sillä on se on kuitenkin vielä kalliimpi kuin monet muut tarjoajat.

Monet pohjoismaalaiset pankit ja lainapalvelut tarjoavat paremman koron lainoja, kuten TF Bank, MyLender, Nordax tai Avida Finans vain muutama esimerkki pinnalle nostaen.

Bondora ei ole kuitenkaan mikään huijaus, vaikka sen startti 2009 ei ollut mikään kovin näyttävä tai positiivinen, mutta nyt yrityksessä tehdään asioita huomattavasti paremmin uuden osaavamman ja kokemusrikkaamman henkilökunnan kanssa.

Hyvää lainassa on, että sen voi käyttää vapaasti mihin vaan (joka ei ole mitään uutta), takuuvuokra laina sekä vaikkapa auton osamaksuhankinta tai moottoripyörälaina onnistuvat molemmat mm. ja mikä tahansa muukin sijoitus tai investointi siinä samassa.

Lainojen yhdistelyyn tai järjestelyyn Bondoran lainaa ei kyllä kannata käyttää, pelkästään sen koron ja ihan jo maksimilainamäärän takia.

Tämä on asiakkaan eli sinun päätös.

 

Tiedot Bondora -yrityksestä ja asiakaspalvelu

  • Yritys: Bondora AS Suomen sivuliike
  • Osoite: Lautatarhankatu 6, 100580 Helsinki
  • Y-tunnus: 2694508-8
  • Puhelinnumero: Ei löydy palvelun sivuilta (jos viro taipuu, niin voit kilauttaa sen pääkonttoriin Tallinnaan)
  • Aukioloajat: 09:00 – 17:00

Yhteydenotto onnistuu lomakkeen kautta, mutta kahden testin tuloksena siihen vastataan kyllä nopeasti.

Bondoralla ei ole puhelinnumeroa tai edes Live-chattia, josta annamme negatiivisuuspisteitä, sillä sähköpostin välityksellä kiireelliset asiat eivät onnistu.

Vaikka otteita on parannettu, on palvelussa vielä parantamisen varaa ja erityisesti sen koron laskeminen voisi olla hyvä startti ja asianmukaisen asiakaspalvelun lisääminen.

 

Näitä palvelusta on kyselty

Onko Bondora luotettava?

Kyllä se nykyään viimeistään on ja onhan se rekisteröity luotonmyöntäjä, joka oikeastaan vastaa jo tähän eli viranomaiset ovat syynänneet Bondoran läpi tarkasti.

Miten lainanlyhennykset menevät Bondora-tililtä?

Lainaa maksetaan kiinteissä erissä joka kuukausi, jotka vähennetään omalta Bondora-tililtä eräpäivänä. Me ja nähtävästi myös Bondora suosittelemme, että luot verkkopankissa aina automaattisen jatkuvan maksun jokaiselle eräpäivälle.

Mikä on Bondora Boost -sovellus?

Se on palvelun kehittämä sovellus, josta näet kaikki tiedot lainastasi ja sen kautta voit esim. vaikka korottaa tai lyhentää sitä. Lyhyesti, kätevä sovellus ja oikotie Bondora -palveluun. kokonaisvaltaisesti.

Mitä ovat B On Track, B Secure ja B Secure+ lisäpalvelut?

Ne ovat tiivistetysti lisämaksullisia palveluita, joilla voit päästä Premium-tasolle saaden lisäetuja tai saada tiedotteita. Lisäeduista kannattaa lukea lisää palvelun sivuilta ja niiden kannattavuudesta voi olla montaa eri mieltä.

Voinko muuttaa lainahakemusta, joka on kesken?

Et pysty muuttamaan keskeneräisen hakemuksen henkilökohtaisia tietoja, etkä ilmoittamaa pankkitiliäsi (jos se on oikein ilmoitettu), mutta keskeneräinen hakemus peruuntuu kuitenkin automaattisesti 24 tunnin kuluttua.