Mitä, jos en saakaan lainaa, vaikka luottotiedot ovat kunnossa?

Tähän ongelmaan on törmännyt moni ja sama törmäyskurssi jatkuu monen osalta. Sen voi kuitenkin välttää ja tässä kannattaa pitää pää kylmänä. Oletettavasti olet siis hakenut lainaa puhtailla luottotiedoilla, mutta hakemus on tullut hylättynä takaisin? Tämä on nykyään yleinen, mutta helposti voitettavasti oleva ”ongelma”.

Emme voi luonnollisesti taata kenellekään lainaa (sillä emme ole lainanmyöntäjiä) ja sillä lainaehdot vaihtelevat. Ja vaikka luottotiedot olisivatkin kunnossa, ei se ei valitettavasti ole tae myönteisestä lainapäätöksestä.

Aikaisemmassa kirjoituksessa lainaehtoihin liittyen asiaa on myös avattu hieman. Tehdään tästä kuitenkin vielä kattavampi tietopaketti, jotta ymmärrätte missä mennään ja kuinka selittää nämä ”esteet” tai ennemminkin väliaikaiset töyssyt tai hidasteet.

Lainojen vertailuun kannattaa panostaa


Ette ole yksin tämän ongelman kanssa ja sen selättäminen on yllättävän helppoa:

Ensimmäinen steppi on koittaa hakea lainaa muualta (katso ylempi painike, joka johtaa lainavertailuun) tai miettiä kannattaiisiko selvittää, lipsahtiko hakemukseen väärät tiedot. Jälkimmäinen on huolelliselta lainaajalta harvinaisempaa, mutta se on hyvin inhimillistä.

Luottotiedot kunnossa, mutta mitä, jos lainan saaminen ei siltikään natsaa. Selvitimme syitä ja parempia mahdollisuuksia.Lainapalveluita ja pankkeja on paljon ja toisilla ehdot ovat kovemmat eli pelkästään luottotietojen puhtaus ei takaa suoraan myönteistä hakemuspäätöstä.

Myös uusiin pankkeihin tutustuminen kannattaa ja oma pankki ei edes välttämättä ole paras vaihtehto. Oletko kokeillut esimerkiksi S-Pankin S-lainaa tai Suomessa vielä tuntemattomampia, mutta takuuvarmoja pankkeja, kuten Instabank, Monobank tai Komplett Bank -palveluita?

Omasta pankista on usein vaikea saada luottoa

Pankkien seula on tiukka, lainaa ei irtoa helposti, mutta (pankkilainan kaltaisia) oikeita kulutusluottoja saa kyllä, kun valitsee palvelun oikein ja sellaisen, jonka ehdot täytät. Oleellisimmat asiat ovat yleisesti:

  • Ikärajavaatimus (alkaen 19 vuodesta – 26 vuoteen)
  • Tietyt vaaditut kuukausi- / vuositulot netto/bruttotulot
  • Sanomattakin selvää: puhtaat luottotiedot
  • Osoite Suomessa ja verkkopankkitunnarit

Ilman näitä et pääse edes pikavippipaikoissa muuta kuin suoraan ”hylätty” -kategoriaan. Säännöt ovat niin tiukat ja Suomen laissa säädetyt, että on mahdotonta saada lainaa ilman luottotietoja.

Jos luottotietosi sen sijaan ovat kunnossa, ei lainan saamisessa pitäisi olla ongelmia, mutta et välttämättä yllä haluamaasi korkokattoon, jos olet esimerkiksi jo kerryttänyt valmiiksi runsaan velkarästipinon. Ilman puhtaita luottotietoja homma monimutkaistuu sen verran, että lainaa et saa – et ainakaan muualta kuin mahdollisesti kaveripiiristä tai sukulaisilta pyytymällä.

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa? Olkaa hyvä.

Kommentoi